Marmaris Gezilecek Yerler (En İyi 28 Yer)

Bu içeriğimizde siz çok değerli okurlarımız için Marmaris gezilecek yerler tanıtımı yapacağız. Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği bir noktada yer alan Marmaris ilçesi, çok önemli bir liman ve turizm kentidir. Kent nüfusu ortalama olarak 92 bin kişi olup, yaz sezonunda ise tam 4 milyonu aşkın tatilci, bu harika kente gelmekte ve huzurlu bir tatilin tadını çıkarmaktadır. Gerçekten de çok renkli olan Marmaris gece hayatı, bölgeye gelen turistler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Marmaris Gezilecek Yerler

Ortalama olarak 1 haftalık sürenizi ayırdığınızda, Marmaris’i baştan sona dilediğiniz gibi gezip görmeniz mümkün. Türkiye’de Müzekart ile ücretsiz girilebilen yerler, Marmaris’te de fazlasıyla bulunmakla birlikte, sizlerin de bu karta kesinlikle sahip olmasını tavsiye ediyoruz. Marmaris hava durumu, genellikle sıcak ve ılık ısı geçişleri arasında hissediliyor. Yaz tatillerinin vazgeçilmez yerlerinden biri olan bu ilçeye geldiğinizde, konaklamak için bütçenize göre Marmaris otelleri tercihi yapabilirsiniz. Şimdi de sizleri, Marmaris’te gezilip görülecek yerlerle baş başa bırakmak istiyoruz.

Eski Çarşı

İstanbul Kapalı Çarşısı’nın mimarisinden yola çıkarak inşa edilmiş olan Marmaris Eski Çarşı, bu ilçeye geldiğinizde mutlaka yolunuzun düşeceği bir yer. Bu çarşıda, kendiniz ve sevdikleriniz için birbirinden farklı ve güzel ürünler alabilirsiniz. Burada hiçbir şey almayıp, sadece o büyük alışveriş kalabalığının arasında yürümek bile başlı başına bir keyif niteliğinde. Ancak buradaki dükkanlarda satılan ürünlerin çoğunun taklit ürün ve fiyatlarının da çok pahalı olduğunu belirtmek isteriz.

Marmaris Kalesi ve Müzesi

Marmaris Kalesi ve Müzesi
Marmaris Kalesi ve Müzesi

Marmaris’in tarihi yerleri arasında önemli bir seçenek olan Marmaris Kalesi ve Müzesi, M.Ö. 1044 yılında İyonyalılar tarafından inşa edilmiştir. Bu kalenin Osmanlı Devletine geçtikten sonraki dönemlerinde ise 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman bu kaleyi yenilemiştir. Birinci Dünya Savaşı dönemlerine gelindiğinde, Fransız donanması tarafından tarafından atılan toplar sonucuna hasar gören kale, 1990 yılında tekrardan yenilendi. Günümüzde müze olarak kullanılan Marmaris Kalesinin iç kısmında 2 adet arkeoloji galerisi, bir etnografya galerisi, geçmiş medeniyetlere ait parçalar, çömlekler, sikkeler, süslemeler, cam ve süs eşyalar yer almaktadır.

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi
Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Ahmet Urkay tarafından 2005 yılında yapılan ve yine kendisinin isminin verildiği bu müzede, M.Ö. 3000’li yıllar ve daha sonraki eserler sergileniyor. Müzekart ile tamamen ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz bu mekanda; el işlemeli giysiler, tarihi mutfak eşyaları, zil çan, Osmanlı’ya ait tüfek ve kılıçlar, saatler, teraziler, çalgı aletleri, taş, cam ve bronzdan yapılma birçok farklı eser göreceksiniz.

Marmaris Milli Parkı

Marmaris Milli Parkı
Marmaris Milli Parkı

Muğla il sınırları içerisinde yer alan ve 1996 yılında milli park ilan edilen bölge, Marmaris’e sadece 2 kilometre uzaklıktadır. Bu parkı aynı anda tam 3 bini kişi gelip ziyaret edebilmekte olup, yine bu ziyaretçiler için parkta birbirinden görkemli doğal güzellikler de mevcuttur. Burada, parkın kendine özgü bir ormanı da mevcuttur ve bu ormanda yetişen Sığla Ağacından elde edilen yağ ise ilaç ve parfüm sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca parkta 50 farklı kuş türü, yaban domuzları ve sincap türü canlılar da bulunuyor.

Turgut Şelalesi

Turgut Şelalesi
Turgut Şelalesi

En sıcak yaz günlerinde bile suyu buz gibi olan turgut şelalesi, Marmaris şelaleleri arasında en çok gezilip görülen yerlerden biridir. Bu bölgeye geldiğinizde, şelale sularının döküldüğü o şirin gölde yüzebilir, şelale etrafındaki doğada güzel bir yürüyüş yapabilir ve yine bu bölgede bulunan dükkanlardan yöreye ait halı dokumaları satın alabilirsiniz. Burada bulunan restoranlar ise ziyaretçileri için mükemmel lezzette alabalık yemekleri sunmaktadır.

İçmeler Plajı

İçmeler Plajı
İçmeler Plajı

Marmaris ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alan içmeler plajı, deniz suyunun son derece berrak ve dingin olmasıyla birlikte, gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir yerdir. Özel bir işletmeye ait olan bu plajda, şezlong ve şemsiyelere ekstra olarak bir ücret ödemezsiniz. Yani İçmeler Plajında tatil yapıp yüzme keyfi yaşamak için öyle çok fazla bir hazırlık yapmanız gerek kalmadan, yanınıza sadece havlunuzu alıp gelmeniz yeterli olacaktır.

Turunç Plajı

Turunç Plajı
Turunç Plajı

Marmaris plajları arasında en gözde yerlerden biri olan Turunç Plajı, yeşil ile mavinin o harika uyumunu, sizlere en güzel şekilde yansıtıyor. Aynı zamanda Marmaris’in mavi bayraklı plajları arasında olan bu bölge, denizinde yüzme keyfi yapmanın yanı sıra, tam arka tarafındaki ormanında dilediğiniz gibi yürüyüş yapabileceğiniz standarttadır. Hatta buradaki yeşillikler içerisinde dilerseniz kamp da kurabilirsiniz.

Kızkumu Plajı

Kızkumu Plajı
Kızkumu Plajı

Marmaris gezilecek yerler arasında farklı bir öneme sahip olan Kızkumu Plajı, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Plajın adı ise Bybassos Kralı’nın kızı için anlatılan bir şehir efsanesinden geliyor. Efsaneye göre, kralın kızı bir gün korsanlardan kaçarken, buradaki denize doğru açılır. Fakat yüzme bilmeyen genç prenses, ceplerine doldurmuş olduğu kumlarla birlikte karşı kıyıya kadar geçmek ister. Ancak denizin orta kısımlarında hem prensesin cebindeki kumlar biter ve hem de bölgeye karanlığın da çökmesiyle birlikte, prenses oracıkta can verir. Daha sonrasında ise bu bölge ilelebet, “Kızkumu” olarak adlandırılır. Siz de fazla soğuk olmayan ve ılık sayılabilecek bir suda yüzmek istiyorsanız, Kızkumu Plajı’nı sizlere kesinlikle tavsiye ederiz.

Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı

Marmaris açıklarında yer alan Kleopatra Plajı, diğer bir adıyla Kleopatra Adası olarak da bilinmekte. Bu adanın suyu berrak ve temiz, kumu ise incecik ve altın sarısıdır. Marmaris gezilecek yerler arasında önemli bir sırada olan bu bölgeye geldiğinizde, harika bir yüzme keyfi yaşamanın yanı sıra, Roma Döneminin en önemli eserlerinden biri olan Cedrae Antik Kenti’ni de yerinde inceleme fırsatı yakalamış olacaksınız.

Uzunyalı Plajı

Uzunyalı Plajı
Uzunyalı Plajı

Toplamda 10 kilometre uzunluğa sahip olan Uzunyalı Plajı, Marmaris ücretsiz plajlar arasında yer alıyor. Plaj bölgesine giriş yaptığınızda sadece şemsiye ve şezlong gibi ekstra hizmetlere ücret ödersiniz. Ve bu bölgeye isterseniz özel araçlarınızla kısa sürede ulaşabilir ve isterseniz de buraya gelmek için Marmaris’ten kalkan toplu taşımaları kullanabilirsiniz.

Cennet Adası Koyu

Cennet Adası Koyu
Cennet Adası Koyu

Harika bir denize ve doğaya sahip olan Cennet Adası Koyu, Marmaris’in en güzel koyları arasında gösteriliyor. Dilerseniz, bu koy bölgesinde düzenlenen tekne turlarına katılarak bölgeyi baştan sona gezebilirsiniz. Eğer kendinizi iyi bir yüzücü olarak tanımlıyorsanız, koy üzerindeki tekneden atlayarak dalış yapmanız da mümkün. Ancak, yüzme konusunda pek de becerikli değilseniz, denize girmek için Cennet Adası Koyu’nun sahiline gitmenizi ve sizin için güvenli olan kısımlarda yüzmenizi tavsiye ederiz.

Kamlıbük Koyu

Kamlıbük Koyu
Kamlıbük Koyu

Marmaris ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta yer alan Kamlıbük Koyu, turistlerin de adeta gözdesi konumundadır. Koyun sahip olduğu berrak ve oldukça temiz deniz suyu, koy çevresindeki muhteşem doğa ve içinizi açacak havasıyla birlikte, bu bölgeyi gerçekten de çok seveceksiniz. Ayrıca, Kamlıbük Koyu’na giriş tamamen ücretsiz olup, dilerseniz burada uzman kişiler eşliğinde çeşitli su sporlarını da yapabilirsiniz.

Çiftlik Koyu

Çiftlik Koyu
Çiftlik Koyu

Tarihi, M.Ö. 1200’lü yıllara kadar dayanan Çiftlik Koyu, Marmaris ilçesinin en güzel köşelerinden biridir. Bu bölgeye geldiğinizde doğal güzellikler, tarihi eserler ve harika bir plaj ile karşılaşacaksınız. Kayalık kısımları bakımından oldukça zengin olan bölge, profesyonel fotoğrafçılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Bördübet Koyu

Bördübet Koyu
Bördübet Koyu

Marmaris’ten Güvona Körfezi bölgesine doğru ilerlediğinizde karşınıza çıkacak olan Bördübet Koyu, bu ilçenin en sakin tatil noktalarından biridir. Koy bölgesinde, 1 km uzunluğunda plaj ve 600 metre uzunluğunda bir dere yer almaktadır. Ve bu bölgeye isterseniz Marmaris limanlarından kalkan teknelerle, isterseniz de özel araçlarınızla ulaşım sağalayabilirsiniz.

İncekum Plajı

İncekum Plajı
İncekum Plajı

Kleopatra Adası ile karşı karşıya olan İncekum Plajı, Marmaris ücretsiz plajlar arasındaki en iyi seçeneklerden biridir. Ve bu plajda, sadece şezlong ile şemsiye kiralama ücreti ödersiniz. Yine plaj içerisinde bölgenin yörelerine ait birbirinden güzel yemekler sunan Marmaris restoranları da mevcuttur. Siz de bu yaz tatilinizde denize girmek için İncekum Plajı’nı tercih ederek, harika bir yüzme ve güneşlenme keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

Marmaris Dolphinarium

Marmaris Dolphinarium
Marmaris Dolphinarium

Avrupa’nın en güzel yunus akvaryumları arasında gösterilen Marmaris Dolphinarium, 2012 yılında faaliyete geçirilmiştir. Marmaris’te yunuslarla yüzülebilecek yerler dendiğinde ilk akla gelen yer olma özelliği taşıyan bu tesis, bünyesinde çalışan uzman personelleri ile sizlere bu hizmeti en iyi şekilde sağlamaktadır. Buradaki her bir yüzme etkinliği, toplamda 30 dakika kadar sürmekte olup, 6 ile 8 kişilik gruplar halinde düzenlenmektedir.

Atlantis Water Park

Atlantis Water Park
Atlantis Water Park

Marmaris ailecek gezilecek yerler kriterine son derece uygun olan Atlantis Water Park, ayrıca bu kentteki en büyük Aquapark olarak da bilinir. Hemen deniz kenarında olması itibariyle kolay bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz bu eğlence merkezi, ayrıca ziyaretçileri için plaj hizmeti de sağlamaktadır. Buranın plajına girerken, kişi başı giriş ücreti ödeme konsepti vardır ve bu ücret içerisine şezlong ile şemsiye ücretleri de dahildir.

Aqua Dream Park

Aqua Dream Park
Aqua Dream Park

Marmaris çocuk eğlence merkezleri arasında gösterilen ve ailelerin de gönül rahatlığıyla tercih edebileceği Aqua Dream Park, 2006 yılında hizmete açılmıştır. İlçenin en yüksek konumuna inşa edilen bu parka geldiğinizde, rafting slide , aqua tower, body slide, black hole, kamikaze, multi slide ve wave pool gibi birbirinden farklı kaydırak türleri ile doyasıya eğlenebilirsiniz.

Çetibeli Orman Kampı

Çetibeli Orman Kampı
Çetibeli Orman Kampı

Marmaris kamp yapılacak yerler arasında olan Çetibeli Orman Kampı, sizleri doğa ile iç içe konumlandırarak adeta ruhunuzu dinlendirmenize olanak sağlamaktadır. Denize sıfır konumdaki bu kamp alanına gelerek, eşsiz bir tatil ve kamp deneyimin tadını çıkarabilirsiniz.

İnbükü Kamp Alanı

İnbükü Kamp Alanı
İnbükü Kamp Alanı

Marmaris gezilecek yerler listemizde bulunan bir diğer doğa güzeli kamp alanı da İnbükü bölgesi olarak karşımıza çıkmakta. Ayrıca gezilip görülmesi gereken diğer birçok doğa alanına da yakınlığıyla bilinen İnbükü Kamp Alanı’nı tatil rotanıza ekleyebilir, burada doyasıya kamp yapıp bu heyecanı yaşadıktan sonra diğer bölgelere doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Kamp etrafı komple ağaçlık alanlarla çevrili olduğu için burada almış olacağınız oksijen kalitesi, diğer yaşam alanlarıyla kıyaslanamaz derece güzeldir.

Çatlak Beach Camping

Çatlak Beach Camping
Çatlak Beach Camping

Marmaris ücretli kamp alanları dendiğinde yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği seçeneklerden olan Çatlak Beach Camping, ayrıca en güzel denize sıfır kamp alanları arasında da yerini almaktadır. Kamp ücretlendirmesi, buradan alabileceğiniz her türlü hizmeti içerisinde bulunduruyor olup, gerçekten de makul seviyelerdedir. Ancak fiyat tarifelerinin değişim gösterebileceği ihtimaline karşı biz burada herhangi bir fiyat belirtmedik. Çatlak Beach Camping kamp ücreti için en doğru ve güncel bilgiyi, bu bölgeye gitmeden önce işletme tesisini arayarak veya internet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Çabucak Tabiat Parkı ve Kamp Alanı

Çabucak Tabiat Parkı ve Kamp Alanı
Çabucak Tabiat Parkı ve Kamp Alanı

Sadece Marmaris’in değil, aynı zamanda Türkiye’nin en güzel kamp yerleri arasında gösterilen Çabucak Tabiat Parkı ve Kamp Alanı, ziyaretçileri için envai çeşit fırsatlar sunmaktadır. Bu kamp alanına geldiğinizde, doğa ile iç içe bir konumda kamp yapma, dilediğiniz gibi denize girme ve yine harika ormanlarda yürüyüş yapma fırsatı elde etmiş olursunuz. Ayrıca, Çabucak Tabiat Parkı ve Kamp Alanı’nda her bütçeye uygun tatil seçenekleri de mevcut olup, siz de kendi bütçenize en uygun olan tarifeyi seçerek kamp tatilinin tadını çıkarabilirsiniz.

Söğüt Köyü

Söğüt Köyü
Söğüt Köyü

Yunanistan adalarının karşı kısmında yer alıyor olan Söğüt Köyü, Marmaris’in en güzel köyleri arasında gösterilmektedir. Doğallığını ve yapısını hiçbir zaman kaybetmeyen bu köy, her yıl yerli ve yabancı olarak çok sayıda turist ağırlıyor. Marmaris’te ne yenir sorusuna cevap olacak nitelikte lezzetleri bulunan Söğüt Köyü, birbirinden güzel balık restoranları ile ün salmıştır. Siz de bu güzel ve doğal köye uğrayıp, dilerseniz burada birkaç gün konaklayarak köyün tüm güzelliklerini görebilirsiniz.

Bozburun Köyü

Bozburun Köyü
Bozburun Köyü

Marmaris ilçe merkezine en uzak konumdaki köylerden biri olan Bozburun, oldukça sessiz, sakin ve doğa ile iç içedir. Kafa dinlemek ve sadece kuş cıvıltıları eşliğinde tatil yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri olan bu köy, ayrıca otel ve restoranlarıyla da büyük beğeni topluyor. Bu köye gelerek sahillerinde denize girebilir, toplu olarak düzenlenen tekne turları ile de o eşsiz mavi örtü üzerinde keyif yapabilirsiniz.

Selimiye Köyü

Selimiye Köyü
Selimiye Köyü

Marmaris’e 35 kilometre uzaklıkta olan Selimiye Köyü, aynı zamanda Türkiye’nin en güzel koyları arasında gösterilen Sığliman Koyu’nu da bünyesinde bulunduruyor. Köy çevresinde denize girebileceğiniz büyük bir plaj bulunmamakla birlikte, bu köy daha çok doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Ancak yine de köydeki küçük çaplı plajlarda denize girerek yüzme keyfi yaşayabilirsiniz. Meşhur Hydas Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan köy, her yıl sırf bu tarihi mekanı gezip görmek isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

Bayır Köyü

Bayır Köyü
Bayır Köyü

Meydanında 2000 yıllık tarihi çınar ağacı bulunan ve bu sayede oldukça meşhur olan Bayır Köyü, Marmaris ilçesinin güneybatı tarafında yer almaktadır. Hatta köy meydanındaki bu köklü ağacın etrafında bir kere dönüp de dilek tutan kişilerin, bu dileklerinin kabul olduğuna dair rivayetler de bulunmakta. Siz de Bayır Köyü tatiline gelerek burada jeep safari, yürüyüş, kamp ve trekking gibi eğlenceli etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz.

Hisarönü Köyü

Hisarönü Köyü
Hisarönü Köyü

Özellikle de son birkaç yılda adını sıkça duyurmayı başarmış olan Hisarönü Köyü, Gökova Körfezi’nin uç kısmında yer alıyor. Eşsiz doğası ve sahip olduğu güzelliklerle birlikte, bu köyü gerçekten de çok seveceksiniz. Fazla rüzgar almayıp dingin bir yapıda oluşu, ılık havası, uygun fiyatlı pansiyon ve otel seçenekleri ise bu köyün diğer artı yanları olarak dikkat çekiyor. Huzurlu, doğayla iç içe ve bütçenizi aşmayacak bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, Hisarönü Köyü’nü sizlere kesinlikle tavsiye ederiz.

Orhaniye Köyü

Orhaniye Köyü
Orhaniye Köyü

Genel itibariyle çam ormanlarının hakim olduğu Orhaniye Köyü, tam doğa harikası bir bölgedir. İlçenin meşhur Kızkumru Plajına da ev sahipliği yapıyor olan köy, plaja gelen turistlerin güzel bir tatil deneyimi yaşaması için her türlü olanağı, en kaliteli şekilde sağlamaktadır. Ayrıca bu köyde, deniz ve plaj tatilinin yanı sıra dilediğiniz gibi tarihi mekan gezisi de yapabilirsiniz. Yine köyde bulunan tatil işletmeleri tarafından sunulan Marmaris kiralık yat ve kiralık bot hizmetlerinden de faydalanmanız mümkün.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu