İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş Ücreti (2023)

İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar? 2023 Giriş Çıkış Saatleri ve Ziyaretçi Detayları

İstanbul gezilecek yerler arasında olan İstanbul Oyuncak Müzesi giriş ücreti 2023 yılı tarifesini öğrenmeye hazır mıyız? 1700’lü yıllardan günümüze kadarki oyuncakların sergilendiği İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisan 2005 tarihinde Belgin Akın ve Sunay Akın tarafından kurulmuştur. Müze, tarihi bir köşk içerisinde konumlandırılmıştır.

20 yıllık süre boyunca tam 40 farklı ülke gezen Sunay Akın, buralardaki antikacıları teker teker gezerek oyuncak satın almıştır. Antika oyuncakların açık artırmalarına katışmış ve her birine ücret ödeyerek kendi açacakları müzeye kazandırmıştır. Ve İstanbul Oyuncak Müzesi ambiyansı, dünya tarihini insanlara daha eğlenceli olarak aktarmak şeklinde dizayn edilmiştir. Örneğin Ay’a ulaşma çabasının anlatımında uzay temalı oyuncaklar kullanılmıştır. Ve Sanayi Devrimi’nin anlatımında ise tren tarzı oyuncakların sergilendiğini görmekteyiz. Bu düşünce tarzına sahip olan müze dekoru ise sanatçı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır. İstanbul Oyuncak Müzesi, bir şair tarafından hazırlanıp açılmış ve bir sahne tasarım sanatçısı tarafından tasarlanmış olması sebebiyle, dünyanın en özel yapıtları arasında gösterilmektedir.

Bir ailenin tüm üyelerine hitap edebilme özelliği ola İstanbul Oyuncak Müzesi, 3 kuşağı birden ağırlayabilecek niteliktedir. Buraya gelen dede, nine, anne, baba ve çocuklar, hep birlikte adeta zamanda yolculuğa çıkıyor. Özellikle de burada gezen yetişkinler, etrafa bakınırken mutlaka “bu oyuncaktan bende vardı” diye bir söylemde bulunuyor. Ve o an kendi çocukluklarını hatırlamakla birlikte duygusallığa kapılmaları da kaçınılmaz oluyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi Koleksiyonlar
İstanbul Oyuncak Müzesi Koleksiyonlar

Oyuncak Müzesi olgusu, Avrupa için ayrı bir öneme sahipti. Ülkemiz ise bu yönde olan eksikliğini, İstanbul Oyuncak Müzesi ile kapattı diyebiliriz. Dünyada çocuk ve oyuncak müzeleri birliği kurulmasına da öncülük etmiş olan İstanbul Oyuncak Müzesi, 2012 yılının Kasım ayında düzenlenen TOYCO-2012 İstanbul (Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri Birliği) buluşmasına da ev sahipliği yapmıştır. Bununla birlikte, İstanbul Oyuncak Müzesi’ne “oyuncak müzeleri başkenti” ünvanı verilmiştir. Ve İstanbul Oyuncak Müzesi’nin açılmasıyla birlikte, ülkemizdeki oyuncak müzesi kültürü de ciddi bir gelişmişlik sağlamıştır. Bu müzenin var olmasından esinlenerek ülkemizde açılan diğer oyuncak müzeleri ise şunlardır;

  • Antalya Oyuncak Müzesi – 2011
  • Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi – 2013
  • Düştepe Oyun Müzesi – 2015
  • Kartal Masal Müzesi – 2017
  • Canik Oyuncak Müzesi – 2017

Yine bu müzelerin açılış öncüsü ve danışmanı da Sunay Akın’ın bizzat kendisidir. Siz de bu güzel müzeleri ziyaret edip görebilirsiniz. Şimdi de gelelim asıl konumuz olan İstanbul Oyuncak Müzesi’ne. Herkes, İstanbul Anadolu yakası gezilecek yerler arasında olan İstanbul Oyuncak Müzesi’ni merak ediyor. Biz ise sizlere bu konuda önemli bilgiler vereceğiz. İşte, İstanbul Oyuncak Müzesi giriş ücreti 2023 yılı tarifesi, müzenin açılış ile kapanış saat bilgileri ve çok daha fazlası…

İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş Ücreti  Ne Kadar? (2023)

İstanbul Oyuncak Müzesi giriş ücreti 2023 yılı tarifesi aşağıdaki gibidir;

  • Yetişkin Giriş Ücreti = 95 TL
  • İndirimli Giriş Ücreti (3 yaş üzeri, öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü kişiler için) = 50 TL

Not: İstanbul Oyuncak Müzesi’ne girecek olan her bir ziyaretçi için kimlik kontrolü şartı vardır. Müzeye giderken kimliğinizi de yanınıza aldığınızdan emin olunuz.

İstanbul Oyuncak Müzesi İç Kısmı
İstanbul Oyuncak Müzesi İç Kısmı

İstanbul Oyuncak Müzesi Nerede?

İstanbul Oyuncak Müzesi, Kadıköy ilçesinin Göztepe semtinde yer alıyor. Marmaray hattının Göztepe durağında yaklaşık 10 dakika yürüdükten sonra İstanbul Oyuncak Müzesi’ne kolayca ulaşabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi Ziyaret Saatleri

İstanbul Oyuncak Müzesi açılış ve kapanış saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Açılış Saati = 10:00
  • Kapanış Saati = 17:0

Not: İstanbul Oyuncak Müzesi, Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Eğer bu müzeye gelmek istiyorsanız, planınızı haftanın diğer 6 günü dahilinde yapmalısınız.

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde Müzekart Geçerli mi?

Maalesef ki İstanbul Oyuncak Müzesi’nde Müzekart geçerli değildir. Buraya gelmek isteyen her bir ziyaretçinin giriş ücreti ödemesi gerekir.

İstanbul Oyuncak Müzesi 2023
İstanbul Oyuncak Müzesi 2023

İstanbul Oyuncak Müzesi’ne Kimler Ücretsiz Girebilir?

0 – 3 yaşarasındaki çocuklar, İstanbul Oyuncak Müzesi’ne ücretsiz giriş yapabilmektedir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu