Miniatürk Giriş Ücreti (2023)

Miniatürk Giriş Çıkış Saatleri, Müzekart ve Ziyaret Detayları

Bu içeriğimizde sizler için Miniatürk giriş ücreti 2023 yılı için ne kadar? Miniatürk giriş – çıkış saatleri nedir? gibi sorulara ve çok daha fazlasına yanıt vereceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Mayıs 2003 tarihinde Beyoğlu’na inşa edilen Miniatürk, birçok farklı tarihi eserin küçültülerek sergilendiği bir yerdir. Burası, aynı zamanda dünyanın en geniş alanına kurulmuş minyatür müzesi olarak da bilinmekte.

Miniatürk içerisinde tam 135 farklı tarihi eser, 1/25 oranında küçültülmüş bir şekilde ziyaretçilere sergilenmektedir. Ve bu eserlerin 62 tanesi İstanbul’da, 60 tanesi Anadolu’da ve geriye kalan 13’ü ise Osmanlı Devleti sınırları içerisinde yer alıyor olanlardır. Toplamda 60 bin metrekarelik bir alana kurulu olan Miniatürk’te bu alanın 15 bin metrekarelik kısmı, sergilenen tarihi eserler için ayrılmıştır.

Kalan kısımlarda ise buraya gelen ziyaretçiler için 300 araçlık otopark, restoran, kafeterya, hediyelik eşya yerleri, açık hava gösteri alanı, çocuk oyun parkı, feribot, kumandalı tekne, gezi treni, 4 büyüklerin mini stadyumları, satranç ile labirent alanı ve Türkiye – İstanbul simülasyon helikopter turu gibi yerler bulunmakta. Siz de tarihimiz açısından oldukça önemli olan bu eserlerin minyatür yapıtlarını, bu alana gelerek görebilirsiniz. Peki, 2023 yılı Miniatürk giriş ücreti ne kadar?

Miniatürk Giriş Ücreti Ne Kadar? (2023)

Miniatürk giriş ücreti 2023 yılı için belirlenen tutarlar, aşağıdaki gibidir;

  • Tam bilet ücreti: 40 TL
  • Öğrenci, öğretmen, polis ve askeri personel için indirimli giriş ücreti: 20 TL
  • Türkiye vatandaşı olmayan ziyaretçiler için giriş ücreti: 90 TL
Miniatürk
Miniatürk

Miniatürk Giriş – Çıkış Saatleri

Resmi ve dini bayramlar da dahil olmak üzere haftanın her günü açık olan Miniatürk’ü şu saatler aralığında ziyaret edebilirsiniz;

  • Açılış saati: 09:00
  • Kapanış Saati: 18:00

Miniatürk Müzekart Geçerli Mi?

2023 için 60 TL karşılığında Müzekart sahibi olarak, Miniatürk ve daha birçok farklı yeri ücretsiz bir şekilde gezip görme hakkına sahiptir.

Miniatürk’e Kimler Ücretsiz Girebilir?

Müzekart sahibi olan herkes, Miniatürk’e ücretsiz giriş yapabilmektedir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu