Efes Antik Kenti Giriş Ücreti (2023) Ziyaret Detayları

Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Efes Antik Kenti giriş ücreti 2023 yılı tarifeleri hakkında bilgi vereceğiz. Ülkemizin dört bir yanı tarihi güzelliklerle kaplıdır ve bunlardan biri de İzmir’de bulunan Efes Antik Kenti’dir. Selçuk ilçesinde bulunan bu antik kente yılda ortalama 1,5 milyon ziyaretçi geliyor. Efes Antik Kenti’nin tarihi, M.Ö. 9000’li yıllara dayanıyor olmakla birlikte, aynı zamanda burada bulunan Artemiz Tapınağı da Dünyanın 7 Harikası’ndan biri olarak gösterilmektedir.

Bu kenti ilk kuran kişinin, Büyük İskender’in haleflerinden biri olan Lysimakhos olduğu düşünülmekte. Takvimler M.Ö. 133 yıllarını gösterdiğinde ise Efes Kenti artık Roma’nın eline geçmiş ve Küçük Asya eyaletlerinin başkenti ilan edilmiştir. Yapılan kazı çalışmaları sonrasında burada Cilalı Taş devri, Helenistik ve Roma dönemlerinin de yaşandığı tespit edildi.

Hatta kentin nüfusu bir dönemde 200 bine kadar ulaşmış ve bu sayı, o dönemin dünyası için gerçekten de çok fazlaydı. Adata bir tarih kapısı olan bu antik kent, şimdilerde ise tam bir açık hava müzesi olarak ziyarete açıktır. Siz de burayı ziyaret ederek tarihin ciddi bir parçasını gezip görmüş olacaksınız. Peki, Efes Antik Kenti giriş ücreti ne kadardır, giriş ve çıkış saatleri nelerdir? İşte bu konulardaki tüm detaylar…

Efes Antik Kenti Giriş Ücreti 2023

Efes Antik Kenti 2023 yılı için kişi başı giriş ücreti, şu şekildedir;

  • Yetişkinler için giriş ücreti = 120 TL
  • Ekstra olarak Yamaç Evleri de gezilip görünmek istenirse = 45 TL daha ödenir
  • Özel araç otopark ücreti = 10 TL
Efes Antik Kenti
Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti Giriş – Çıkış Saatleri

Efes Antik Kenti açılış ve kapanış saatleri, yaz ile kış mevsimlerine göre değişiklik göstermektedir.

Yaz Sezonu / 1 Nisan – 31 Ekim Haftanın 7 günü;

  • Açılış Saati = 08:00
  • Kapanış Saati = 19:30

Kış Sezonu / 31 Ekim – 1 Nisan Haftanın 7 günü;

  • Açılış Saati = 08:30
  • Kapanış Saati = 17:00

Efes Antik Kenti’nde Müzekart Geçerli Mi?

Müzekart sahibi olan kişiler, buradaki “Yamaç Evleri” hariç Efes Antik Kenti’nin diğer tüm kısımlarını ücret ödemeden ziyaret edebilirler.

Efes Antik Kenti’ne Kimler Ücretsiz Girebilir?

Öğretmenler, öğrenciler ve Müzekart sahibi olan herkes, Efes Antik Kenti’ne ücretsiz bir şekilde giriş yapabilmektedir.

 

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu