Çanakkale Gezilecek Yerler (En İyi 21 Yer)

Görmeden gitmeyin diye Çanakkale gezilecek yerler listesinden en iyi 21 yeri sizin için seçtik.

Çanakkale, hiç şüphesiz ki ülkemizin en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Antik çağlara kadar uzanan tarihi ve Birinci Dünya Savaşı zamanında elde ettiğimiz muhteşem zafer ile ön plana çıkan bu şehir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki öncü topraklarımızdan biridir. Biz de Çanakkale gezilecek yerler içeriğimizle birlikte, şehrin en iyi … yerini sizler için tanıtacağız. Hem Marmara ve hem de Ege Bölgesinde toprakları bulunan Çanakkale ilimiz, daha çok yerli turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Konumu itibariyle de son derece güzel bir yer olan Çanakkale, adeta İstanbul’u andıran da bir güzelliğe sahip. Bu şehrimizin de ortasından boğaz geçiyor ve iki farklı denize kıyısı bulunuyor. Yine Çanakkale ilimiz de tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte daima ön planda olan bir şehrimiz. Bununla birlikte, şehrin plajları da muazzam denecek güzelliktedir. İşte biz de sizler için şehre dair tüm her şeyi bir araya getirdik ve Çanakkale gezilecek yerler listemizi oluşturduk. Keyifli okumalar dileriz.

Çanakkale Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Çanakkale gezilecek yerler listesi

 

Bozcaada

Bozcaada
Bozcaada

Çanakkale gezilecek yerler listemizde ilk sırayı Bozcaada’ya vermek istedik. Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olan ve aynı zamanda Çanakkale’nin de bir ilçesi olan Bozcaada, oldukça şirin bir yerleşkedir. Yerel nüfus bakımından şehrin en küçük ilçesi olan ada, özellikle de yaz tatili sezonlarında adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Oldukça huzurlu bir atmosfere sahip olan bu adanın içerisinde Tarihi Osmanlı Konakları, asırlık çınar ağaçları, rengarenk balıkçı teknelerinin yer aldığı sahiller, birbirinden güzel oteller, restoranlar, eğlence yerleri ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Oldukça güzel üzüm bağları ve kaliteli üzüm şaraplarına sahip olan Bozcaadayı gezip görmek, sizlere tam anlamıyla keyif verecektir. Dilerseniz, Çanakkale ili ziyaretiniz esnasında Bozcaada gezilecek yerler diye ayrı bir plan oluşturup, bu güzel adayı baştan sona gezebilirsiniz.

 

Çanakkale Kordon

Çanakkale Kordon
Çanakkale Kordon

Keyifli akşam yürüyüşleri yapabileceğiniz bir yer olan Çanakkale Kordon, şehir merkezinde tercih edebileceğiniz güzel bölgelerden biridir. Şehre gelen yerli ve yabancı turistler, buraya da mutlaka uğramakta ve Çanakkale Kordon’u baştan sona gezip görmektedir. Ayrıca şehrin simgeleşmiş yapıtlarından biri olan Truva Atı da yine burada bulunuyor. Çanakkale Kordon’daki bu harika ahşap at heykelinin etrafını saran rengarenk çiçekler, bölgedeki yürüyüş yolları ve bitkiler, görüş açınızda yer alan Çanakkale Boğazı manzarası ve yakalayacağınız muhteşem gün batımı manzarası ile iddia ediyoruz ki burayı çok seveceksiniz. Ayrıca burada günün her saatinde açık olan kafe ve restoran işletmeleri de mevcuttur.

 

Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Harp Müzesi

Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Harp Müzesi
Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Harp Müzesi

Çanakkale gezilecek yerler listesi yapıp da böylesine önemli bir başlığa parantez açmak elbetteki olmazdı. Çanakkale Savaşı’nın da tam olarak yaşanmış olduğu bu bölge, bazı düzenlemelerden geçtikten sonra hem anıt ve hem de müze olarak 1971 yılı itibariyle ziyarete açılmıştır. Tam 2 bine yakın eserin yer aldığı bu açık müzesinde Çanakkale Savaşı krokileri, fotoğrafları, savaş malzemeleri, siperler, mermi çekirdekleri, askeri üniformalar ve ayrıca Şehitler Abidesi gibi anlam dolu anıtlar mevcuttur. Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Harp Müzesi, Pazartesi hariç haftanın diğer günleri sabah 08:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında açık olmakla birlikte, siz de ülkemiz açısından son derece önemli bir yer olan bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, orada kahramanca savaşmış olan ve ülkemizin kurtuluşuna giden yolda emek göstermiş tüm herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

Kadırga Koyu

Kadırga Koyu
Kadırga Koyu

Çanakkale’de denize girilecek yerler dendiğinde akla ilk gelen seçenekler arasındaki Kadırga Koyu, adeta cennetten bir köşe niteliği taşıyor. Yeşil ve mavi tabiatın birlikte adeta dans ettiği bir yer olan Kadırga Koyu, ayrıca mavi bayraklı plajlar arasındaki yerini de çoktan almıştır. Eğer siz de doğa ile iç içe olup huzurlu bir tatil deneyimine imza atmak istiyorsanız, bu harika koyu tercih edebilirsiniz. Yüzme ve güneşlenme keyfinin arından plaj bölgesinin hemen arka tarafından başlayan çam ormanlarını gezip, bölgenin o muhteşem doğasını keşfe çıkabilirsiniz.

 

Truva Atı

Truva Atı
Truva Atı

Türkiye’nin simgesel yapıtları arasında da gösterebileceğimiz Truva Atı, aslında ahşaptan yapılmış olan bir heykeldir. Çanakkale Kordon’daki Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan ve oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip bu heykel, yer yıl yüz binlerce yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu ziyaretin sebebi ise Antik zamanın en önemli olayları arasında gösterilen Truva Savaşı’nın tam olarak burada gerçekleşmiş olmasıdır. Tarihi kaynaklara adını adeta kazıya kazıya yazdırmış olan Truva Savaşı, tam 10 yıl boyunca sürmüş ve milyonlarca insan bu savaşta hayatını kaybetmiştir. Siz de Çanakkale gezinin esnasında bu devasa ahşap heykeli yerinde inceleyebilirsiniz.

 

Yeşilyurt

Yeşilyurt
Yeşilyurt

Çanakkale’deki Kaz Dağları’nın hemen eteklerinde yer alan Yeşilyurt, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından daima ön planda olmayı başarmıştır. Ayrıca Çanakkale tatil beldeleri arasında yer alan Küçükkuyu’ya da oldukça yakın olan Yeşilyurt köyü, günümüzde ise SİT Alanı olarak değerlendirilmekle birlikte koruma altına alınmıştır. Köyde sadece eski taş evler mevcuttur. Öte yandan, Yeşilyurt’un mimarisi, asırlık çınar ağaçları, ve Arnavut kaldırımlı taşları bile sizlerin burayı ziyaret edip gezmesi için son derece yeterli bir sebeptir Hele bir de bu bölgeye geldiğinizde karşılacağınız o harika manzaralardan da bahsedecek olursak, Çanakkale gezilecek yerler listenize Yeşilyurt’u da mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.

 

Conkbayırı

Conkbayırı
Conkbayırı

El değmemiş doğal güzellik ve yapıya sahip olan Conkbayırı da yine ülkemiz için son derece önemlidir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, taarruz emrini tam olarak burada vermiş ve Conkbayırı, o dönemlerde Çanakkale Savaşı’nın en önemli yerlerinden biri olmuştur. Sizlerin de bileceği üzere Kurtuluş Savaşı esnasında bir olay olmuş ve Atatürk’e isabet eden şarapnel parçası, cebindeki saate isabet ederek durmuştu. İşte o şarapnelin atamıza isabet ettiği yer, Conkbayırı’dır. Yine bu harika bölgeye geldiğinizde burada Atatürk heykel, Çanakkale Boğazı ve gün batımı manzaralarını görebilirsiniz.

 

Aynalı Çarşı

Aynalı Çarşı
Aynalı Çarşı

Çanakkale il merkezinde yer alan ve 1890 yılında inşa edilen Aynalı Çarşı, Çanakkale Savaşları sırasında büyük ölçüde harap olmuştur. Çarşının sahip olduğu ün o denli büyüktür ki dönemin çanakkale türkülerine bile konu olduğunu söyleyebiliriz. Harap olduktan sonra yine belli bir süre o halde kalan Aynalı Çarşı, 1960 yılında tekrardan restore edilmiş ve halk ziyaretine açılmıştır. Siz de içerisinde birçok dükkan bulunan bu güzel çarşıya giderek, buradan Çanakkale yöresine ait dilediğiniz hediyelik eşyayı satın alabilirsiniz.

 

Truva (Troya) Antik Kenti

Truva (Troya) Antik Kenti
Truva (Troya) Antik Kenti

Çanakkale’nin merkez ilçesinde yer almakta olan Truva Antik Kenti, Kaz Dağları’nın hemen eteklerine konumlandırılmıştır. Bir diğer adı Troya olan bu antik kent, aynı zamanda Troya Savaşı’nın da yapılmış olduğu bölgedir. İlk olarak Alman arkeolog Heinrich Scsliemann tarafından 1870 yılına keşfedilmiş olan bu antik kent, tarihi itibariyle Milattan Önce 3 binli yıllara kadar uzanmaktadır. Kent keşfedildikten sonra içerisinde bulunan birçok eser ise yurt dışına kaçırılmıştır. Bu eserlerin bir kısmı Rusya ve Almanya müzelerinde, diğer kısımları ise Çanakkale Müzesi’nde sergileniyor. Ayrıca bu kent, 1998 yılı itibariyle UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Siz de Truva Antik Kenti’ni ziyaret ederek burada bulunan yerleşim yerlerini, kanalizasyon sistemini, yapı temellerini, tiyatroları, hamamları, çeşmeleri, heykelleri ve çok daha fazlasını yerinde görüp inceleyebilirsiniz.

 

Kilitbahir Kalesi

Kilitbahir Kalesi
Kilitbahir Kalesi

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde yer alan Kilitbahir Kalesi, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış bir yapıttır. Kalenin yapılış amacı, o dönem devam etmekte olan Osmanlı ve Bizans savaşı esnasında Bizans’a Çanakkale Boğazı üzerinden yardım götürülmesini engellemek içindi. 1980 yılında “Korunması Gereken Kültürel Varlık” olarak değerlendirilen bu kale, 2011 ve 2013 yılları arasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiştir. Günümüzde ise oldukça popüler bir gezi noktası olan Kilitbahir Kalesini sizlerin de kesinle gezip görmesini tavsiye ediyoruz.

 

Çanakkale Saat Kulesi

Çanakkale Saat Kulesi
Çanakkale Saat Kulesi

Çanakkale ilimizin merkezi bir konumunda yer alan Çanakkale Saat Kulesi, 1987 yılında inşa edilmiştir. Sultan II. Abdülhamit, birçok farklı şehirde 4 – 5 katlı saat kuleleri inşa ettirmiştir. Bu kulelerden biri olan Çanakkale Saat Kulesi ise 5 katlı bir yapıda olup, kulenin dördüncü katında saat ve en alt katında ise bir çeşme bulunuyor. Çanakkale gezilecek yerler turunuzda şehir merkezinde bulunduğunuz bir sürede bu güzel kuleyi ziyaret edebilir ve yanında fotoğraf çektirebilirsiniz.

 

Çanakkale Deniz Müzesi

Çanakkale Deniz Müzesi
Çanakkale Deniz Müzesi

Çanakkale müzeleri arasında ayrı bir öneme sahip olan bu müze, içerisinde birbirinden güzel eseri barındırmaktadır. 2000 yılında halk ziyaretine açılmış olan Çanakkale Deniz Müzesi, 18 Mart 1915 Deniz Zaferi’nin 67’inci yıl kutlamaları kapsamında inşa edilmiştir. Çağdaş müzecilik anlayışının ön planda olduğu bu yapıtın en çok ilgi gören eseri ise Nusret Mayın Gemisi maketidir. Bununla birlikte yine müze içerisinde kılıçlar, madalyalar, toplar, üniformalar, ateşli silahlar ve mayınlar olmak üzere toplam 6 farklı koleksiyon eserler grubu görüp incelemeniz mümkün.

 

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti
Assos Antik Kenti

Çanakkale’de gezilecek antik kentler arasında olan Assos Antik Kenti, şehrin Ayvacık ilçesi sınırları içerisindedir. 1800 ile 1883 yılları arasında keşfedilmiş olan bu antik kent, Milattan Önce 900’lü yıllara kadar uzanan çok köklü bir geçmişe de sahiptir. Antik şehir içerisindeki en önemli yapıtlar ise Athena Tapınağı ve antik amfi tiyatro olarak bilinir. Hepimizin tanıdığı ünlü Antik Çağ düşünürü Aristo da yaklaşık 3 yıl kadar Assos Antik Kenti’nde yaşamıştır. Döneminin en önemli bilim, sanat, felsefe ve kültür şehri olan Assos’u ziyaret ettiğinizde eminiz ki sizler de çok seveceksiniz.

 

Güzelyalı Halk Plajı

Güzelyalı Halk Plajı
Güzelyalı Halk Plajı

Çanakkale şehir merkezine 15 kilometre kadar uzaklıkta olan Güzelyalı Halk Plajı, denize girebileceğiniz en güzel plajlardan biridir. Ayrıca Çanakkale şehir merkezine de en yakın konumdaki plaj olma özelliğini taşıyan bu bölge, sizlere harika bir yüzme ve güneşlenme keyfi sunacak. Plaj kısmının hemen bitişiğindeki ise bir şeyler yiyip içebileceğiniz restoran alanı yer alıyor. Özel bir plaj işletmesine bağlı olan Güzelyalı Halk Plajı’na geldiğinizde, ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü hizmete anında erişim sağlayabilmeniz mümkündür.

 

Assos Sokakağzı Plajı

Assos Sokakağzı Plajı
Assos Sokakağzı Plajı

Çanakkale şehrinde denize girebileceğiniz harika yerlerden biri diğeri de Assos Sokakağzı Plajı’dır. Şehir merkezine 84 kilometre uzaklıktaki bu plaj, tertemiz bir denize ve kumsala sahip. Assos Antik Kenti gezisinden sonra bu plaja gelerek, denizin serin suyuna kendinizi bırakıp güzelce serinleyebilirsiniz. Plaj bölgesinin arka tarafında bulunan orman ise gezilip görülmesi son derece keyifli bir yerdir. Eğer burayı çok sevdiyseniz, bölgede bulunan otel, pansiyon ve diğer konaklama seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Assos Sokakağzı Plajı, gerçekten de harika bir güzellik ve imkanlara sahip olmasından ötürü, sizlere de unutamayacağınız bir tatil deneyimi sunacaktır.

 

Bozcaada Ayazma Plajı

Bozcaada Ayazma Plajı
Bozcaada Ayazma Plajı

Günübirlik veya uzun süreli tatil serüvenlerinizin en iyi seçeneklerinden biri olacak olan Bozcaada Ayazma Plajı, birden fazla tesisin bulunduğu bir yerdir. Adanın en kalabalık ve en popüler plajı yeri olan bu bölge, turkuaz renginde bir denize ve incecik kum taneleriyle dolu kumsallara sahiptir. Buraya geldiğinizde ise normal bir yüzme ve güneşlenme keyfinden çok daha fazlasını yaşayıp deneyimleyebilirsiniz. Bu deneyimler esnasında ise çeşitli su sporu seçenekleri mevcuttur. Biz genel bir tanımlamada bulunarak Bozcaada Ayazma Plajı’nda yapılacak aktiviteler nelerdir diye sıralayalım. Bu plaja gelen misafirler, burada diledikleri gibi yüzebilir, güneşlenebilir, yürüyüşe çıkabilir, piknik yapabilir, su topu oynayabilir, restoranlara gidebilir, su kayağı yapabilir, Ringo yapabilir, ayrıca yunus ve muz da kiralayabilirler.

 

Dardanos Plajı

Dardanos Plajı
Dardanos Plajı

Çanakkale şehir merkezine çok yakın bir konumda yer alan Dardanos Plajı, yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği bir plaj yeridir. Plaj bölgesinde üniversite işletmesi tarafından faaliyet gösteren bir işletme de mevcut. Ve Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren bu işletme gözetimindeki plaja gelerek, burada dilediğiniz gibi yüzüp eğlenebilirsiniz. Ayrıca piknik yapmak, denize yakın bir konumda havuza girmek, spor tesislerine gitmek, konaklamak ve restoranlarda birbirinden güzel lezzetler deneyimlemek için de Dardanos Plajı sizler için son derece uygun bir yer olacaktır.

 

Kömür Limanı

Kömür Limanı
Kömür Limanı

Gelibolu Limanı’nda ve Saroz Körfezi’nin de hemen üzerinde yer alan Kömür Limanı, Çanakkale’nin en harika doğal güzellikleri arasındadır. Ön tarafında masmavi ve turkuaz renginde bir deniz, arka tarafında ise yemyeşil bir ormana sahip olan bu bölgeye gelmek, sizlere tam anlamıyla huzur verecektir. Ayrıca buradaki plaj yerinde yüzme ve güneşlenme keyfi yapabileceğiniz gibi, burada kamp da kurabilirsiniz. Çanakkale’de kamp yapılacak yerler arasında olan Kömür Limanı’na ait bu bölgenin özel bir işletme bünyesinde ve ücretli olduğunu da belirtmek isteriz. Ancak buranın ücretli oluşu, gelen misafirlerin ihtiyaç duyabileceği tüm her şeye erişebilmesini de mümkün kılıyor. Sizler de şehrin kalabalık ve stresinden uzak olup, kendinizi tamamen doğa içerisine atacağınız bir tatil deneyimine imza atmak istiyorsanız, Kömür Limanı’nı tercih edebilirsiniz.

 

Atikhisar Barajı Kamp Alanı

Atikhisar Barajı Kamp Alanı
Atikhisar Barajı Kamp Alanı

Çanakkale’de kamp yapmak isteyen kişilerin şüphesiz ki en çok tercih ettiği yer konumundaki Atikhisar Barajı Kamp Alanı, şehrin merkez ilçesine bağlıdır. Üstelik aracınıza binerek Çanakkale şehir merkezinden yola çıktığınızda, sadece 15 dakikalık bir sürüşün ardından bu alan ulaşım sağlamanız mümkün. Elbette ki buraya geldiğinizde öyle kısa süreli kalmak istemeyip, belki de birkaç gün boyunca burada kalarak çevredeki o harika atmosferi sonuna kadar yaşamak isteyeceksiniz. Ve bu esnada da herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm her şeyi önceden hazırlamanızı ve Atikhisar Barajı Kamp Alanı’na ondan sonra gelmenizi tavsiye ederiz.

 

Kazdağı Milli Parkı

Kazdağı Milli Parkı
Kazdağı Milli Parkı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Kazdağı Milli Parkı, gitmeyenlerin aklına bile gelemeyecek bir doğal güzeliğe sahiptir. Tam 20 bin 935 hektarlık çok büyük bir alanı kapsıyor olan bu milli park, bu statüsünü 1994 yılı itibariyle kazanmıştır. BigaYarımadası üzerindeki en yüksek yer olan Kazdağı Milli Parkı’nın devlet tarafından da korunuyor olduğunu belirtmek isteriz. Yani buradaki tatiliniz esnasında tamamen güvendesiniz. Yine burada ihtiyaç duyabileceğiniz kısımlar da kurulu olup; Wc, büfe ve otopark gibi ziyaretçi ihtiyaçlarınızda bu kısımlara gidebilirsiniz. Milli park bölgesine geldiğinizde ise buraya çok yakın bir konumda yer alan Killa, Thebe, Khrysa, Antandros, Anderia, Astrya ve Pedessos antik kentlerini de gezip görebilirsiniz.

 

Çanakkale Aqualand

Çanakkale Aqualand
Çanakkale Aqualand

Şimdi de Çanakkale gezilecek yerler arasında çocukların çok seveceği bir yer olan Çanakkale Aqualand’a doğru yola çıkalım. Çanakkale’nin Kepez ilçesine inşa edilmiş olan bu tesis, ziyaretçilerine harika bir eğlence deneyimi yaşatıyor. Tesis içerisinde yüzme havuzu, su kaydırakları, çocuk havuzu, bar, restoran ve çok amaçlı salonlar bulunmaktadır. Eğer çocuklarınızı gezdirip eğlendirebileceğiniz bir yer arayışındaysanız, Çanakkale Aqualand’ı sizlere kesinlikle tavsiye ederiz. Ayrıca burası sadece çocukların eğlenebileceği şekilde tasarlanmamıştır. Yani burada yetişkinlerin eğlence anlayışına hitap eden birçok kısım da mevcut.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu