Köyceğiz Gezilecek Yerler (En İyi 20 Yer)

Bu içeriğimizde hep birlikte Köyceğiz gezilecek yerler nereler, görüp tanımaya hazır mıyız? Muğla ilimizin bir ilçesi olan ve doğal güzellikleri ile fazlasıyla ön plana çıkan Köyceğiz, her yıl istisnasız bir şekilde yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olmayı başarıyor. Elbette ki kentin o muhteşem doğal güzelliklerinin yanına bir de tarihi yerleri ve eğlence merkezleri de eklenince, eminiz ki sizler de bir sonraki tatil planınızı Köyceğiz’e gitmek üzere ayarlayacaksınız. Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Köyceğiz ilçesi nüfusu, 2022 oranına göre yaklaşık 35 bin kişi civarıdır. Ancak bu nüfus, kentin kendi yerel halkı olmakla birlikte, Köyceğiz’de bulunan kişi sayısı özellikle de yaz tatili dönemlerinde on katına kadar çıkabiliyor.

Köyceğiz Gezilecek Yerler

Bu harika kent hakkında ufak bir bilgilendirme yaptıktan sonra da artık, Köyceğiz gezilecek yerleri hep birlikte tanıyabiliriz. İşte, sizler için hazırlamış olduğumuz içeriğin detay kısmı…

 

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti
Kaunos Antik Kenti

Köyceğiz ve hatta Türkiye’de gezilecek antik kentler arasında en önemli ve bir o kadar da görülesi yerlerden biri olan Kaunos Antik Kenti, tekne yolculuğu ve ardından birkaç dakikalık yürüyüş yolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir yerdir. Roma Dönemi’nden de çok daha eski bir tarihe sahip olan bu antik kent, tarih kitaplarına göre ilk olarak bir liman görevi görüyordu. Daha sonrasında ise burayı sular bastı ve kent, liman özelliğini kaybetti. Sizlere, Kaunos Antik Kenti gezilecek yerler olarak içerisindeki Roma Hamamı, tarihi M.Ö. 4’üncü yüzyıla dayanan kaya mezarları, amfi tiyatro, heykel kaidesi, tapınaklar ve farklı medeniyetlerden kalma diğer pek çok eseri önerebiliriz.

 

Ekincik Koyu

Ekincik Koyu
Ekincik Koyu

Muğla’da denize girilecek yerler dendiğinde akla gelen ilk seçeneklerden biri de hiç şüphesiz, Ekincik Koyu’dur. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan bu koy, berrak ve bir o kadar da temiz deniz suyu ile birlikte, bölgeye gelen tatilcileri adeta kendisine hayran bırakan bir yapıya sahip. Burası, Köyceğiz ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta ve kesinlikle kendi aracınızla gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir yerdir. Ayrıca köy bölgesinde çadır kurarak dilediğiniz süre boyunca kamp da yapabilirsiniz.

 

Yuvarlak Çay

Yuvarlak Çay
Yuvarlak Çay

Her ne kadar çok güzel bir coğrafya olsa da konumu itibariyle yaz dönemlerinde çok sıcak bir yer olan Köyceğiz, bünyesinde bulunan serin tatil yerlerlerinin önemini, tatilciler açısından fazlasıyla artıran bir yerdir. Çünkü sıcak yaz günlerinde doyasıya serinlemek, bir tatilcinin en çok isteyeceği şeylerden biridir diyebiliriz. İşte biz de Köyceğiz ilçesinde yer alan ve gittiğinizde ise çok güzel bir şekilde serinleyeceğiniz yer tavsiyesi yapacağız. Yuvarlak Çay olarak adlandırılan bu kesim, Topgözü Kanyonu’nda yer alan ve halka açık bir yerdir. Buraya geldiğinizde buz gibi doğal kaynak sularına girip serinleyebilir ve bölgede sıkça bulunan Alabalık restoranlarında güzel bir menü sipariş edebilirsiniz.

 

Sandras Dağı

Sandras Dağı
Sandras Dağı

Bir diğer adi Çiçek Baba Dağı olan bu bölge, Batı Toroslar’ın önemli bir uzantısıdır. Dağın yüksek kesimlerinde yaşı oldukça fazla olan ve anıt ağaç olarak kabul edilen ağaçlar bulunmaktadır ve bu ağaçlar, yetkili mecralar tarafından koruma altına alınmıştır. Tırmanış ve dağ yürüyüşünü seven tatilcilerimiz, Sandras Dağı’na gerçekleştirilen profesyonel turlara katılım sağlayıp o sevdikleri tutkuyu burada en güzel şekilde yaşayabilirler. Ayrıca dağ bölgesine geldiğinizde almış olacağınız oksijenin kalitesi, gerçekten de mükemmel sayabileceğimiz bir niteliktedir.

 

Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü
Köyceğiz Gölü

Toplamda 6300 hektarlık bir alanı kaplamakta olan ve Köyceğiz ilçesinin simgeleşmiş oluşumlarından biri olan Köyceğiz Gölü, sizlere birbirinden mükemmel diyebileceğimiz doğal güzellikler sunmaktadır. Köyceğiz gezilecek yerler arasına da mutlaka eklemenizi önerdiğimiz bu gölün çevresinde, toplamda 180’i aşkın kuş türü yaşıyor. Elbette ki bu göle geldiğinizde buradaki kuş türlerinin de büyük çoğunluğunu görmüş olacak ve her biri ayrı güzellikte olan bu türleri seyretmeyi çok seveceksiniz. Bu göl üzerinde yer alan küçük adada ise Cenevizlilerden kalma birkaç tarihi kalıntıya ev sahipliği yapıyor. Ve yine bu ada, tarihi boyunca askeri amaçla ve mahkumların esir olarak tutulduğu bir bölge olarak kullanılmıştır.

 

Ağla Yaylası

Ağla Yaylası
Ağla Yaylası

Köyceğiz tatil serüveninizin güzelliğine güzellik katmak istiyorsanız, o halde sizleri de Ağla Yaylası’na bekliyoruz. Çam ağaçlarının en güzel halini göreceğiniz ve ortam ile havası itibariyle de gerçekten çok seveceğiniz bir yer olan bu yaylada, aynı zamanda birbirinden güzel Ağustos ayı etkinlikleri düzenleniyor. Ağla Yaylası ziyaretinizi tam da Ağustos ayına denk getirerek hem bu mükemmel yaylayı gezip görmüş ve vakit geçirmiş olursunuz, hem de burada düzenlenen eğlence etkinliklerine katılım sağlayabilirsiniz.

 

Toparlar Şelalesi

Toparlar Şelalesi
Toparlar Şelalesi

Muğla’da trekking yapılacak yerler arasında gösterilen Toparlar Şelalesi, Köyceğiz ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan harika bir doğal güzelliktir. Bu harika şelaleye geldiğinizde öncelikle buradaki o güzel ambiyansı görüp yaşayacak, birbirinden güzel fotoğraflar çekecek, şelalenin döküldüğü yerdeki gölete girebilecek, doğa yürüyüşlerine çıkabilecek ve çevre bölgede yer alan sık ormanların içerisinde keşfe çıkabileceksiniz.

 

Sultaniye Kaplıcaları

Sultaniye Kaplıcaları
Sultaniye Kaplıcaları

Romatizma, siyatik, cilt hastalıkları ve diğer birçok kadın hastalığına iyi geldiği bilinen Sultaniye Kaplıcaları, aynı zamanda ülkemizdeki en yüksek radyoaktiviteye sahip olan kaplıcadır. İlk olarak M.Ö. 100’lü yıllarda Kaunoslular tarafından kullanıdığı düşünülen bu kaplıcaya, her yıl on binlerce turist geliyor. Kaplıca suyunun sıcaklığı ortalama olarak 39 derece olmakla birlikte, bu suyun içerisinde kükürt, sülfat, klorür, sülfür ve radon gibi elementler yer almaktadır. Zaten kaplıcanın bu denli şifalı olmasını sağlayan asıl etmenler ise az önce saymış olduğumuz elementlerdir. Hatta bazı kişiler, bu kaplıcanın suyunu içtiklerinde iç hastalıkların şifa bulacağına dahi inanıyor. Sizler de hem gezilip görülecek bir yer olarak, hem de bazı hastalıklarınıza şifa bulmak niyetiyle Sultaniye Kaplıcaları’na gelebilirsiniz.

 

Kulak Mesire Alanı

Kulak Mesire Alanı
Kulak Mesire Alanı

Etrafınızın ağaçlarla çevrili olduğunu ve hemen yanınızda ise Karacık Çayı ile bu çayın dökülmüş olduğu gün yer aldığını düşünün. Sizlere tam da bu doğa güzeli olanakları sağlayan ve toplamda 22 bin metrekarelik büyükçe bir alan üzerine kurulmuş olan Kulak Mesire Alanı park yeri, yorgunluğunuzu atmak için tercih edebileceğiniz en iyi alternatifler arasındadır. Köyceğiz ilçesi tatil serüveniniz esnasında sessiz ve sakin bir yerde adeta huzuru bulmak istiyorsanız, sizlere bu bölgeyi kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Gedova Adası

Bu adaya gelen ilk yerleşimci, Hristiyan zulmünden kaçmakta olan bir Yahudi vatandaşı olarak bilinmekte. Ve adaya yerleşerek burada yaşama başlayan o Yahudi vatandaşı, bu adaya ilk olarak Yehova ismini vermiştir. Aynı zamanda Verimsiz Ova adlandırmasıyla da bilinen bölge, etrafı ormanlık alanlarla çevrili olan çok güzel bir yerdir. Siz de sevdiklerinizle birlikte Gedova Adası’na gelebilir, buradaki doğal güzellikleri en yalın halliyle bizzat görebilir ve buradaki kişilerden adanın konu alındığı birbirinden farklı hikayeleri dinleyebilirsiniz.

 

Kral Mezarları

Kral Mezarları
Kral Mezarları

Çok eski tarihlerde krallar, mezarlarının ne kadar yüksekte olursa tanrıya o kadar yakın olacakları düşüncesine mensup olmalarıyla birlikte, öldüklerinde kendilerini olabilecek en yüksek konuma defnetmelerini vasiyet ederlermiş. İşte tam da bu yerlerden biri olan ve Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde bulunarak bizlerin de sizler için önermiş olduğu gezi rotası alternatifleri arasına dahil ettiğimiz Kral Mezarları bölgesi, M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait tarihi yapıtlar olarak bilinir. Köyceğiz ve Muğla’da gezilecek tarihi yerler arasına ekleyerek, sizler de buraya gelip Kral Mezarları’nı yerinde görebilirsiniz.

 

Akyaka

Akyaka
Akyaka

Köyceğiz – Muğla günübirlik gezilecek yerler alternatifi dahilinde tercih edebileceğiniz bir yer olan Akyaka, Köyceğiz ilçe merkezine 38 kilometre uzaklıkta yer alıyor olan, gerçekten de tam bir doğa harikası bölgedir. Sizler bu küçük, şirin ve eski bir balıkçı kasabası olarak bilinen Akyaka’ya gelerek güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca buradaki tertemiz denizde yüzüp altın sarısı kum rengindeki plajda güneşlenmenin keyfi, gerçekten de bir başka olacak.

 

Sarıgerme Plajı

Sarıgerme Plajı
Sarıgerme Plajı

Köyceğiz’de denize girilecek yerler arasında olan ve her yıl on binlerce turistin tercih ettiği Sarıgerme Plajı, ilçe merkezine yaklaşık olarak 38 kilometre uzaklıktadır. Ülkemizdeki en temiz ve en çok tercih edilen plajlardan biri olarak gösterilen bu bölge, sizlerin de çok eğlenip fazlasıyla memnun kalacağı standartlara sahiptir. Köyceğiz gezilecek yerler rotası oluşturacak olursanız, Sarıgerme Plajı’nı de bu listeye dahil etmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Dalaman Çayı

Dalaman Çayı
Dalaman Çayı

Köyceğiz ilçe merkezine 93 kilometre uzaklıkta yer alan Dalaman Çayı, kireçtaşı ile beslenmekte ve turkuaz tonlarında da bir renge sahiptir. Eğer Köyceğiz tatil geziniz esnasında şöyle tutkulu bir rafting etkinliği yapmak istiyorsanız, sizlere bu harika çayı kesilikle tavsiye ederiz. Ayrıca çay bölgesinde sevdiklerinizle birlikte piknik yapıp kamp kurma şansınız da bulunmaktadır.

 

İçmeler Mağarası

İçmeler Plajı
İçmeler Plajı

Köyceğiz ilçe merkezine 70 kilometre yol ve 1 saatlik de süre uzaklığında olan İçmeler Mağarası, bölgedeki en popüler ve en çok turist çeken yerlerden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca Marmaris gezilecek yerler arasında tercih edebileceğiniz bu mağara, en geniş yer olarak 80 metre ve uzunluk olarak da 597 metredir. Mağara, iç kısımda birbirinde farklı geçitlerle bağlıdır ve yine mağara içerisinde toplam 9 farklı bölüm bulunur. Mağara içerisine girdiğinizde hem oradaki ortam, hem de mağaranın sarkıt ve dikitleri, gerçekten de çok ilginizi çekecek.

 

Gökçeova Göleti

Gökçeova Göleti
Gökçeova Göleti

Her ne kadar yapay bir göl olsa da güzelliği itibariyle kesinlikle gelip görmeniz gereken bir yerdir Gökçeova Göleti bölgesi. Ve bu göle gelmek için ilk olarak Ağla Yaylası’na çıkmalı, daha sonrasında ise zirve merkezi 294 metre yükseklikte olan Sandras Dağı zirvesine doğru yola koyulmanız gerekir. Tam da bu dağın zirvesine yaklaştığınız esnada, Altın Sivrisi tepesi adı verilen bölgenin olduğu yerde, Gökçeova Göleti’ne rastlamanız mümkün. Toplamda 50 dönümlük bir alanı kapsayan bu göl, deniz seviyesinden yaklaşık 2041 metre yükseklikte yer alıyor. Göl bölgesine ulaştığınızda ise burada harika bir doğa turu yapabilir, ailenizle piknik sofrası ve kamp çadırı kurarak burada dilediğiniz kadar konaklayabilirsiniz. Ancak Gökçeova Göleti bölgesinde hiçbir tesisin yer almamasından ötürü, buraya gelmeden önce ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi önceden hazırlamanızı tavsiye ederiz.

 

Ölemez Dağı

Ölemez Dağı
Ölemez Dağı

Köyceğiz doğal güzellikleri arasında apayrı bir yere sahip olan Ölemez Dağı, zirvesine çıktığınız taktirde sizler için birçok farklı ve seyre değer manzaralar sunmaktadır. Bu manzaralar arasında ise Köyceğiz ilçesi, Köyceğiz Gölü, Kaunos Antik Kenti ve Dalyan Kanalları ile o uçsuz bucaksız muhteşem doğa tabiatı yer alıyor olacaktır. Eğer sizler de manzara ve doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız, Köyceğiz gezilecek yerler arasına Ölemez Dağı gezisini de ekleyebilirsiniz.

 

Sait Bey Konağı

Sait Bey Konağı
Sait Bey Konağı

Şimdi de sizleri, Köyceğiz’de çok az kişinin bildiği ve pek de ziyaret edilmeyen bir yere götürmek istiyoruz. Geçtiğimiz yüzyılın 1950’li yıllarında inşa edilmiş olan bu konak, 2005 yılında restore edilmiş ve daha sonrasında ise halk ziyaretine açılmıştır. Toplamda 2 kattan oluşan Sait Bey Konağı, aynı zamanda çok da güzel bir arka bahçeye sahip. Konağın içerisine girdiğimizde, konak sahibi olan Sinan Bey’in babası, Sati Bey’e ait antik eşyalar ve çok sayıda koleksiyonun yer aldığını görüyoruz.

 

Marmaris Milli Parkı

Marmaris Milli Parkı
Marmaris Milli Parkı

Köyceğiz’in en güzel yerlerinden biri olan Marmaris Milli Parkı, ilçe merkezine 65 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu milli parkın çevresi kızılçamlarla çevrelenmiş olup, parkın genel bitki örtüsü ise makidir. Ve milli park içerisinde yüzlerce farklı canlının yaşadığını söyleyebiliriz. Sizler de birbirinden keyifli doğa gezilerine çıkmak için her gün saat 08:00 ile 17:00 arasında açık olan Marmaris Milli Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

 

Yaşayan Palmiye Müzesi

Yaşayan Palmiye Müzesi
Yaşayan Palmiye Müzesi

Köyceğiz ilçe merkezine kurulan ve 1993 yılından bu yana varlığını sürdüren Yaşayan Palmiye Müzesi, toplamda 80 bin metrekarelik alanı kaplayan büyükçe bir yerdir. Ve bu büyük alan içerisinde tropik seralar, kaktüs ve sukkulent evi, aşure bahçesi, su bitkilerine ev sahipliği yapan rüya bahçesi, tropik meyve bahçesi ve otsu bitkiler bahçesi yer almaktadır. Ayrıca burası, dünyanın 1200 adet özel bitki türüne de ev sahipliği yapmasıyla birlikte, 2006 yılında Çevre Hizmet Ödülü’ne de layık görülmüştür. Siz de Köyceğiz ilçesi tatilinizde bu güzel yeri gelip görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu