Rahmi Koç Müzesi Giriş Ücreti (2023) ve Ziyaret Detayları

Tüm değerli okurlarımıza kucak dolusu sevgiler, bu içeriğimizde sizler için İstanbul Müzeleri arasında yer alan Rahmi Koç Müzesi giriş ücreti 2023 yılı tarifeleri ve diğer detaylar hakkında bilgiler vereceğiz. Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtinde yer alan Rahmi M. Koç müzesi, 1994 yılı itibariyle ziyarete açılmıştır.

Toplam 3 bölümden inşa edilen bu müze, tam 27 bin metrekarelik büyük bir alanı kaplamaktadır. Ve müzenin en temel kısımları ise Mustafa V. Koç Binası / Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı’dır. Türkiye’nin ilk endüstri müzesi olarak bilinen bu yerde ziyaretçiler için eski radyolar, tren modelleri, buharlı lokomotif, tünel vagonu, nostaljik tramvay, denizaltı ve nostaljik vapur gibi tarihi eserler sergilenmektedir.

Müze içerisindeki en önemli ve en çok ilgi gören eserler ise hiç şüphesiz, “Otomobil Sergisi” dahilinde gösterilen ve dünyaca ünlü markalara ait olan nostaljik araçlardır. Sizlerin de Türkiye’deki sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihi açısından çok önemli olup Rahmi Koç’un da destekleriyle açılan bu müzeyi gezip görmesini tavsiye ediyoruz. Peki, 2023 yılı için Rahmi Koç Müzesi giriş ücreti ne kadar ve giriş çıkış saatleri nelerdir? İşte bu soruların cevabı…

Rahmi Koç Müzesi Giriş Ücreti 2023

Rahmi Koç Müzesi 2023 yılı için giriş ücreti tarifeleri şu şekildedir;

Müze Girişi;

  • Yetişkinler İçin = 40 TL
  • Öğrenciler İçin = 20 TL

Denizaltı ve Tekne Ziyaretleri;

  • Yetişkinler İçin = 20 TL
  • Öğrenciler İçin = 15 TL

Rahmi Koç Müzesi Giriş – Çıkış Saatleri

Rahmi Koş Müzesi açılış ve kapanış saatleri hafta içi ile hafta sonunda değişiklik göstermekte olup, şu şekildedir;

Hafta İçi;

  • Açılış Saati = 10:00
  • Kapanış Saati = 17:30

Hafta Sonu;

  • Açılış Saati; 10:00
  • Kapanış Saati; 19:00

Not: Rahmi Koş Müzesi, Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Ayrıca olası bir tadilat veya özel gün programı kapsamında, hafta içi ve hafta sonu ziyaret günlerinde veya saatlerinde de geçici değişiklikler olabilmektedir. Yani Rahmi Koç Müzesi’ne gitmeden önce müze yetkilileriyle iletişime geçerek net bilgi alabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi
Rahmi Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi’nde Müzekart Geçerli Mi?

Evet, Rahmi Koç Müzesi için Müzekart geçerlidir. Müzekart sahibi olan kişilere, Rahmi Koç Müzesi girişinde ödemeleri gereken tutarın %20’si oranında indirim uygulanmaktadır.

Rahmi Koç Müzesi’ne Kimler Ücretsiz Girebilir?

Hiçbir ziyaretçinin Rahmi Koç Müzesi’ne ücretsiz giriş hakkı bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu