Beylerbeyi Sarayı Giriş Ücreti (2023) ve Ziyaret Detayları

İstanbul’un gezilecek tarihi yerleri arasında olan Beylerbeyi Sarayı’nın giriş ücreti 2023 yılı tarifesi ve Beylerbeyi Sarayı açılış – kapanış saatleri gibi bilgileri öğrenmeye hazır mıyız? İstanbul ilimizin Beylerbeyi ilçesinde yer alan bu saray, 1800’lü yıllarda inşa edilmiştir. Şimdiki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu Yakası ayağının hemen yakın konumunda bulunan Beylerbeyi Sarayı, isim olarak “Lordların Efendisi” anlamına gelmektedir.

İnşasına 6 Ağustos 1863 yılında başlanan ve 21 Nisan 1865 yılında gerçekleştirilen görkemli bir törenle kullanıma açılan saray, dönemin padişahı Sultan Abdülaziz’in denize olan merakı vesilesiyle ünlü mimar Sarkis Balyan tarafından yapılmıştır. Batı ve Doğu kültürünün fazlasıyla yer verildiği saray mimarisi ve yapısı, gerçekten de kusursuz denecek kadar güzeldir.

Dikdörtgen şekilde olan bu sarayın kaplamış olduğu alan ise 2.500 metrekaredir. Saray içerisinde 6 adet salon, 24 oda, 1 hamam ve 1 tane de banyo ile diğer toplu alan kısımları yer almakta. İstanbul gezilecek yerler arasında bulunan Beylerbeyi Sarayı, sadece Osmanlı Döneminde değil, Cumhuriyet Döneminde de önemli ve fazlasıyla rağbet gören bir yerdi.

İran Şahı Pehlevi’nin Türkiye gelişinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu sarayda ağırlanması ve 1936 yılında düzenlenen Balkan Oyunları Festivali’nin de burada gerçekleşmiş olması, bu öneme örnek olarak gösterilebilir. Şimdilerde ise burayı bir müze edasıyla gezebilir ve hem tarihi bir mekanda, hem de o müthiş mimariyle iç içe olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Peki, İstanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler arasında olan Beylerbeyi Sarayı’nın 2023 yılı için giriş ücreti ne kadar? İşte cevabı…

Beylerbeyi Sarayı Giriş Ücreti 2023

Beylerbeyi Sarayı giriş ücreti 2023 yılı tarifeleri, aşağıdaki gibidir;

  • Yetişkinler İçin = 40 TL
  • 7 ile 25 Yaş Arasındaki Öğrenciler İçin = 20 TL
  • Yabancı Ziyaretçiler İçin = 60 TL
  • Bahçe Kısmına Giriş Bileti = 10 TL

Not: Kişi başı ortalama 130 TL gibi bir ücretle Beylerbeyi Sarayı’nda güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Beylerbeyi Sarayı Giriş – Çıkış Saatleri

Beylerbeyi Sarayı açılış ve kapanış saatleri şu şekildedir;

  • Açılış Saati = 09:00
  • Kapanış Saati = 18:00
Beylerbeyi Sarayı Giriş Ücreti 2022
Beylerbeyi Sarayı Giriş Ücreti 2023

Beylerbeyi Sarayı’nda Müzekart Geçerli Mi?

Evet geçerli. Müzekart’ı olan vatandaşlar, Beylerbeyi Sarayı’nı tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirler.

Beylerbeyi Sarayı’na Kimler Ücretsiz Girebilir?

Beylerbeyi Sarayı, 0 – 6 ile 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ücretsizdir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu