Balıkesir Gezilecek Yerler (En İyi 32 Yer)

Herkese merhaba, bu içeriğimizde sizler için Balıkesir gezilecek yerler tanıtımı yapacağız. Hem Marmara ve hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunan Balıkesir ilimiz, gerçekten gezilip görülmesi gereken birçok farklı kısma sahiptir. Plajları, gölleri, manzaralı yerleri, doğası, kamp bölgeleri, eğlence merkezleri, tarihi yapıtları, müzeleri ve çok daha fazlasıyla birlikte eminiz ki sizler de bu güzel ilimizi çok seveceksiniz. Her bir mevsimde gelerek tatil yapabileceğiniz bu il, genel itibariyle Mayıs ve Ekim ayları arasında en dolu zamanlarını yaşamakta.

Siz de kendi tatil planınızı şehrin o süreçteki nüfus oranına göre ayarlamak isterseniz, bu bilgiyi göz önünde bulundurmanızı öneririz. Bu güzel şehre geldiğinizde ise en çok gezilip görülesi yerlerin tamamına girmek isterseniz, bunun için ortalama olarak 10 günlük bir sürenizi ayırmanız tavsiye edilir. Ayrıca Balıkesir gezilecek tarihi yerlerin birçoğuna tamamen ücretsiz giriş yapmak için kendinize bir Müzekart çıkartabilirsiniz. Ve bu şehir hakkında yaptığımız bu kısa bilgilendirmenin ardından, şimdi de Balıkesir gezilecek yerler tanıtımımızın içerik kısmına geçiş yapalım. İşte, sizin için hazırladığımız gezi rotaları…

Balıkesir Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Balıkesir gezilecek yerler listesi

 

Balıkesir Saat Kulesi

Balıkesir Saat Kulesi
Balıkesir Saat Kulesi

Şehrin en sembolik yapılarından biri olan saat kulesi, Silistre Valisi Girit-i Zade Mehmet Paşa tarafından inşa edilmiştir. 1827 yılına inşa edilen bu kule 20 metre yüksekliğe sahip olup, Balıkesir şehir merkezine de çok ayrı bir hava katmaktadır. Yapıldığı yıldan sonra sapasağlam bir şekilde ayakta kalmasına rağmen, 1897 yılında gerçekleşen bir deprem sonucunda yıkıldığı ve 1901 yılında Ömer Ali Bey tarafından tekrardan inşa edildiği bilgisini de sizlerle paylaşmak isteriz. Balıkesir gezilecek yerler serüveninize, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Balıkesir Saat Kulesi ziyaretiyle başlayabilirsiniz.

 

Yedi Şehitler Anıtı

Yedi Şehitler Anıtı
Yedi Şehitler Anıtı

Şimdiki durağımız, anlam ve önem itibariyle çok büyük bir yer olacak. Yedi Şehitler Anıtı olarak bilinen bu bölgede, Kurtuluş Savaşı yıllarında Yunan gemilerinden açılan ateş sonucu şehit düşen Türk askerlerimizin naaşları yatmaktadır. Ve Balıkesir’in Gömeç ilçesinde yer alan bu anıt bölgesi, savaş sonraki dönemde de büyük bir titizlikle korunarak bugünlere getirilmiştir. Siz de her yıl on binlerce kişi tarafında ziyaret edilip dualar okunan Yedi Şehitler Anıtı’na gelerek burada şehitlerimizi yad edebilirsiniz.

 

İlk Kurşun Tepesi

İlk Kurşun Tepesi
İlk Kurşun Tepesi

Şehitliğin hemen ardından, üzerinizdeki vatan maneviyatı hat safhadayken bu sefer de rotanızı İlk Kurşun Tepesi’ne çevirebilirsiniz. Hiç şüphesiz ki Balıkesir ilimiz, Kurtuluş Savaşı başlangıcı ve o savaşın kazanılması serüveninde en etken rollerdeki illerimizden biri olarak gösterilebilir. Ve yine o Kurtuluş Savaşı zamanındaki ilk kurşun da tam olarak burada, İlk Kurşun Tepesi adı verilen bölgede sıkılmıştır. Siz de buraya gelerek hem Kurtuluş Savaşı’nın fiilen başlatılmış olduğu yeri görebilir, hem de buranın o harika manzarasını seyredebilirsiniz.

 

Manastır

Manastır
Manastır

Balıkesir’in Marmara ilçesinde yer alıyor olan Manastır, 1628 yılında yapılmış ve günümüzde de koruma altına alınmış olan bir yapıttır. Rum ve Bizans mimarilerinden etkilenilerek yapılan bu Manastır, adanın en eski yerleşim yeri olan Yiğitler’e inşa edilmiştir. Aynı zamanda Avşa Adası’na da oldukça yakın olan Manastır’ın tarihi açıdan gerçekten de çok önemli bir yapıt olduğunu söyleyebiliriz. Burası, yapıldıktan sonraki döneminde rahiplerin sürüldüğü yer olarak kullanılıyordu. Siz de bu güzel tarihi yapıtı yerinde görüp incelemek isterseniz Balıkesir’in Marmara ilçesine gidebilirsiniz.

 

Bandırma Arkeoloji Müzesi

Bandırma Arkeoloji Müzesi
Bandırma Arkeoloji Müzesi

Halkın da katkıları ve Bandırma Müze Yaptırma ve Yaşatma Derneği aracılıyla yapımına başlanan bu müze, 1995 yılı itibariyle Kültür Bakanlığı’na devredilmiş ve müzenin bakımını da yine bakanlık üstlenmiştir. Ve 21 Haziran 2003 yılı itibariyle inşası tamamlanarak halk ziyaretine açılan Bandırma Arkeoloji Müzesi, ziyaretçileri için birbirinden görkemli antik eserleri sergilemektedir. Siz de bu güzel müzeyi ziyaret ederek Daskyleion Kazısı ve Kyzikos Antik Kenti’nde bulunan antik eser ile yapıtları detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Hisaralan Kaplıcası

Hisaralan Kaplıcası
Hisaralan Kaplıcası

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bulunan Hisaralan Kaplıcası, gerçekten de çok şifalı bir suya sahiptir. Radyoaktif özelliği bulunan bu kaplıca, birçok farklı fiziksel ve ruhsal hastalığa da iyi geliyor. Hisaralan Kaplıcası neye iyi gelir diye soracak olursanız; romatizma, nevraliji, nefrit ve çeşitli kadın hastalıklarını örnek gösterebiliriz. Siz de bu tip hastalıklardan muzdarip olmanız durumunda Hisaralan Kaplıcası’na gelerek şifa bulabilirsiniz.

 

Susurluk Kaplıcası

Susurluk Kaplıcası
Susurluk Kaplıcası

Balıkesir kaplıcaları arasında bilindik ve meşhur bir yer olan Susurluk Kaplıcası, şehir turizmine de çok önemli katkılar sağlıyor. Bu kaplıcanın termal suyu ise kırık – çıkık, felç, kadın hastalıkları, romatizma, nefrit, polinevrit ve nevralji gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Siz de hem sıcak bir termal suda vücudunuzu dinlendirmek ve hem de bu tip hastalıklarınıza şifa bulmak için Susurluk Kaplıcası’na gidebilirsiniz.

 

Altınova Plajı

Altınova Plajı
Altınova Plajı

Şimdi de hep birlikte, Balıkesir denize girilecek yerler arasında çok güzel bir bölgeye gideceğiz. Şehrin yaz turizmine inanılmaz bir canlılık katan Altınova Plajı, sizlere muhteşem bir huzur ve rahalıkta geçecek bir tatil deneyimi sunacaktır. Altın sarısı renkteki plaj kumu ve mavi ile turkuaz renkleri arasında değişen deniz suyu, buraya her yaz on binlerce tatilcinin gelmesini sağlıyor. Üstelik plaj yerinde aracınızı bırakmanız için bir özel otopark da mevcuttur. Burada yüzüp güneşleneceğiniz süre boyunca ise bölgede yer alan tesislerden diğer her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

 

Badavut Plajı

Badavut Plajı
Badavut Plajı

Ayvalık denize girilecek yerler arasında olan Badavut Plajı, elbette ki Balıkesir gezilecek yerler listemize girmeyi de sonuna kadar hak ediyor. Türkiye’nin en temiz plajları nerelerdir dendiğinde de akla ilk gelen seçeneklerden biri olacak olan Badavut Plajı, aynı zamanda oldukça da sığ bir yapıya sahiptir. Bu da çocuklu ailelerin de burayı diledikleri gibi tercih edebilmelerine olanak sağlıyor. Siz de oldukça temiz ve ışıldayan bir yapısı olan bu güzel plaja gelmeli ve burada yüzüp güneşlenmelisiniz.

 

Duba Plajı

Duba Plajı
Duba Plajı

Ayvalık plajları arasında olan ve tamamen ücretsiz bir şekilde yüzüp güneşlenebileceğiniz Duba Plajı, aynı zamanda bir belediye işletmesidir. Yaz tatili sezonlarında yerli ve yabancı turist akınına uğrayan bu plaj, gelen yoğun ziyaretçi sayısına karşılık oldukça da temiz bir yapıdadır. Bu da plajın bu denli tercih edilebilir olmasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor. Üstelik Balıkesir il merkezi ve Ayvalık ilçe merkezinden de çok rahat bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz bu plajı sizlere kesinlikle tavsiye ediyoruz.

 

Çataltepe Plajı

Çataltepe Plajı
Çataltepe Plajı

Balıkesir çocuklu ailelerin gidebileceği plajlar arasında gösterilen Çataltepe Plajı, bir bakıma da diğer plajlara göre daha az bilinirliğe sahiptir. Ve buranın diğer yerlere göre daha az biliniyor olması, en yoğun yaz tatili sezonlarında bile az sayıda ziyaretçi gelmesine neden olmaktadır. Bu da plaj yerine gelen tatilcilerin daha tenha bir yerde ve çok daha doyasıya bir yüzme, güneşlenme ve eğlenme keyfi yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

Çuğra Plajı

Çuğra Plajı
Çuğra Plajı

Erdek ilçesinde bulunan Çuğra Plajı, buraya gelen ziyaretçilere adeta doğayla iç içe bir plaj tatili keyfi sunuyor. Plaj kumsalı altın renginde diyebileceğimiz bir yapıda olup, deniz suyunun rengi ise masmavidir. Ve bu denizde doyasıya yüzüp de o tertemiz plajda güneşlenmek, sizlere gerçekten de çok iyi gelecek. Elbette ki Çuğra Plajı’nın güzellikleri bunlarla sınırlı olmayıp, plaj kısmının hemen arkasında ise yemyeşil renkte ve güzellikte bir orman bulunuyor. Yüzme ve güneşlenme keyfinizden hemen sonra veya hemen önce bu ormanın içerisine girip, bol oksijenli bir ortamda yürüyüş yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Ören Halk Plajı

Ören Halk Plajı
Ören Halk Plajı

Türkiye’nin en ünlü plajları arasında gösterebileceğimiz Ören Halk Plajı, harika bir sadelik ve o kadar da nezih bir yapıya sahiptir. Üstelik plaja çok yakın bir konumda otel, apart, ev de çeşitli mekanların inşa edilmesi sebebiyle buradaki tatil serüveninizi birkaç günlük sürelere de çıkarabilirsiniz. Balıkesir’de ne yenir sorusuna cevap olacak en güzel yemekleri de yine burada yer alan lokanta ve restoranlarda tadıp deneyimlemeniz mümkün.

 

Şeytan Sofrası

Şeytan Sofrası
Şeytan Sofrası

Balıkesir manzara izlenecek yerler arasında bulunan Şeytan Sofrası adındaki bu bölge, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzaraları ile birlikte ziyaretçilerine harika bir atmosfer sunuyor. Türkiye’ye gün batımı izlenecek yerler nerelerdir diye soracak olursanız, sizlere bu harika bölgeyi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Özellikle de her bir gün batımı zamanında gökyüzünde oluşan o turuncu rengi görüp seyretmek, sizlere tam anlamıyla gerçek huzuru yaşatacaktır. Siz de tek başınıza veya sevdiklerinizle birlikte güzel bir manzara seyretmek ve güzel fotoğraflar yakalamak istiyorsanız, Şeytan Sofrası’na gelebilirsiniz.

 

Cennet Tepesi

Cennet Tepesi
Cennet Tepesi

Balıkesir ilinde manzara izleyebileceğiniz bir diğer bölge de Cennet Tepesi’dir. Ayvalık ilçesinde yer alan Cennet Tepesi, aynı zamanda düzenlenerek mesire alanına dönüştürülmüştür. Buraya geldiğinizde sıcak veya soğuk içeceğinizi sipariş edip, manzaranın ve doğanın tadını en güzel şekilde çıkarabilirsiniz. Üstelik bu güzel bölgeye tamamen ücretsiz bir şekilde giriş yapabilir, sadece sipariş ettiniz ürünler için ücret ödersiniz.

 

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi
Aşıklar Tepesi

Manzara seyredilecek yerler bakımından da oldukça zengin bir yer olan Balıkesir’de şimdi daha farklı bir bölgeye doğru yolculuğa çıkalım. Yine şehrin Ayvalık ilçesinde yer alan ve harika atmosfere sahip olan Aşıklar Tepesi, bölgeyi kuş bakışı izleyebileceğiniz açıda bir yüksekliğe sahiptir. Aynı zamanda Cunda Adası gezilecek yerler arasında da sıkça tercih ediliyor. Siz de bu güzel bölgeye gelerek hem buranın o güzel manzarasını seyre dalabilir, hem de burada bulunan tarihi Agios Yannis Kilisesi’ni yerinde görüp ziyaret edebilirsiniz.

 

Atatürk Kayalıkları

Atatürk Kayalıkları
Atatürk Kayalıkları

Balıkesir’in doğal güzellikleri dendiğinde, akla ilk gelen bölgeler arasında şehrin ormanları yer alacaktır. Biz ise sizlere hem ormanı bulunan ve hem de o ormanlar içerisinde yüksek bir konum olma özelliği taşıyan Atatürk Kayalıkları’nı önermek istiyoruz. Bu kayalıklar, kısmen de olsa Atatürk’ün silüetini andırıyor olması vesilesiyle oldukça meşhur bir yerdir. Eğer siz de Atatürk Kayalıkları adındaki bu bölgeyi gezip görmek istiyorsanız, öncelikle şehrin Gömeç ilçesine gelip daha sonrasında ise “Atatürk Kayalıkları İzleme Noktası” tabelalarını takip edebilirsiniz.

 

Avşa Adası

Avşa Adası
Avşa Adası

Balıkesir gezilecek yerler serüvenimizde şimdi de muhteşem güzellikleriyle bilinen Avşa Adası’nı ziyaret edeceğiz. Oldukça popüler ve turistlerin de göz bebeği konumundaki bu muhteşem bölge, aynı zamanda İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında da değerlendiriliyor. Özellikle de yaz tatillerinizde buraya gelip sınırsızca eğlenebileceğiniz bir tatilin keyfini yaşayabilirsiniz. Balıkesir’in Avşa Adası; plajları, doğası, tabiatı, konumu ve tarihi güzellikleriyle ön planda olan bir bölgemizdir. Hatta buraya geldiğinizde kendiniz için Avşa Adası gezilecek yerler konulu yer bir tatil listesi hazırlama gereksinimi bile duyabilirsiniz.

 

Cunda Adası

Cunda Adası
Cunda Adası

Balıkesir’in bir diğer adası da yine aynı zamanda önemli bir turizm kenti olan Cunda Adası’dır. Ada içerisindeki dar sokaklar ve tarihi Rum evleri, size çok farklı hissiyatlar yaşatacak ve tam bir tarih şöleni sunacaktır. Ayrıca adanın genel yerleşim yapısı çok temizdir ve her yerde rengarenk çiçekler görmeniz de mümkün olacaktır. Aynız zamanda Cunda Adası gezilecek yerler listesi yaparak en güzel kısımlarını özel olarak gezip görebileceğiniz bu güzel adada farklı yörelere ait lezzetleri de deneyimlemeniz mümkün olacaktır. Siz de mükemmel güzlelikteki Cunda Adası’nı gezip görmek istiyorsanız, Balıkesir gezilecek yerler listenize buraya ait olan birkaç kısmı eklemenizi tavsiye ederiz.

 

Balıkesir Atatürk Parkı

Balıkesir Atatürk Parkı
Balıkesir Atatürk Parkı

Balıkesir şehrinin en önemli ve en güzel kısımlarından biri olarak gösterilen bu park, şehir merkezinde gezip görebileceğiniz bir kısımdır. İlk inşası 1940 yılında tamamlanan Balıkesir Atatürk Parkı, belediye tarafından 2006 yılı itibariyle yeniletilmiş ve 2008 yılında da tekrardan halk ziyaretine açılmıştır. Toplam alanı 3 bin 500 metrekare olan park, içerisinde sizler için birçok farklı yapıt ve tesis bulunduruyor. Balıkesir Atatürk Parkı’na geldiğinizde burada yürüyüş yapabilecek, bisiklet sürebilecek, oyun alanlarında çocuklarınızı eğlendirebilecek, seyir teraslarına çıkabilecek, kafe ve restoranlarında da bir şeyler yiyip içebileceksiniz.

 

Manyas Gölü ve Kuş Cenneti Milli Parkı

Manyas Gölü ve Kuş Cenneti Milli Parkı
Manyas Gölü ve Kuş Cenneti Milli Parkı

Hem Balıkesir gezilecek yerler arasında görüp değerlendirebileceğiniz, hem de aynı zamanda dünyaca ünlü bir yer olan Manyas Gölü ve Kuş Cenneti Milli Parkı, toplamda 24 bin hektarlık bir büyüklüğe sahiptir. Buraya, farklı kıtalardan çok sayıda kuş türü göç ediyor olmakla birlikte, bu kuşları görüp incelemeye gelen misafirler ise buradan en üst düzey memnuniyetle ayrılıyor. Manyas Gölü ve Kuş Cenneti Milli Parkı’nda toplam 266 farklı kuş türü yaşamaktadır. Ve bu kuş türlerinden en bilindiklerini ise pelikan, balıkçıl, kaşıkçı, karabatak, yaban kazı ve yaban ördeği şeklinde sıralayabiliriz. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan ve şehir merkezine yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta olan bu güzel kuş cennetini mutlaka gezip görmenizi öneriyoruz.

 

Paşa Koyu

Paşa Koyu
Paşa Koyu

Ayvalık gezilecek yerler arasında da değerlendirebileceğiniz Paşa Koyu, oldukça temiz bir suya ve genel itibariyle de sığ bir yapıya sahiptir. Ve bu koyda bir de kayalık bulunmakta olup, kayalığın şeklinin deveye benziyor olması vesilesiyle de genel ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğü söylenir. Bu koy bölgesini çok seveceğinize emin olmakla birlikte, koy bölgesinde aynı zamanda burada birkaç gün konaklamak isteyen ziyaretçilerimiz için Ayvalık Saklı Cennet Kamping adında özel bir kamp işletmesinin de var olduğu bilgisini vermek isteriz. Balıkesir kamp yapılacak yerler arasında değerlendirilebilecek olan bu işletme, gerçekten de iyi bir konaklama standardına sahiptir.

 

Mosko Adası Koyu

Mosko Adası Koyu
Mosko Adası Koyu

Balıkesir gezilecek yerler arasında en çok tercih edilen bölgelerden biri olan Mosko Adası, doğal güzlelikleriyle ön plandadır. Özellikle de son birkaç yıldır adını sıkça duyurmayı başarmış bu ada, adeta ziyaretçi akınına uğruyor diyebiliriz. Ve bu adaya geldiğinizde göreceğiniz, hatta buraya ulaşmak için üzerinden teknelerle geçeceğiniz Mosko Adası Koyu, bölgenin sahip olduğu güzelliği ciddi anlamda yükseltiyor. Bu güzel koy üzerinde tekne turu yapabileceğiniz gibi, dilerseniz içerisinde yüzebilirsiniz de.

 

Ortunç Koyu

Ortunç Koyu
Ortunç Koyu

Balıkesir ve Cunda adası gezilecek yerler arasında gösterilen Ortunç Koyu, aynı zamanda güzel ülkemizin cennet köşelerinden biridir. Balıkesir mavi bayraklı plajlar kategorisine de dahil olan plajlara sahip olmasıyla birlikte, sizlerin de bir sonraki Balıkesir tatilinizde bu koyu tercih etmesini öneriyoruz. Ve burada bulunan otel işletmesinde konaklayabileceğiniz gibi, koy bölgesinde kamp kurmanız da mümkün.

 

Güvercin Koyu

Güvercin Koyu
Güvercin Koyu

Gömeç gezilecek yerler arasında değerlendirebileceğiniz Güvercin Koyu ise Balıkesir’in mavi bayrak almış bir diğer plaj yerine sahiptir. Düz ve geniş bir yer olan Güvercin Koyu plajı, aynı zamanda çok temiz de bir yapıya sahip. Ve üstelik tamamen ücretsiz bir şekilde girip yüzebileceğiniz bu koyda, sadece istediğinize bağlı olarak kiralayacağınız şemsiye ile şezlonga para ödersiniz. Arıca koy bölgesinde herhangi bir tesisin bulunmamasından ötürü, buraya gelmeden önce ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri önceden hazırlamanızı tavsiye ederiz.

 

Kum Adası

Kum Adası
Kum Adası

Şehrin bir diğer doğal güzelliği ise Ayvalık ilçesine bağlı olan Kum Adası’dır. Adeta Maldivleri anımsatan bir coğrafi yapı ve güzelliğe sahip olan Kum Adası’na, yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafe ile kara yolunu kullanarak da ulaşabilirsiniz. Buraya geldiğinizde ise uçsuz bucaksız plajlarında denize girmek, güneşlenmek ve o muhteşem ada içerisinde gezip dolaşmakta tamamen özgürsünüz.

 

Şahindere Kanyonu

Şahindere Kanyonu
Şahindere Kanyonu

Türkiye’nin en güzel kanyonları arasında gösterilebilecek nitelikteki Şahindere Kanyonu, Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer almaktadır. Tam 800’ü aşkın biti ve yine çok sayıda hayvan türüne ev sahipliği yapan bu kanyonu, haftanın her bir gününde saat 08:00 ile 22:00 aralığında gezip görebilirsiniz. Kanyon bölgesine geldiğinizde ise burada huzur dolu bir doğa yürüyüşü ile sevdiklerinizle birlikte piknik organizasyonları yapabilirsiniz.

 

Kozak Yaylası

Kozak Yaylası
Kozak Yaylası

Adeta ucu bucağı gözükmeyen bir yer olan Kozak Yaylası, Balıkesir şehrimizin bol oksijenli bölgeleri arasında gösterilir. Bir diğer kısmı da İzmir ili sınırları içerisinde yer alan bu yaylayı aynı zamanda İzmir gezilecek yerler arasında da değerlendirebilirsiniz. Bol yeşillikli ve ağaçlı bir coğrafyada bulunup oraları gezip dolaşmayı seven tatilcilerimize Kozak Yaylası’na gelmeyi mutlaka tavsiye ederiz. Ayrıca yayla içerisinde kontrollü olmak şartıyla piknik yapıp kamp da kurabilirsiniz.

 

Kazdağı Milli Parkı

Kazdağı Milli Parkı
Kazdağı Milli Parkı

Ülkemizin en güzel bölgeleri arasında gösterilen ve doğal güzellikleri kadar farklı konularla gündem olmasına da alışık olduğumuz Kazdağı, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunuyor. Dünyada oksijen seviyesi en yüksek ikinci bölge olma özelliği taşıyan bu dağ, aynı zamanda Balıkesir gezilecek yerler arasında da sıkça ziyaret ediliyor. Siz de dilediğiniz bir günde Kazdağı’na gelerek buranın o muhteşem doğasını keşfe çıkabilirsiniz.

 

Sütüven Şelalesi

Sütüven Şelalesi
Sütüven Şelalesi

Balıkesir’in doğal güzellikleri arasında gösterebileceğimiz Sütüven Şelalesi, şehrin Edremit ilçesinde bulunuyor. Toplam yüksekliği 17 metre olan ve gürültüsüyle dikkat çeken heybetli bir suya sahip olan bu şelale, ziyaretçilerini de daima büyülemeyi başarmaktadır. Siz de bu güzel şelaleyi görmek için buraya gelebilir, aynı zamanda dilerseniz şelale suyunun da dökülmüş olduğu gölette yüzme keyfi yapabilirsiniz.

 

Yazören Mağarası

Yazören Mağarası
Yazören Mağarası

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde yer alan Yazören Mağarası, 25 metre yüksekliğinde bir giriş kısmına sahiptir. Balıkesir kent turizmine de çok önemli katkılar sağlayan bu mağara, özellikle de bahar mevsimlerinde daha nemli bir hal almaktadır. Artan yağmurlardan nasibini alan ve bu vesileyle de nemlenen Yazören Mağarası, en güzel dönemlerini aslında o mevsimlerde geçiriyor diyebiliriz. Siz de farklı bir tatil deneyimi için bu güzel mağarayı gezip görebilirsiniz.

 

Kyzikos Antik Kenti

Kyzikos Antik Kenti
Kyzikos Antik Kenti

Balıkesir’in tarihi yerleri arasında ziyaret edebileceğiniz ve ziyaret etmenizi de mutlaka önerdiğimiz bir yer olan Kyzikos Antik Kenti, sizlere çok farklı bir tatil deneyimi sunacak. Geçmişi M.Ö. 5000 yılına dayanıyor olan bu şehir, Balıkesir’in Erdek ilçesi sınırları içerisindedir. Şehir adının kelime anlamı ise “Belkıs” veya “Balkız” şeklinde telaffuz edilir. Siz de çok eski dönemlere ve eski uygarlıklara dair yaşam izlerini görüp incelemek için Kyzikos Antik Kenti’ni gezip görebilirsiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu