Mersin Kamp Alanları (En İyi 19 Yer)

Mersin'de doğayla iç içe kamp yapabileceğiniz 19 muhteşem kamp alanı listesi.

Mersin nefes kesen manzarası, berrak denizi, nefis mutfağı ve sayısız tarihi yapısıyla turistleri büyüleyen bir sahil kentidir. Kıyı ve doğa turizmi için ziyaret edilebilecek çok sayıda iyi bilinen yer var. Son zamanlarda bu özellikleri sayesinde popülaritesi artan kampçıların da ilgisini çekmektedir.

Mersin Kamp Alanları

Mersin kamp alanları, yaz kış vazgeçilmez lokasyonlardan olan Toros Dağları’nın yaylalarında mola verip, kendinizi Akdeniz’in pırıl pırıl denizlerinde yüzerken bulabileceğiniz bir lokasyondur.

Çinili Göl Kamp Alanı

Çinili Göl Kamp Alanı
Çinili Göl Kamp Alanı

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde 2700 metre yükseklikteki Çinili göl kamp yapmak için harika bir yer. İl merkezine 48 km olarak karşımıza çıkmaktadır. Bolkar Dağları arasında yer almaktadır. Kamp alanından oraya yürüyebilirsiniz. Kışın çok kar yağan, ancak ilkbaharda karların erimesiyle çiçek açan gölün yakınındaki ıssız bir bölgede yatabilirsiniz. Her yer, kamp kurmak ve göl manzarası eşliğinde yıldızların altında bir gece geçirmek için iyi bir yerdir. Etrafta sadece dağ olduğu için gelmeden önce taleplerinizi karşılamalısınız. Kalmak için herhangi bir ücret yoktur. Ek olarak buraya gelmeden önce Mersin gezilecek yerler kısmına bakıp o lokasyonlara da gidebilirsiniz. Köyde tuvalet, çeşme, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hiçbir yer yok.

 

Arslanköy Kasabası Yaylası Kamp Alanı

Arslanköy Kasabası Yaylası Kamp Alanı
Arslanköy Kasabası Yaylası Kamp Alanı

Mersin’e 52 kilometre uzaklıkta bulunan kamp alanına ulaşım için toplu taşıma araçları kullanılabilir. Toros Dağları, Arslanköy ilçesini sınırlar. Yapılan alt yapının yanı sıra meyve bahçeleri de bulunmaktadır. Ayrıca etrafını bir yeraltı mağarası çevreliyor. Gözne ile arasında kamp kurabileceğiniz bir ormanlık alan bulunmaktadır. Yürüyüş için de gayet iyi bir yer. Tuvalet ve alışveriş ihtiyaçlarınız için yakın yerleşim alanlarına seyahat etmelisiniz.

 

Akyar Koyu Kamp Alanı

Akyar Koyu Kamp Alanı
Akyar Koyu Kamp Alanı

Bir süredir Turizm Bakanlığı, Silifke’ye 20 kilometre ve şehir merkezine yaklaşık iki saat uzaklıkta bulunan Akyar Koyu’nu Mersin’in önemli bir turizm merkezi olarak belirledi. Gitmek için minibüse de binebilirsiniz. Buradaki su gerçekten soğuk. Cennet ve Cehennem Mağarası’na erişilebilir. Yakındaki piknik alanında çadır kurup piknik yapabilirsiniz. Kayalıklardan atlayarak suya atlayabilir, gölgede serinleyebilir, temiz Akdeniz havasını içinize çekebilirsiniz. Yakın yerleşim yerlerinden alışveriş, tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kamp alanı kullanımınıza ücretsizdir.

 

Sorgun-Erdemli Köyü Yaylası Kamp Alanı

Sorgun-Erdemli Köyü Yaylası Kamp Alanı
Sorgun-Erdemli Köyü Yaylası Kamp Alanı

İlçe dolmuşları Erdemli ilçesinden hareket ederek yaklaşık 1,5 saatte Mersin belediye sınırları dışında kalan Erdemli Yaylası’na ulaşıyor. Yaylada kapsamlı altyapı inşaatı yapılıyor. Çam ağaçları ile bezeli dağ manzarası sunan yayla, trekking ve çadır kampı için uygundur. Yöre yerleşimini tamamlayan mimariye sahip sebze bahçeleri ve yayla evleri bulunmaktadır. Tuvalet, şadırvan gibi ihtiyaçlarınızı çevredeki yerleşim yerlerinden temin edebilirsiniz.

 

Çamlıyayla Kamp Alanı

,

Çamlıyayla Kamp Alanı
Çamlıyayla Kamp Alanı

Minibüsler sizi şehirden 90 kilometre uzaktaki Çamlıyayla’ya götürebilir. 1430 metre yüksekliği ve Namrun Kalesi’ne yakınlığı, tarih ve doğayı birbirine bağlıyor. Yakınlarda yazlık evler var. Cehennemdere bölgesinde yaban keçileri için üreme ve koruma tesisi kurulmuştur. Yürüyüş yapmak için Cehennemderesi Kanyonu’nu tercih edebilirsiniz. Geniş alanda çadır ile kamp yapmak mümkündür. Hazırlıklı gelmelisiniz çünkü yakınlarda dükkan, tuvalet veya çeşme yok.

 

Gözne Belde Yaylası Kamp Alanı

Gözne Belde Yaylası Kamp Alanı
Gözne Belde Yaylası Kamp Alanı

Gözne Kasabası, Toros Dağları’nda, Mersin’e 27 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşımı sağlamak için minibüsler kullanılabilir. Çam, meşe, ardıç gibi ağaçların yanı sıra Akdeniz ikliminin terk edilmiş hali olan maki bitki örtüsü ile çevrili bir lokasyondur. Ayrıca elma, kiraz, ayva ve kiraz ağaçları da görülmektedir. Yaylada hastane, postane ve jandarma bulunmaktadır. Çadır kampı için harika bir yerdir. Kamp alanında tuvalet ve fıskiye gibi olanaklardan yoksundur, ancak kasabada kahve ve diğer yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz bir bakkal vardır.

 

Ilısu Şelalesi Kamp Alanı

Ilısu Şelalesi Kamp Alanı
Ilısu Şelalesi Kamp Alanı

Gülnar ilçesinde 70 metre yüksekliğindeki Ilısu Şelalesi bulunmaktadır. Mersin şehir merkezine 119 kilometre uzaklıktadır. Serinlemek ve bu doğal hazinenin fotoğraflarını çekmek isteyenler için mükemmel bir yer. Kamp yapmak tamamen ücretsizdir. Su kenarında yürüyüş yapmak ve kamp yapmak için harika bir seçenektir. Çeşme ve tuvalet ihtiyaçlarınız karşılanmamaktadır. Hiç şüphesiz vaktinden önce alışveriş yapın.

 

Kayacı Vadisi Kamp Alanı

Kayacı Vadisi kamp alanı
Kayacı Vadisi kamp alanı

Mersin’in kalbine 45 kilometre uzaklıktaki Limonlu Kasabasında, Limonlu Çayı Kayacı Vadisi’nden akıyor. Toplu taşıma kullanabilirsiniz. Ziyaretçiler, dereyi çevreleyen yemyeşil bitki örtüsü arasında sakinlik bulabilirler. Kamp yapmak, yürüyüş yapmak, balık tutmak ve piknik yapmak için uygundur. Çok çeşitli bitki türlerine ev sahipliği yapan vadi, Lamos Kanyonu olarak da biliniyor. Gelmeden önce tuvalet ve beslenme ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız. Yakınlarda kontrollü şekilde ateş yakılabiliyor.

 

Tarsus Şelalesi Kamp Alanı

Tarsus Şelalesi Kamp Alanı
Tarsus Şelalesi Kamp Alanı

Tarsus’ta bulunan şelale şehre 28 kilometre uzaklıkta. Mersin kamp alanları arasında sıcaktan kaçmak isteyenler için mükemmel bir yer. Şelalenin çevresinde kamp yapmak ve piknik yapmak kabul edilebilir aktivitelerdir. Kamp yapmak tamamen ücretsizdir. Suyun sesi ve kuşların cıvıltısı şüphesiz üzerinizde sakinleştirici bir etki yaratacaktır. Yakınlarda birkaç otel var, ancak çevrede tuvalet veya duş yok. Yakındaki yerleşim alanları alışveriş ve diğer ihtiyaçlar için kullanılabilir.

 

Narlıkuyu Koyu Kamp Alanı

Narlıkuyu Koyu Kamp Alanı
Narlıkuyu Koyu Kamp Alanı

Mersin’in en bilinen lokasyonlarından biri olan Narlıkuyu Koyu, hem yüzmek hem de kamp yapmak için harika bir lokasyon. Körfez bölgesi, yeşille mavinin buluştuğu ve doğal güzelliklerle iç içe olduğu için sıra dışı bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. İlçe dolmuşları koya gitmeyi kolaylaştırıyor. Kamp alanına yakın olan işletmeler ihtiyacınız olan yiyecek ve içecekleri temin edebilirler. Bölgede banyo, duş, soyunma odası ve elektrik gibi olanaklar bulunmamakla birlikte, ihtiyacınız olan her şeyi yakındaki mağazalarda bulabilirsiniz.

 

Yemiş Kumu Plajı Kamp Alanı

Yemiş Kumu Plajı Kamp Alanı
Yemiş Kumu Plajı Kamp Alanı

Bu kamp alanı Mersin’in Erdemli ilçesi Ayaş’ta deniz kenarında yer almaktadır. Altın rengi kumsalları ve yemyeşil çevresi ile dinlendirici bir deniz tatili ve kamp deneyimi sunar. Yazın yoğun turist trafiği nedeniyle sahil kenarında kamp yapmak zor olsa da mutlaka bir yer bulacaksınız. Ulaşım için minibüs, otobüs veya özel araç kullanma seçeneğiniz var. Plajda ihtiyacınıza uygun tuvalet, duş, soyunma alanı, şezlong, şemsiye, elektrik ve diğer olanaklar da bulunmaktadır.

 

Prens Charles Koyu Kamp Alanı

Prens Charles Koyu Kamp Alanı
Prens Charles Koyu Kamp Alanı

1970 yılında Prens Charles’ın burada yaptırdığı kamp, Bozyazı ilçesindeki koya adını vermiş. Ayrıca şehir merkezine 3 saat mesafedeki Mersin-Antalya yolu üzerinde koya toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Arkasındaki dağlık ve ormanlık araziden önünde Akdeniz görünmektedir. Bu şirin koyda kamp yapabilir, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Ne yazık ki koy, günlük ziyaretler için ideal bir yer olmasına rağmen tuvalet ve çeşme gibi olanaklardan yoksundur. Bununla birlikte, çevredeki yerleşim bölgesi yiyecek, su ve tuvalet dahil ihtiyacınız olabilecek her şeye sahiptir.

 

Akçakıl Kamping Restaurant

Akçakıl Kamping Restaurant
Akçakıl Kamping Restaurant

183 km’lik bir yolculuk sizi Mersin’in Silifke semtindeki Akçakıl Kamping Restaurant’a ulaştıracaktır. Minibüslerle Taşucu’ndan ulaşabilirsiniz. Akçakıl Koyu ince taşlarla dolu bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Deniz ilk başta sığ görünebilir, ancak giderek derinleşir. Arka planda bitki örtüsü ile sahilde kamp yapmak mükemmel bir ortamdır. Ayrıca karavanlarla kamp yapmak için mükemmel açık alanlar sağlar. Çadır kurmak için yeterli alan var ya da daha lüks bir tatil için tercihiniz bungalov olabilir. Kamp alanında tuvaletler, duşlar, piknik alanı ve küçük bir restoran bulunmaktadır. Yakında bir market bile mevcut.

 

Pullu Tabiat Parkı Kamp Alanı

Pullu Tabiat Parkı Kamp Alanı
Pullu Tabiat Parkı Kamp Alanı

Pullu Kamping, Anamur şehir merkezine 5 km, havaalanına 49 km uzaklıktadır. Dolaşmak basittir; minibüsler bunu kolaylaştırıyor. Kıyı turizmi için en iyi lokasyonlardan biri de Mamure Kalesi’nin bitişiğindeki kamp alanıdır. Plaj aşırı kalabalık değil ve su ılık. Kamp alanında sıcak duş, tuvalet ve çeşme gibi olanaklar bulunmaktadır. Pullu Kamping, yakınlarda çeşitli olanaklara ek olarak restoran hizmeti, ücretsiz otopark ve döviz bozdurma hizmeti de sunmaktadır. Civardaki Pulu Parkı’nda karatavuk, tavşan gibi canlıları barındıran muhteşem ağaçları görmek mümkün.

 

Atakent Belediyesi Kamp Alanı

Atakent Belediyesi Kamp Alanı
Atakent Belediyesi Kamp Alanı

Bu Kamp Alanı, Mersin’in deniz kıyısındaki ünlü turistik noktalarından biri olan Silifke’nin yanında, şehir merkezine 1,5 saat uzaklıkta yer almaktadır. Kamp alanına ulaşım kolaydır. Deniz, yeşillik ve kumsalın birleştiği bir lokasyon olarak karşımıza çıkıyor. Otelin kısıtlamalarından uzakta özgür bir tatil geçirmek için mükemmeldir. Mersin de dahil olmak üzere bölgedeki iller genellikle oraya seyahat eder. Çadırlar çok düşük bir maliyetle kiralanabilir. Tuvaletler ve içme çeşmeleri gibi olanaklar vardır.

 

Dragon Mocamp

Dragon Mocamp
Dragon Mocamp

Anamur’un en büyüleyici lokasyonları arasında yer almaktadır. Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta olup, araba veya toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilir. Dragon Mocamp bir restoran, kiralık konaklama ve çadır kampı hizmetleri sunmaktadır. Karavanınızı da getirebilirsiniz. Mamure Kalesi çok uzakta değil. Okaliptüs ağaçlarının gölgesinde serinleyecek, temiz hava soluyacaksınız. Sahilde deniz kaplumbağalarını görebileceğiniz kamp alanında tuvalet ve duşlar bulunmaktadır. Büyüleyici, kompakt bir mutfak sunar. Kalmak için ödeme yapabilirsiniz.

 

Aslıhan Motel Kamping

Aslıhan Motel Kamping
Aslıhan Motel Kamping

Yemyeşil bir sahil şeridi güzelliğindeki Anamur İlçesi’nde yer alan Aslıhan Kamping’e toplu taşıma araçları ile ulaşılabilir. Konaklama seçenekleriniz çadır, karavan veya bir dizi oda olarak karşımıza çıkmaktadır. Palmiye ağaçları arasında huzurlu bir tatil geçirmek, çimlerde dolaşmak ve tepeden manzaralar seyretmek harikadır. Kendine ait plajı ve şezlongları da mevcuttur. Otopark ücretsizdir. Sıcak su, tuvaletler, soyunma odaları ve buzdolapları gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Tesiste restoran ve oyun alanı bulunmaktadır.

 

Şaymana Arslanköy Kamp Alanı

Şaymana Arslanköy Kamp Alanı
Şaymana Arslanköy Kamp Alanı

Şaymana Kamp Alanı, Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy’de, şehrin karmaşasından uzakta, doğayla iç içe, huzurlu bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin tercih edebileceği bir lokasyondur. Kamp alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yeme-içme, büfe, wc, elektrik, duş gibi olanaklar bulunmaktadır. Ayrıca çadır, karavan ve bungalov konaklama seçenekleri de bulunmaktadır. Toroslar ilçe dolmuşları ulaşımınız için hizmetinizdedir.

 

Kocahasanlı Kamp Alanı

Kocahasanlı Kamp Alanı
Kocahasanlı Kamp Alanı

Merkezden Erdemli ilçesindeki Kocahasanlı Halk Plajına uzaklığı 55 kilometredir. Toplu taşıma ile seyahat etmek oldukça basittir. Hizmet için 100 çadırı var. Dalgaların sesi eşliğinde sahilde bir aile tatili mükemmel bir ortamdır. Sahil turizmi ve kamp yapmaktan hoşlananlar için burası idealdir. Mütevazı bir maliyet karşılığında, kiralamalar haftalık ve aylık olarak sunulur. Aydınlatma, şilteler, tuvaletler, çeşmeler, duşlar ve soyunma odaları mevcuttur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu