Kemer Gezilecek Yerler (En İyi 28 Yer)

Bu içeriğimizde sizlere, Kemer gezilecek yerler hakkında bilgiler vereceğiz. Antalya’nın Kemer ilçesi, Toros Dağları etekleri ve Akdeniz’in hemen kıyısında yer alan, çok önemli bir turizm kentidir. Antalya şehir merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan bu ilçe, sahip olduğu plajları, koyları, kumsalları ile doğal, tarihi ve kültürel yapısı bakımından oldukça ileri düzey bir niteliktedir.

Kemer Gezilecek Yerler

Yılın her mevsimi ziyaret edebileceğiniz Kemer ilçesine tam tatil sezonunda gelmek istiyorum diyorsanız, Mayıs ayı ve Eylül ayı sonları arasında bir zamanı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu kente gelirken yanınızda bir de Müzekart bulundurmanızı tavsiye ederiz. Zira Kemer’de çok sayıda müze ve tarihi mekan bulunmakla birlikte, Müzekart sayesinde bu yerlerin tümüne ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz. Kısa bir ön bilgilendirme yaptıktan sonra şimdi de Kemer’de gezilecek yerler listemizin içerik kısmına geçiş yapabiliriz.

Likya Yolu

Likya Yolu
Likya Yolu

Kemer’de nerelerde tatil yapılır sorusuna ilk cevabımız, Likya Yolu olacak. Kemer ve Antalya kentlerinin ortalarında sayılabilecek konumdaki bu yol, sahip olduğu 535 kilometrelik uzunluk ile dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkuru arasına girmeyi de başarmıştır. 8 farklı yürüyüş ve 8 farklı bisiklet yoluna bölünen maraton, gerçekten de seveceğiniz bir yerdir. Özellikle de kendiniz için bir parkur seçip baştan sonra yürüdüğünüzde veya bisikletle gittiğinizde, envai çeşit güzellikle karşılaşacaksınız.

 

Yanartaş

Yanartaş
Yanartaş

Olimpos’un sönmeyen ateşi olarak bilinen ve Kemer ilçesinin en gözde değerlerinden biri olan Yanartaş, turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Nasıl ortaya çıktığı pek bilinmese de buradaki ateşin, yer altından gelen gaz kaynağı sayesinde sürekli olarak ve hiç sönmeden yandığı söyleniyor. Uzmanlar ise yapmış oldukları araştırmalar sonucunda, bu taşın tam 2500 yıldır yandığını belirtmekte.

 

Paris II Batığı

Paris 2 Batığı
Paris 2 Batığı

Dünyanın en özel 100 dalış noktası arasında gösterilen Paris II Batığı, Kemer Marinası açıklarında yer almaktadır. Her yıl birçok kişinin ziyaret ettiği batık, en çok da profesyonel dalışçıların dikkatini çekiyor. Batıkta, 1917 yılında batırılmış olan ve 1995 yılına keşfedilen 8 metre eninde, 50 metre boyunda ve 551 groston ağırlığında bir gemi bulunmaktadır. Eğer siz de hem dalış yapmayı seviyor, hem su altındaki dünyayı keşfetmek istiyor ve hem de batık bir gemiyi gözlemlediğinizde nelerle karşılaşacağınızı merak ediyorsanız, Paris II Batığı’na gelerek profesyonel dalgıçlar eşliğinde bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi
Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi

İçeriğimizin giriş kısmında da belirttiğimiz gibi Müzekart sahiplerinin tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebileceği Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi, Akdeniz coğrafyanın kültürünü en güzel şekilde yaşatmayı hedeflemektedir. Bu açık hava müzesine geldiğinizde sizleri yörük çadırları, yörük mutfağı, halılar, kilimler ve el sanatları örneklerinin yer aldığı birbirinden güzel sergiler karşılayacak.

Ayışığı Parkı

Ayışığı Parkı
Ayışığı Parkı

Halka tamamen açık olan ve dilerseniz günübirlik, dilerseniz de uzun süreli tatiller için tercih edebileceğiniz Ayışığı Parkı, toplamda 55 bin metrekarelik büyükçe bir alan üzerine inşa edilmiştir. Bu parkta 3 bin metrekarelik bir havuz alanı, 450 metrekarelik amfi tiyatro, 580 metrekarelik üstü açılır gece kulübü, 1750 metrekarelik disko, restoranlar, kafeler, çarşılar, tenis kortları, basketbol sahaları, mini hayvanat bahçeleri ve özel yeşil alanlar mevcuttur. Ve bu parka gelip vakit geçirdiğinizde, gerçekten de çok eğleneceksiniz.

Ayışığı Plajı

Ayışığı Plajı
Ayışığı Plajı

Kemer’in en iyi plajları arasındaki Ayışığı Plajı, bir önceki başlığımızda bahsettiğimiz Ayışığı Parkı içerisinde yer alan üç plajdan biridir. Bu plajın kumu altın sarısı, suyu ise oldukça berrak ve temiz olmasıyla birlikte, buraya “yeryüzü cenneti” de denmekte. Suyunun rengi turkuaz olan Ayışığı Plajı, tamamen ücretsizdir ve burada sadece şezlong ile şemsiye kiraladığınızda onların ücretini ödersiniz.

Phaselis Koyu ve Plajları

Phaselis Koyu
Phaselis Koyu

Phaselis Antik Kenti’nin hemen yan tarafında yer alan bu plaj, denizinin dalgasız, sığ ve bir o kadar da temiz oluşundan ötürü, çocuklu aileler için tercih edilebilecek en iyi seçenekler arasındadır. Her bir kişiden giriş ücreti talep edilen bu plaja, Müzekartınızı göstererek ücretsiz girebilirsiniz. Plaj bölgesine giriş yaptıktan sonra ise dilediğiniz gibi yüzebilir, güneşlenebilir ve plajın arka tarafında yer alan ormanda gezintiye çıkabilirsiniz.

Tahtalı Plajı

Tahtalı Plajı
Tahtalı Plajı

Heyecan ve adrenalin severlerin bir numaralı durak noktası olan Tahtalı Plajı, 2009 yılından itibaren düzenlenen Kemer Hard Enduro yarışlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Plaj bölgesine gelerek düzenlenen bu etkinliği canlı olarak görmeniz mümkün. Ayrıca plaja çok yakın bir konumda yer alan teleferiğe binerek, Tahtalı Dağı’na çıkabilir ve o geniş coğrafyanın muazzam görüntüsünü havadan izleyebilirsiniz.

Çamyuva Plajı

Çamyuva Plajı
Çamyuva Plajı

Kemer turistlik yerler arasında en çok tercih edilen diğer bir seçenek ise Çamyuva Plajı’dır. Kemere’e bağlı Çamyuva beldesine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan bu plaj, tamamen ücretsizdir. İlçeden de kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz plaj sahasında düzenlenen birbirinden eğlenceli aktivitelere katılarak siz de bu unutulmaz eğlence anlarına ortak olabilirsiniz. Çamyuva Plajı’nda su kayağı, muza binme, deniz paraşütü, jet ski dalış gibi su etkinleri düzenleniyor.

Bostanlık Koyu

Bostanlık Koyu
Bostanlık Koyu

Kemer ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Bostanlık Koyu, yakın konumuna kadar araçlarla gelinebilen bir yerdir. Daha sonrasında ise kısa bir yürüyüşün ardından tam olarak koy sahasına ulaşım sağlamış olursunuz. Bu koya geldiğinizde ise hiçbir şekilde el değmemiş doğanın o muazzam güzelliğini kendi gözlerinizle görecek, tamamen sessizlik içerisinde doğal bir tatil yapmanın tadını çıkaracaksınız. Bostanlık Koyu bölgesinde hiçbir tesis yer almadığı için buraya tatile gelme durumunuzda, önceden hazırlık yapmanızı tavsiye ederiz.

Alacasu Cennet Koyu

Alacasu Cennet Koyu
Alacasu Cennet Koyu

Ünlü Likya Yolu’nun bir parkuru dahilinde yer alan Alacasu Cennet Koyu, Kemer’in en uğrak tatil noktaları arasında nitelendirilmektedir. Bu koyu ziyaret ettiğinizde kumsalın ve denizin keyfine doyamayacak, burada saatler ve hatta günler boyu kalmak isteyeceksiniz. Ancak buradaki doğal oluşumun en iyi şekilde korunması amacıyla, herhangi bir tesis yapılaşmasına izin verilmemektedir. Bu nedenle siz de tatil için bu bölgeye gelirseniz, tüm hazırlıklarınızı önceden yapmayı unutmayın şeklinde bir tavsiye vermek isteriz.

Tekirova Plajı

Tekirova Plajı
Tekirova Plajı

Kemer mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Tekirova Plajı, oldukça berrak deniz suyuna ve tertemiz bir kumsala sahiptir. Yabancı turistlerin de çok sevdiği plajın uzunluğu ise 4 kilometre civarında. Dilerseniz, tatil için bu plaja geldiğinizde buradaki Kemer otelleri arasından dilediğinizi seçerek konaklayabilirsiniz. Plaj denizinde yüzerken hiçbir ücret ödemezsiniz ancak şemsiyeler ve güneşlenmek için kullanacağınız şezlonglar ücretlidir.

Çıralı Plajı

Çıralı Plajı
Çıralı Plajı

Kemer’den 28 kilometre kadar uzakta olan ve Caretta Caretta kaplumbağaları ile ünlü Çıralı Plajı, iki tane büyükçe kayanın ortasına konumlanmıştır. Plaj, uzunluğu 4 kilometreye yakın olmakla birlikte, son dönemlerin en popüler tatil kesimleri arasındadır. Çıralı Plajı’na gelirken kullanacağınız yolun tarihi açıdan büyük öneme sahip olduğunu da belirtmek isteriz. Bu yolda kral Zeus’un mezarı, bir antik tiyatro ve tarihi hamamlar yer almaktadır.

Olympos Teleferik

Olimpos Teleferik
Olimpos Teleferik

Toplam yüksekliği 2365 metre olan Olympos Teleferik, Tahtalı Dağı’nın zirve noktasında yer alıyor. Kemer’in en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan bu yere geldiğinizde teleferik gezisi, yürüyüş, tırmanış ve yamaç paraşütü gibi farklı etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Teleferik kapasitesi 80 kişiliktir ve 10 dakikalık bir yolculuk sırasında deniz seviyesinden 726 metre olan yükseklikten hareket ederek, 2365 metre olan zirve noktasına ulaşırsınız. Elbette ki sizler de bu esnada birbirinden güzel doğal oluşumları görecek, fotoğraflar çekecek ve tüm o anları doyasıya yaşayacaksınız.

Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı

Olimpos Beydağları
Olimpos Beydağları

Sarısu bölgesinden başlayarak Gelibolu Burnu’na kadar uzanan Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, kapsamış olduğu geniş saha içerisinde birbirinden güzel tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler barındırmaktadır. Bölge, bu özelliğinden ötürü 1972 yılında birinci derece sit alanı olarak kabul edilmiş olmakla birlikte, yetkili kişiler tarafından koruma altına alınmıştır. Kemer’in eşsiz güzellikteki bu parkına gelerek eğlenceli ve huzur dolu günler geçirebilirsiniz.

Folklorik Yörük Parkı

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi
Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi

Özel Turizm Belgeli bir tesis statüsünde kurulan ve inşası 1982 yılında tamamlanan Folklorik Yörük Parkı, bir önceki başlıklarımızda bahsettiğimiz Folklorik Yörük Açık Hava Müzesi sınırları içerisindedir. Buraya gelen turistlere yörük kültürü en güzel şekilde anlatılıyor ve hatta yaşatılıyor. Siz de bu parkta yer alan yörük çadırlarında konaklayabilir, yörüklere ait olan yemekleri tadabilir ve bölgenin sembolü olarak nitelendirebilecek güzellikleri inceleyebilirsiniz.

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı
Tekirova Ekolojik Doğal Parkı

Kemer ilçesine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Tekirova Ekolojik Doğal Parkı, içerisinde sürüngenler, amfibiler, çeşitli bitki türleri, egzotik kuşlar ve daha fazlasını barındırıyor. Ayrıca burası, dünyanın ilk flora-herpetofauna minyatür çalışmasının yapıldığı doğal park olma özelliğini de taşımakta. Toplamda 12 dekarlık büyükçe bir alana yayılan bu parkta birbirinden güzel plajlar, kamp alanları, orman yolları ve ve yürüyüş parkurları yer almaktadır. Eğer fotoğraf çekmeyi seven biriyseniz, Tekirova Ekolojik Doğal Parkı’na gelmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu
Göynük Kanyonu

Kemer’in saymakla bitmeyen doğal güzelliklerinden biri olan Göynük Kanyonu, toplamda 4,5 kilometrelik uzunluğa sahiptir. Kanyona geldiğinizde adeta doğayla iç içe olacaksınız ve dünyanın en güzel yürüyüş noktalarından biri olarak kabul edilen bu yerde yürüyüş yapabileceksiniz. Ayrıca buranın Türkiye’deki ilk ve en büyük macera parkı olarak tanımlandığını da belirtmiş olalım. Göynük Kanyonu giriş ve etkinlikleri ücretli olmakla birlikte, güncel ücretlerden haberdar olmak için işletmeyi arayabilirsiniz.

Kesme Boğazı Kanyonu

Kesme Boğazı Kanyonu
Kesme Boğazı Kanyonu

Bu kanyonun floristik yapısı sayesinde “Olimpos Safranı” ve “Kemer Orkidesi” gibi yöresel bitkiler, tüm dünyaya tanıtılmaktadır. Bu bitkiler ve çok daha farklı özellikleriyle tanınan Kesme Boğazı Kanyonu, üç derenin birleştiği bir noktada yer alıyor. Kemer turizm potansiyelinin önemli bir parçası olan kanyon, Antik Dönem ordularının, tüccarlarının ve yöre halkının kullanmış olduğu Roma Köprüsünü de bünyesinde bulunduruyor. Siz de Kesme Boğazı Kanyonu adındaki bu muhteşem bölgeye giderek tüm bu güzellikleri inceleyebilir ve yine burada düzenlenen eğlence etkinliklerine katılım sağlayabilirsiniz.

Tahtalı Dağı

Tahtalı Dağı
Tahtalı Dağı

Heybetli görüntüsü ve epeyce bir yüksek oluşuyla göze oldukça hoş gelen Tahtalı Dağı, Kemer gezilecek yerler arasında en çok merak duyulan seçenekler arasındadır. Kemer ilçesinin güneybatı yönünde olan bu yer, aynı zamanda Olimpos Dağı olarak da bilinmektedir. Antik Dönem kişileri tarafından ise Tanrıların Dağı olarak nitelendirilen bölgenin zirve noktasına kadar teleferikle çıkmanız mümkündür. Üst başlıklarımızdan birinde 2365 metre yükseklikte olan bir konuma teleferikle gidildiğini söylemiştik. Yine aynı teleferik daha da yüksele çıkabilmekte ve 4350 metre yükseklikteki bu dağın zirve noktasına ulaşmaktadır.

Üçoluk Yaylası

Üçoluk Yaylası
Üçoluk Yaylası

Cennet gibi bir doğaya sahip olmakla birlikte ziyaretçilerini kendisine adeta aşık eden Üçoluk Yaylası, kamp ve trekking seven tatilciler için en ideal seçenek olacaktır. Yayla bölgesi, çam, çınar ve sedir ağaçlarıyla kaplı olması sayesinde gerçekten de çok temiz bir havaya sahiptir. Ancak bu yaylaya geldiğinizde elektrik ve telefon gibi olağan hayat gereksinimlerini bir süreliğine kullanamayacaksınız. Ben onlar olmadan da tatil yaparım diyorsanız; doğanın, yeşilliğin, temiz havanın ve sessizliğin tadını burada en çok siz çıkaracaksınız.

Sırtlanini Mağarası

Sırtlanini Mağarası
Sırtlanini Mağarası

Oldukça dik ve sarkıntılı yapılarla dolu olan Sırtlanini Mağarası, Kemer’in Narlıgedik ve Yukarı Çamarası köyleri arasında bir konumda yer alıyor. Toplam uzunluğu 348 metre olan mağaranın en derin noktası ise 32 metre olarak ölçüldü. Her iki köyden de ulaşımın sağlandığı mağara içerisinde yer alan toplam 6 bölümlük kısımları gezerek, doğanın adeta bir mucizesi olan bu yeri yerinde inceleyebilirsiniz.

Molla Deliği Mağarası

Molla Deliği Mağarası
Molla Deliği Mağarası

Bu mağara, toplam yüksekliği 2365 metre olan Tahtalı Dağı’nın 910’uncu metresi hizalarında yer almaktadır. Çok kollu olan ve 549 metre uzunluğa sahip mağaraya, teleferik durağından inerek yaya halinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Mağaraya girdiğinizde ise kayaların içinin doğal bir oyulma ile adeta odalar oluştururcasına şekiller aldığını görmek, sizleri gerçekten de büyülecektir.

Beldibi Mağarası

Beldibi Mağarası
Beldibi Mağarası

Çamdağ Tünelinin hemen çıkış noktasında bulunan Beldibi Mağarsı, tarihi bir kaya altı sığınağı olarak bilinir. Mağara içerisinde yer alan buluntular, arkeologlar tarafından yürütülen kazı çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkarılmıştır. Bu mağarayı ziyaret ettiğinizde, adeta tarihin önemli bir dönemine siz de tanıklık etmiş olacak ve mağara duvarlarında yer alan resim motiflerini dikkatlice inceleyebileceksiniz.

Peynirdeliği Mağarası

Peynirdeliği Mağarası
Peynirdeliği Mağarası

Kuru ve dikey tipli bir mağara olan Peynirdeliği Mağarası, Kemer’e bağlı Gedelme Yaylası bölgesi dahilinde yer almaktadır. Toplamda 74 metre uzunluğa sahip olan mağaranın en derin kısmı ise 19 metre civarındadır. Bu mağaraya geldiğinizde, gerçekleşen kazı çalışmaları sonucunda gün yüzüne çıkan ve Bizanslılara ait olduğu düşünülen bulguları görüp inceleyebilirsiniz. Ayrıca kuru yapıdaki Peynirdeliği Mağarası’na girdiğinizde, içeride sizi bir adet göl karşılıyor olacaktır.

Dolusu Park

Dolusu Park
Dolusu Park

Kemer’e bağlı Kiriş mahallesine inşa edilmiş olan Dolusu Parkı, Türkiye’nin ilk akvatoryum gösteri merkezine de ev sahipliği yapmaktadır. Kemer denize sıfır eğlence merkezi olarak nitelendirilen bu bölge, yetişkin ve çocuk tatilcilerin doyasıya eğlenebileceği standartlardadır. Dolusu Parkı, 32 adet kaydırak 4 adet havuz ve diğer çeşitli eğlence alanlarını bünyesinde bulunduruyor. Adrenalin ve farklı bir deneyim arayan tüm tatilcilerimize, bu parkı özellikle tavsiye etmekteyiz.

Dinopark

Dinopark
Dinopark

Listemize Kemer çocuklar için eğlence yerleri ekleyelim dedik ve Dinopark’ı sizler için tavsiye ediyoruz. Aileniz ile birlikte giderek ziyaret edebileceğiniz bölge, envai çeşit dinazor türleriyle süslenmiştir. Çocuğunuzu buraya getirerek Diopark Gezi Parkuru, Korku Tüneli, Planetaryum, 7D Sinema, Fosil Havuzu, Dino-Vivor, Tırmanma Parkı, Çocuk Atölyesi, Çarpışan Botlar, Havuz Oyunları ve Trambolin gibi kısımlarda eğlendirebilirsiniz.

Dolphin Park

Dolphin Park
Dolphin Park

Deniz canlılarının sizler için gösteri yapmasını büyük bir zevkle izlemek isterseniz, sizleri Kemer Dolphin Park’a götürmek istiyoruz. Burası, yine en çok da çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği bir park olmakla birlikte, misafirlerine tam bir aile sıcaklığı ortamı sunuyor. Ayrıca yetişkinler olarak Dolphin Park’a gelip, uzman kişiler gözetiminde, yunus balıklarıyla birlikte yüzebilirsiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu