Didim Gezilecek Yerler (En İyi 24 Yer)

Yine, tüm tatilcilerimizin ilgisini çekecek bir içerik hazırladık ve bu içeriğimizde, Didim gezilecek yerler konusunu ele aldık. Aydın ilimizin bir ilçesi olan ve Türkiye’nin en turistlik bölgeleri arasında gösterilen Didim, oldukça da eski bir yerleşim yeridir. Çok eski yıllarda Didim bölgesinde yaşamış olan birçok farklı medeniyet, şimdilerde bizlerin adeta tarihi yer ve mekan gezip görmesine olanak sağlamıştır. Öncelikle Didim ilçesinin tarihi ve kültürel anlamda gerçekten de çok gelişmiş olduğunu dile getirmekle birlikte, buraya gelen tatilcilerin, kenti tam anlamıyla gezip görmeleri için ortalama olarak bir haftaya yakın bir sürelerini ayırmalarını gerektiğini de belirtmiş olalım.

Didim Gezilecek Yerler

Didim’de nerelere gidilir? diye soracak olursanız; mavi bayraklı plajlar, altın rengi kumsallar, kıyılar boyu uzanan sahiller, yeşil bitki örtüsü, gür ormanları, müzeleri, koyları, eğlence ve tarihi yerleri örnek olarak gösterebiliriz. Ayrıca Didim’e gelmeden önce, buradaki birçok tarihi ve kültürel yeri tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilmeniz için kendi adınıza bir Müzekart çıkartmanızı da tavsiye ederiz. O halde hazırsanız, Didim gezilecek yerleri tanımaya başlayalım…

Milet Müzesi

Milet Müzesi
Milet Müzesi

Didim’in tarihi yerleri arasında önemli bir seçenek olan Milet Müzesi, Balat Köyü’ne yakın bir konumdaki Milet Antik Kenti içerisinde yer alıyor. Bu müze ilk olarak 1973 yılında ziyarete açılmış fakat sonraları, müze binasındaki yapının bozulması vesilesiyle kapatılmıştır. Aradan yıllar geçtikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçmiş ve müze binasını düzelterek; 1200 metrekarelik Milet Müzesini, 2011 yılında tekrardan ziyarete açmıştır. Siz de bu müzeyi ziyaret ettiğinizde burada Milet Antik Kenti, Didim Apollon Tapınağı ve Priene Antik Kentlerine ait tarihi eserleri görmüş olacaksınız.

O eserler, az önce belirtmiş olduğumuz bu üç farklı yerde gerçekleşen kazı çalışmaları sonrasında gün yüzüne çıkartılarak insanların ziyaretine sunulmuştur. Eğer Müzekartınız varsa, Milet Müzesi’ni ücretsiz gezebilirsiniz.

 

Milet Antik Kenti

Milet Antik Kenti
Milet Antik Kenti

Aydın şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Milet Antik Kenti, döneminin sanat, bilim ve felsefe merkezi olarak biliniyordu. M.Ö. 7 ve 6’ıncı yüzyıllarında en iyi dönemlerini yaşayan bu antik şehrin, M.Ö. 5’inci yüzyılda Persler tarafından istila edildiği bilinmekte. Daha sonrasında Osmanlı’nın egemenliği altına giren bu kentte, birçok arklı medeniyete ait izlere rastlamak mümkün. Siz de tarihi yer gezip görmeyi seviyorsanız, aynı zamanda içerisinde tam 15 bin kişilik amfi tiyatrosu bulunan bu antik kenti ziyaret edebilirsiniz.

 

Apollon Tapınağı

Apollon Tapınağı
Apollon Tapınağı

Bölgede Perslere karşı önemli bir zafer kazanılmış ve o zaferin şerefine de Apollon için bu tapınak inşa edilmiştir. M.Ö. 6’inci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Apollon Tapınağı’nda, Helenistik deneme ait önemli mimari tasarımlara rastlamak mümkün. Tapınak içerisine girdiğinizde, önemli bir tasarım olan Medusa kabartmasına da rastlamış olacaksınız. Fotoğraf makinenizi de elinize alarak bu tapınağı gezmek, sizleri tarihin o eski yıllarına götürecek ve birbirinden güzel kareler yakalayacaksınız.

 

Priene Antik Kenti

Priene Antik Kenti
Priene Antik Kenti

Didim antik kentleri arasında gösterilen Priene Antik Kenti, M.Ö. 7’inci yüzyılda İyonyalılar tarafından kurulmuş ve kenti düşmanlardan korumak amacıyla da etrafı surlarla kapatılmıştır. Kentin içerisindeki caddelerin genişliği 7 metreye kadar uzanıyor ve bu özelliği ile Priene Antik Kenti’nin gerçekten de çok modern bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu kentin içerisinde olan turistlerin en çok dikkatini çeken kısım ise Athena Polias Tapınağı’dır. Toplamda 5 sütundan oluşan bu tapınağı ziyaret ettiğinizde gerçekten de çok beğenecek ve kültürel gelişmişliğinize önemli bir katkı sağlamış olacaksınız.

 

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı
Altınkum Plajı

Türkiye’nin en iyi plajları arasında gösterilen Altınkum Plajı, Didim’e gelen tatilcilerin en birincil seçenekleri arasında yer alıyor. Plajın yapısı, resmen buraya adını vermiş ve buranın adı o vesileyle “Altınkum” olmuştur. Çünkü plajın kumu altın sarısı, incecik ve gerçekten de çok temizdir. Burası elbette ki Didim mavi bayraklı plajlar arasında da yer alıyor olmakla birlikte, deniz tabanı kumlu ve yapısı da tıpkı plajı gibi tertemizdir. Üstelik Altınkum Plajı’na geldiğinizde burada yapacağınız aktiviteler sadece denize girmek ve güneşlenmek şeklinde olmayacak. Buraya gelen misafirler aynı zamanda yürüyüş yapabilir, bara, diskoya, gece klüplerine, çay bahçelerine, eğlence yerlerine, restoranlara ve hediyelik eşya dükkanları gibi birbirinden farklı yerlere gidebilmektedir. Eğer bu plaj bölgesinde konaklamak isterseniz, burada en güzel Didim otelleri seçeneklerinin yer alıyor olduğu bilgisini de size aktarmak isteriz.

 

Akbük Plajı

Akbük Plajı
Akbük Plajı

Didim ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Akbük Plajı, bu kentin en popüler plajlarından bir diğeridir. Burası aslında ilçeye çok da yakın sayılmaz ancak plajın ve denizin güzelliği, her ne kadar uzakta olursa olsun insanları buraya getirtecek niteliktedir. Eğer siz de insanlardan tamamen uzaklaşmış bir şekilde deniz, kum ve güneş üçlemesinin tadını çıkararak iç huzurunuzla baş başa kalmak istiyorsanız, sizlere bu plaja gelmeyi kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Club Tarhan Beach

Club Tarhan Beach
Club Tarhan Beach

Didim’e çok yakın olan ve yürüyerek bile sadece birkaç dakikada ulaşabileceğiniz bir yer olan Club Tarhan Beach, aynı zamanda bölgedeki en uzun kumsallardan birine sahiptir. Ve bu kumsal boyunca birçok farklı işletme, tatilciler için sınırsız hizmet sağlıyor. Siz de bu işletmeler arasından dilediğinizi tercih edip orada konaklayabilir, o kısımdan denize girebilir ve yine o işletmenin restoranlarında birbirinden güzel yemekler yiyebilirsiniz.

 

Akkum Sağtur Plajı

Akkum Sağtur Plajı
Akkum Sağtur Plajı

Özel aracınızla da çok kolay bir şekilde gidebileceğiniz bu plaj, keyifli bir tatil deneyimi yaşamanıza öncülük edecektir. Aynı zamanda Didim kamp yapılacak yerler arasında olan Akkum Sağtur Plajı’na gelerek burada dilediğiniz gibi yüzebilir, istediğiniz su sporunu grup halinde veya bireysel olarak yapabilir ve beğendiğiniz güzel bir köşeye de kamp kurarak burada konaklayabilirsiniz. Ayrıca bu plaj bölgesinde, meşhur Büyük Anadolu Oteli yer alıyor. Dilerseniz, o otelde de güzel bir konaklama hizmeti alabilirsiniz.

 

D-Marin Blue Point Beach Club

D-Marin Blue Point Beach Club
D-Marin Blue Point Beach Club

Tatilcileri için oldukça nezih ve huzur dolu bir ortam sunan D-Marin Blue Point Beach Club, gerçekten de kaliteli bir tatil serüveni yaşamanızı sağlayacaktır. Buradaki konaklama yeri, restoranlar ve plaj, ideallerin bile oldukça üzerindedir. Ancak buradaki sahile belirli bir miktar ücret karşılığında girebileceğinizi de belirtmek isteriz. Eğer siz de biraz paraya kıyarım ve bu sayede daha rahat bir tatil yaparım diyorsanız, D-Marin Blue Point Beach Club’ı tercih edebilirsiniz.

 

Oteller Önü Plajı

Oteller Önü Plajı
Oteller Önü Plajı

Didim plajları arasında yerini alan ve her yıl hatrı sayılır oranda turist ağırlayan Oteller Önü Plajı, aynı zamanda Didim otelleri arasında en çok tercih edilen seçeneklerin de hemen ön tarafına konumlandırılmıştır. Plajın kumsalı ve denizi oldukça temiz, güneş açısı ise gayet idealdir. Buradaki denize girerek sonuna kadar keyif alırcasına yüzebilir, daha sonrasında ise güneşlenerek iyice dinlenebilir ve ardından da şöyle rahatlatıcı bir duş alarak plaj bölgesindeki restoranlarda harika yemekler yiyebilirsiniz.

 

Didim Marina (D-Marin)

Didim Marina
Didim Marina

Aydın’ın Didim ilçesinde nerede gezilir diye sorduğunuzda, sıradaki alternatif cevabımız Didim Marina olacaktır. Burası aynı zamanda Didim’in en çok turist çeken yerleri arasında da gösteriliyor, sıkça ziyaret ediliyor ve binlerce tekneye de ev sahipliği yapıyor. Özellikle de Didim ilçesine deniz yolu ile ulaşım sağlayanlar, buranın güzelliği karşısında mest olup Didim’i daha başka bir tutkuyla gezip görmeye başlıyor. Elbette ki burada sadece park edilmiş binlerce tekne ve harika bir manzara bulunmamakta. Didim Marina bölgesinde birbirinden güzel restoranlar, beach clubler, dükkanlar, oteller ve alışveriş merkezleri yer alıyor. Siz de bu yerlere gerek dilediğinizi gibi yiyip, içip, alışveriş yapıp bir de üzerine güzelce eğlenebilirsiniz.

 

Tavşanburnu Tabiat Parkı

Tavşanburnu Tabiat Parkı
Tavşanburnu Tabiat Parkı

Didim gezilecek doğal yerler arasında olan Taşvanburnu Tabiat Parkı, ilçe merkezine yaklaşık 6,5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bölge, komple ağaçlarla çevrilidir ve kendine özel piknik, kamp alanları ve yürüyüş yolları mevcuttur. Siz de Didim Belediyesi tarafından yapılarak faaliyete geçirilen Taşvanburnu Tabiat Parkı’nı ziyaret edip, tatilinizin bir kısmını burada geçirebilirsiniz.

 

Bafa Gölü Tabiat Parkı

Bafa Gölü Tabiat Parkı
Bafa Gölü Tabiat Parkı

Didim’in güzellikleri, doğal yerleri ve oksijen kalitesiyle bile içinizi açacak bölgeleri saymakla bitmez. Ancak biz o yerlerden bazılarını sizlere tanıtmak ve sizlerin de oraya gitmesini isteriz. Bu yerlerden biri de elbette ki Bafa Gölü Tabiat Parkı olacaktır. Didim ilçe merkezine 10 kilometre kadar bir uzaklığı bulunan bu bölge, 1989 yılında SİT alanı ve 1994 yılında da tabiat parkı olarak korumaya alınmıştır. Bu parka geldiğinizde birbirinden güzel zeytin ağaçları, çam ağaçları, kuş türleri, sürüngenler ve bolca da memeli hayvan görebileceksiniz. Ayrıca Bafa Gölü Tabiat Parkı’na geldiğinizde, oldukça önemli tarihi eserleri gözlemleme fırsatınız da olacaktır.

 

Patlak Yavan

Patlak Yavan
Patlak Yavan

Didim’e yakın gezilecek yerler arasında olan Patlak Yavan, dağlardan gelen buz gibi tatlı suların birleşerek, denizin sadece 50 metre yakınında bulunan bir yerdir. Aslında sıradan bir nehir gibi tanımlamak şurada dursun, Patlak Yavan’ın tam bir doğa harikası olduğunu belirtmek isteriz. Buradaki su, o denli güzel bir berraklığa sahiptir ki; metreler boyu yüksekten de bakıyor olsanız, suyun dibini çok rahat bir şekilde görebilirsiniz. Eğer siz de manzara seyretmeyi seviyorsanız, o halde buyurun Patlak Yavan bölgesine.

 

Aytepe Barış Parkı

Aytepe Barış Parkı
Aytepe Barış Parkı

Didim’in Altınkum Sahilinde şöyle güzel bir yürüyüşe çıktığınızda, sahilin sonuna doğru bu parkı keşfedeceksiniz. İşte bu parkın güzel bir köşesine oturduğunuzda, solunuzda Altınkum ve sağınızda ise müthiş bir Didim manzarası yatıyor olacaktır. Ayrıca Aytepe Barış Parkı’nın tam ortasında bir de heykel bulunmakta ve bu heykel, barışı simgelemektedir. Hatta bu heykelin olduğu yerde, 1 Eylül günleri Didim Barış Festivali de düzenleniyor. Siz de ailenizle birlikte sakin bir yürüyüş yapmak, ardından da bu güzel park ve çevredeki müthiş manzarayı görmek istiyorsanız, sizleri de Aytepe Barış Parkı’na bekliyoruz.

 

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı
Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Adı uzun ve güzelliği ise dillere destan bir yerdir Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı. Didim gezilecek yerler arasında müthiş bir doğal güzellik alternatifi olması, orayı birçok turist tarafından son derece ünlü bir yer yapmaktadır. Burası günümüzde hem koruma altına alınmış ve hem de toplam 27 bini aşkın metrekare ölçüsünde Milli Park ilan edilmiştir. Siz de bu doğa harikası muhteşem bölgeye gelerek burada rengarenk fotoğraflar çekebilir, envai çeşit canlıyı burada görebilir ve bölgede düzenlenen birbirinden farklı eğlence etkinliklerine katılabilirsiniz.

 

Saplı Ada

Saplı Ada
Saplı Ada

Didim’in ve çevre bölgelerin simgeleşmiş yerlerinden biri olan Saplı Ada, SİT alanı olarak koruma altına alınmıştır. Üstelik bu adaya, ana kara üzerinden yaklaşık 100 metre kadar yürüyüp ulaşabilirsiniz. Çok eski yıllarda Ege Denizi’nde gerçekleşen büyük bir patlamanın ardından oluşmuş olan adanın yapısı, görenlerin gerçekten de çok ilgisini çekiyor. Siz de ayaklarınız suya değe değe, adeta su üzerinde yürüyerek bu adaya gelip, isterseniz burada kamp da kurabilirsiniz.

 

Panayır Adası

Panayır Adası
Panayır Adası

Didim’de mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir dediğimizde, Panayır Adası’nı cevaplarımız arasına kesinlikle eklememiz gerekecektir. Bu adaya ulaşmak için Didim’den kalkan teknelere binebilirsiniz. Eğer kalabalık bir grup halinde gidecekseniz, kendinize ait özel bir tekne kiralamanız da mümkün. Adaya gittiğinizde ise plajlarında denize girebilir, mis gibi doğasında gezebilir ve ada içerisinde yer alan tarihi kilise ile deniz fenerini görüp inceleyebilirsiniz.

 

Culin Mağarası

Culin Mağarası
Culin Mağarası

Didim mağaraları arasında olan ve yine her yıl on binlerce ziyaretçi ağırlayan Culin Mağarası, muhteşem bir doğal güzelliğe sahiptir. Buraya halk dilinde Kuşini ve Güvercin mağarası da denmekte. Her ne kadar on binler tarafından ziyaret ediliyor desek de aslında bu mağarayı bilmeyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Mağaranın derinliği 250 metreye kadar uzanıyor ve ağız kısmı ise oldukça geniştir. Ancak bu mağaraya bir gezi düzenlemek istediğinizde, size o esnada gerekli olabilecek tüm ekipmanları yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Cennet Koyu

Cennet Koyu
Cennet Koyu

Didim’in keşfedilmemiş yerleri arasında olan Cennet Koyu, isminin hakkını fazlasıyla veren bir bölgedir. Üstelik Didim merkeze de yakın sayılabilecek bir konumda bulunan bu koy, ziyaretçileri için çok güzel bir yüzme ve güneşlenme keyfi sunuyor. Ayrıca koy alanında bir de plaj işletmesi bulunuyor ve ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her şeyi, o işletmeden temin edebilirsiniz.

 

Manastır Koyu

Manastır Koyu
Manastır Koyu

Didim gezilecek yerler arasında ayrı bir endama ve ayrı bir güzelliğe sahip olan Manastır Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Her bir tatil sezonunda biraz daha fazla kişi tarafından ziyaret edilen koya, yerli ve yabancı turistlerin ilgisi gerçekten de çok büyük. Bu koya ulaşan kara yolunun pek de düzgün olduğunu söyleyemeyiz. Ancak bu yola alternatif olarak, 15 dakika yürüyüp koya ulaşacağınız bir patika yolu da mevcut. Koy bölgesinde ise konaklayabileceğiniz otel, pansiyon ve kamp işletmeleri bulunmaktadır.

 

Fener Koyu

Fener Koyu
Fener Koyu

Didim’de gidilecek koylar arasında olan Fener Koyu, çok da fazla kişi tarafından bilinmeyen ve haliyle de kalabalık olmayan bir yedir. Bu koyun, fazla insanın olmadığı, daha sessiz ve sakin bir tatili tercih eden misafirler için oldukça uygun bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu koyda güzel bir yüzme keyfi yaşayacağınız gibi, koyun kayalık olan bölgelerine giderek de balık tutabilir ve orada yapacağınız piknik aktivitesinde de bu balıkları yiyebilirsiniz.

 

Çamlı Koy

Çamlı Koy
Çamlı Koy

Didim ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan Çamlı Koy, sahip olduğu yapay kumsalı ile tatilcilerine güzel bir yüzme deneyimi sunuyor. Koyun plajı oldukça temiz ve tabanı ise çakıllı yapıdadır. Koyun suyunda dilediğiniz gibi yüzdükten sonra arka bölgedeki ormana doğru yürüyüşe çıkmanız da mümkün. Konaklamak istediğinizde ise Çamlı Koy bölgesine kamp çadırınızı kurarak burada kalabilirsiniz.

 

Didim Aqua Park

Didim Aqua Park
Didim Aqua Park

Şimdi de Didim çocuklar için gezilecek yerlere bir örnek verip, Didim Aqua Park’ı sizler için tanıtmak isteriz. 2005 yılında hizmete açılan ve toplam 5 bin kapasitesi olan bu eğlence merkezi, tatilcileri için müthiş eğlenceli fırsatlar sunuyor. Buraya geldiğinizde birbirinden güzel su kaydıraklarından kayabilir, havuzlarda yüzebilir, çocuk havuzlarına gidebilir, voleybol havuzunda oynayabilir ve trambolinlerde eğlenebilirsiniz. Bu tesis bölgesinde yer alan kafe ve restoranların ise gerçekten de çok lezzetli menüler sunduğunu söyleyebiliriz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu