Bodrum Gezilecek Yerler (En İyi 31 Yer)

Bodrum gezilecek yerler listemize, bu harika tatil kentinin ufak bir tanıtımı ile başlamak isteriz. Muğla’nın ve hatta ülkemizin en turistlik kentlerinden biri olan Bodrum, birbirinden güzel plajları, tatil köyleri, renkli gece hayatı ve tarihi mekanları gerçekten de Ege Bölgesinin altın noktası niteliğindedir.

Bodrum Gezilecek Yerler

Sokaklarında yürürken bile o kültür dokusunu ve bölgenin ambiyansını en güzel şekilde hissetmemiz mümkün olacaktır. Ve Bodrum ilçesini tam anlamıyla gezip görmek için ortalama olarak 5 gününüzü ayırmanız gerekecektir. Ancak burada gezip göreceğiniz hemen her yerin, yoğun bir kalabalık dahilinde olabileceği bilgisini de peşinen vermek isteriz. Muğla Bodrum gezilecek yerlerin bazıları tamamen ücretsiz olup, bazı yerlerden ise hizmete göre ücret talep edilmektedir. Müze ve tarihi mekan gezilerinizde, yanınızda bir adet Müzekart bulundurarak buralara tamamen ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Zeki Müren Sanat Müzesi

Zeki Müren Sanat Müzesi
Zeki Müren Sanat Müzesi

Ülkemizin sanat güneşi olarak bilinen ve güneşi hiçbir zaman batmayacak olan usta sanatçımız Zeki Müren, yaşamının son günlerini Bodrum’da yer alan iki katlı evinde geçirmiştir. Usta sanatçının vefatından sonra ise o ev bir müzeye dönüştürüldü ve Zeki Müren Sanat Müzesi olarak ziyarete açıldı. Bu müzede Zeki Müren’e ait sahne kostümleri, takıları, tabloları, ödülleri, fotoğrafları, diğer kişisel eşyaları ve sanatçının kullanmış olduğu arabası ile bir de bronz heykelini görüp inceleyebilirsiniz.

Bodrum Deniz Müzesi

Bodrum Deniz Müzesi
Bodrum Deniz Müzesi

Bu müzedeki eserler, 2010’lu yıllarda bir çadır içerisinde sergileniyordu. Sonrasında ise Bodrum Belediyesi bu duruma el attı ve yeni bir müze binası yaparak, çadır içerisindeki tüm eserleri bu binaya taşıdı. Müzekart kullanarak tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz Bodrum Deniz Müzesinde, Bodrum bölgesine ait tekne modelleri, birbirinden güzel deniz kabukları, Halikarnas balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya ait olan özel eşyalar, fotoğraflar ve belgeler yer almaktadır.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Türkiye’nin tek sualtı arkeoloji müzesi olma özelliği taşıyan ve dünyada bu alandaki sayılı yerlerden biri olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi bünyesinde yer almaktadır. Müzede, Bodrum ve çevresinde gerçekleşen kazı çalışmaları sonucunda bulunan eserler sergileniyor. İçerisinde toplam 14 adet sergi salonunun bulunduğu müzede, ayrıca 1025 yılında batan bir gemiye ait kalıntılar da sergilenmektedir.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Bodrum’un kültürel bölgeleri arasında olan bu köy, 2013 yılı itibariyle halk ziyaretine açılmıştır. Köyde sanat galerileri, tasarım atölyeleri, el işi dükkanları, birbirinden güzel restoran ve kafeler bulunmaktadır. Elbette ki sadece bunlarla sınırlı olmayıp, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’ne giderek farklı konserlere, sanat gösterilerine ve çeşitli kültür etkinliklerine de katılım sağlayabilirsiniz.

Barlar Sokağı

Bodrum Barlar Sokağı
Bodrum Barlar Sokağı

Diğer bir adıyla Gümbet Barlar Sokağı olarak da bilinen bu bölge, yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Bodrum’a tatile gelen ünlüler ise çoğunluka Barlar Sokağı’nda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Fiyat açısından da diğer yerlere oranla daha pahalı olan Barlar Sokağı; rengarenk ışıltılı ortamı, sınırsız eğlence imkanları ve lezzetli yemekleriyle, imkanı olan herkesin kesinlikle gelip görmesi gereken bir yerdir.

Bitez Plajı

Bitez Plajı
Bitez Plajı

Bodrum’un en uzun sahiline sahip olan Bitez Plajı, aynı zamanda bölgenin bu alandaki en iyi seçenekleri arasında yer almaktadır. Masmavi denizi, birbirinden güzel meyve bahçeleri, harika kumu ve en ideal açıdan vuran güneşi ile siz de bu plajı çok seveceksiniz.

Gün Batımı Plajı

Gün Batımı Plajı
Gün Batımı Plajı

Adından da anlaşılacağı üzere, ziyaretçilerine harika bir gün batımı manzarası izleten bu plaj, Bodrum’un en güzel yerleri arasındadır. Ek olarak, mavi bayraklı plaj statüsündeki bu yer, Bodrum’un en çok tercih edilen plajları arasında da gösterilir. Eğer kendi özel aracınız yoksa bile, toplu taşımaları kullanarak Gün Batımı Plajı’nın hemen yanına kadar gelebilir, buradan şezlong ve şemsiye kiralayarak muhteşem bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Yahşi Plajı

Yahşi Plajı
Yahşi Plajı

Bodrum ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Yahşi Plajı, aynı zamanda Ortakent Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Yine mavi bayraklı plaj özelliği taşıyan bu bölge, oldukça berrak ve masmavi bir suya sahiptir. Rüzgar açısının da oldukça iyi olması ve sıkça rüzgar alması vesilesiyle, burada rüzgar sörfü gibi çok eğlenceli bir aktiviteyi de gerçekleştirebilirsiniz.

Gümüşlük Halk Plajı

Gümüşlük Halk Plajı
Gümüşlük Halk Plajı

Bodrum’un tatil yapılacak bölgeleri arasında akla ilk gelen seçeneklerden biri olan ve ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıkta yer alan Gümüşlük, oldukça sessiz bir bölgedir. Ancak bu plajın denizi biraz fazla rüzgar aldığı için gerçekten de çok dalgalıdır ve bu sebepten ötürü, hiçbir zaman diğer plajlar kadar dolmaz. Sizler de eğer Gümüşlük Halk Plajına gelerek yüzmek istiyorsanız, dikkatli olmanızı ve fazla açılmamanızı tavsiye ederiz.

Kumbahçe Sahili

Kumbahçe Sahili
Kumbahçe Sahili

Gün batımı keyfini en güzel şekilde yaşayabileceğiniz bir diğer yer olan ve Bodrum Kalesi’nin de hemen karşısında yer alan Kumbahçe Sahili, aslında kumdan değil de daha çok küçük çakıl taşlarından oluşmaktadır. Denizi ve çevresindeki mekanlar açısından gerçekten de muhteşem bir yer olan sahil bölgesini, eminiz ki sizler de çok seveceksiniz.

Sarnış Beach Club

Sarnış Beach Club
Sarnış Beach Club

Bodrum’un en ünlü plajı neresidir diye sorulacak olursa, eminiz ki birçok kişinin cevabı Sarnış Beach Club olacaktır. Plaj içerisinde doyasıya eğlenebilmeniz için barlar, sörf noktaları ve özel alanlar, birbirinden güzel yemekler yiyebilmeniz için de nezih bir restoran yer almaktadır. Eğer bütçe konusunda biraz fedakarlık yapıp, bu plaj ve eğlence alanını tercih ederseniz, bu sizin için gerçekten de unutulmaz güzellikte bir deneyim olacak.

Beyaz Beach

Beyaz Beach
Beyaz Beach

Bodrum aileler için uygun plaj seçenekleri arasında olan, yine bekar ve genç ziyaretçilerin de sıkça tercih ettiği Beyaz Beach, Bitez bölgesinde yer almaktadır. Bu plaja gelerek doyasıya yüzüp, denizden çıktıktan sonra şezlong ve minder kiralayıp güzelce uzanabilir ayrıca eş zamanlı olarak da arka tarafta çalan dinlendirici müziklere kulak verebilirsiniz.

Dalga Beach

Dalga Beach
Dalga Beach

Bodrum ücretsiz plaj seçenekleri dahilindeki Dalga Beach, yaz tatilin tadını doyasıya çıkaracağınız bir diğer sahildir. Burada misafirlerden hiçbir şekilde şezlong ve minder ücreti alınmamaktadır. Personellerinin de ayrı bir sıcakkanlı ve güler yüzlü olduğu Dalga Beach’de sadece yeme içme hizmetlerine para ödersiniz.

Şevket Sabancı Parkı

Şevket Sabancı Parkı
Şevket Sabancı Parkı

Yemyeşil doğası ve muhteşem bir sahile sahip olan Şevket Sabancı Parkı, 2003 yılında halkın hizmetine açılmıştır. Bodrum ilçesinin Turgutreis mahallesinde yer alan bu parka gelerek, muhteşem bir gün batımı manzarası izleyebilir ve muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz. Ayrıca bu parkın hemen üst kısmında Mavi Park Restaurant adında bir işletme vardır ve burası, bölgenin en ünlü yerlerinden biri olarak gösterilir.

Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Usuluk Koyu Tabiat Parkı
Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Birbirinden güzel ağaç türleri ile çevrili olan Usuluk Koyu Tabiat Parkı, şehrin karmaşa ve gürültüsünden bir an için uzaklaşmak amacıyla tercih edilebilecek en iyi seçenekler arasındadır. Bitki örtüsü ve havasının güzel olduğu kadar denizinin de gerçekten üst standartlar dahilinde olduğunu söyleyebildiğimiz bu tabiat parkı, en güzel yüzme deneyimlerinize öncülük edecektir.

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Bodrum Tuzla Kuş Cenneti
Bodrum Tuzla Kuş Cenneti

Şimdi de canlıların yaşam ortamına şöyle bir göz atıp, Bodrum Tuzla Kuş Cennetini hep birlikte gezelim istiyoruz. Bodrum ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan bu bölgede; allı turna, meke, yaban kazı ve daha birçok farklı kuş türünü çok yakından inceleme fırsatı bulacaksınız. Ve sanırsak burada en çok da görmeye pek alışık olmadığımız flamingo türü kuşlar dikkatinizi çekecek. Daha çok Mart ve Nisan aylarında gelmenizi tavsiye ettiğimiz bu bölgede, birbirinden güzel fotoğraflar çekme fırsatı da yakalayacaksınız.

Cennet Koyu

Cennet Koyu
Cennet Koyu

Bodrum’un, ülkemizin ve hatta dünyanın en güzel koylarından birine doğru çoktan yolculuğa çıktık bile. Burası neresi diye heyecanlı bir merak içerisinde olduğunuzu tahmin ediyor ve sizleri Cennet Koyu ile tanıştırmak istiyoruz. Turkuaz renk yapısı, suyunun tertemiz ve çevresinin de alabildiğine yeşil bitki örtüsüyle kaplı oluşundan ötürü Cennet Koyu, sizi kendisine hayran bırakacak bir güzelliğe sahip. Burada bulunan özel kamp alanı dahilinde dilediğiniz gibi konaklayabilirsiniz.

Torba Koyu

Torba Koyu
Torba Koyu

Diğer başlıklarımızda, Bodrum’a ait olan plaj ve koyların mavi bayrak statüsünde olduğunu belirtmiştik. Hatta bu listede, şu an içeriğimizde olmayan ve yine mavi bayrağı bulunan birçok plaj ve koyun da var olduğunu belirtmek isteriz. Ancak tüm bunlardan çok daha farklı bir açıdan bakmamız gereken Torba Koyu, tam 7 adet mavi bayrak ödülü kazanarak belki de bu alandaki rekoru elinde bulundurmaktadır. Muhteşem bir doğa ve suya sahip olan bu koyda dilediğiniz gibi yüzebilecek, etraftan gelen kuş sesleriyle de en güzel şekilde huzur bulacaksınız.

Gerenkuyu Koyu

Gerenkuyu Koyu
Gerenkuyu Koyu

Bodrum’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alıp ilçeden ulaşımın gayet kolay olduğu Gerenkuyu Koyu, doyasıya yüzme etkinliklerin yanında, ayrıca dilediğiniz gibi piknik yapabileceğiniz standartlardaki bir yerdir. Koy bölgesi oldukça geniş ve havadardır. Yani Bodrum ilçesi geneli çok sıcak olsa bile, bu koy bölgesinde olduğunuz sürece o kavurucu sıcakları pek de hissetmezsiniz. Ayrıca buradaki piknik etkinliklerinizde, kontrollü olmak şartıyla mangal yakabildiğiniz müjdesini de vermiş olalım.

Adabükü Doktorlar Sitesi

Adabükü Doktorlar Sitesi
Adabükü Doktorlar Sitesi

Gerçekten de çok sakin olan Adabükü Doktorlar Sitesi bölgesi, Bodrum gezilecek yerler arasında en doğal görünüme sahip olan yerlerden biridir. Burada doktorlar sitesi adında, yıllar önce inşa edilmiş bir yer bulunmaktadır. Bölgenin doğal oluşumuna zarar verilmeden inşa edilen bu siteye, dışarıdan hiçbir şekilde turist kabul edilmiyor. Ancak sitenin hemen yamaç noktasındaki plaja giderek dilediğiniz gibi yüzüp güneşlenme olanağınız bulunmaktadır.

Orak Adası

Orak Adası
Orak Adası

Bodrum’da dalış yapılacak en iyi yerler arasında olan Orak Adası’na, Bodrum ilçe merkezinden tekne ile yola çıkılıp, 1-2 saat arası bir süre sonunda ulaşabileceksiniz. Yapısı orak şekinde olduğu için adını da tam olarak buradan alan bu adaya, sürekli olarak tekne turları düzenlenmekte ve ziyaret edilmektedir. Siz de bu adanın denizinde, profesyonel dalgıçlar gözetiminde dalış yapabilirsiniz.

Tavşan Adası

Tavşan Adası
Tavşan Adası

Bodrum gezilip görülecek adalar arasında genelde ilk sıralarda olan Tavşan Adası, diğer adaların aksine yürüyerek ulaşılabilecek bir yerdir. Adada çok sayıda tavşan yaşamaktadır ve adanın ismi de buradan esinlenerek belirlenmiştir. Tam gün batımına yakın saatlerde Tavşan Adası’nın ideal bir konumunda yer alırsanız, gerçekten de unutulmayacak güzellikte manzaralar seyredebilirsiniz.

Karaada

Karaada
Karaada

İsmi kara ancak kendisi en güzel yeşilliklerle dolu olan bu bölge, günübirlik düzenlenen tekne turları ile her gün binlerce misafir ağırlıyor. Karaada’da tam da buraya gelen teknelerin yanaştığı yerde, bir adet mağara yer almaktadır. Bu mağara içerisinde şifalı çamur ile sıcak su bulunmakla birlikte, bunların cilt hastalıklarına iyi geldiği düşünülmekte. Turistler ise bu durumu kendilerine eğlence edinip, bu mağarada her yerlerini çamurla kapladıktan sonra birbirinden güzel fotoğraflar çekiliyorlar.

Bodrum Aquapark

Bodrum Aquapark
Bodrum Aquapark

Bodrum’un en büyük su parkı olarak bilinen Bodrum Aquapark, önceki zamanlarda Dedeman Aquapark olarak anılıyordu. En çok da çocukların ilgisini çeken ancak 7’den 70’e herkesin gönül rahatlığıyla eğlenebileceği bu tesis, içerisinde birbirinden güzel su kaydırakları, havuzlar, çocuk oyun alanları, restoran, kafe ve barlar bulunduruyor. Elbette ki bunlarla da sınırlı olmayıp, Bodrum Aquapark’a gelerek canlı DJ performanslarını izleyip birbirinden eğlenceli dans, müzik ve köpüklü parti etkinliklerine katılabilirsiniz.

Fun Town Yahşi Park

Fun Town Yahşi Park
Fun Town Yahşi Park

Adrenalin tutkunları için inşa edilmiş olan ve Ortakent yolu üzerinde yer alan Fun Town Yahşi Park, oldukça büyük bir açık hava eğlence merkezi olarak tanımlanır. Özellikle de çocuklarınız buraya geldiğinde sanki daha önce hiç bu kadar eğlenmemişçesine coşacak ve buradaki etkinliklerden en çok onlar keyif alacaktır. Bu parkta yapılacak etkinliklerin bazılarına şöyle bir göz attığımızda; go-kart, paintball, dart, bilardo, langırt, atış poligonu, çocuk oyun alanı, RC araba pisti ve masa tenisi gibi birçok seçenek dahilinde eğlenebileceğinizi söyleyebiliriz.

Yalıkavak

Yalıkavak
Yalıkavak

Lüks bir Bodrum tatiline gelen misafirlerin en uğrak yerlerinden biri olan Yalıkavak, Bodrum’da nerede balık yenir? sorusunda akla gelen ilk cevap olma özelliği taşımaktadır. Ulaşımın da kolay olduğu bu bölge, ziyaretçilerine oldukça eğlenceli ve bir o kadar da keyif dolu anlar yaşatıyor. Buraya gelerek istediğiniz kadar yüzebilir, eğlence mekanlarına gidebilir, lüks restoranlarda yemek yiyip, mağazalarından ise dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz.

Gümüşlük

Gümüşlük
Gümüşlük

Gün batımı zamanında denize kurşuni bir renk yansımaktadır ve bölgenin adı da bu renkten dolayı verilmiştir. Gümüşlük bölgesi, eski çağlardan beri var olmasıyla birlikte, bünyesinde birbiriden güzel tarihi doku bulundurmaktadır. Özellikle de balayındaki çiçeği burnunda çiftler, bu bölgedeki restoranlara gelerek gün batımı eşliğinde oldukça romantik akşam yemekleri yemektedir.

Gündoğan

Gündoğan
Gündoğan

Bodrum ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta olup, balıkçıların da vazgeçilmez yuvası olma özelliği taşıyan Gündoğan, kendisine has bir güzelliğe sahiptir. Siz de bu bölgeye gelerek gerçekten de huzur dolu bir tatil serüveni yaşayabilir ve burada bulunan satış noktalarından sevdiklerinize çok şirin hediyeler satın alabilirsiniz. Gündoğan’ın denizi ise genel itibariyle rüzgarlı olduğu için su sporlarıyla uğraşmayı sevenler için gayet uygun bir tercihtir.

Gümbet

Gümbet
Gümbet

Bodrum’da gece hayatının kalbi olarak bilinen ve ilçe merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta yer alan Gümbet, her yıl milyonlarca insanı ağırlayan Barlar Sokağı bölgesini de bünyesinde bulundurur. Gündüzleri deniz ve güneşin tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, akşam saatlerinde ise bu bölgeye gelerek doyasıya eğlenmektedir.

Torba

Torba
Torba

Bodrum’da en çok gidilen yerler arasında olan Torba, masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile birlikte tatilcilerine gerçekten de huzur dolu günler yaşatmaktadır. İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta yer alan bölge, Bodrum’un en lüks otellerini de bünyesinde bulunduruyor. Siz de yaz tatiliniz için güzel bir tatil köyü tercih etmek istiyorsanız, Torba’yı sizlere kesinlikle öneririz.

Mazıköy

Mazıköy
Mazıköy

Bodrum’da el değmemiş doğal güzellikler arasında olan Mazıköy, ziyaret ettiğinizde sizi derinden etkileyecek bir yapıya sahiptir. Şehrin stresinden uzaklaşarak tamamen sessizlik ve kuş cıvıltıları eşliğinde dinlenebileceğiniz bu yer, toplamda 8 adet birbirinden güzel koya da ev sahipliği yapıyor. Mazıköy’ün birbirinden güzel ormanlarını gezerken, dilerseniz bu koylara da girerek yüzebilir ve yine bölgede bulunan nezih restoranlarda yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu