Urla Gezilecek Yerler (En İyi 27 Yer)

Bu içeriğimizde siz çok değerli okurlarımız için Urla gezilecek yerler tanıtımı yapacağız. İzmir’in en güzel ilçeleri arasında yer alan Urla, ülkemizin en çok turist ağırlayan tatil kentlerinden biridir. Muhteşem doğası, görülmeye değer koyları, denize girebileceğiniz plajları, sanatsal nitelikteki sokakları, tarih kokan köyleri, yöresel yemek yerleri ve muhteşem manzaralı bölgeleri ile sizler de Urla ilçesini çok seveceksiniz.

Urla Gezilecek Yerler

Ortalama olarak 1 haftanızı ayırarak en önemli yerlerini göreceğiniz ilçede, dilerseniz Urla otelleri dahilinde en güzel şekilde konaklama hizmeti de alabilirsiniz. Urla’da nereye gidilir, ne yapılır ve hangi etkinlikler düzenlenir gibi sorularınız, bu içeriğimizde yanıt bulacak ve bu tatil kenti hakkında birçok farklı bilgi edineceksiniz. O halde sizler de hazırsanız, Urla gezilecek yerler konulu içeriğimizde nerelere yer vermişiz, buyurun hep birlikte göz atalım.

Urla İskelesi

Urla İskelesi
Urla İskelesi

Aynı zamanda ilçe merkezi olarak kabul edilen bir noktada bulunan Urla İskelesi, ziyaretçilerine buraya gelir gelmez Ege Denizi ve İzmir Körfezi gibi iki harika manzarayı sunmaktadır. Bu iskeleye geldiğinizde, yüzyıllar boyu var olan bölgede yürüyüş yapıp birbirinden güzel fotoğraflar çekmeninin keyfini yaşayacaksınız. Yine, Urla’da ne yenir diye merak eden ziyaretçilerimiz için burada birbirinden güzel balık restoranlarının da yer aldığı bilgisini vermiş olalım. 

Çeşmealtı

Çeşmealtı
Çeşmealtı

Urla’nın Çeşmealtı semti, yaz ayları geldiğinde inanılmaz kalabalık bir nüfusa ulaşmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer alan Çeşmealtı, restoran, kafe ve barlarıyla ünlüdür. Sizler de doyasıya eğlenip pozitif anlamda adeta kendinizden geçeceğiniz güzellikte bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, sizleri de Çeşmealtı tatil bölgesine bekliyoruz. 

Sanat Sokağı

Sanat Sokağı
Sanat Sokağı

Urla, her türden tatil zevkine hitap eden nadide bir bölgedir. Şimdi ise sanatsal anlamda ön plana çıkan ve adını da buradan alan Sanat Sokağı’ndan bahsetmek istiyoruz. Urla ilçe merkezinde yer alan bu sokak; Antika ve sanat atölyeleri, restoranları, kafeleri, avlu ve de pastaneleri ile ön plana çıkıyor. Ayrıca yine bu sokakta yer alan Urla Devlet Tiyatrosu ve Urla Müzik Akademisini takip ederek, buralarda düzenlenen etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz.

Limantepe

Limantepe
Limantepe

Urla gezilecek yerler arasında şimdi de rotamızı Limantepe bölgesine doğru çeviriyoruz. Urla’nın tarihi yerleri arasında olan Limantepe, 1980’li yıllarda keşfedilmiş olup, kendi döneminin en önemli ticaret merkezleri arasında gösteriliyordu. Burada gerçekleşen kazı çalışmaları sonrasında Kalkolitik Çağ ve Roma Dönemi’ne ait birçok farklı eser bulunmuştur. Ve bölgede süren kazı çalışmaları günümüzde de devam ediyor olup, son yapılan çalışmalara göre Limantepe tarihinin M.Ö. 4000’li yıllara dayandığı kanıtlanmıştır. 

Urla Bağ Yolu

Urla Bağ Yolu
Urla Bağ Yolu

İzmir’de şarap içilecek yerler arasında önemli bir konumda olan Urla Bağ Yolu, Urla ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayı zamanda bu kentin en ünlü bölgelerinden olan Urla Bağ Yolu, binlerce adet üzüm bağının yetiştirildiği bir bölgedir. Siz de bu bölgeyi ziyaret ederek burada şarabın üretim sürecini bizzat görebilir, şarap mahzenlerine girebilir ve bu şaraplardan tadarak, dilediğiniz türden, dilediğiniz kadar satın alabilirsiniz. 

Bademler Köyü

Bademler Köyü
Bademler Köyü

Sahip olduğu tiyatrosu ve bir asır yılı aşkın süredir var olan kütüphanesi ile Urla’nın gezilip görülecek köyleri arasında gösterilen Bademler Köyü, oldukça da temiz bir yerdir. Kültürel anlamda da çok gelişmiş olan Bademler Köyü’nü ziyaret ettiğinizde, birbirinden güzel beyaz evleri, üretici pazarları ve çocuk oyun müzelerini göreceksiniz. Özel araçlarınız ile Urla ilçe merkezinden yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuk sonrasında ulaşım sağlayabileceğiniz bu köye, özel aracınızın olmaması durumunda ise yine ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarıyla da ulaşabilirsiniz.

Barbaros Köyü

Barbaros Köyü
Barbaros Köyü

Kendine has lezzetleri, muhteşem doğası, festivalleri ve de oldukça samimi olan yerel halkıyla birlikte, sizler de Barbaros Köyü’nü gerçekten çok seveceksiniz. Tatil amacıyla geldiğiniz bu köyde, 2016 yılından itibaren düzenlenmekte olan Oyuk Festivali’ni takip edip, buraya geliş tarihinizi bu festivale denk getirmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede, çok daha fazla eğlenecek ve Urla bölge tatilinizin tadını en iyi şekilde çıkaracaksınız. 

Güvendik Tepesi

Güvendik Tepesi
Güvendik Tepesi

Urla Gün batımı izlenecek yerler arasında gösterebileceğimiz Güvendik Tepesi, aynı zamanda kahvaltı yapmak için tercih edebilecek çok uygun bir bölgedir. Burada yer alan restoranlar, misafirleri için kahvaltı ve rakı balık seçenekleri sunmaktadır. Urla ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Güvendik Tepesi’ne gelerek güzel bir kahvaltıyla burada güne başlayabilir ve o harika gün batımı manzarasını izledikten sonra ise yine harika bir akşam yemeği ile günü sonlandırabilirsiniz. 

Seferihisar

Seferihisar

Seferihisar, Urla tatilinizde dilerseniz günübirlik olarak gidip gezebileceğiniz, dilerseniz de birkaç gün konaklayarak daha uzun süreli tatil yapabileceğiniz bir yerdir. Ege Denizi’nin hemen yanında yer alıyor olması, buraya olan ulaşımı da önemli ölçüde kolaylaştırmakta. Urla’dan Seferihisar’a olan 20 kilometrelik mesafeyi dilerseniz özel aracınızla gelebilir ve dilerseniz de Urla’dan bu bölgeye düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz. Buraya geldiğinizde ise envai çeşit doğal güzelliğe ek olarak, Tekos Antik Kenti, Dionysos Tapınağı, Sığacık Kalesi ve Seferihisar Ulu Camii gibi tarihi yerleri de görüp gezebilirsiniz. 

Yassıca Adası

Yassıca Adası

Urla ilçesinin Ege Denizi’ne doğru 10 kilometre kadar açıklarında bulunan Yassıca Adası, sadece deniz ulaşımı ile gidebileceğiniz bir tatil noktasıdır. Belirli zaman aralıklarıyla Urla limanlarından kalkan tekneler ile bu adaya ulaşmanız oldukça kolay olacaktır. Adaya geldiğinizde ise bölgenin sakinliği, huzurlu oluşu, uzun kumsalları ve tertemiz denizinin tadını çıkaracaksınız. 

Karantina Adası

Karantina Adası

Sahip olduğu harika doğası ve muhteşem güzellikteki ağaçları ile Karantina Adası ismindeki bu bölgeyi kesinlikle gelip görmek isteyeceksiniz. Urla limanlarının 500 metre açığında yer alan adaya, M.Ö 225 yılında Büyük İskender tarafından yaptırılan kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkün. 1800’lü yıllarda tüm dünya genelinde çok ciddi bir veba ve kolera salgını vardı. Osmanlı Devleti ise bu adaya karantina binaları yaptırarak, hastalık şüphesi olan kişileri bu binalarda karantinaya gönderiyordu. Adanın ismi ise o günlerden beri hep Karantina Adası olarak anıldı. Ve yine 1950 yılına kadar bu amaçla kullanılan ada binaları, 1960’lı yıllardan itibaren de Kemik ve Mafsal Hastalıkları Hastanesi olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca adada Antik Dönem’e ait bir adet de 5 bin kapasiteli amfi tiyatro bulunmakta. 

Klozomenai Antik Kenti

Klozomenai Antik Kenti
Klozomenai Antik Kenti

Urla’nın antik kentleri arasında en köklü geçmişe sahip olan yerlerden biri olarak kabul edilen Klozomenai Antik Kenti, tam 6000 yıllık bir geçmişe sahiptir. İyonyalılara ait olan bu antik kente geldiğinizde sizleri burada zeytinyağı üretiminin öncüsü olan yerel halk karşılayacak. Ve buradaki antik kent henüz halk ziyaretine açık olmasa da yürütülen yoğun çalışmalar sonucuna bu antik kentin de yakın dönemde ziyarete açık olacağı tahmin ediliyor. 

Klozemenai Zeytinyağı Müzesi

Klozemenai Zeytinyağı Müzesi
Klozemenai Zeytinyağı Müzesi

Zeytinyağının üretimi, M.Ö 4000’li yıllara dayanıyor olmakla birlikte, Klozemenai Zeytinyağı Müzesi’ni ziyaret ettiğimizde anlıyoruz ki asıl orijinal zeytinyağı, çok eski dönemlerde yapılıyordu. Bu müzeye geldiğinizde, zeytinyağının hangi metaryeller kullanılarak çıkarıldığını ve meydana getirildiğini görebileceksiniz. Turistler, genel itibariyle bu müzeyi çok fazla ziyaret etmese de; günlük hayatta sıklıkla kullandığımız bir şeyin nasıl yapıldığını izlemenin sizlere keyif vereceğini düşünüyor ve Klozemenai Zeytinyağı Müzesi’ni yarım saatliğine de olsa ziyaret etmenizi öneriyoruz. 

Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi

Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi
Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi

Ünlü Edebiyatçımız Necati Cumalı’nın doğup büyüdüğü yer olan bu ev, şimdilerde ise bir müze olarak halk ziyaretine açık haldedir. Bu bina, zaman içerisinde fazlaca yıprandı ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Urla Belediyesi ise hızlı ve titiz bir çalışma yürüterek, burayı en güzel şekilde restore etti ve Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi haline getirdi. Ayrıca müzenin bir odası da ilçe kütüphanesi olarak kullanılıyor. Siz de bu müzeyi ziyaret ederek ünlü edebiyatçımız Necati Cumalı’ya ait birçok eşya eseri yerinde görüp inceleyebilirsiniz. 

Malgaca İçmeleri

Malgaca İçmeleri
Malgaca İçmeleri

Urla ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Malgaca İçmeleri, buradaki muhteşem doğayı, bizlere en güzel şekilde yansıtıyor. Yabancılardan ziyade daha çok yerli turistlerin gelerek tatil yaptığı bu bölgede deniz suyu sıcaklığı, bazı zamanlarda 22 dereceye kadar uzanıyor. Siz de bu tatil noktasına gelerek deniz suyunda dilediğiniz gbi yüzebilir, ayrıca bölgeden çıkan üç farklı ve oldukça soğuk olup, hastalıklara da iyi geldiği söylenen kaynak sularında yıkanabilirsiniz. 

Demircili Koyu

Demircili Koyu
Demircili Koyu

Urla’nın Demircili köyünde bulunan bu koy, gerçekten de çok güzel olan plajı, muhteşem güzellikteki doğası ve berrak deniz suyu ile her yıl binlerce tatilci tarafından ziyaret ediliyor. Herhangi bir konaklama tesisinin bulunmadığı bu koy plajına gelerek dilediğiniz gibi yüzebilir, yine burada konaklamak isterseniz de çadır kampı kurarak istediğiniz kadar kalabilirsiniz. Öte yandan, eğer ki şezlong ile şemsiye gibi gereksinimlere ihtiyaç duyarsanız, burada bulunan küçük işletmeden makul bir ücret karşılığında kiralayabilirsiniz.

Demircili Plaj Kamp Alanı

Demircili Plaj Kamp Alanı

Urla kamp yerleri arasında en çok tercih edilen seçeneklerden biri olan Demircili Plaj Kamp Alanı, birbirinden güzel koy ve doğal manzaralara sahiptir. Demircili Yarımadası’nın hemen giriş kısmında olan bölgede, oldukça temiz bir sahil ve tabanı çakıl taşlı olan deniz suyu karşınıza çıkacak. Bu plaj tamamen ücretsiz olmakla birlikte, güzel bir yüzme ve güneşlenme keyfinin ardından isterseniz harika bir doğa yürüyüşüne çıkıp, akşama doğru da kamp çadırınıza çekilerek huzur içinde dinlenebilirsiniz.  

Nuri’nin Yeri Kamping

Nuri’nin Yeri Kamping

Urla ücretli kamp seçeneklerinden biri olan Nuri’nin Yeri Kamping, denize sıfır bir konumda yer almaktadır. Bu, plaj ve kamp yerine olan ulaşımı bir hayli kolaylaştırmakta. Bütçe bakımından kısıtlı olan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu yer, sağlamış olduğu hizmet bakımından ise oldukça iyi standartlardadır diyebiliriz. Plaj ve kamp yeri olarak kullanılan bölge içerisinde geneli itibariyle; WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, restoran, plaj, hasır şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri, büfe, yürüyüş parkurları, çadır konaklama yerleri ve bir de otopark alanı mevcuttur.

Ağaçaltı Kamp Alanı

Ağaçaltı Kamp Alanı

Urla’dan çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz Ağaçaltı Kamp Alanı, ziyaretçileri için birbirinden farklı olanakları en güzel şekilde sağlamaktadır. Oldukça geniş bir arazi üzerine kurulu olan kamp alanının ön tarafında harika bir deniz ve arka tarafında ise yemyeşil bir orman yer alıyor. Bu özelliğiyle birlikte, Ağaçaltı Kamp Alanı’na geldiğinizde hem mavinin ve hem de yeşilin o güzel tonlarını aynı anda görecek, yaşayacak ve deneyimleyebileceksiniz. 

Torasan Kamping

Torasan Kamping
Torasan Kamping

Aynı zamanda hemen 2 dakikalık yürüyüş mesafesi ile Yeri Kamp alanına da ulaşım sağlayabileceğiniz bu bölge, tatilcileri için iki farklı kamp alanını bir arada sunuyor. Torasan Kamping bölgesine geldiğinizde, bahçesindeki birbirinden güzel zeytin ağaçları arsında renkli fotoğraflar çekebileceksiniz. Yine, bu kamp yeri de denize sıfır konumda olmasıyla birlikte, buranın denizinde çocuklarınız da gönül rahatlığıyla yüzebilirler. Ve bu özelliği, Torasan Kamping’i çocuklu aileler için en iyi kamp yerleri arasına getiriyor. 

Urla Kum Denizi

Urla Kum Denizi
Urla Kum Denizi

Urla’da denize girilecek yerler arasında en çok tercih edilen seçeneklerden biri olan Urla Kum Denizi adındaki bu bölge, 2019 yılından itibaren halka hizmet vermekte. Belediye tarafından düzenlenip hizmete açılan tesiste tatilciler için soyunma odaları, tuvaletler, kafeteryalar ve otopark gibi hizmet noktaları da bulunmakta. Aynı zamanda Urla mavi bayraklı plajlar arasında olan bu bölgeye gelerek, tamamen ücretsiz bir plaj tatili yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Çeşmealtı Mavi Plaj

Çeşmealtı Mavi Plaj
Çeşmealtı Mavi Plaj

İzmir şehir merkezine de oldukça yakın bir konumda yer alan Çeşmealtı Mavi Plaj, tamamen halka açık bir yerdir. Ancak burada herhangi bir kumsal yer almadığı için, doğal olarak şezlong ve şemsiye yerleştirme imkanınız da bulunmamaktadır. Buraya aracınızla yaklaşarak, direkt olarak suya girip o şekilde yüzebilirsiniz. 

Urla Altınköy Plajı

Urla Altınköy Plajı
Urla Altınköy Plajı

Adını, hem yan tarafında bulunan Altınköy sitesinden alan bu plaj, aslında halka açık ve tamamen ücretsizdir. Urla Altınköy Plajı’na gelip dilediğiniz gibi yüzme keyfi yaptıktan sonra, sadece burada bulunan ve ekstra hizmet olarak sağlanan şezlong ile şemsiyelere, kiralama ücreti ödersiniz. Plajın deniz suyu oldukça temiz, tabanı kumsaldır ve plaj bölgesinde ise özel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için WC, duş yerleri ve kafeteryalar bulunmakta. 

Urla Demircili Plajı

Urla Demircili Plajı
Urla Demircili Plajı

Urla ilçe merkezine uzaklığı 24 kilometre olan Urla Demircili Plajı, dilerseniz günübirlik gidip tatil yapabileceğiniz, dilerseniz de birkaç gün konaklamalı şeklinde tatil yapabileceğiniz bir bölgedir. Konaklamalı tatillerinizde, isterseniz plaj bölgesinde kamp yapabilir ve isterseniz de yine buralara yakın konumdaki Urla otel seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Denize girilecek yerlerindeki işletmelerinden ekstra olarak hizmet alabileceğiniz plajın adı, “Melengeç Plajı” olarak da bilinmekte. 

Urla İçmeler Plajı

Urla İçmeler Plajı
Urla İçmeler Plajı

Urla İçmeler Plajı’nın sahil kısmı oldukça sessiz, sakin ve gerçekten de çok temizdir. Deniz suyunun fazla derin olmayışı ise buralarda herkesin dilediği gibi yüzüp, dalış yapabileceğini de belirtmek isteriz. Deniz tabanı ise yer yer kumlu ve taşlıdır, ancak biz yine de buraya gelirken yanınızda bir çift deniz ayakkabısı bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Plaj genelinde bir adet tesis bulunmakla birlikte, buradaki tatiliniz esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi ilgili tesisten temin edebilirsiniz. 

Zeytineli Plajı

Zeytineli Plajı

Bu plaj, Urla ilçe merkezine uzak bir konumda olmasıyla bilinir. Ancak bu uzaklığı vesilesiyle, öyle çok da fazla bir kalabalığın uğramadığı Zeytineli Plajı, genel itibariyle sessiz, sakin ve her anlamda oldukça temizdir. Bu plaj bölgesinde herhangi bir tesis bulunmadığı için, buraya geldiğinizde ihtiyaç duyacağınız temel şeyleri önceden hazırlamanız ve yanınıza almanız gerekmekte. Zeytineli Plajı bölgesine geldiğinizde ise iterseniz tam bir günlük tatilin ardından Urla’ya tekrardan dönebilir ve isterseniz de burada kamp kurarak birkaç gün daha konaklayıp, daha uzun süreli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. 

Yassıcaada Halk Plajı

Yassıcaada Halk Plajı
Yassıcaada Halk Plajı

Halka tamamen açık olan ve ücretsiz bir şekilde gidip tatil yapabileceğiniz Yassıcaada Halk Plajı, karayolu ile ulaşımın bulunmadığı ve sadece teknelerle gelinebilen bir yerdir. Buraya gelmek için Karşıyaka, Urla ve Konak limanlarından, her sabah düzenli olarak kalkan teknelere binebilirsiniz. Plaj alanında, denize girmek ve şezlongları kullanmak için hiçbir ücret ödemezsiniz. Ayrıca yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı, Yassıcaada Halk Plajı’ndaki kafeteryadan temin etmeniz de mümkün. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu