Fethiye Kamp Alanları (En İyi 17 Kamp Alanı)

Fethiye'de Kamp Severlerin Uğrayabileceği En İyi 17 Kamp Alanı Listesi

İnsanların tatil anlayışları dönem dönem çeşitli sebeplerden ötürü farklılık gösterebiliyor. Fethiye gezilecek yerler bakımından da sizlerin beklentilerine olumlu yanıt verecek olan lokasyonlara ev sahipliği yapıyor. Özellikle kamp yapmak isteyenler, kendini dinlemek ve doğanın tadını çıkarmayı arzulayanlar adına konumların oldukça cazip olduğunun da altını çizmiş olalım. İsterseniz sizler için hem ücretli hem de ücretsiz kamp kurulumu yapabileceğiniz farklı yerlerin de tanıtımını yapmış olalım. Sizler de nihai kararınızı vererek buna göre bir program içerisinde olabilir ve tatilin daha keyifli hale gelmesine imkan sağlayabilirsiniz. Kamp alanları olarak oldukça farklı alternatiflerin olması eminiz ki sizlerin de ilgisini buraya yöneltmesine vesile olacaktır.

Fethiye’de kamp yaparken aynı zamanda bölgede gezintiye çıkmak istiyorsanız, nereye gitmeniz gerektiğini Fethiye Gezilecek Yerler listemizde bulabilirsiniz.

Fethiye En İyi Kamp Alanları

Tatil yapmak ve kafa dinlemek için mükemmel bir tercih olan Fethiye’de birbirinden güzel ve keyifle vakit geçirebileceğiniz koylar ve kamp bölgeleri bulunuyor. Sizin için bölgede yer alan ücretsiz alanlar ve özel işletmelerin arasından tercih edebileceğiniz 17 farklı yeri Fethiye Kamp Alanları yazımızda bir araya getirdik.

Ölüdeniz Kamp Beach

Ölüdeniz Kamp Beach
Ölüdeniz Kamp Beach

Hemen hemen her insanın fikir sahibi olduğu alanlardan bir tanesini ilk sıraya yazmak abes olmayacaktır. Hem deniz güzelliği hem de doğa ile iç içe bir ortamı vaat etmesinden ötürü Ölüdeniz kamp beach çok sayıda misafirini yaz aylarında ağırlamaya devam ediyor. Aslına bakılacak olursa burası ile ilintili birkaç kelam etmenin de zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Normal şartlar altında burada kamp yapmak yasak olsa da geçmişten günümüze bireyler tercihlerini buradan yana yapabiliyorlar. Yeme içme olarak çok sayıda çevre alternatifi bulunuyor. Sizler de buna bağlı şekilde alışverişinizi yapabilir ve keyifli bir organizasyonun içerisinde katılım sağlayabilirsiniz.

Atlas Camping

Atlas Camping
Atlas Camping

Kabak koyu manzaralı bir lokasyonda kamp kurmayı tabii ki sizlerin de hayal ettiğini biliyoruz. Atlas camping bu açıdan manzarası ile sizlere bu olanağı tanıyan bölgelerin başında gelmektedir. Kamp çadırı kurabilir ya da işletmelerin sağlamış olduğu bungalov tarzı konaklamayı tercih edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bölgenin hemen yakınlarında bulunan Aladere Şelalesi ve Mavi Mağara’da özellikle gezi planlamaları yapanlar için ideal fırsatlar olarak görülebilir. Bungalov konaklamasını kullanmanız halinde günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her olanak sizlere vaat ediliyor. Yine çadır kurmak isteyenler adına da yeme ve içme opsiyonları ücretin içerisine entegre edilmiş durumda.

Cennet Kampı

Cennet Kampı
Cennet Kampı

Yürüyüş yapmak kamp tatilinin olmazsa olmaz aktivitelerinin başında gelmektedir. Hal bu şekilde olunca Cennet kampı da sizler için ideal konumlardan birisi olarak rahatlıkla gösterilebilir. Öyle ki Likya yolu üzerinde bulunan bu alana yürüyüş molalarında veya gecelik konaklamalar için şans vermenizi de önemle tavsiye edebiliriz. Kamp alanları dahil olmak üzere yeme ve içme yönünden her ihtiyacınız da işletme tarafından karşılanıyor. Buna ek olarak dışardan içeriye beslenme götürmeniz de mümkün kılınıyor. Ortak mutfak alanı içerisinde dilediğiniz yemeği pişirebilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bölgeye araç ulaşımının olmadığını da belirtmiş olalım.

İnlice Kamp

İnlice Kamp
İnlice Kamp

Fethiye’nin İnlice bölgesinde hizmet veren ve aslında çok sayıda kişi tarafından bilinmeyen bir alanın da burada detaylandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Yerel minibüsler eşliğinde oldukça rahat biçimde ulaşacağınız bu lokasyonun İnlice kamp olarak tanımlanmış durumda. Doğa ile baş başa zaman geçirmek isteyenler ve şehrin gürültülü yapısından kaçma hayali kuranlar için ideal bir bölge olduğunu da ifade edebiliyoruz. Bölgede bulunan işletme sizlere çamaşır makinesinden gölgeliğe kadar tüm imkanları sunuyor.

Kök Kamp

Kök Kamp
Kök Kamp

Bireylerin daha çok manzara tatili yapması aslında tamamen bir kamp geleneği olarak lanse edilebilir. Manzara ve Fethiye olgularını bir araya getiren en önemli değerlerden bir tanesi de şüphesiz ki Kabak koyudur. Bu koyun olağanüstü deniz ve yeşillik manzarasına bakabileceğiniz kamp alanı olarak Kök kampı sunabiliriz. Faralya bölgesinde bulunan ve sağlamış olduğu yapı ile oldukça farklı deneyim yaşamanıza sahne olacak olan bu bölgeye dolmuş seferleri ile ulaşabiliyorsunuz. Çadır evler şeklinde konaklama opsiyonunun var olduğu bir kamp alanı arayışınız varsa tercihinizi kesinlikle buradan yana yapmalısınız.

Elif Bade Çadır Kamp

Elif Bade Çadır Kamp
Elif Bade Çadır Kamp

Kayaköy mevkiinde yerini almış olan ve sizlere farklı kamp seçenekleri sunulan yerlerden bir tanesi de Elif Bade çadır kamp olarak gözler önünde bulunuyor. Hem karavan tatiline hem de çadır kurmanıza imkan tanıyacak olan bölgede sınırsız bir izolasyonun olduğunu da belirtelim. Tamamen doğa güzelliklerine vakıf olma şansı elde edebileceğiniz bu bölge içerisinde elbette farklı olanakların varlığı da tatmin edici olacaktır. Tuvaletten sıcak suya, oturma alanlarından ortak mutfağa kadar oldukça geniş perspektifte işletmeyi değerlendirebiliriz. Bunun yanı sıra yiyecek ve içeceğini kendi getirmek isteyenler adına da manzaraya karşı bunları hazırlamak mümkün kılınıyor.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi

Fethiye denince akla gelen ilk alanlardan bir tanesi de Kelebekler Vadisi olarak düşünülebilir. Nitekim yılın neredeyse her mevsiminde binlerce insanın burayı ziyaret etmiş olduğuna da yakından tanıklık edebiliyoruz. Bölgenin şüphesiz en dikkat çekici yanı deniz ve görüntüsüdür. Berrak bir suya sahip olan ve yeşil alanlar ile iç içe bir kamp hayatını vaat eden bölgede aynı zamanda aşağı doğru akmakta olan bir şelale de mevcut. Ulaşım açısından kullanabileceğiniz en nitelikli taşıt ise Ölüdeniz’den kalkmakta olan teknelerdir. Yürüyüş adına da bölgenin oldukça cazip olduğunu ve bu patikalar sırasında sizlere 80 farklı kelebeğin eşlik ettiğini de belirtmiş olalım.

Yerdeniz Kamp Alanı

Yerdeniz Kamp Alanı
Yerdeniz Kamp Alanı

Kabak koyu bölgesinin oldukça yakınında bulunan ve insanlara bu hizmeti sunan alanlardan biri de Yerdeniz kamp alanı olarak karşımızda bulunuyor. Bulunduğu bölgeden ötürü çevresinde çok sayıda yürüyüş yapma, doğayı tanıma şansı da misafirlere vaat edilen en önemli güzelliklerden bir tanesi olarak ifade edilebiliyor. Konaklamanız boyunca sizlere yeme ve içme noktasında tanımlananların da oldukça nitelikli olduğu da bilinen bir gerçektir. Faralya minibüsleri sayesinde ulaşabileceğiniz alan aynı zamanda bungalov konaklamasını da hizmet detayları arasında eklemiş durumda. İster çadır kurarak isterseniz de bu çeşit bir tatili deneyimleyebiliyorsunuz.

Aktaş Kamp Alanı

Aktaş Kamp Alanı
Aktaş Kamp Alanı

Kamp yaptığınız süre boyunca her şeyin mevcut olduğu bir tatili hemen herkes hayalleri arasında ilk sıraya yazmaktadır. Tabii ki bunun elverişli bir şekilde insanlar ile buluşturmasını sağlayan da oldukça az sayıda bölge olduğunu söylemek durumundayız. Aktaş kamp alanı ise eşsiz manzarası ve sağlamış olduğu imkanlar neticesinde vatandaşların sık sık ziyaret etmekte bulunduğu konumlar arasında yerini rahatlıkla almış durumda. Şunu da dipnot olarak söylemek gerekiyor ki yüzme planları yapanlar için sahil şeridi biraz taşlık olarak mevcut. Buna dikkat etmeniz halinde herhangi bir problem olmadan tatil keyfini son ana kadar yaşayabilirsiniz.

Zirkon Beach Kamp

Zirkon Beach Kamp
Zirkon Beach Kamp

Denize sıfır bir bölgede hem tatil yapmayı hem de ruhunu dinlendirmeyi isteyen ve arzulayan çok sayıda kişi olduğunu tahmin edebiliyoruz. Zirkon beach kamp alanı da tam bu tanıma uygun olan yapısı sayesinde sizlerin yararlanabileceği lokasyonlardan biri olma özelliğini taşımaktadır. Öyle ki buraya ulaşımın da son derece kolay olması ve neredeyse her rota üzerinden de bulunuyor olması ön plana çıkmasını sağlayan önemli detayların başında geliyor. Tabii ki her kamp modelinin kendi içerisinde bir başka ücret yapılanmasına sahne olduğunu da bu etapta vurgulamış olalım. Onun dışında temiz kumsalı, berrak denizi ve sayısız yeme içme imkanı ile oldukça cazip bir dinlenme serüveni sizleri karşılıyor. İlçe merkezine yürüme mesafesinde bulunması da hem günlük hem uzun vadeli burada vakit geçirmenize olanak tanıyacaktır.

Aşiyan Kamp

Aşiyan Kamp
Aşiyan Kamp

Hem çadır kampı hem de bungalov yaşamı için insanların gittiği bölgelerden biri de Aşiyan kamp olarak belirlenmiş durumda. Uzunyurt- Kabak koyu seferleri sayesinde oldukça rahat şekilde bölgeye ulaşım sağlayabiliyor ve tatiliniz için ilk engeli de bu sayede aşmış oluyorsunuz. Restoran, oturma alanları, gölgelik bölgeler, manzara için seyir noktaları da işletme tarafından sizlere sunulan avantajlar arasında sayılabiliyor. Burada şunun da vurgusunu yapmak gerekiyor ki gerek kamp çadırını kendi kurmak isteyenler gerekse de hazır olarak çadırlara yerleşmek isteyenler için tüm detaylar düşünülmüş ve organizasyona dahil edilmiş durumda.

Mandala Kamp Alanı

Mandala Kamp Alanı
Mandala Kamp Alanı

Denizin maviliği ve doğanın yeşilliğini aynı noktada birleştirmeyi başaran Mandala kamp alanı da hemen her mevsim ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Havanın bunaltmaması ya da gece üşümelerine engel olması da bölgenin aslında izole yapısı hakkında ne fikirleri bizlere sunabiliyor. Restoranlar burada sizleri manzara ile buluşturacak olan en önemli simgelerden bir tanesidir. Güzel bir akşam yemeği eşliğinde Kabak koyunun eşsiz güzelliklerini keşfedebilir ve kurmuş olduğunuz kamp çadırının keyfinin yaşayabilirsiniz. Böylesine bir yere ulaşabilmek için de Faralya minibüslerinden indikten sonra sadece 5 dakika yürümeniz gerekiyor. Eminiz ki ilk görüntülere vakıf olduktan sonra sizler de daha önce buraya neden gelmediğinizi otomatik olarak sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Pusula Bungalov

Pusula Bungalov
Pusula Bungalov

Sadece çadır kurmak ya da buna benzer bir tatil anlayışı içerisinde olmak değil aynı zamanda hazır bir bungalov konaklama sistemi de bireylerin tercih ettiği detaylar arasında bulunuyor. Kayaköy mevkiinde bulunan Pusula Bungalov’da tam sizlerin isteklerine olumlu yanıt verecek olan sistemlerden birini karşımıza çıkarıyor. Buranın en önemli özelliklerinin başında tesise ait olan havuz kullanımı gelmektedir. Genel olarak insanlar deniz manzarası eşliğinde tatillerini devam ettirme arzusunda olsalar da havuzun serinliği de dikkat çekici olgulardan olacaktır. Uykusuna düşkün olanlar için bungalov içerisinde geçen zamanın oldukça kaliteli olduğunu ifade etmeden geçmiş olmayalım.

Bağ Kamp

Bağ Kamp
Bağ Kamp

Ana yola 10 dakika mesafede eşsiz deniz manzarası ve temiz havası ile buluna nbir yer eminiz ki hayallerinizde canlanıyordur. Bağ kamp alanı da tam olarak bunu vatandaşlar ile buluşturan bir oluşum olarak gözler önünde bulunuyor. Çadır, karavan gibi konaklama imkanının yanı sıra inanılmaz bir manzara görüntüsü de bu bölge içerisinde sizleri karşılıyor. Tesis içerisinde hem sabah kahvaltısı hem de akşam yemeği bulunuyor. Buna ek olarak arkadaşlarınızla ya da bireysel olarak şehrin karmaşasından biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız en ideal konumlardan birisinin burası olduğunu belirtmeliyiz. Bu kadar kaliteli bir tatil imkanı sunan bir tesisin çok daha fazla insana ev sahipliği yaptığını da gözden kaçırmamak gerek.

Sultan Kamp Alanı

Sultan Kamp Alanı
Sultan Kamp Alanı

Kış aylarının hem iş hem de sosyal yaşam stresi yaz ayları için insanları farklı tatil tercihlerine itebiliyor. Hal bu şekilde olunca elbette Bağ kamp alanı da oldukça cezbedici vaatleri ile sizlerin karşısında yer alan önemli tesislerden bir tanesi noktasında değerlendirilebiliyor. Fethiye’nin en kıymetli lokasyonlarından bir tanesi olan Kabak Koyu’na vakıf olmak isteyen bireylerin tercihlerini buradan Sultan kamp alanı olarak bulunmasına da şaşırmamak gerekiyor. Benzersiz bir manzaranın yanı sıra tam bir kafa tatili için gereken her olgunun aynı pota içerisinde buluşması da sizlerin odak noktasını buraya yöneltmesine vesile olacaktır. 5 dakika içerisinde sahile inmek ve berrak denizin tadını çıkarmak adına da çok zaman kaybetmeden planlarınızı yapmaya başlamanızı öneririz.

Günlüklü Kamp

Günlüklü Kamp
Günlüklü Kamp

Adından anlaşılacağı gibi Günlüklü kamp genel olarak insanların kısa vadeli olan tatil planları içerisinde yer almaktadır. Lakin uzun süre burada vakit geçirmek isteyen ve kendi kamp olanakları ile bunu başarmak isteyenlerin olduğunu da tahmin etmek çok zor olmayacaktır. Ücretsiz internet, duş, yüzme havuzu gibi farklı arayışlarda olanlar adına da gerekli imkanlar yaratılmış durumda. Yanıklar dolmuşlarına binmeniz halinde sizler de herhangi bir sorun yaşamadan tesise ulaşabiliyor ve bu kaliteli tatile dair ilk adımı atmış oluyorsunuz. Böylesine bir farklı anlayışın benimsenmesi tabii ki hem manzarayı hem de ferahlayabileceğiniz bir havuzu da sizlere sağlıyor.

Aksazlar Kamp Alanı

Aksazlar Kamp Alanı
Aksazlar Kamp Alanı

Fethiye’nin ilçe merkezine sadece 10 dakika mesafede bulunan bir bölgenin varlığından da söz etmeden geçmeyelim istedik. Aksazlar kamp alanı adından da tahmin edilebileceği gibi bu isme sahip olan koy çevresinde bulunuyor. Denize oldukça yakın mesafede olan ve kumsalları ile benzersiz bir güzelliğe ev sahipliği yapan bu lokasyonun tadını çıkarabilmek için hem kendi kampınızı kurabiliyor hem de tesisin sizler için hazırlamış olduğu hazır kamp alanından yararlanabiliyorsunuz. Yalnız şunun da bilgisini vermiş olmak gerekiyor ki; verilen çeşitli hizmetler ücret içerisinde bulunmuyor. Buna özen göstererek hareket ederseniz çok daha nitelikli bir tatil geçirebilir ve bölgenin muhteşem doğa güzelliklerini tanıma yolunda aksiyon alabiliyorsunuz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu