Şile Kamp Alanları (En İyi 14 Kamp Alanı)

Şile bölgesinde Kamp Yapmak İsteyenler İçin En İyi 14 Kamp Alanı

İstanbul’un Batı Karadeniz kıyısında yer alan Şile, tarihi ve turistik güzellikleriyle dikkat çekiyor. Karadeniz kıyısındaki konumu nedeniyle özellikle yaz aylarında turistlerin akınına uğrayan ilçe, İstanbul’un denize giriş noktası olarak hizmet veriyor. Çevre illerden de turist çeken bölge, özellikle İstanbulluların hafta sonu tatilleri için popüler bir tercih. Şile kamp alanları da son zamanlarda fazlasıyla dikkat çekiyor. Ek olarak Şile her zaman İstanbul gezilecek yerler arasında liderliğini sürdürmüştür.

Eşsiz tarihi, kültürel ve ekolojik özellikleri Şile, yıl boyunca hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri cezbetmektedir. İlçe, İstanbul şehir merkezine 85 kilometre uzaklıkta olup, hem deniz turizmi hem de kültür turizmi için elverişlidir. Şile’yi ziyaret etmek için en iyi zaman yaz mevsimidir, çünkü burası bir yazlık yeridir. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle deniz, güneş ve kum üçlüsünün rahatlıkla yaşanabileceği lokasyonlardan biri olan Ada da oldukça beğenilmektedir. Şile, plajları, koyları ve diğer cazibe merkezlerinin yanı sıra yöresel yemeklerin tadına bakma şansı da sunuyor. Kültürel olarak geleneksel yapısını korumayı başaran Şile’de erikli çorbası, kazayağı salatası, sulu pancar salatası, kabak böreği ve kestane balı fazlasıyla dikkat çekiyor.

Şile Kamp Alanları arasından konaklayacağınız bölgeyi seçtiyseniz sıra Şile’yi gezmeye geldi. Şile’de gezmeniz gereken en önemli yerleri sizin için Şile Gezilecek Yerler yazımızda liste haline getirdik.

 

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı
Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı

Hacıllı Şelalesi, Şile’nin en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Hacıllı’da, adanın başkentine 32 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Hem özel araçlarla hem de toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilen bölge, doğal güzellikleri ve temiz havasıyla popüler bir kamp yeridir. İstanbullular hafta sonlarını kamp yapmanın yanı sıra dünyanın sayılı destinasyonlarından biri olan Hacıllı Şelalesi’nde geçirmeyi de sıklıkla tercih ediyor.

Hacıllı Köyü’nden başlayarak geniş bir alanda kamp yapmaya olanak sağlayan bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı son derece uygun seçenekler. Bu durumda yürüyüş parkurlarını takip etmek, Hacıllı Şelalesi’nin bulunduğu yere gitmenizi ve burada kamp kurmanızı sağlayacaktır. Bu süre zarfında, yakınlardaki diğer doğal cazibe merkezlerini keşfetmek de mümkündür. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla Hacıllı Köyü ve çevresi, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve doğada dinlenmek isteyenlerin geldiği ender yerlerden biridir. Hacıllı Şelalesi ve çevresinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Kamp yapılacak alana gelmeden önce hazırlıkların bitirilmesi çok önemlidir.

 

Esenceli Köyü Kamp Alanı

Esenceli Köyü Kamp Alanı
Esenceli Köyü Kamp Alanı

Esenceli Köyü, Şile’nin merkezine 38 kilometre uzaklıkta ve Ömerli Barajı yakınında bulunuyor. Bölgede dolaşmak için özel otomobiller kullanılabilir. İstanbul’un merkezine 65 kilometre uzaklıktaki Esenceli köyü, sakin atmosferiyle dikkat çekiyor. Ömerli Barajı’nın merkezinde yer alan mezra, yeşil ve mavi renklerin buluştuğu bir noktaya sahiptir. Bu nedenle, özellikle İstanbul’dan günübirlik geziler için yaygın olarak tercih edilmektedir.

Esenceli köyü, çevresi nedeniyle birçok doğa tutkunu çekiyor. Hafta sonları hem çadır hem de karavan kampı meraklılarına olanak sağladığı için insanlar günübirlik piknik yapmak için sıklıkla burayı kullanıyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında ve hafta sonları oldukça hareketli ve heyecanlı olan Esenceli, İstanbul’un karmaşasından kaçmak isteyenler için mükemmel bir fırsat. Hafta içi günlerde bölgenin daha sakin doğasında sakin vakit geçirerek insan ruhu dinlenir. Esenceli köyü kampçılar için olanaklardan yoksundur. Bu nedenle kamp yapacağınız bölgeye gitmeden önce tüm hazırlıkları tamamlamanız gerekmektedir.

 

Karacaköy Plajı Kamp Alanı

Karacaköy Plajı Kamp Alanı
Karacaköy Plajı Kamp Alanı

Şile merkezi Şile ve İstanbul merkezi arasındaki mesafe sırasıyla 22 km ve 85 km’dir. Hem deniz turizmi hem de mükemmel kamp imkanlarına ev sahipliği yapan bölgeye özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir. Bölge, kıyıya yakın ve bitki örtüsünün güzel bir manzarasını sunan Karacaköy’ün yakınında yer almaktadır. Köyün gölet çevresinde ayrıca kamp ve trekking yapılabilir.

Yazlıkçıların sezonda denize girmek için tercih ettikleri yerlerden biri de Karacaköy plajı. Yöre halkının da sıklıkla tercih ettiği plaj, çadır ve karavan kampı için uygun pek çok lokasyona sahip. Hem daha sessiz bir ortamda hem de suya yakın sahilde kamp yapmak bir seçenektir. Karacaköy Plajı’nın büyüleyici doğal ortamı, özellikle gün batımı manzarasıyla ünlüdür. Bu anları yakalamak için çok sayıda fotoğrafçı da toplanır. Karacaköy sahilinde kampçılar için tuvalet, duş ve market bulunmamaktadır. Sonuç olarak, bölgeyi ziyaret etmeden önce tüm hazırlıkların tamamlanmış olması gerekir. Ancak bu ihtiyaçların çoğu yakınlardaki Karacaköy’de karşılanabilmektedir.

 

Kilimli Koyu Kamp Alanı

Kilimli Koyu Kamp Alanı
Kilimli Koyu Kamp Alanı

Şile’nin merkezine 45 kilometre, İstanbul’un merkezine ise 100 kilometre uzaklıkta bulunan Kilimli Koyu, nefes kesen manzarası ve muhteşem doğal çevresi nedeniyle popüler bir kamp yeridir. Özel araçlarla kolayca ulaşılabilen alana ek olarak İstanbul’dan Ağva otobüsleriyle de ulaşım sağlanabilmektedir.

Koyu yeşil çevresi ve açık, sakin ortamı nedeniyle dikkat çekiyor. Doğa tutkunları özellikle serinleyen deniz havasından büyük keyif alıyor. Hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanlarının bulunduğu Kilimli Koyu’nda sakin, huzurlu, geniş ve ücretsiz kamp alanlarına ulaşmak için Kilimli olanaklarından sonraki patika yolları takip edebilirsiniz. Burada kamp yapmak çok eğlenceli çünkü manzaranın ve dalgaların ve kuşların seslerinin tadını çıkarıyorsunuz.

Yaban hayatının aktif olduğu bölgede şiddetli rüzgarlar da olabilir. Bu nedenle kamp yaparken dikkatli olunmalı ve çadır rüzgarı da hesaba katarak güvenli bir şekilde kurulmalıdır. Ancak konum, gün doğumu ve gün batımında güzel manzara çekimleri yapmak için harika bir yerdir. Bundan dolayı bu fırsatları kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Kilimli Koyu’nda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Ancak kampçılar ihtiyaçlarını çevredeki tesislerde karşılayabilirler. Kamp ihtiyaçları buradan rahatlıkla giderilebilir.

 

Darlık Barajı Kamp Alanı

Darlık Barajı Kamp Alanı
Darlık Barajı Kamp Alanı

Bölgede ücretsiz kamp yapmak için kilit yerlerden biri Şile ilçe merkezine 37 kilometre uzaklıktaki Darlık Barajı olarak karşımıza çıkıyor. Baraja ulaşım için özel araçlar kullanılabilir. Baraj çevresindeki yemyeşil ormanlarla kaplı alanda kamp yapmanın yanı sıra balıkçılık da yapılabilecek bir diğer aktivitedir.

Darlık Barajı, İstanbul’a yakınlığı nedeniyle günübirlik geziler için popüler bir destinasyondur. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için ideal yerleri bünyesinde barındırmaktadır. Sakin ve huzurlu bir ortamda çadır kurma imkanı sağladığı için hafta sonu piknikleri de bu bölgede sıklıkla tercih edilmektedir. Darlık barajının oksijen açısından zengin ortamında, ekipmanlarını getiren olta balıkçıları tarafından balık tutulabilir. Üstelik kendine özgü doğa içinde yürümek de, fotoğraf çekmek de oldukça keyifli. Darlık barajı çadır ve karavan kampı için fırsatlar sunsa da bölgede herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Tamamen ormanlarla kaplı alana piknik veya kamp yapmak için gidilmeden önce tüm hazırlıklar ve ihtiyaçlar karşılanmalıdır.

 

Bıçkıdere Köyü Kamp Alanı

Bıçkıdere Köyü Kamp Alanı
Bıçkıdere Köyü Kamp Alanı

Şile ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Bıçkıdere köyü, Ömerli Barajı’nın yanında yer alıyor. Bölgede dolaşmak için özel otomobiller kullanılabilir. Akan dereleri ve doğal güzellikleri ile insanları kendisine çeken Bıçkıdere beldesi, kamp yapmak için harika bir yerdir. Açık havayı sevenler için hem çadır hem de karavan kampına izin veren alan, sakin bir ortam sunuyor. Bıçkıdere köyünde insanlar doğaya çıktıklarında oldukça mutlu oluyorlar. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle bölge, yerel halk tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Kamp yapmaya ek olarak, hafta sonları burada günlük piknikler de popülerdir. Manzaralı yürüyüş yolları sunan Bıçkıdere yerleşimi özellikle hafta sonları oldukça rağbet görüyor.

Kampçılar ve piknikçiler, Bıçkıdere köyü ve çevresinde bulunan olanaklardan yararlanamaz. Bu nedenle bölgeyi ziyaret ederken ihtiyaç duyacağınız her şeyi yanınızda getirmeniz önemlidir.

 

Karakiraz Köyü Kamp Alanı

Karakiraz Köyü Kamp Alanı
Karakiraz Köyü Kamp Alanı

Karakiraz yerleşimi, Şile ilçe merkezine 30 km. uzaklıkta, ağaçlarla çevrili bir konumdadır. Mezraya ulaşım için özel otomobiller kullanılsa da, yerleşime yakın yerlerde kamp yapma ve açık hava rekreasyon imkanları oldukça fazladır. Karakiraz köyü, kıyıdan biraz içeride olmasına rağmen, Kurna plajına yakın bir konumdadır. İstanbullular için en nefes kesici yerlerden biri de hem çadır kampı hem de karavan kampı için ideal alanları bünyesinde barındıran bölge. Özellikle yaz aylarında hafta sonları oldukça hareketli ve heyecanlı olan bölgede günübirlik piknik yapanlar da sıkça görülebiliyor.

Karakiraz köyünde kampçılar için herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Yine de Kurna plajındaki olanaklardan yararlanabilirsiniz. Fakat garanti ederek, kamp için alana gelmeden önce tüm hazırlıkları yapmak oldukça avantajlıdır.

 

Akçakese Kamp Alanı

Akçakese Kamp Alanı
Akçakese Kamp Alanı

Şile ilçesinin merkezi Akçakese köyüne 16 kilometre uzaklıktadır. Bölgede dolaşmak için özel otomobiller kullanılabilir. Kıyıya yakın olan bölge, kendine has manzarası ve nefes kesen manzarasıyla doğa tutkunlarının gözdesi haline gelmiştir. Akçakese köyünü çevreleyen kamp alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı son derece memnuniyetle karşılanmaktadır. Doğrudan deniz kıyısında masmavi manzaraya karşı kamp kurma imkanı sağlayabilecek alan sahile yakın konumdadır. Ayrıca günübirlik pikniklerin de uğrak yeri olan Akçakese’de birbirinden güzel yürüyüş yolları bulunuyor.

Kıyı boyunca doğa yürüyüşü yapabilir, eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Yüzücüler için harika bir plaja sahip olan Akçakese, İstanbullular için bir başka popüler lokasyondur. Akçakese köyünden çeşitli ihtiyaçları karşılayabilirsiniz. Yerleşim yeri dışında kurulan kamp alanları için bölgede herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle yemek ihtiyaçlarınız için hazırlanmış alana seyahat etmenizde fayda var.

 

Kabakoz Kamp Alanı

Kabakoz Kamp Alanı
Kabakoz Kamp Alanı

İstanbul’un Ağva ve Şile ilçeleri arasında yer alan Kabakoz kamp alanında ayrıca yemyeşil ormanlık alanlar da bulunuyor. Sahile yakın olan Kabakoz kamp alanı, çeşitli aktiviteler yapabileceğiniz iki alan sunuyor. Sonuç olarak kamp aktivitenizi iki ayrı mekandan oluşan bölümün bir tarafında gerçekleştirerek, tercihlerinize bağlı olarak kendinizi doğanın dinginliğine ve denizin dalgalarına kaptırabilirsiniz. Bu alanda kamp yapmak isteyenlerin kamp kurmadan önce yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını hem yerel işletmelerden hem de başka yerlerden karşılamaları avantajlıdır.

Karavan ve çadır kampı için yerlerin de bulunduğu Kabakoz kamp alanı, kontrollü ateş yakılmasına da olanak sağlıyor. Ayrıca açık havayı sevenler için elektrik, tuvalet, fıskiye gibi olanaklar sunan Kabakoz kamp alanında çok sayıda kafeden yararlanabilirsiniz. Tam bir huzur ve sessizlik içinde kamp yapmak istiyorsanız, tüm imkanların ücretsiz olarak sunulduğu Kabakoz kamp alanına gitmelisiniz.

 

Ömerli Barajı Kamp Alanı

Ömerli Barajı Kamp Alanı
Ömerli Barajı Kamp Alanı

En bilinen kamp noktalarından biri de ejderhayı andıran oldukça büyük bir baraj üzerinde yer alan ve ziyaretçilerin ilgisini çeken Ömerli Barajı Kamp Alanı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle trekking ve balık tutmayı sevenlerin gözdesidir. Çadır kampı için uygun olan Ömerli kamp alanı, masmavi bir baraj gölü ve sık çam ormanları ile çevrilidir. Ömerli’deki göl kenarındaki kamp alanı, arka planda kuş sesleri çalarak insanların rahatlamasına ve huzur bulmasına yardımcı oluyor.

Ömerli kamp alanı, dinlenmek ve kalabalığın arasından sıyrılmak isteyenler için bir zorunluluktur çünkü çok fazla seçenek yok. Ömerli kamp alanında banyo, elektrik, duş gibi olanaklar bulunmadığından ziyaretçilerin özel araçlarla gelmeleri tavsiye edilir. Karavan ve çadırlarda kamp yapmak isteyenler kontrollü ateş yakılabilir. Kamp alanına gelmeden önce yiyecek ve içeceklerin hazırlanması da gerekmektedir. Ömerli kamp alanına giriş için herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.

 

Çakır Mesire ve Kamp Alanı

Çakır Mesire ve Kamp Alanı
Çakır Mesire ve Kamp Alanı

Şile-İmrenli tarafında Çakır Mesire ve Kamp Alanı yer almaktadır. İl merkezine 69 kilometre uzaklıkta gözlemeleriyle ünlü Çakır Mesire Kamp Alanı yer alıyor. Hem piknik hem de kamp yapmaya izin verilen bu bölgede fazlasıyla eğlenebilirsiniz. Çadırlarınızı getirip konaklayabileceğiniz Çakır Mesire’deki kamp alanı da sahile oldukça yakın. Sahile yakınlığı nedeniyle ile bölgesinde oldukça beğenilen bu kamp yeri, doğa tutkunları için pek çok avantaj sunmaktadır. Çakır Mesire Kamp alanı, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek birçok yere sahiptir ve tuvaletler, duşlar ve ortak kullanım alanlarına sahip mutfaklar gibi olanaklar da sunmaktadır. Ayrıca yiyecek alabileceğiniz marketler, manav ve arkadaşlarınızla sohbet ederken içinizi ısıtacak çayları alabileceğiniz çay bahçeleri de bulunuyor. Karavan ve çadır ile rahatlıkla kamp yapabileceğiniz bu lokasyonda araçlarınızı güvenle park edebileceğiniz bir otopark da mevcuttur.

 

İmren Kamping

İmren Kamping
İmren Kamping

Günübirlik turistler genellikle en sevdikleri kamp yeri olarak İmren Kamping kamp alanını tercih etmektedir. İle bölgesinde yer alan bu kamp yerini diğer kamp alanlarından ayıran en önemli özelliği son derece lezzetli yemeklerin bulunmasıdır. Bazı ağaçların gölgesine gizlenmiş ve şirin bir restoranı olan bu kamp alanı, piknik planlamayı kolaylaştırıyor. Plaja, şehir merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan İmren Kamping kamp alanı üzerinden erişilebilir.

İmren Kamping’deki kamp alanı, doğayı sevenler için çeşitli alternatifler sunuyor. Bu kamp yeri, daha iyi ve sağlıklı koşullar için yürüyüş parkurlarının yanı sıra tuvalet ve çeşmeye sahiptir. Bu kamp yeri, elektrik ve duş sunmanın yanı sıra mangal yapmanıza da olanak tanır.

 

Şuayipli Köyü Plajı Kamp Alanı

Şuayipli Köyü Plajı Kamp Alanı
Şuayipli Köyü Plajı Kamp Alanı

Şile’nin coğrafi merkezine 30 kilometre uzaklıkta, okyanusa oldukça yakın bir mevkide Şuayipli köyü bulunuyor. Ağva tarafında araçla rahatlıkla ulaşılabilen bölge Şile’nin en popüler sahil destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Şuayipli plajı, köyden biraz daha uzakta bulunur ve kesinlikle görülmeye değerdir.

Şuayipli köyündeki plaj yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Sahilde, özellikle yaz aylarında pek çok turistin sevdiği çadır ve karavan kampı için mükemmel yerler var. Deniz kenarında kamp yapmaya uygun olması nedeniyle birçok kampçı tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle sıcak yaz günlerinde Karadeniz’in serin dalgalarında gevşemek ve engin kumsalda yürüyüş yapmak inanılmaz dinlendirici olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle hafta sonları sahil boyunca oldukça kalabalık olabiliyor. Sonuç olarak, bölgeyi hafta boyunca ziyaret etmek faydalıdır.

 

Akkaya Kamping

Akkaya Kamping
Akkaya Kamping

Akkaya Kamp Alanı, Şile’den Kandıra bölgesine giden güzergah üzerinde, Kabaköz köyüne 14 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. “Ağaç Evler” tabelasının bulunduğu yerde çok şirin bir görünüme sahip olan bu kamp yeri hem yerli halk hem de diğer yerlerden gelen turistler tarafından tercih edilmektedir. Kamp alanında ayrıca 16 kulübe bulunmaktadır. Ağaç kabuğundan yapılan bu kulübelerde tuvalet ve duş gibi olanaklardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Elektriğin ve televizyonun olmadığı bu kamp alanında kuş sesleri eşliğinde gün batımını huzur içinde izleyebilirsiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu