Assos Kamp Alanları (En İyi 9 Yer)

Assos'da nerede kamp yapılır? Assos kamp alanları arasından en güzel 9 yeri sizin için belirledik.

Assos, Türkiye’nin Çanakkale ilinde yer alan bir beldedir. Çanakkale gezilecek yerler arasında popüler bir lokasyon olan Assos, Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyinde yer alır ve turizm açısından oldukça popülerdir. Belde birçok açıdan turistlerin ilgi odağı konumundadır.

Assos, turistler için muhteşem plajlar sunar. Plajlar, kristal berraklığıyla ve düzgün kumlarıyla ön plana çıkmaktadır. Bu büyüleyici belde antik çağın izlerini taşıyan tarihi yerler de barındırmaktadır. Assos Kalesi ve antik çağda yapılmış olan Agora ve Athena Tapınağı gibi tarihi yapılar mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Yemekleriyle de ünlü olan Assos yörenin kendine has lezzetlerini tadabileceğiniz güzel bir yerdir. Özellikle, balık ve deniz ürünleri yöresel yemekler arasında ön plana çıkmaktadır. Belde turistler için muhteşem manzaralar ve birçok aktivite sunmaktadır. Bu aktiviteler, yüzme, trekking, kampçılık, tarihi yerleri gezme, dalış, yelken sporu ve fotoğrafçılık gibi aktivitelerdir.

Assos Kamp Alanları

Assos kamp alanları açısından da birçok güzel yere sahiptir ve turistlerin sıklıkla tercih ettikleri konaklama yöntemidir. Kamp alanları, Assos’un plajlarına ve tarihi yerlerine yakın yerlerde yer alır. Bu sayede, turistler plajları ve tarihi yerleri ziyaret edebilirler. Tesisler genellikle yeşil doğa içinde yer alırlar ve doğayı keşfetme imkanı sunarlar. Kamp alanları, havuz, tuvalet, duş ve yiyecek için mutfak gibi imkanlara sahiptir. Turistler dilerlerse kendi çadırlarını getirebilir ya da kamp alanlarında kiralayabilecekleri çadır veya karavanları kullanabilirler.

 

Özgür Plaj Kamp

Özgür Plaj Kamp
Özgür Plaj Kamp

Özgür Plaj Kamp, Ayvalık ilçesine bağlı Nusratlı köyünde yer almaktadır ve en yakın merkeze 5 km uzaklıktadır. Kazdağlarının ferah havası ile denizin berrak sularının birleştiği bu kamp alanında, denize girerek yüzme, güneşlenme, sohbet etme ve yeni insanlarla tanışma fırsatı bulabilirsiniz. Özgür Plaj Kamp, denize sıfır konumda ve Büyükşehir’in kalabalığından uzakta yer almaktadır ve yaz aylarında sıcak havanın yorgunluğunu atmak isteyenler için idealdir. Tesis, karavan ve çadır kampına uygun olup, tuvalet, duş, sıcak su imkanlarına da sahiptir. Ayrıca ücretsiz ve kablosuz internet hizmeti de sunulmaktadır. Özgür Plaj Kamp, sadece kamp hizmeti vermekle kalmamaktadır ve çadırda kalmak istemeyenler için pansiyon hizmeti de vermektedir. Tesis içerisinde, restoran ve kafe olmak üzere yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz yerler de bulunmaktadır ve ayrıca market hizmeti de mevcuttur.

 

Şamata Kamp ve Restoran Assos

Şamata Kamp ve Restoran Assos
Şamata Kamp ve Restoran Assos

Şamata Kamp, Behram Yolu üzerinde Assos’un Ayvacık Gülpınar Yolu’na doğru sağa dönerek Behramkale Köy Yolu yönünde 15-20 dakika içinde ulaşılabilen bir konumdadır. Bu tesis, Assos merkezinde hizmet veren minibüslerle de ulaşılabilir. Şamata Kamp ve Restoran, Assos’ta beş yıldızlı otel konforunu kamp tatilinde de sunan bir noktadır. Bu tesis, gün içinde faydalandığınız birçok hizmetle birlikte akşam vakitlerinde dinlenme imkânı da sunmaktadır. Tesiste, özel aracınızı güvenle park edebilir ve kendi aracınızı kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Şamata Kamp ve Restoran, Assos’ta konaklamalar için özel çadır kurma imkanı, karavan parkı ve bungalov seçenekleri sunmaktadır.

Restoranın lezzetli yemeklerinin yanı sıra tesisin özel mangal alanlarında keyifli bir mangal öğünü de yapabilirlirsiniz. Tesis ayrıca ortak bir mutfak, bulaşık yıkama alanı ve buzdolabı da sunmaktadır. Akşamları, tesisin hazırladığı bidonlarda ateş yakarak sevdiklerinizle daha keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Şamata Kamp ve Restoran, Assos’ta denize sıfır bir koyda yer alır ve hayalinizdeki yaz tatilini gerçeğe dönüştürebilme fırsatı sağlar. Konaklayan misafirler, plajda bulunan şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabilirler ve konaklama ücretine dahil olarak tesisin birçok hizmetinden faydalanabilirler. Özellikle çocuklar için oyun parkı gibi alanlar da mevcuttur, böylece çocuğunuzun unutulmaz anılar edinirken siz de keyifli anılar biriktirebilirsiniz.

 

Çağdaş Camping

Çağdaş Camping
Çağdaş Camping

Babakale mevkiinde yer alan tesis, Assos’un uğranması gereken noktalarından biridir. Özel araçla ya da toplu taşıma ile ulaşım mümkündür. Özel aracınızla tesise ulaşım Ayvacık Gülpınar Yolu ve Kocaköy Babakale Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Rotaların güvenli olması nedeniyle özel aracınızı park etmek de mümkündür. Ayvacık-Babakale yönünde çalışan toplu taşıma araçları ile de tesise ulaşım sağlanabilir.

Doğayla iç içe olan tesiste, kendinize özel çadır veya karavan ile konaklayabilir ya da daha lüks bir tercihte bulunarak bungalov evlerini kiralayabilirsiniz. Tesis, restoran hizmeti ve ortak kullanıma açık buzdolabı imkânı sunmaktadır. Dilerseniz mangal yaparak bir şeyler pişirmeyi de tercih edebilirsiniz. Konaklama sırasında kontrollü bir şekilde kamp ateşine de izin veriliyor. Tesis masmavi bir deniz ve geniş bir plaj alanına sahip. Burada şezlong ve şemsiye hizmetlerinden faydalanabilir ve yüzme, dalış, olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Çağdaş Camping, trekking, fotoğrafçılık, bisiklet sürüşü ve şehir gezisi gibi aktiviteler için de idealdir.

 

Şirin Camping

Şirin Camping
Şirin Camping

Şirin Camping Assos’ta huzurlu bir kamp tatili yapmak için mükemmel bir yerdir. Uzun yıllardır kaliteli hizmetleri ile deneyimi buluşturan Şirin Camping, hem konforlu hem de kaliteli bir tatil deneyimi sunar. Bu nedenle tesiste hayal ettiğiniz tatili gerçeğe dönüştürerek unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Şirin Camping konum açısından da oldukça elverişlidir. Tesise toplu taşıma veya kendi aracınızı kullanarak ulaşabilirsiniz. Tesise özel araçlarla ulaşım Behramkale Köy Yolu üzerinden sağlanır.

Assos ilçe merkezinden yola çıkarak Behram Yolu’na doğru Batı yönünde ilerlemeniz ve Ayvacık Gülpınar Yolu’na sağa dönmeniz gerekir. Daha sonra Behramkale Köy Yolu’na doğru ilerleyip sağa dönmelisiniz. Tesise ulaşım için Assos içinde çalışan minibüsleri de kullanabilirsiniz. Tesise vardıktan sonra aracınızı otoparka park etme imkanı da mevcuttur.

Kamp alanında, ahşap bungalov, özel çadır veya karavan park alanında konaklama seçenekleri sunulmaktadır. Eğer özel çadırınız yoksa tesisin kiralık çadırlarını da kullanabilirsiniz. Ancak karavan park alanı kısıtlıdır, bu nedenle özel karavanla gelecekseniz önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Yaklaşık 5 buçuk dönümlük bir arazi üzerine kurulan Şirin Camping’te, restoran, ortak mutfak alanı, market, oyun parkı gibi birçok hizmet mevcuttur. Tesiste mangal yakarak yemeğinizi hazırlayabilir veya restoranın lezzetli yemeklerinden yararlanabilirsiniz.

Sahilde bir kamp ateşi yakarak sevdiklerinizle vakit geçirebilir veya iskele ve kayalık bölgelerinde olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Plaj bölgesinde şezlong ve şemsiyeler ücretsiz olarak kullanılabilir ve masmavi bir denizde yüzme ve dalış deneyimi yaşayabilirsiniz. Tesiste çocuklar için oyun alanları oluşturulmuştur ve her bütçeye uygun bungalov odaları mevcuttur. Şirin Camping, misafirlerine aynı zamanda ücretsiz kablosuz internet, tuvalet, duş, sıcak su hizmetleri de sunmaktadır.

 

Assos Rüya Kamping

Assos Rüya Kamping
Assos Rüya Kamping

Assos Rüya Kamping, Ahmetçe Köyü’nde yer alan bir tesis olup, Çanakkale şehir merkezine 84,4 km ve Ayvacık ilçe merkezine 18,9 km uzaklıktadır. Tesise özel araç ve toplu taşıma ile ulaşılabilmektedir. Özel aracınız ile gidecekseniz Behram Yolu yönünden Assos Antik Liman Yolu konumuna doğru yola çıktıktan sonra Ayvacık Gülpınar Yolu’ndan sağa dönerek Behramkale Köy Yolu yönünde devam etmelisiniz. Yol üzerinde iki kez sağa ve bir kez sola döndüğünüzde tesis karşınıza çıkmaktadır. Assos Özel araçlar için tahsis edilen özel otoparkı da mevcuttur. Tesise Assos mevkiinde hizmet veren düzenli minibüsleriyle de ulaşılabilir.

Assos Rüya Kamping, doğanın göz alıcı güzelliklerini yansıtan bir konuma sahip ve misafirlerine çadır, karavan ya da bungalov seçenekleriyle konaklama imkânı sunmaktadır. İşletmenin çadırları yerden yüksek olarak tasarlanmış ve lüks konsepte hitap eden özellikler içermektedir, bu sayede konaklarken konforlu ve kaliteli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Lezzetli yemekler sunan restoranıyla beraber misafirlere mangal yakma imkanı da vermektedir.

Tesis, wc, sıcak su, duş, elektrik, internet bağlantısı, bulaşıkhane, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi hizmetlere de sahiptir. Bu sayede tesisin gelişmiş hizmetleriyle konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Ancak yaz sezonu boyunca Rüya Kamping popüler olacağından, tesisi ziyaret etmek istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Assos Rüya Kamping, doğayı keşfetmeyi sevenler için de mükemmel bir seçenektir. Akşam keyifli sohbetler eşliğinde sahil kenarında kamp ateşi yakabileceğiniz gibi, plajda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz şezlong ve şemsiyelerle de yaz güneşinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca sahilde güneşlenip, denizde yüzerek eğlenceli bir tatil geçirebilir ve olta balıkçılığı deneyebilirsiniz.

 

Nil Camping

Nil Camping
Nil Camping

Nil Camping, doğayla iç içe bir kamp deneyimi sunan bir tesistir. Assos’un Küçükkuyu bölgesinde yer alan tesis denize sıfır bir konumda yer alır. Masmavi bir denize kısa bir sürüş mesafesinde olan Nil Camping’e özel aracınızla veya toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kamp alanı, Behramkale Köy Yolu üzerinde bulunmakta ve aracınızla oraya gitmek yaklaşık yarım saatinizi alacaktır. Yolculuğunuz sırasında Behramkale Köy Yolu üzerinde ilerledikten sonra, Nil Camping yolun sol tarafında kalmaktadır. Misafirleri için özel araç otoparkı imkânı da sunar.Tesis tatilciler tarafından tercih edilen bir yerdir ve yaz sezonu boyunca misafirlerini merkezi ve konforlu bir ortamla buluşturmaktadır .

Kamp alanı Assos’un güzel denizine sıfır bir konumda yer alıyor ve misafirlerine özel bir plajda ücretsiz olarak şezlong ve şemsiyeler sunuyor. Tesiste çadırınızla, karavanınızla veya işletmenin özel olarak tahsis ettiği çadırları kiralayarak konaklama imkânı bulunuyor. Tesiste günlük yeme içme ihtiyaçlarınızı lezzetli tatlarla karşılayan bir kafeterya bulunmaktadır. Bu kafeteryadan açlığınızı giderecek lezzetli yemekler alarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Misafirler için, wc, sıcak duş, elektrik, internet bağlantısı, soyunma kabinleri ve bulaşık yıkama alanı gibi hizmetler sunuluyor.

Kamp bölgesinde bulunan plajda yüzme, dalış ve olta balıkçılığı yapma imkânına da sahipsiniz. Nil Camping doğayı koruma amacıyla kamp ateşi yasaklamış olmasına rağmen mangal ile lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz ve çadır önünde semaver ile keyifli çay saatleri geçirebilirsiniz. Tesiste trekking, bisiklet sürüşü ve kültürel gezi seçeneklerine de ulaşabilirsiniz.

 

Keçi Camping

Keçi Camping
Keçi Camping

Keçi Camping  ferahlatıcı atmosferinin yanı sıra konforlu konaklama imkânlarıyla de misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunan bir tesistir. Küçükkuyu Assos yolu üzerinde yer alan Keçi Camping’e, hem toplu taşıma hem de özel araçlarla kolaylıkla ulaşılabilirsiniz. Konumu nedeniyle yaz sezonu boyunca sık tercih edilen Keçi Camping, özel aracınızla gelmek için Küçükkuyu mevkiinden yaklaşık 20 dakikalık bir mesafe gitmenizi gerektirir. 17 km’lik bir yolculuğun ardından tesis yolun sol tarafında kalmaktadır. Eğer toplu taşıma tercih ederseniz Assos ve Küçükkuyu tarafında düzenli olarak hizmet veren minibüsleri kullanabilirsiniz.

Tatil köyü, misafirlerine konforlu bir tatil imkanı sunmak için çadır ve bungalov konaklama seçenekleri sunuyor. Tesiste kendi çadırınızda konaklayabilir veya lüks bir tatil tercih ederek dekore edilmiş bungalov evlerinde kalabilirsiniz. Keçi Camping, Midilli manzarası eşliğinde lezzetli sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti sunan restoranı ile yemek ihtiyaçlarınızı da karşılar.

Tesisin kendi plajında şezlong ve şemsiyeler ücretsiz olarak kullanabilir ve denizde yüzme, dalış yapma ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapılabilirsiniz. Ayrıca doğayı keşfetmeniz için trekking ve bisiklet sürüşü gibi aktiviteleri de mevcuttur. Kamp alanında ateş veya mangal yakmak da doğayı korumak adına yasaklanmıştır. Tesisin nefes alınacak tertemiz havası ve zeytin ağaçlarının dinlendirici varlığı stres ve rutinden arınmak için mükemmel bir ortam sunarak kamp yapmayı mümkün kılar.

 

Assos Kayıkçı Camping

Assos Kayıkçı Camping
Assos Kayıkçı Camping

Assos Kayıkçı Camping doğayla iç içe bir tatil deneyimi sunuyor. Ayvacık Sazlı Köyü’nde yer alan tesis, güvenli, temiz ve sakin bir ortam sağlamaktadır. Misafirlerine merkezi bir konum sunan Kayıkçı Camping, Behramkale Köy Yolu üzerinden 15 dakikalık mesafededir. Tesise ulaşım için ister şahsi aracınızı isterseniz de Assos ilçesi içinde hizmet veren toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz.

Muhteşem doğa manzarasına sahip olan tesis, çadır ve karavan konaklama yerleri ile özel yerleşik çadırlar sunarak misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Restoran ve ortak kullanım mutfak alanı sayesinde açlığınızı giderebileceğiniz gibi kendi yemeğinizi de hazırlayarak tatilinizi keyifli hâle getirebilirsiniz. Ancak kendi yemeğinizi hazırlayacaksanız gerekli malzemeleri kendiniz getirmelisiniz. Tesiste mangal yakmaya izin verilmemektedir. Bu sayede doğayı korurken keyifli bir tatil geçirme imkânı bulabilirsiniz.

Tatilinizi denizin masmavi sularının kenarında keyifli hâle getiren tesiste konaklama ücretine dâhil olarak plajda şezlong ve şemsiyeleri de ücretsiz kullanılabilirsiniz. Plajda güneşlenirken yüzme, dalış, olta balıkçılığı ve diğer su sporlarının keyfini çıkarabilirsiniz. Tesisten ayrılmadan önce Behramkale’nin otantik çarşılarını ve Assos limanına uğramanızı tavsiye ederiz. Ayrıca doğayı keşfetmek için trekking, bisiklet sürüşü ve yoga gibi aktiviteler de deneyimleyebilirsiniz.

 

Assos Yelken Kamp

Assos Yelken Kamp
Assos Yelken Kamp

Assos’ta denizin muhteşem manzarasını izleyerek kamp yapmaya ne dersiniz? Assos Antik Liman’a çok yakın bir konumda olan Assos Yelken Kamp yürüyerek 15 dakika ve özel araçla 5 dakika mesafededir. Ayrıca Çevre illerden toplu taşımayla ulaşım için ilçe otogarından düzenli seferler bulunan minibüsleri kullanarak tesise ulaşabilirsiniz. Tesiste özel aracı olanlar için araç otoparkı da mevcuttur. Misafirlerin konforu için her türlü imkân sunulan Yelken Kamp’ta, incecik sahil şeridiyle her adımda kendinizi rüya gibi bir ortamda hissedeceksiniz.

Assos Yelken Kamp‘ta, muhteşem bir doğa manzarasına sahip ahşap pansiyon odalarla konaklama hizmeti sunuluyor. Bu odalar, duş, tuvalet, klima, çift ve tek kişilik yataklar gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Tesiste çadır ve karavan konaklama imkanı yok fakat tatilinde lüksü tercih edenler için bungalov yapıları kiralanabiliyor. Restoran bölümünde yeme ve içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz gibi öğün arası atıştırmalıklar için de tesisin kafesinden yararlanabilirsiniz. Bar bölümünde de yazın sıcağından kaçınmak için soğuk içecekler bulunuyor. Tesiste, doğayı koruma amacıyla mangal ve ateş yakmak yasaklanmış ve konaklama ücreti de yarım pansiyon şeklinde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dâhil olmak üzere belirlenmiştir.

Muhteşem deniz manzarası eşliğinde vakit geçirilebilecek tesis misafirleri içim özel plaj alanına da sahiptir. Konaklama ücreti dahilinde tesisin özel plaj bölümünde şezlong ve şemsiye hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca tesis, yelken sporu gibi su sporlarının yapılabileceği bir yerdir. Yüzme, dalış ve olta balıkçılığı gibi aktiviteleri de deneyimleyebilirsiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu