Ağva Gezilecek Yerler (En İyi 22 Yer)

Tüm değerli okurlarımıza kucak dolusu sevgilerimizi iletiyor ve bu içeriğimizde sizler için Ağva gezilecek yerler tanıtımı yapacağımızı da belirtmek istiyoruz. İstanbul ilimizin Şile ilçesine bağlı bir tatil beldesi olan Ağva, Karadeniz’e kıyısı olmasıyla birlikte birçok kişi tarafından en tercih edilesi yerlerden biri olarak gösteriliyor. Üstelik İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında da yer alması, Ağva tatil beldesinin önemini bir hayli artırmakta olan en büyük etkendir.

Ağva Gezilecek Yerler

Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin hemen ortasında yer alan ve sırf doğal güzelliği itibariyle bile tercih edebileceğiniz bir yer olması, bu yılki tatil rotanızı Ağva’ya çevirmeniz için yeterli olacaktır diye düşünüyoruz. Üstelik Ağva’nın sahip olduğu doğal güzellikler, elbette ki bu iki nehirden ibaret değildir. Sizler bu bölgeye geldiğinizde daha birçok farklı doğal güzellikle karşılaşacaksınız ve Ağva’da görmüş olduğunuz tüm bu doğal güzellikler, sizi kendisine hayran bırakacak bir niteliğe sahiptir. Biz de bu içeriğimizde, Ağva’ya geldiğinizde göreceğiniz güzellikleri sizlere kısaca tanıtacağız. İşte karşınızda, Ağva gezilecek yerler.

Gelin Kayası

Gelin Kayası
Gelin Kayası

Her bir bölgenin birkaç sembolü olduğu gibi, Ağva beldesinin sembollerinden biri olarak da Gelin Kayası’nı gösterebiliriz. Aynı zamanda Ağlayan Kaya olarak da adlandırılan bu doğal oluşum, renginin beyaz ve duvaklı bir geline benzetiliyor oluşundan ötürü ‘Gelin Kayası’ almıştır. Buraya Ağlayan Kaya denmesinin sebebi ise; ağlıyormuşçasına bir görünüme sahip oluşundan dolayıdır. Doğa yürüyüşü yapmayı seviyorsanız bu kayalıkların etrafına gelebilir, burada güzel bir deniz manzarası seyrederek çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Ağva Feneri

Ağva Feneri
Ağva Feneri

Ağva beldesinin en çok ziyaret edilen kısımlarından biri olan bu fener, Yeşilçay nehrinin Karadeniz’e döküldüğü yerde bulunuyor. Yine Ağva’nın bir diğer sembolü olan Ağva Feneri’nin yanına gelerek burada bir sıcak yaz akşamında oturabilir, gün batımı ile birlikte Karadeniz’in o muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. 

Ağva Plajı

Ağva Plajı
Ağva Plajı

Ağva’da ve İstanbul’da denize girilecek yerler arasında tercih edebileceğiniz çok da güzel bir alternatif olan Ağva Plajı, her yönüyle muhteşem bir yerdir. Yazın en sıcak günlerinde bu plaja gelerek, şöyle güzel bir yüzme ve güneşlenme keyfi yapabilirsiniz. Plajın yapısı kum olmakla birlikte, oldukça da temiz bir düzeni vardır. Yine plaj yerinde bulunan işletmeden ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şeyi temin edebilirsiniz. Ancak Karadeniz suyunun kısa mesafelerde bile derinleşebileceğini ve oldukça da dalgalı olduğunu belirterek, sizlerin de çok dikkatli bir şekilde yüzmesini temenni ederiz. 

Karacaköy Plajı

Karacaköy Plajı
Karacaköy Plajı

İki burundan oluşan doğal bir liman niteliğindeki Karacaköy Plajı, bölgedeki en güzel plajlar arasında gösterilmektedir. Sevdiklerinizle birlikte dilerseniz birkaç günlüğüne, dilerseniz de günübirlik olarak tercih edebileceğiniz bu plajın gerçekten de çok sessiz ve bir o kadar da sakin bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca plaj bölgesinde yer alan işletme, tatilciler için ihtiyaç duyabilecekleri birçok şeyi temin etmektedir. Yine bu işletmeden şezlong ve şemsiye kiralamanız da mümkün. Buraya geldiğinizde temiz ve berrak bir denize girip, bölgede kamp yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Kurfallı Altı Plajı

Kurfallı Altı Plajı
Kurfallı Altı Plajı

Göksu Deresi ile Karadeniz’in tam da birleştiği bir konumda yer alan Kurfallı Altı Plajı, sessiz ve sakin bir tatil dönemi geçirmek isteyen kişiler için en iyi seçeneklerden biri olacaktır. İncecik kum tanelerine sahip olan ve gerçekten de nezih bir yapıdadır diyebileceğimiz bu plaj, aynı zamanda İstanbul’da denize girilecek yerler arasında da iyi bir alternatif niteliğindedir. Üstelik bu gözden ırak olan plaj bölgesinde bir de tesis yer alıyor olmakla birlikte, dilerseniz bu tesisten uygun fiyatlarla şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Eğer bölgeyi sevdiyseniz ve birkaç gün kalmak isterseniz, burada kamp kurabileceğiniz anlar da mevcuttur. 

Sahilköy Plajı

Sahilköy Plajı
Sahilköy Plajı

Ağva ve İstanbul’da kamp yapılacak yerler arasında olan Sahilköy Plajı, elbette ki bununla birlikte dilediğiniz gibi yüzme ve güneşlenme keyfi yapabileceğiniz de bir yerdir. Şile sahil yolu üzerinde yer alan bu plaj, eski bir adıyla Domalı Plajı olarak da bilinmekte. Ayrıca bu bölgede çadır kamp konaklamasının yanı sıra, bungalov evlerde konaklama olanağınız da bulunmaktadır. Sahilköy Plajı tesisinde denize girmek isteyen misafirler için şemsiye ve şezlong kiralama, kamp yapmak isteyen misafirler için çadır kampı ile bungalov ev kiralaması, bunların yanında da yiyecek – içecek temini yapılmaktadır. 

Doğancılı Plajı

Doğancılı Plajı
Doğancılı Plajı

Bölgedeki en ünlü plajlar arsında yer alan Doğancılı Plajı, sahil kısmında yazlık evlerin bulunduğu nispeten kalabalık bir bölgedir. Buradaki deni rengi turkuaz bir yapıda olup, sahil şeridi ise gerçekten de çok uzundur. Bu plajın sahip olduğu kumun incecik, altın sarısı ve tertemiz oluşu, bizim de Doğancılı Plajı’nı siz değerli okurlarımıza tavsiye etmesindeki en büyük etmenlerdir. Plaj yerine giriş tamamen ücretsizdir. Buraya geldiğinizde sadece araç otoparkı, şezlong, şemsiye ve kendi özel ihtiyaçlarınıza para ödersiniz. 

Sofular Plajı

Sofular Plajı
Sofular Plajı

Yine uzun ve incecik kumlu bir kumsala sahip olan Sofular Plajı, aynı zamanda diğer plajlara göre daha sakin bir deniz suyuna sahiptir. Ve bu özelliği de Sofular Plajı’nı İstanbul’da çocuklu ailelerin gidebileceği plajlar arasına dahil etmektedir. Bu plaja geldiğinizde sevdiklerinizle birlikte güzel bir yüzme ve güneşlenme keyfi yaparak, aynı zamanda uzunca da bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında ise yine plaj bölgesi civarında piknik yapmanız da mümkündür. Ancak plaj bölgesinde herhangi bir işletme veya tesis bulunmadığı için ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi daha önceden temin etmenizi öneriyoruz. 

Şile Halk Plajı

Şile Halk Plajı
Şile Halk Plajı

Her ne kadar Şile sınırları içerisinde yer alıyor olsa da burası, Ağva beldesine de oldukça yakın ve yine bu beldeye gelen tatilcilerin tercih ettiği bir seçenek olarak dikkat çekmektedir. Üstelik bu plaj yerine gelirken yanınızda fazla eşya taşımanıza da hiç gerek olmayacaktır. Şile Halk Plajı’nda siz değerli tatilcileri için büfe, tesis ve işletmeler mevcuttur. Sizler de dilerseniz bu işletmelerden yeme – içme, şezlong, şemsiye, duş, lavabo, alışveriş ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sakin, sığ ve çok da temiz bir denize sahip olan plajın özellikle de hafta sonlarında çok kalabalık olduğunu belirtmek isteriz. Eğer imkanınız varsa, hafta sonu kalabalığından etkilenmeyip daha sakin bir tatil deneyimi için burayı hafta içi bir günde tercih edebilirsin.

Kumbaba ve Ağlayankaya Plajları

Kumbaba ve Ağlayankaya Plajları
Kumbaba ve Ağlayankaya Plajları

Bundan 50 sene öncesinde ve günümüzde bile popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyen, her bir yaz tatili sezonunda on binlerce tatilci tarafından tercih edilen Kumbaba ve Ağlayankaya Plajları, sakin ve bir o kadar da temizdir. Plajda aynı gün yüzen ve güneşlenen kişi sayısı her ne kadar çok fazla olsa da, plaj alanının büyüklüğüyle birlikte bu kalabalık pek de rahatsız edici boyutlarda değildir. Yine buraya geldiğinizde güzel bir yüzme ve güneşlenme keyfinin yanı sıra, plaj yerinde bulunan işletmelerden birçok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. 

Kabakoz Plajı

Kabakoz Plajı
Kabakoz Plajı

Belki de Ağva beldesinin en az bilinen plajları arasında olan Kabakoz Plajı, bu vesileyle çok da fazla kalabalık olmayan bir yerdir. Kalabalık olmayışı ise plaj bölgesinin daima sessiz, sakin, temiz ve doğal dengesini bozmadığı bir yapıya sahip oluşunu güçlendirmekte. Plaj bölgesinin küçük, gözlerden uzak, sessiz ve bir o kadar da muhteşem bir yapıda olması, özellikle de sevgililer ve genç çiftlerin çokça dikkatini çekiyor. Eğer sizler de balayı dönemindeyseniz, bu harika tatiliniz esnasında Kabakoz Plajı’nı tercih edebilirsiniz. 

Akçakese Plajı

Akçakese Plajı
Akçakese Plajı

Ağva’da bulunan ve çok az kişinin bildiği bir diğer plaj yeri ise Akçakese Plajı’dır. Dik kayalıkların arasında yer alan bu bölge, uzak kısımlardan ve anayollardan görülememektedir. Elbette ki diğer yerlerden rahatlıkla görülemediği için de yaz sezonlarında buraya az sayıda tatilci gelmekte ve gelen herkes, huzur içinde yüzüp güneşlenebilmektedir. Üstelik plaj bölgesi gerçekten de çok temiz ve deniz suyu da dalgasız bir yapıdadır. Ağva tatilinizde güzel bir plaj deneyimi yaşamak istiyorsanız, Akçakese Plajı’nı sizlere öneririz. 

İmrenli Plajı

İmrenli Plajı
İmrenli Plajı

Bir önceki başlığımızda bahsettiğimiz Akçakese Plajı’nın yakın bir konumunda yer alan ve en az orası kadar sakin bir yer olan İmrenli Plajı, uzun ve tertemiz bir sahil şeridine sahiptir. Burası adeta dört dörtlük bir plaj yeri diyebiliriz. Tek eksiği, plaj yeri içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesisin bulunmamasıdır. Eğer ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi önceden hazırlamışsanız, hatta yanınıza kamp çadırınızı da alarak bu plaj bölgesinde birkaç gün boyunca konaklayarak mükemmel bir deniz tatili yapabilirsiniz. 

Kadırga Koyu

Kadırga Koyu
Kadırga Koyu

Ağva ve İstanbul’un en güzel koyları arasında gösterilen Kadırga Koyu, ilçe merkezine yaklaşık olarak 7 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Aynı zamanda bir plaja sahip olan ve dilerseniz yüzme keyfi yapabileceğiniz bu koy, Karadeniz’den gelen o hırçın dalgaların yüzyıllar boyunca kıyıya vurması sonucunda oluşmuş bir doğal güzelliktir. Tıpkı bir amfi tiyatro görünümünde olan koyun, çok az kişi tarafından biliniyor olduğunu da belirtmek isteriz. Buraya geldiğinizde koy bölgesinin üst kısmına sandalyelerinizi kurarak güzel bir bölge manzarası seyredip sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. 

Kilimli Koyu

Kilimli Koyu
Kilimli Koyu

Adeta el değmemiş bir güzelliğe sahip olan Kilimli Koyu, bembeyaz kumu ve berrak deniz suyuyla birlikte Ağva beldesinin en gözde tatil yerleri arasında gösterilir. Burası her ne kadar gözde bir yer olsa da aslında çok az kişi tarafından biliniyor ve sessizlik ile sakinliği seven tatilcilerin de uzun uğraşlar sonucunda haberdar oldukları bir bölgedir. Ancak biz, siz değerli okurlarımızın burayı bilip tercih etmesi için içeriğimizde Kilimli Koyu’na yer vermek istedik. Doğa ile adeta baş başa kalmış olacağınız bu bölgede, dilerseniz tamamen ücretsiz bir şekilde kamp da yapabilirsiniz. Hem boy bölgesindeki günübirlik tatillerinizde, hem de birkaç günlük kamp deneyiminiz esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi, bölgede yer alan işletmeden temin edebilirsiniz. 

Göksu Nehri

Göksu Nehri
Göksu Nehri

Sahip olduğu doğal güzelliğiyle birlikte insanı adeta kendisine hayran bırakan Göksu Nehri, Ağva beldesinin batı taraflarında yer alıyor. Yemyeşil bir ormanın içerisinden geçerek Karadeniz’e dökülen bu nehir, özellikle de son birkaç yılda epeyce talep görüyor. Nehir çevresinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmamakta. Ancak nehir yakınlarında tatil amaçlı birçok yapının yer aldığını söyleyebiliriz. Siz de bu kısımlara gelerek nehir üzerinde kano turları yapabilir, nehrin de içinden geçmiş olduğu ormanda yürüyüşe çıkabilir, nehir etrafındaki restoranlarda birbirinden güzel yemekler yiyebilir ve yine nehire yakın bölgelerde konumlandırılmış olan Ağva otel seçenekleri dahilinde dilediğiniz kadar konaklayabilirsiniz. 

Saklıgöl

Saklıgöl
Saklıgöl

Ağva’nın Kamandere Köyü sınırları içerisinde yer alan Saklıgöl, içerisinde birbirinden farklı doğal güzelliği bulunduran nadide bir bölgedir. Baştan aşağı doğal güzellik olan Ağva beldesinde oldukça ideal bir tatil rotası olan bu bölge, günün ilk saatlerinden gün sonuna kadar farklı etkinler yapabileceğiniz standarttadır. Örneğin güne erken bir saatte başlayıp ilk olarak bölgede küçük çaplı bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Daha sonrasında tamamen organik ve köy havası tadında sağlam bir kahvaltı yaparak, bu sefer de direkt olarak orman içerisinde daha uzun bir yürüyüş tercih edebilirsiniz.

İşte bu yürüyüş sizi tam anlamıyla yoracak ve acıktıracaktır. Bu yorulmanın ardından o nadide doğal güzelliklerin içerisinde piknik yapmak, sizlere gerçekten de çok iyi gelecek. Pikniğin ardından göl üzerinde eğlenceli bir tekne turuna çıkarak, o esnada da birbirinden güzel fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz. Akşam olduğunda ise yine güzel bir pikniğin ardından kamp çadırınıza çekilerek, gecenin o güzel sessizliği ile baş başa kalabilirsiniz. 

Yeşilçay Deresi

Yeşilçay Deresi
Yeşilçay Deresi

Yıl genelinde durgun, ancak yaz aylarında daha hareketli bir yapıda olan Yeşilçay Deresi, Ağva gezilecek yerler arasında tercih edebileceğiniz güzel bir doğal oluşumdur. Nehrin kenarlarında ise birbirinden güzel restoran, kafe ve çay bahçeleri konumlandırılmış olup, bu işletmelerden biribirinden güzel lezzetleri tadıp deneyimleyebilirsiniz. Gerek dere rengi, gerekse de çevre doğadaki rengin tamamen yeşil tonlarda olması, sizlere tam anlamıyla huzur verecek ve burada adeta ruhunuzu rahatlatacaksınız. 

Kurudere Şelalesi

Kurudere Şelalesi
Kurudere Şelalesi

Ağva ve İstanbul’da gezilecek şelaleler arasında olan Kurudere Şelalesi, doğal kaynaklardan gelen buz gibi bir suya sahiptir. Özellikle de yazın en kavurucu dönemlerinde buraya geldiyseniz ve serinlemek istiyorsanız, şelale suyunun dökülmüş olduğu küçük gölete girmeyi sizler için önerebiliriz. Ayrıca burada doğa yürüyüşü yapıp şelale göletlerinde yüzmenin yanı sıra, tırmanış sporları ve kamp kurma etkinlikleri de yapabilirsiniz. 

Gürlek Mağarası

Gürlek Mağarası
Gürlek Mağarası

Envai çeşit doğal güzellik ve oluşumun yer aldığı Ağva beldesi, aynı zamanda esrarengiz mağaralara da ev sahipliği yapıyor. İşte bu mağaralardan biri olan Gürlek Mağarası, çok eski zamanlarda Hristiyan vatandaşlarının sığınak olarak kulladığı bir yerdi. Takvimler 1985 yılını gösterdiğinde, mağaranın da içerisinde yer aldığı Hacıllık Köyü’nde öğretmenlik yapan Osman Yardımcı tarafından keşfedilmiştir. Bu keşfin ardından bölgeye gelen arkeologlar, burada gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar sonucunda insan kemikleri ile bazı eşyalar bulmuş ve tüm bunların, 3 – 4’üncü yüzyıldan kalma olduğunu tespit etmişlerdir. Sizler de Ağva gezilecek yerler listenize güzel bir mağara deneyimi eklemek istiyorsanız, Gürlek Mağarası’na gelebilirsiniz. 

Ağva Green Park Camping

Ağva Green Park Camping
Ağva Green Park Camping

Ağva beldesinin tam bir doğal güzellik diyarı olduğunu söylemiştik. Elbette ki böylesine doğal güzelliklerle dolu olan bir yerde kamp kurmamak ve o deneyimi yaşamamak, asla olmaz. Şimdi sizler için şehirden uzaklaşarak kendi iç sesinizle birlikte doğaya doğru söyle bir açılıp, kamp kurma olanağınızın olduğu çok güzel bir yerden bahsetmek istiyoruz.

İçerisinde tam 100 adet karavan ve çadır kapasitesi bulunan, ayrıca da bunlara ek olarak kendi karavan veya çadırınızı da getirip kurabileceğiniz Ağva Green Park Camping, bu konudaki en iyi seçeneklerinizden biri olacaktır. Ağva ve İstanbul kamp yapılacak yerler arasında olan bu kamp tesisi, misafirleri içn aynı zamanda bungalov ev konaklama hizmeti de sunmaktadır. Ve burada konakladığınız süre boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz her bir şeyi temin edebilmeniz adına market ve kafe mevcuttur. 

Hacıllı Köyü

Hacıllı Köyü
Hacıllı Köyü

Şile ilçesinde yer alan ve İstanbul’un en güzel köyleri arasında gösterilen Hacıllı Köyü, yaz aylarının en vazgeçilmez tatil rotalarından biridir. Özellikle de İstanbul’a yakın oluşu, büyük şehirin kalabalığından kaçarak sessiz, sakin ve doğal güzelliklerle dolu bir yer arayışında olan tatilcilerin, Hacıllı Köyü’ne akın etmesindeki en büyük etkendir. Siz de bu muhteşem güzellikteki köye geldiğinizde yemyeşil bir doğayla tanışacak, dereleri gezip görecek, şelaleleri keşfedecek ve dilerseniz de burada kamp kurabileceksiniz. Hatta bir kamp çadırınız yoksa bile köyde bulunan ücretli kamp tesislerini tercih edebilirsiniz. 

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu