Çeşme Gezilecek Yerler (En İyi 20 Yer)

Çeşme Gezilecek Yerler

İzmir’in en güzide ilçelerinden biri olan Çeşme, M.Ö. 7’inci yüzyılda Giritliler tarafından kurulmuştur. Günümüzde ise 12 farklı İyon kolonisinden biri olan Çeşme ilçesinin nüfusu ise 40 bin civarındadır. Takvimler 11’inci yüzyılı gösterdiğinde Çaka Bey öncülüğünde Türkler tarafından keşfedilen bu güzel ilçe, 14’üncü yüzyılda da Osmanlı egemenliğine dahil edildi.

Oldukça köklü geçmişinin de büyük katkısı ile Çeşme gezilecek yerler bakımından oldukça zengin olan bu bölgeyi gerçekten de çok seveceksiniz. İşte, doğal ve tarihi güzelliklerin bir arada buluştuğu İzmir Çeşme gezilecek yerler listemiz…

Çeşme Marina

Çeşme Marina
Çeşme Marina

Oldukça ihtişamlı bir manzaraya sahip olan Çeşme Marina, ilçe merkezinde yer alıyor. Burada yan yana sıralı olan restoran ve kafelerde envai çeşit lezzetleri tadıp deneyimleyebilirsiniz. Özellikle de güneş battıktan sonra, Marina Yacht Club’a giderek, gecenizi çok daha renkli bir hale getirebilirsiniz. Çeşme Marina’da her hafta birbirinden güzel etkinlikler düzenlenmektedir. Buraya gezmeye geldiğinizde, etkinlik listesini kontrol ederek dilediğiniz etkinliğe katılım sağlayabilirsiniz.

Yol Tarifi

Eşek Adası

Eşek Adası
Eşek Adası

İzmir’de, Çeşme ilçesinde Eşek Adası adında bir yer olduğu bilgisi sizi şaşırttı mı? Eski adı “Gondi” olan ve Yunanistan tarafından ise “Hydra” olarak adlandırılan bu bölge, eşeklerin çoğunluklu olarak yaşıyor olmasından ötürü zamanla Eşek Adası ismini aldı. Bu adanın sahip olduğu masmavi denizi, muhteşem doğası ve küçük köyleri ile birlikte, burada bulunduğunuz için fazlasıyla memnun olacaksınız.

Yol Tarifi

Alaçatı Halk Plajı

Alaçatı Halk Plajı
Alaçatı Halk Plajı

Çeşme’nin en popüler plajları arasında gösterilen Alaçatı Halk Plajı, Ovacık yolu üzerinde yer alıyor. Bu plaj, herhangi bir tesis tarafından işletilmediği için ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri önceden hazırlamış olmanızda fayda var. Bu plajın denizi oldukça temiz ve bir o kadar da serindir. Ancak, plajın kumsalında yer alan çakıl taşlarının ayağınızı acıtacağını belirtmekle birlikte, deniz ayakkabısı giymenizi de tavsiye ederiz.

Boyalık Koyu Plajı

Boyalık Plajı
Boyalık Plajı

Çeşme’de gezilmesi gereken yerler arasında olan Boyalık Koyu, ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Tam 5 kilometrelik sahil şeridine sahip olan bu koy, her yıl bir önceki yıla göre daha fazla sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Yıllar geçtikçe ziyaretçi sayısında görülen artış, Boyalık Koyu’nun o berrak suyundan ötürü olmakla birlikte, burada yüzerken deniz canlılarının da size eşlik ettiğini göreceksiniz. Buradaki suyun pek de derin olmamasından ötürü, çocuklarınızın yüzme keyfi yapmasında da hiçbir sakınca yoktur.

Yol Tarifi

Tanay Tabiat Parkı

Tanay Tabia Parkı
Tanay Tabia Parkı

Şimdi de Çeşme’nin o yeşil güzelliklerine doğru yöneldiğimiz esnada, karşımıza bir anda Tanay Tabiat Parkı çıkıyor. 1976’lı yıllarda Orman İçi Dinlenme Yeri olarak değerlendirilen ve daha sonrasında ise korumaya alınan bu bölge, Çeşme’nin Alaçatı beldesinde yer almaktadır. Parkın toplam büyüklüğü 30,30 hektar olmakla birlikte, park alanında birbirinden güzel restoran, piknik alanları ve de büfeler bulmanız mümkün.

Yol Tarifi

Aqua Toy City

Aqua Toy City
Aqua Toy City

Şimdi de çocuklarının tatil eğlencesine öncelik veren aileler için harika bir önerimiz var. Birbirinden farklı kaydırak çeşitleri olan Aqua Toy City, aynı zamanda yetişkinler için de son derece uygun bir eğlence merkezidir. Yaz tatili sezonunda gelen misafirlere özel birbirinden farklı etkinliklerin düzenlendiği bu yerde, tam 181 farklı oyun seçeneği bulunmaktadır. Çocuklarınızla birlikte çok farklı bir Çeşme tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, Aqua Toy City’e gidebilirsiniz.

Yol Tarifi

Çiftlikköy

Çiftlikköy
Çiftlikköy

Üç tarafı denizle çevrili olan ve yarımada statüsü taşıyan Çiftlikköy Plajı, Çeşme ilçe merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta yer almakta. Eğer tatil deneyiminiz esnasında şöyle heyecanı yüksek bir sörf macerasına atılmak istiyorsanız, bu bölgeyi sizlere kesinlikle tavsiye ederiz. Çünkü bu bölgenin yılın dört mevsimi yüksek seviyede rüzgar alması, sörf etkinliği yapmaya da olanak sağlıyor.

Yol Tarifi

Germiyan Köyü

Germiyan Koyu
Germiyan Koyu

Slow Food hareketine katılan ilk yer olma ünvanına sahip Germiyan Köyü, beyaz evleri ve bu evleri süsleyen çiçekleriyle ünlüdür. Bu köyde yaşayan Nuran Erden, çiçekler ile köy duvarlarını çeşitli figürlerle süslendirme fikrini sunmuş ve deyim yerindeyse, köyün yapısını değiştirmiştir. Buraya gelerek köyün meşhur ekmeği olan Germiyan ekmeğini deneyebilir, yine yöreye ait olan Kopenisti peynirini ve çeşitli şarapları tadabilirsiniz.

Yol Tarifi

Dalyan Kasabası

Dalyan Kasabası
Dalyan Kasabası

Mübadele döneminde Balkan bölgesinden gelen Türklerin yerleştirildiği Dalyan, eski bir Rum balıkçı köyüdür. Geçmişteki yapısını şu an bile korumakta olan bu kasaba, balıkçı teknelerinin yan yana sıralanması ile hoş bir görüntü ve bu teknelerin etrafında pişen balık yemekleri ile de ziyaretçilerine muhteşem bir yemek keyfi sunmaktadır. Bu köye giderek yöresel lezzetlerden tadabilir ve köydeki eski Rum evleri arasında yürüyüş yapabilirsiniz.

Yol Tarifi

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı
Altınkum Plajı

Toplam 500 metre uzunluğa sahip olan ve Çeşme merkeze de sadece 10 dakika uzaklıktaki Altınkum Plajı, gerçekten de adı gibi altın renginde bir kum yapısına sahip. Gökte parlayan güneş, önünüzde masmavi deniz ve ayaklarınızın altında da altın gibi bir kumun olduğu bu plajda, gerçekten de eğlenecek ve tatil yapmanın keyfini doyasıya yaşayacaksınız. Özel bir tesisin işletmesinde olan Altınkum Plajında 20 TL ödeyerek beach cluba giriş yapabilir ve 15 TL ödeyerek de şezlong kiralayabilirsiniz.

Yol Tarifi

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı
Pırlanta Plajı

Çeşme gezilecek yerler o kadar güzel ki, artık bu güzelliği ziyaretçilere de yansıtmak için, bölge adlarını da ona göre belirliyorlar. Bu yerlere en iyi örneklerden biri olan Pırlanta Plajı, ince ve pırlanta gibi parlayan bir kum yapısına sahiptir. Eğer tam yaz ortasında giderseniz yoğun bir kalabalığın içerisine girme ihtimalinizin olduğu Pırlanta Plajı, Mayıs ve Eylül aylarında gittiğinizde ise kesinlikle rahatça tatil yapabileceğiniz standartlarda olacaktır.

Yol Tarifi

Delikli Koy

Delikli Koy
Delikli Koy

Dünyanın en iyi koyları arasında olabileceğini iddia ettiğimiz Delikli Koy, daha birkaç sene önceye kadar pek de bilinmeyen ve sadece bölge halkının ziyaret ettiği keşfedilmemiş bir güzellikti. Keşfedilmeye başlandıktan sonra ise ziyaretçi sayısı birden artan bu koy, son yaz dönemlerinde ise yine önceki gibi ziyaretçi ağırlayamıyor. Elbette ki bu koy çok güzel olup, nasıl olur da insan akınına uğramaz diye düşünürken, bölgenin biraz soğuk ve plaj zeminin de çakıl taşı ile kaplı olduğu bilgisini ediniyoruz.

Yol Tarifi

Tekke Plajı

Tekke Plajı
Tekke Plajı

Çeşme’nin en küçük plajlarından biri olan Tekke Plajı, pek de derin olmayan suyu ile yaşlısından çocuğuna herkes için oldukça ideal ve güvenli bir bölgedir. En çok da çocuklu ailelerin tercih etmiş olduğu Tekke Plajı, adını ise yukarı kısmında yer alan Osmanlı Tekkesi’nden almıştır. Bu plajda çeşitli işletmeler faaliyet göstermekte olup, dilediğiniz bir tesise giderek şezlong kiralayabilir ve plajın tadını çıkarabilirsiniz.

Yol Tarifi

Paşa Limanı Koyu

Paşalimanı Koyu
Paşalimanı Koyu

İzmir Çeşme’de hem denize girebileceğiniz ve hem de doyasıya kamp yapabileceğiniz Paşa Limanı, bu bölgeye gelerek tercih ettiğiniz en iyi alternatiflerden biri olacaktır. Bunlardan ziyade, düzenlenen çeşitli su sporları ve sahip olduğu Şifne Kaplıcaları ile Paşa Limanı tesisine eş zamanlı olarak binlerce insan gelmektedir.

Yol Tarifi

Kocakarı Plajı

Kocakarı Plajı
Kocakarı Plajı

Yine yaz ortasında çok yoğun olan ve Mayıs ile Eylül aylarına gelindiğinde ise oldukça rahat bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz Kocakarı Plajı, size denizin tüm güzelliklerini sunmaktadır. Ancak bu plajın biraz soğuk olduğunu da söylemenin yanında, deniz tabanında yürürken ayağınızın az da olsa acımamasını istiyorsanız, deniz ayakkabısı kullanmanız gerektiğini de belirtmiş olalım. Yüzme bilmiyorsanız bile hiç dert etmeyin çünkü Kocakarı Plajının suyu oldukça berrak ve sığ bir yapıdadır.

Yol Tarifi

Çark Plajı

Çark Plajı
Çark Plajı

Çark Plajı, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan ve özellikle de sörf şovu yapmak isteyenlerle dolu olan bir yerdir. Bir tarafta sörf şovu yaparak eğlenen insanlar olacak ve siz, yüzmek için özel alan ayrılan kişiler arasından bu şovları izleyebileceksin. Elbette ki isterseniz yeterli seviyede eğitim alarak, siz de sörf şovu yapan insanlardan biri olabilirsiniz.

Yol Tarifi

Sığacık Plajı

Sığacık Plajı
Sığacık Plajı

Pek fazla kişinin bilmediği, Çeşme gizli plajları arasında olan ve diğer bir adıyla Güvercinlik Koyu olarak da bilinen bu yer, sakin bir tatil deneyimi yaşamak istenler için oldukça ideal. Asfalt yolun alt kısmında yer alan ve büyük ihtimalle de bu sebepten ötürü pek ziyaretçisi olmayan Sığacık Plajına ulaşım sağlamak için aracınızdan inmeli ve plaja doğru biraz yürümelisiniz.

Yol Tarifi

Ayayorgi Koyu

Ayayorgi Koyu
Ayayorgi Koyu

İnce kum yapısı ve tertemiz suyu ile insanın adeta içini açan Ayayorgi Koyu, profesyonel dj performanslarının sergilendiği ve eğlencenin sabaha kadar sürdüğü bir yerdir. Çoğunlukla gençlerin vakit geçirdiği bu koyun genel ücretlendirme yapısının da ortalamaya göre biraz fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ancak buradaki harika mekanları şöyle bir göz önünde bulundurduğunuzda, Ayayorgi Koyu tatil deneyimi dahilinde harcanan ücretlerin hepsine değdiğini düşüneceksiniz.

Yol Tarifi

Piyade Koyu Plajı

Piyada Koyu Plajı
Piyada Koyu Plajı

Gündüz saatinde denize girerek rahatlayacağınız ve akşam saatlerinde ise çeşitli eğlence etkinliklerine katılarak vakit geçireceğiniz Piyade Koyu’n Plajı, oldukça hareketli bir yapıdadır. Buradaki plajlarda güneşlenebilir, yüzebilir ve de yine plajda bulunan beachlere giderek dilediğiniz ürünü tüketebilirsiniz.

Yol Tarifi

Sakız Koyu

Sakız Koyu Plajı
Sakız Koyu Plajı

Genel itibariyle dalgasız ve temiz bir deniz yapısına sahip olan Sakız Koyu, buraya gelen herkesi adeta büyülemektedir. Sakız Koy’undaki o güzel görüntü, bizlere adeta tüm Ege’yi sembolize etmekte. Ayrıca burada deniz mahsüllerinin sunulduğu birbirinden güzel restoranlar da yer almaktadır.

Yol Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu