Alanya Kamp Alanları (En İyi 11 Yer)

Alanya'da nerede kamp yapılır? Birbirinden güzel manzaralarla Alanya'da kamp yapabileceğiniz en iyi 11 alan.

Mavi ile yeşilin her tonunu görebileceğiniz, hoşça vakit geçirebileceğiniz, daha doğrusu yaz mevsimini doyasıya yaşayacağınız yer arıyorsanız Alanya ilçesini tercih edebilirsiniz. Yaz geldiğinde güneşi doya doya görmek ve doğa ile baş başa kalmayı düşünenler şimdiden yaz tatilini iple çekiyor. Şehirdeki gürültüden bir an önce kurtulmak, yaşam rutinlerini doğa ile gerçekleştirmek için denizin ve doğanın mükemmel birleşimin yer aldığı Alanya’da kamp kurmak için birçok yer mevcuttur.

Kampçıların uğrak yeri olan doğa, yemyeşil dokusu eşsiz atmosferi içinde barındıran Alanya kamp alanları güneşin en sıcak olduğu yaz mevsimlerinde en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Kampçıların vazgeçilmez rotası olan Antalya gezilecek yerler hakkında bilgi edinmek ve kamp kurmak için gezilecek yerler hakkında bilgi edinmek için sizler için derlenen yazımıza göz atabilirsiniz.

Yemyeşil dokunun doğa ile birleşmesi tatilcilere adeta iyileştirici etki sağlıyor. Muhteşem doğa ile baş başa kalmak isteyenler akvaryumu kıskandıracak güzellikte olan denize girerek yaz tatilini doyasıya yaşayabilirsiniz. Alanya doğa ile bütünleşmiş birçok kamp alanı ile ziyaretçilerine huzurlu ve sakin bir atmosfer sunuyor. Berrak bir denizde yüzme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Alanya Kamp Alanları

Tatil için rotasını Alanya ilçesine çevirenler muhteşem doğaya tanık olabilir. Kaliteli kamp deneyimini yaşayabilirler.  Kadife gibi gökyüzünü izlemek isteyenler, aktivitelere katılmak isteyenler tercihlerini Alanya olarak belirleyebilir. Alanya’da kamp yaparken aynı zamanda gezilecek yerleri görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz. İlgili içeriğe Alanya gezilecek yerler yazımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Alanya Camping-Caravan

Alanya Camping-Caravan
Alanya Camping-Caravan

Alanya Camping & Caravan tesislerinde konaklama ücrete dâhilinde gerçekleşir. Ücretler sezona ve özel günlere göre değişebilir. Güncel konaklama ücretleri hakkında detaylı bilgiye işletme ile işbirliği yapılarak geçebilirsiniz.

İşletmede çadır, karavan park alanları ve pansiyon konaklama biçimleri mevcuttur. Yaz sezonunda Antalya ilinde en çok tercih edilen ilçeler arasında yer alan Alanya’da Kamping ve Karavan tesise ulaşım için iki alternatif bulunuyor. Kamp alanına gelmek isteyenler toplu taşıma araçlarını kullanabildikleri gibi özel araçlarla da ulaşım sağlayabilir.

Dim Çayı’na yakın bir yerde bulunan tesise özel araçları ile gelmek isteyenler, Atatürk Bulvarı istikametini kullanmaları gerekir. Mersin Antalya yoluna dönerek Koparan Caddesi üzerinden çıkılmak sureti ile döner kavşaktan Eski Gazipaşa Caddesine doğru ilerleyerek 1. Çıkışa girilir. Dim Çayı’na doğru sola dönüş yapılarak kısa sürede kamp alanına ulaşılır.

Toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyenler, Alanya merkezinden kalkan minibüslere binerek kamp alanına ulaşabilir. Minibüsler sayesinde zorluk yaşamadan Alanya Kamping Karavan tesisine ulaşabilirsiniz.

Tesis tarafından tatil için gelen ziyaretçilere farklı olanak ve aktiviteler sunulur. Bunların başında suya erişim, çadır ile konaklama, pansiyonda konaklama, karavan park alanları, kimyasal imha noktaları, yakacak odun, market, soyunma dolapları ve daha birçok alanda imkânlar sunulur. Bunun yanı sıra konaklama yaparken kültür, bisiklet, dalış ve voleybol gibi daha birçok aktiviteleri yapabilirsiniz.

 

Aytap Antik Kenti Kamp Alanı

Aytap Antik Kenti Kamp Alanı
Aytap Antik Kenti Kamp Alanı

Aytap Antik Kenti Kamp Alanı ücretsiz olarak kamp yapılacak yerler arasında yer alıyor. Bölgede konaklamak için ücret ödemenize gerek yoktur. Bölgede konaklama olarak çadır kullanabilirsiniz.

Tarih sevdalısı olanlar ve kampçılar için tercih edilen Aytap Antik Kent kamp alanına ulaşım oldukça kolaydır. İki farklı şekilde ulaşım sağlanır. Toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Kendi özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.  Özel araçları ile ulaşım sağlamak isteyenler, Alanya ilçesinin merkezinden yola çıkmaları gerekir. Mahmutlar ve Kargıcak istikametinden İshaklı Köyü’ne geçerek Keşefli Köyü’ne varmadan antik kenti işaret eden tabela ile karşılaşırsınız. Tabela yönünde ilerleyerek Aytap Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını tercih edenler, Alanya Gazipaşa arası seferlerde yer alan minibüsleri tercih etmeleri gerekir. Gazipaşa’dan şehir minibüsleri ile kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Aytap Antik Kenti Kamp Alanı’nda, mangal yakma alanı, market, ortak oturma alanları, masa, bank, internet, restoran bulabilirsiniz. Ağaçlık alanın içinde tuvalet imkânları da mevcut durumdadır. Aktivite olarak kültür, bisiklet, gezi, yüzme, doğa yürüyüşleri ve yoğa yapabilirsiniz.

 

Kleopatra Plaj Kamp Alanı

Kleopatra Plaj Kamp Alanı
Kleopatra Plaj Kamp Alanı

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz kamp alanları arasında Kleopatra Plaj Kamp alanı de yer alır. Kamp alanında konaklamak için her hangi bir ücret ödenmiyor. Bölgede konaklamak için çadır kurabilirsiniz.

Kleopatra Plajı’nın muhteşem güzelliğini doyasıya yaşamak isteyenler, merkez konumda yer alan kamp alanlarına her yerden ulaşım sağlanır. Plajın merkezi konumda yer alması ulaşımda farklı alternatifleri de beraberinde getiriyor. Plaja gelmek isteyenler hem özel araçlarını tercih edebilir hem de toplu taşıma araçlarını tercih edebilir.  İlçe merkezine ulaştıktan sonra plaja ulaşım için yürümek yeterlidir. Her hangi bir araca gerek duymadan yürüme mesafesine olan plaja ulaşılabilir. Çevrede ise özel araçlarınızı park etmek için alanlar mevcut. Çevre ilçelerden de toplu taşıma araçları kullanarak kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Kleopatra Plajı Kamp Alanı’nda market, sıcak su, oturma alanları, restoran, masa ve banklar, ağaçlık alan, otopark, tuvalet ve duş imkânları mevcuttur. Mangal severler için mangal alanlarının yanı sıra aktiviteler için yüzme, doğa yürüyüşü, voleybol, bisiklet, dalış yapabilirsiniz.

 

Dim Çayı Kamp Alanı

Dim Çayı Kamp Alanı
Dim Çayı Kamp Alanı

Dim Çayı Kamp Alanı ücretsiz kamp kurmak için ideal yerlerden biridir. Bölgede çadır kurarak kamp yapmak isteyenler her hangi bir ücret ödemezler.  Çadır ile konaklama yapılacak olan Dim Çayı kamp alanına toplu taşıma araçları ile gelinebildiği gibi, özel araçlar ile de ulaşım sağlanabilir. Kamp alanına ulaşmak için özel araç tercihini kullananlar, Alanya ilçe merkezinden Dim Çayı istikametine doğru sola dönüş yapılarak yola devam edilir. Özel araç ile kamp alanına gelindiğinde aracınızı park edebileceğiniz güvenli park alanları bulabilirsiniz. Her hangi bir yöne sapmadan kısa süre içinde Dim Çayı’na ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını tercih edenler ilçe merkezinden düzenli olarak yapılan seferler ile ulaşım sağlanabilir.

Dim Çayı Kamp Alanında çadır kurarak birçok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Aktiviteleri gerçekleştirirken, birçok imkândan da faydalanabilirsiniz. Çadır kurulan yerde, sıcak su, oturma alanları, restoran, internet, ağaçlık alan ve ihtiyaçlarınızı gidermek için tuvalet mevcuttur. Aynı zamanda mangal yakarak mangal keyfini yaşayabilirsiniz. Aktivite olarak doğa yürüyüşü yapma, voleybol, gezi, yüzme gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

 

Ulaş Mesire Piknik Alanı

Ulaş Mesire Piknik Alanı
Ulaş Mesire Piknik Alanı

Ulaş Mesire Piknik Alanı ücretsiz kamp yapabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Bölgede çadır kurarak konaklamak isteyenler hiçbir şekilde ücret ödemezler.  Mesire piknik alanında ulaşım, Mersin Antalya yoluna yakın bir konumda olmasından dolayı hem özel araçlar ile hem de toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilir. Özel araçlar için güvenle park edilecek ücretsiz otopark alanları bulunur.

Ulaş Mesire Piknik Alanı’na özel kullanarak gelmek isteyenler, Alanya ilçe merkezinden Mersin Antalya yolunu kullanabilirler. Atatürk Bulvarı yolunu takip ederek Dinek konumuna gelince, Emirhan Bulvarı Mersin Antalya yolu istikametine devam edilir. Kısa sürede Ulaş Mesire alanına ulaşılır. Kamp alanına gelirken toplu taşıma araçlarını tercih edenler ilçe merkezinden kalkan otobüsleri kullanabilirler.

Mesire alanında birçok olanak ve aktiviteler mevcut olup isteyenler farklı aktiviteler ile meşgul olabilir. Aktiviteleri gerçekleştirirken, birçok imkândan da faydalanmak mümkün. Çadır kurulan yerde, sıcak su, oturma alanları, restoran, internet, ağaçlık alan ve ihtiyaçlarınızı gidermek için tuvalet mevcuttur. Aynı zamanda mangal yakarak mangal keyfini yaşayabilirsiniz. Aktivite olarak doğa yürüyüşü yapma, voleybol, gezi, yüzme gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

 

Mutlu Tatil Köyü

Mutlu Tatil Köyü
Mutlu Tatil Köyü

Mutlu Tatil Köyü tesislerinde konaklamak isteyenler belli bir ücret karşılığında çadır kurarak konaklama yapabilir. Konaklama ücretleri sezon ve özel günlere göre değişebiliyor. Güncel konaklama ücretleri için işletme ile iletişime geçerek bilgi edinebilirsiniz. Çadır konaklama, karavan park alanı, bungalow konaklama şeklinde konaklama yapılabilir.

Doğa ile özdeş kurarak kamp yapmak isteyen tatilciler Mutlu Tatil Köyü’nü tercih edebilir. Merkezi bir konumda yer almasından dolayı ulaşımda farklı alternatifler kullanılabilir. Mutlu Tatil Köyü’ne iki farklı şekilde ulaşım sağlanabilir. Tatil köyüne ulaşım sağlamak için toplu taşıma aracı kullanılabildiği gibi özel araç ile de ulaşım sağlanabilir. Kamp alanına gelmek için özel araç tercihini kullananlar, ilçe merkezinden ulaşım sağlayabilirler. Mersin Antalya yolu istikametinde devam ederek Atatürk Bulvarı rotasına göre devam edilir. D400 yolu üzerinden seyir halinde iken Mersin Antalya yolundan sola dönülerek Mutlu Tatil Köyü’ne sağa dönerek ulaşılır. Kamp alanına ulaşım için toplu taşıma kullanıldığında Alanya Otogarı’ndan kalkan Avsalar istikametine giden otobüsler kullanılır.

Mutlu Tatil Köyü’nde konaklama yapacak kişilere özel bir takım imkânlar sunulurken, aynı zamanda farklı aktivitelere de katılmak mümkün görünüyor. Sunulan imkânlar arasında çadır konaklama alanları, bungalow konaklama, karavanlar için park alanları, kamp ateşi, pişirme imkânları sıcak su, soyunma dolapları ve birçok imkân mevcut. Yapılabilecek aktiviteler arasında kültür, bisiklet, gezi, yüzme ve doğa yürüyüşleri bulunuyor.

 

İncekum Orman Kampı

İncekum Orman Kampı’nda konaklamak isteyenler belli bir ücret karşılığında konaklama yapabilir. Her sezon fiyat bilgisinde güncellemeler yapılır. Gidilecek döneme göre de değişen fiyatlar için tesis ile iletişime geçilebilir. Tesisin sunmuş olduğu imkânlardan faydalanmak için çadır yeri konuklama ücreti 4 kişilik gruplar için geçerli sayılır. Belirlenen ücretleri içinde elektrik ve su kullanım bedelleri de dâhil edilmektedir.  Tesis tarafından sunulan konaklama da çadır konaklama, çadır kiralama ve karavan park alanı bulunur.

Ailece veya arkadaş grubu olarak tatil yapmak isteyenler için İncekum Orman Kampı ulaşım açısından idealdir. Gidiş geliş oldukça kolay. Bölgeye ulaşmak için özel aracınızı tercih edebileceğiniz gibi toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz. Özel aracı ile tesise ulaşmak isteyenler, Alanya ilçesinden yola çıkarak Manavgat istikametine ilerleyerek Avsallar’ı geçtikten sonra ilk kavşaktan sola dönerek ilerledikten sonra İncekum Orman Kampı karşınıza çıkar.

İncekum Orman Kampı’nda suya erişim, karavan park alanları, mangal alanları, market, sıcak su, çocuk eğlence programı, restoran, otopark duş ve tuvalet hizmetlerini bulabilirsiniz.

 

Kamp Alen İncekum

Kamp Alen İncekum
Kamp Alen İncekum

Kamp Alen İncekum’un fiyat tarifeleri sezona göre değişkenlik gösterebilir. Seçilecek döneme göre fiyat bilgisi almak için tesis ile iletişime geçilebilir. Tesis tarafından sunulan konaklama hizmetleri arasında çadır konaklama, çadır kiralama, karavan park alanı, ağaç ev konaklama ve dubleks ev konaklama mevcuttur.

Kamp alanına ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. Tesislere ulaşmak için toplu taşıma imkânı kullanırken, özel araçlar ile de ulaşım sağlanabilir. Özel araç ile ulaşmak isteyenler, Mersin Antalya yolu istikametinde devam ederek Avsallar istikametine yönelip yol boyunca devam edilir. Belli bir süre sonra tesislere ulaşabilirsiniz. Tesislere ulaştığınızda otopark hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Tercih olarak toplu taşımayı tercih edenler Alanya ilçe otogarından yarım saatte bir hareket eden belediye otobüsleri kullanılabilir. Kamp Alen İncekum’da farklı aktiviteleri yaparken birçok hizmetten de faydalanabilirsiniz.

 

Alanya Bahçeleri Kamp Alanı

Alanya Bahçeleri Kamp Alanı
Alanya Bahçeleri Kamp Alanı

Ücretsiz olarak konaklama yapabileceğiniz bir diğer konaklama alanı ise Alanya Bahçeleri Kamp alanıdır. Bölgede konaklamak için ücret ödemenize gerek duyulmaz. Kamp alanında sadece çadır ile konaklayabilirsiniz.

Kamp alanına ulaşım sağlamak için özel araç kullanabildiğiniz gibi toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz. Ücretsiz olarak kamp kurmak için özel aracını tercih edenler kısa sürede bölgeye ulaşabilir. Çevre ilçelerden gelenler Alanya ilçe merkezinden kamp alanına ulaşım sağlayabilir. Özel araç ile gelenler otoparklara araçlarını güven ile park edebilir.

Alanya Bahçeleri Kamp Alanı farklı aktiviteler için uygundur. Birçok imkândan faydalanabildiği gibi farklı aktivitelerde yer alabilirsiniz. Bunlardan bazıları yüzme, doğa yürüyüşü, voleyboldur. Konaklama yaparken mangal yakılabilir, piknik alanları kullanılabilir, yakacak odun temin edilebilir, restoran ve banklardan faydalanabilir.

 

Alanya Köyiçi Kamp Alanı

Alanya Köyiçi Kamp Alanı
Alanya Köyiçi Kamp Alanı

Alanya Köyiçi Kamp Alanı ücretsiz kamp yapılacak yerler arasında yer alıyor. Bölgede konaklayan kişilerden bu amaçla ücret alınmaz. Alanya Köyiçi Kamp alanında çadır kurarak konaklama yapabilirsiniz.

Ücretsiz olarak çadır kurup kamp yapmak için Alanya Köyiçi Kampı’nı tercih edenler özel araçları ile kamp yerine gelebilir. Özel aracı olmayan kişiler ise topu taşıma araçlarını tercih edebilir. Özel aracı ile bölgeye gelmek isteyenler, Alanya Mersin yolunu kullanarak yol istikametinde devam etmeleri gerekir. Kargıcak bölgesine doğru gelindiğinde Köyiçi kamp alanına kısa sürede varmış olursunuz. Bölgeye ulaşım sağlamak için toplu taşıma araçlarını tercih edenler Kargıcak istikametini kullanan özel halk otobüslerini tercih edebilir. Bölgeye ulaşan tatilcileri sessizliği ile kişileri büyüleyen bir doğa karşılar. Benzersiz bir doğa ile baş başa kalabilirsiniz. Doğa ile baş başa kalmak için düzlüğe çadır kurup sessizliği dinleyebilirsiniz. Kamp bölgesinde çadır kurarak doğa ile iletişim kurabilirsiniz. Özel aracınızı park etmeniz için düzlük ve güvenli yerler mevcut.

Alanya Köyiçi Kamp Alanı, doğaseverler için birçok etkinlik imkânı tanıyor. Yakacak odundan, markete, soyunma dolaplarından oturma alanlarına ve daha birçok imkâna sahip. Bunun yanı sıra kültür, bisiklet, doğa yürüyüşü, voleybol, dalış gibi birçok aktivitelerde bulunuyor.

 

Alanya Hacımehmetli Kamp Alanı

Alanya Hacımehmetli Kamp Alanı
Alanya Hacımehmetli Kamp Alanı

Ücretsiz kamp alanlarında yer alan Alanya Hacımehmetli kamp alanı tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Bu bölgede konaklama ücretsiz olarak sağlanıyor. Bölgede konaklamak için her hangi bir ücret ödeme zorunda kalmazsınız. Hiçbir şekilde ücret ödemeden çadır kurarak konaklama yapabilirsiniz.

Ücretsiz çadır kampı kurmak için tercih edilen yerler arasında bulunan kamp alanı, Alanya’ya yakın bir yerde bulunuyor. Hacımehmetli Caddesine yakın olan kamp alanı doğaseverler tarafından tercih edilen yerler arasındadır. Harika kamp imkânlıları sunan kamp yeri ulaşım açısından oldukça elverişli bir konumdadır. Kolay ulaşım imkânından dolayı özel aracını kullanmak isteyenler, kamp alanına doğru yola çıkarak Hacımehmetli Caddesi’ne doğru çadır kurmak için elverişi düzlük bölgeler yer alır.

Bu bölgelere ulaşan tatilciler muhteşem bir manzara ile karşılaşabilir. Muhteşem manzaraya karşı çadır kurarak günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Bunun yanı sıra özel araçlarınız için park yapabileceğiniz düzlük bölgeler bulabilirsiniz. Kamp alanına toplu taşıma araçları ile ulaşmak isteyenler ise, halk otobüslerini kullanarak Hacımehmetli bölgesine gelebilir.

Bölgede yapılabilecek aktiviteler ve olanaklar açısından da oldukça elverişlidir. Yakacak odun temini, ağaçlar altında yürüyüş parkurları gibi imkânların yanı sıra, içinde bulunabileceğiniz aktiviteler de yer alır. Bulunabileceğiniz aktiviteler arasında balık tutma, gezi, yüzme, dalış, yoga ve doğa yürüyüşleri yer alır. Aktivitelerin içinde yer alarak enerjinizi dağıtabilir, doğa ile baş başa kalarak ruhunuzu dinleyebilirsiniz. Bu bilgiler ışında daha rahat bir tatil yapabilirsiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu