Ormanya Giriş Ücreti (2023) ve Ziyaret Detayları

Yine tam da size göre bir gezi rotası ile karşınızdayız ve bu içeriğimizde, Ormanya giriş ücreti 2023 yılı tarifelerinden bahsedeceğiz. Kocaeli’nın Kartepe ilçesinde yer alan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, tam 4 bin dönümlük büyükçe bir araziyi kaplamaktadır. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olarak nitelendirilen bu bölge, çok ciddi bir turist potansiyeline sahiptir.

Ormanya parkı, hayvanat bahçesi, vahşi yaşam alanı, doğa eğlence alanı, botanik yolu, tatil destinasyonu ve yaban hayat rehabilitasyon olmak üzere 6 farklı bölüme ayrılmıştır. Parkı gezmeye gelen kişiler, farklı coğrafyalara ait birbirinden güzel canlıyı görme fırsatını yakalıyorlar. Özellikle de parkın hayvanat bahçesi kısmında, 53 farklı türden tam 655 hayvan bulunmakta. Botanik Yolu bölümünde, ülkemizde yetişen bitkiler ve bu bitkilerle yaşayan 10 farklı türden hayvanlar vardır.

Yine park alanı içerisinde yer alan Hobbit Evleri ise sizlere adeta bir masalın içindeymişsiniz hissiyatı verecektir.  Siz de Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na gelerek buradaki tertemiz doğanın tadını çıkarabilir, yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir, balık tutabilir, tur bisiklet etkinliklerine katılabilir ve dilerseniz burada kamp kurabilirsiniz. Peki tüm bunları yapmak için ne kadar bir Ormanya giriş ücreti öderiz? İşte cevabı…

Ormanya Giriş Ücreti 2023

Ormanya içerisinde yer alan mesire alanı, çocuk hayvanat bahçesi, karavan ve çadır kampı alanı ve yürüyüş parkuru gibi kısımlara giriş tamamen ücretsizdir.

Ayrıca burada 6 ile 18 yaş arasında olan çocuklara da ücretsiz ata binme eğitimi verilmektedir.

Ormanya Hobbit Ev
Ormanya Hobbit Ev

Ormanya Giriş – Çıkış Saatleri

Ormanya giriş çıkış saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Giriş Saati = 09:00
  • Çıkış Saati = 20:00

Not: Ormanya, Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

Ormanya’da Müzekart Geçerli Mi?

Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na girişler tamamen ücretsiz olduğu için burada Müzekart kullanılmasına gerek yoktur. Ancak buraya girişler ücretli olmuş olsaydı bile, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olmadığı için Ormanya’da Müzekart yine de geçerli olmayacaktı.

Ormanya’ya Kimler Ücretsiz Girebilir?

Tüm vatandaşlar, Ormanya’nın gezilip görülecek kısımlarına ücretsiz bir şekilde giriş yapabilmektedir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu