Galataport Giriş Ücreti (2023)

2023 yılı Galataport Giriş Ücreti Ne Kadar? Giriş - Çıkış Saati ve Ziyaretçi Detayları

İstanbul gezilecek yerler arasında olan Galataport giriş ücreti 2023 yılı tarifesini öğrenmeye hazır mıyız? İstanbul’da son yılların yükselen trendi olan Galataport, gelen ziyaretçilerine birbirinden güzel fırsatlar sunuyor. Burası kültür, sanat, yeme, içme, müze, tarihi mekan ve yer altı limanı olarak hizmet veren bir yerdir. İstanbul’un sosyal yaşam alanları arasında gösterilen Galataport, bulunduğu konum itibariyle de oldukça ilgi çekicidir diyebiliriz. İstanbul Boğazı’nın hemen kenarında yer alan Galataport’a oldukça kolay şekilde ulaşım sağlayacak ve burayı çok seveceksiniz.

Geçmiş yılların en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Galata, 12’nci yüzyılda Cenovalılar tarafından kurulmuştur. Hatta Galata o dönemlerde Museviler, Cenevizliler, Rumlar, Romalılar, Fransızlar, Venedikler ve Osmanlıların birlikte yaşadığı bir bölgeydi. Galataport ise o dönemlerden günümüze yakın bir tarihe kadar liman olarak kullanılmış ve daha sonrasında ise Ford Fabrikası’na devredilmiştir. Şu an inşası tamamlanmış ve ziyaret edilebilir bir yer olan Galataport, toplamda 1.2 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Siz de Galataportu ziyaret ederek burada eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Alışveriş noktalarından dilediğinizi alıp, yeme içme yerlerinde ise birbirinden güzel lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Konaklamak için de yine burada bulunan oteli tercih etmeniz mümkün. Ayrıca yapıt içerisinde müze ve diğer tarihi yerler de bulunuyor. Ve elbette ki tatillerin olmazsa olmazı eğlence, Galataportta da daima sizinle olacaktır. Yani kısacası, İstanbul’un yeni gözde yerlerinden biri olan Galataportu kesinlikle gezip görmenizi tavsiye ediyoruz. Peki Galataport giriş ücreti 2023 yılı tarifesi ne kadar? Galataport giriş ve çıkış saatleri nelerdir? İşte bu soruların ve çok daha fazlasının cevabı…

İstanbul Galataport
İstanbul Galataport

Galataport Teknik Özellikleri

Şimdi de Galataportun teknik özelliklerine kısaca göz atalım.

  • 1200 metrelik konveyör uzunluk
  • 5 farklı rampa
  • 15 bin bavul kapasitesi
  • Günlük bazda 3 gemi ve 15 bin yolcu taşıması
  • 176 farklı 3 metreyi bulan özel kapak sistemleri
  • 29.000 metrekarelik yer altı terminal

Galataport Giriş Ücreti Ne Kadar? (2023)

Galataport’a giriş yapmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Burası, tüm ziyaretçilerin ücretsiz şekilde gelebileceği bir yerdir. Ancak bazı zamanlarda Galataportta çeşitli sergiler yapılıyor. Yine nadiren de olsa, bu sergilere katılmak istediğinizde cüzi miktarda bir ücret ödemesi yapabilirsiniz. Bu ücretlendirmeleri ise düzenlenecek olan etkinliğe göre Galataport resmi web sitesinden takip edip öğrenebilirsiniz.

Ayrıca burada tam 2400 araç kapasiteli bir de otopark yer alıyor. Bu otoparkı 30 dakika boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Eğer Galataportta 150 TL ve üzeri alışveriş yaparsanız, otoparkı ücretsiz kullanma hakkınız 2 saate çıkacaktır.

Galataport Nerede?

İstanbul Boğazı’nın hemen bitişiğine kurulmuş olan Galataport, Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Beyoğlu ilçesinin Karaköy semtinde yer alan Galataport’a ulaşımın da çok kolay olduğunu söyleyebiliriz. Özel aracınızla gelmek isterseniz, navigasyon kullanarak burayı kolaylıkla bulmanız mümkün. Daha sonrasında ise aracınızı Galataport otoparkına bırakarak içeriyi gezip görebilirsiniz. Eğer özel aracınız yoksa, şu toplu taşımaları kullanarak da Galataport’a gelebilirsiniz;

  • Otobüsle Gelmek İsteyenler =  26B, 28, 30D, 62
  • Metro ile Gelmek İsteyenler = M2
  • Tramvayla Gelmek İsteyenler = T1
Galataport Mağazalar
Galataport Mağazalar

Galataport Ziyaret Saatleri

Galataport İstanbul açaılış ve kapanış saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Açılış Saati = 10:00
  • Kapanış Saati = 22:00

Not: Galataport içerisindeki mekanların açılış ve kapanış saatleri değişiklik gösterebilir. Aslında Galataport içerisindeki her marka, kendi açılış ve kapanış saatini uyguluyor diyebiliriz.

Galataport’da Müzekart Geçerli mi?

Galataport, tamamen ücretsiz olarak gezilebildiği için buraya girerken Müzekart kullanmanıza gerek yoktur.

Galataport’a Kimler Ücretsiz Girebilir?

Tüm ziyaretçiler, Galataport’u tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilmektedir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu