Topkapı Sarayı Giriş Ücreti (2023)

Topkapı Sarayı Giriş - Çıkış Saatleri, Müzekart ve Ziyaret Detayları

Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı için bu tarihi ve de oldukça önemli mekan dahilinde en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Biz de bu içeriğimizde, Topkapı Sarayı’na dair bir takım bilgiler vereceğiz. İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan bu saray, tam 600 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. UNESCO Dünya Miraslar Listesinde de bulunuyor ve aynı zamanda müze statüsünde olmasıyla birlikte, burayı her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Fatih Sultan Mehmet’in emriyle 1465 yılında yapımına başlanmış ve 13 yıl aranın sonunda inşası tamamlanmıştır. Yapıldığı günden sonra, çok uzun dönemler boyunca birçok Osmanlı padişahının oturduğu yer olan Topkapı Sarayı, ilk olarak Padişah Abdülmecit döneminde müzeye çevrilecek halk ziyaretine açılmıştır. Ve o dönemden itibaren burası, daima müze olarak kalmıştır. Peki, 2023 yılı için Topkapı Sarayı giriş ücreti ne kadar?

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti Ne Kadar? (2023)

Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı için belirlenen tutarları sizler için şu şekilde maddelendirebiliriz;

  • Topkapı Sarayı giriş ücreti = 60 TL
  • Harem bölümü giriş ücreti = 40 TL
  • Aya İrini Müzesi giriş ücreti = 30 TL

Ancak saraya giriş esnasında, indirimli tarifelerden de faydalanabilirsiniz. Topkapı Sarayı indirimli fiyat tarifeleri ise şu şekildedir;

  • Topkapı Sarayı, Harem ve Aya İrini Müzesi’ni gezmek isteyen bir ziyaretçi, 110 TL gibi bir ücret ödemektedir. Ancak bu üç kısmı indirimli tarifeler dahilinde ziyaret etmek isterseniz, sadece 30 TL ödersiniz.
  • Topkapı Sarayı ve Aya İrini Müzesi’ni ziyaret etmek istediğinizde, 80 TL ödersiniz. Bu tarifenin indirimli tutarı ise 20 TL’ye tekabül ediyor.
  • Sadece sarayın Harem bölümünü ziyaret etmenin ücreti ise 40 TL’dir. Yine bu kısma da indirimli tarifeyle birlikte 20 TL karşılığında giriş yapabilirsiniz.
  • Sadece Aya İrini Müzesi giriş ücreti 30 TL olup, o da indirimli tarifeyle birlikte 10 TL’ye tekabül ediyor.
Topkapı Sarayı
Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı indirimli fiyat avantajlarından faydalanmak için 18 – 25 yaş arasında ve öğrenci olmak gerekmektedir. Bu şartları sağlıyor olan herkes, indirimli tarifelerden faydalanabilir. Hem bu yaş grubundan olmayıp veya da öğrenci olmayan yetişkinler ise tam fiyat tarifesi ile Topkapı Sarayı’nın tüm kısımlarını gezip görebilir.

Topkapı Sarayı Giriş – Çıkış Saatleri

Topkapı Sarayı giriş – çıkış saatleri şu şekildedir;

  • Hafta içi giriş – çıkış saatleri = 10:00 / 17:30
  • Hafta sonu giriş – çıkış saatleri = 10:30 / 17:30

Not: Topkapı Müzesi bilet satışları, saat 16:00 itibariyle sonlanmakta olup, içeriye son giriş saati ise 16:30’dur.

Topkapı Sarayı Giriş – Çıkış saatleri size olumsuz ise, Galata Kulesi‘ni ziyaret etmek isteyebilirsiniz..

Topkapı Sarayı’na Müzekart Geçerli Mi?

Topkapı Sarayı’na Müzekart ile giriş yapılabilmektedir ancak saray içerisindeki pek çok kısım, Müzekart kapsamında yer almıyor. Bu kısımlara, sadece ücretli bilet alarak giriş yapabilirsiniz.

Topkapı Sarayı’na Kimler Ücretsiz Girebilir?

18 yaşın altında olan tüm vatandaşlar, Topkapı Sarayı’na ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu