Datça Kamp Alanları (En İyi 16 Kamp Alanı)

Datça'da Kamp Severlerin Uğrayabileceği En İyi 16 Kamp Alanı Listesi

Datça kamp alanlarının sayısı oldukça fazladır ve genellikle güzel manzaralı, doğal ortamlarda yer almaktadır. Bu alanlar, genellikle karavanlar, çadırlar veya araba kampçıları için özel olarak tasarlanmış olup, bazılarında ayrıca bungalov veya mobil evler de bulunmaktadır. Kamp alanları genellikle su ve elektrik gibi temel olanakları sunmaktadır ve bazılarında ayrıca yüzme havuzu, sosyal tesisler, market ve oyun alanları da bulunmaktadır. Ayrıca, çoğu kamp alanında açık veya kapalı mutfaklar, tuvaletler ve duşlar da mevcuttur.

Datça Kamp Alanları

Datça bölgesinde kamp alanlarının birçoğu, plajlara ve turizm merkezlerine yakın yerlerde yer almaktadır ve bu nedenle konaklama için popüler bir seçenektir. Kamp alanlarının çoğu, yaz aylarında yoğun bir şekilde dolup taşmaktadır ve bu nedenle rezervasyon yaptırmak önemlidir. Eğer Datça bölgesinde kamp yapmayı düşünüyorsanız, aklınızdaki her türlü soruyu yanıtlamaya çalışacağız.

 

Kargı Koyu Kamp Alanı

Kargı Koyu Kamp Alanı
Kargı Koyu Kamp Alanı

Kargılı Kamp Alanı, Datça yarımadasının doğal güzellikleriyle çevrili bir bölgede yer almaktadır. Bu kamp alanı, karavanlar, çadırlar ve kampçı arabaları için uygun alanlar sunmaktadır ve ayrıca sosyal tesisler, market ve yüzme havuzu da bulunmaktadır. Kargılı Kamp Alanı’nda ayrıca çeşitli aktiviteler de sunulmaktadır, bu aktiviteler arasında su sporu, bisiklet sürme, yürüyüş ve doğa gezisi gibi seçenekler yer almaktadır. Ayrıca, kamp alanının yakınındaki plajlar ve turizm merkezlerine de kolayca ulaşım imkanı bulunmaktadır. Tüm bu imkanları ile konuklarının dikkatini çekmeyi başaran kamp alanı, Datça bölgesindeki en dikkat çeken kamp alanları arasına girmeyi başarmıştır.

 

Datça Base Camp

Datça Base Camp
Datça Base Camp

Datça Base Camp, doğa ile iç içe bir konumda bulunmaktadır ve konuklarına çeşitli açık hava aktiviteleri, güzel bir manzarayı ve huzurlu bir ortamı sunar. Datça Base Camp, konuklarına çadır, karavan ve otomobil ile gelen kişilere tatil evi seçenekleri sunar. Özel araçlarınızı güvenle park edebileceğiniz alanlar da mevcuttur. Kamp alanında ayrıca duş, tuvalet, çamaşırhane, buzdolabı, barbekü ve mangal alanları mevcuttur. Açık hava etkinlikleri ve gezi rotaları konusunda da konuklarına hizmet vermekten çekinmez. Örneğin, trekking, dağ bisikleti, dalış, yüzme gibi aktiviteler yapabilir veya yörede yapılacak gezi rotalarına katılıp keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Tüm bunlar yetmezmiş gibi konuklarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir restoran hizmeti de verir. Restoranın yemekleri, yöresel lezzetleri ve doğal ürünleri kullanılarak hazırlanır. Datça Base Camp, doğayı seven ve huzurlu bir tatil arayanlar için idealdir. Özellikle yüzme, dağ bisikleti, trekking gibi açık hava etkinlikleri yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Evinizi aratmayacak bir rahatlıktaki kamp deneyimi için burayı tercih edebilirsiniz.

 

Balık Aşıran Koyu Kamp Alanı

Balık Aşıran Koyu Kamp Alanı
Balık Aşıran Koyu Kamp Alanı

Balık Aşıran Koyu, Marmaris-Datça karayolu üstünde yer alan bir koydur. Koy, denizdeki balıkların kıyıdan karşı kıyıya geçmesi sebebiyle bu ismi almıştır. Berrak bir deniz suyuna sahip olan Balık Aşıran Koyu, lüks yat ve teknelerin sıkça uğradığı bir yerdir. Çam ağaçları ile çevrili olan koyun çevresinde güzel bir manzara bulunmaktadır ve bu nedenle doğal bir gölgelik alanı vardır. Bu gölgelik alanı, hem şemsiye olmadan güneşten korunmayı hem de çadır kampı yapmayı mümkün kılar. Burada huzuru en ince ayrıntısına kadar hissedebilirsiniz. Balık Aşıran Koyu, yaz aylarında çok sayıda sırt çantalı gezgin tarafından günübirlik yüzmek veya geceyi orada geçirme amacıyla ziyaret edilir. Ancak, koyun çevresinde ve yol üzerinde ihtiyaçların karşılanabileceği yerel bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle, günübirlik yüzmek için gelenler veya geceyi orada geçirmeyi planlayanlar ihtiyaç duyabilecekleri malzemeleri temin etmeden gelmemelidir.

 

Gıynap Koyu Kamp Alanı

Gıynap Koyu Kamp Alanı
Gıynap Koyu Kamp Alanı

Datça kamp alanlarında bir diğer göze çarpan yer ise Gıynap Koyu’dur. Burası, muazzam berraklıkta bir deniz suyuna sahiptir. Sularda deniz dibinin çıplak gözle bile görülebildiği bir ortamda kulaç atmak, eminiz ki kendinizi hiç olmadığınız kadar mutlu ve rahat hissettirecektir. Koyun sahil kısmı, birkaç düzine metrekareyi geçmeyen küçük bir alandan oluşur ve yerini yükselen tepelere bırakır. Sahilde taşlık alanın bittiği kısımda bulunan düz toprak, çadır kampı yapmak için yeterince uygun bir yerdir. Muhteşem deniz deneyiminin yanında, gece kulağınıza bir müzik gibi gelecek dalga sesleri eşliğinde güzel bir uyku çekmek burada mümkündür.

 

Körmen Camping

Körmen Camping
Körmen Camping

Çadır kampı ve karavan kampı için ideal olan bu yerde, ön planda olmasa da bungalov konaklama da mevcuttur. Bodrum – Datça feribotlarının yanaştığı limana yakın olan Körmen Camping, aracı olmayan konukları için yüzme havuzu imkanı da tanımaktadır. Denize gitmek istemeyen misafirler, açık yüzme havuzunda zaman geçirebilirler. İşletmenin restoran bölümünden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir veya mangal ve barbekü için belirlenen alanlarda ateş yakarak keyif yapabilirsiniz. Ayrıca, kendi yiyecek ve içeceklerinizi de getirebilirsiniz. Kamp alanı içinde, çamaşırhane, sıcak su, buzdolabı, mangal alanı, tuvalet, duş, masa ve sandalye gibi imkanlar da mevcuttur.

 

Bencik Koyu Kamp Alanı

Bencik Koyu Kamp Alanı
Bencik Koyu Kamp Alanı

Datça’nın Hisarönü sınırları içinde bulunan Bencik Koyu kamp alanı, sakin ve huzurlu bir kamp tatili için mükemmel bir yerdir. Burası, yemyeşil bir ormanla çevrili ve rüzgarlara karşı korunaklı bir bölgedir. Bu sayede koy, özellikle yat ve teknelerin uğrak noktası hâline gelmiştir. Rüzgârı kesen konumu sayesinde Bencik Koyu çevresinde dalış ve yüzme gibi aktiviteleri de güvenle yapabilirsiniz. Bölge, sezon içinde bile oldukça sessizdir ve bu sayede çadırınızı kurduktan sonra konforlu bir konaklamanın keyfini çıkartabilirsiniz. Bölgenin yüksek oksijen seviyesi de size iyi gelecektir. Koy çevresinde konaklarken gün içerisinde derin nefesler alabilir, bisiklet sürebilir ya da parlak yıldızlar altında bir kamp ateşinin keyfini çıkartabilirsiniz. Bencik Koyu’na ulaşmak için özel aracınızı kullanabilir ya da Datça Hisarönü istikametinden kalkan teknelere binebilirsiniz. Ancak, koy çevresinde ve yol üzerinde herhangi bir özel tesis bulunmamaktadır ve bu nedenle kamp alanında konaklarken günlük yeme-içme ya da duş gibi ihtiyaçlarınızı kendi imkanlarınız ile karşılamak durumundasınız.

 

Domuzbükü Koyu Kamp Alanı

Domuzbükü Koyu Kamp Alanı
Domuzbükü Koyu Kamp Alanı

Datça’nın en sevilen tatil bölgelerinden biri olan Domuzbükü Koyu Kamp Alanı, güzel bir kamp deneyimi yaşamak isteyen kişilerin sıkça tercih ettiği yerlerden biridir. Domuzbükü Koyu, Datça bölgesinde denize girmek ve çadır kampı yapmak isteyenler için popüler bir seçenektir. Koy, Datça’ya yaklaşık 10 kilometre mesafededir ve ne yazık ki araçla ulaşım imkânı yoktur. Domuzbükü Koyu’na ulaşım yalnızca Datça ilçe merkezinden hareket eden günübirlik tekne turlarıyla sağlanır. Bu ulaşım yalnızca deniz yolu ile yapılması, koy ve çevresini temiz ve bakir kılar ve deniz suyunun da her daim berrak olmasını sağlar.  Sakin ve sessiz bir ortamda ruhunuzu dinlendirirken bedeninizi de güçlendirebileceğiniz fiziksel aktiviteler yapma imkanı bulabilirsiniz. Bölgede kitap okuyabilir, yoga yapabilir, trekking yapabilir, gezi planlayabilir ya da dalış ile yüzme gibi aktiviteleri aileniz veya yakınlarınız ile keyif içinde yapabilirsiniz.

 

Akvaryum Plajı Palamutbükü

Akvaryum Plajı Palamutbükü
Akvaryum Plajı Palamutbükü

Akvaryum Plajı, Datça merkezine yaklaşık 27 km mesafede yer alan bir yerdir ve adeta görenleri hayran bırakan berrak suyu ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Bu plaj,  genellikle çadır kampı için tercih edilen bir yerdir ve Palamütbükü ve Ovabükü plajları arasında bulunur. Plajın ulaşılır konumu, günübirlik ziyaretçilerin yol üzerinde durarak gelmelerine yardımcı olur. Akvaryum Plajı, muhteşem denizi, ağaçlık alanları ve gölgelik bölgeleriyle tatil için idealdir. Plajın üst kısmı ağaçlık bir alandan oluşuyor ve bu sayede kamp alanında gölgelik bölgeler bol miktarda mevcuttur. Dilerseniz burada özgürce yüzebilir, dalış yapabilir, trekking yapabilir ya da yakınlarınız ile bisiklet sürüp keyifli dakikalarınızı birkaç dakika daha uzatabilirsiniz. Bu özellikler burayı piknik ve çadır kampı için mükemmel bir yer haline getiriyor.

 

Bal Badem Bungalov

Bal Badem Bungalov
Bal Badem Bungalov

Bal Badem Bungalov, Datça’nın Mesudiye Köyü’nde yer alan bir tesistir. Konum olarak, ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bu tesis, yemyeşil bir doğal güzelliğin içinde bulunan bungalov yapıları ile hizmet vermektedir. Özellikle, Ovabükü Plajı’nın yakınlığı nedeniyle sezon boyunca tercih edilmektedir. Burada, konforlu bir tatil yaparken yüzme gibi aktiviteler ile vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Tesis, evcil hayvan dostudur ve bungalov konaklama imkânı sunmaktadır. Misafirler, özel tahsis edilmiş klima, TV ve su ısıtıcı gibi imkânlardan yararlanabilirler. Tesisin bahçesinde ve dinlenme alanında da vakit geçirebilirsiniz. Bal Badem, ayrıca özel yüzme havuzu olan bir tesistir. Ahşap platformlar üzerine kurulu şemsiye ve şezlonglar yer almaktadır. Denizi tercih etmeyen konuklar için özenle yapılmış bu havuz, size konforlu bir tatil deneyimi sunmaktadır. Bu tesiste her yerde bulunmayan bir restoran hizmeti bulunmaktadır. Restoranında, ev yemeklerine benzer lezzetler sunulmaktadır. Sabah, öğle ve akşam yemekleri, tesisin kendi bahçesinde yetiştirilen meyve ve sebzelerle hazırlanır. Bu sayede, tatiliniz sırasında sağlıklı ve doyurucu yemekler yiyebilirsiniz.

 

Ezgim Camping

Ezgim Camping
Ezgim Camping

Ezgim Camping işletmesi, Datça’nın Mesudiye bölgesinde yer alıyor ve Ovabükü Plajı’na yürüme mesafesinde. Tesis, çadır kampı ve bungalov ev seçenekleri sunuyor ve elektrik, buzdolabı, mangal alanı, masa, sandalye, duş, tuvalet, internet, su ve sıcak su gibi temel imkanları sağlıyor. Badem ağaçlarıyla çevrili olan kamping alanında konuklar, tesis içinde çadır kiralayarak veya kendi çadırlarını kurarak kamp yapabiliyor. Tesiste, kendi yemeğinizi hazırlamak için alanlar vardır. Burada kendi ateşinize yakmanıza maalesef izin verilmiyor bunun yerine tesis ortak bir ızgara alanına sahip. Buradan rahatlıkla ızgara türü yiyecekler edinebilirsiniz. Her türlü imkanı sağlayan bu yerde, huzurlu bir tatil planı yapmak sizin elinizde.

 

Pembe Çakıl Koyu Kamp Alanı

Pembe Çakıl Koyu Kamp Alanı
Pembe Çakıl Koyu Kamp Alanı

Pembe Çakıl Koyu Kamp Alanı, Datça ilçesinde koyu sayesinde en göze çarpan kamp alanlarından birisidir. Koyun denizi çakıl taşlarıyla kaplıdır ve ılık sakin bir deniz sunar. Koyun denizi, sahildeki gibi küçük taşlardan oluşmaktadır. Akvaryumu andıran eşsiz koyun sahili, her defasında kendisini ziyaretçilerine hayran bıraktırmaktadır. Çadır kampı yapmak için tercih edilebilir. Konaklamayı özel araçla, tekne turlarıyla veya kendi çadırınızı kurarak yapabilirsiniz. Ancak, koy çevresi ulaşımı meşakkatli bir yol üzerinde olup, sessiz ve huzurlu bir ortam sağlar. Pembe Çakıl Koyu Kamp Alanı, saklı bir cenneti andırır ve huzurlu bir çadır kampı deneyimi sunar.

 

Bağlarözü Bungalov Kamp Konaklama

Bağlarözü Bungalov Kamp Konaklama
Bağlarözü Bungalov Kamp Konaklama

Datça’nın batı tarafında Knidos Antik Kenti yolu üzerinde yer almaktadır. Bağlarözü Bungalov Kamp Alanı, güzel bir kamp deneyimi yaşamak isteyenler tarafından sıkça tercih edilir. Tesis, Yazıköy Plajı’na yalnızca birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir ve çevresinde hiçbir yerleşim yeri bulunmamaktadır, bu da konuklara huzur verir. Gün içerisinde ve akşamları kamp alanında sosyalleşebileceğiniz aktiviteler yapılır ve ayrıca gün ortası Yazıköy Plajı’na giderek deniz, güneş ve kumun tadını çıkarabilirsiniz. Tesis, konukların kendi yemeklerini yapabilmeleri için ortak kullanımı olan bir mutfak alanı sunar ve buzdolabı da mevcuttur, böylece yemekler, diğer yiyecek ve içecekler muhafaza edilebilir. Kamp alanı geniştir ve çadır aralarında yeterli mesafe bulunur. Bahçedeki zeytin ağaçlarının altına çadır kurulabilir; dinlenmek ve gölgede kitap okumak için üzeri kapalı çardaklar da mevcuttur. Burada kaldığınız süre boyunca ruhunuzun ve bedeninizin huzurla dolacağının farkına varacaksınız.

 

Datça Aktur Camping

Datça Aktur Camping
Datça Aktur Camping

Şehir merkezine 134 kilometre uzaklıkta bulunan bu özel kamp işletmesine özel aracınız veya toplu taşıma ile ulaşmanız mümkündür. Konaklama için karavan, çadır ve bungalov tipleri mevcuttur. Geniş kamp alanında, karavan ve çadır konaklaması için oldukça büyük bir alan ayrılmıştır, bu sayede şahsi karavan ya da çadırınız ile konaklayabilirsiniz. Bu güvenli ve konforlu işletmede, sıcak su, tuvalet, duş, elektrik, internet bağlantısı, çamaşır makinesi, buzdolabı, pişirme alanı, restoran ve büfe gibi birçok hizmetten faydalanabilirsiniz. Ailenizle birlikte güvenli ve konforlu bir kamp tatili için Datça Aktur Orman Kampını tercih edebilirsiniz.

 

Ilıca Camping

Ilıca Camping
Ilıca Camping

Ilıca Camping, Datça’da Taşlık Plajı’nda hizmet vermektedir ve okaliptüs ağaçları ile çevrili ferah bir ortamda kamp yapmanıza imkan sağlar. Tesis, taşlık plajına sıfır mesafededir. Plaj alanında duş, sıcak su, tuvalet ve otopark gibi imkanlar bulunmaktadır. Tesisin imkanları arasında mangal alanı, kafe, restoran, bar, kahvaltı, akşam yemeği de bulunur. Dilerseniz kendi yemeğinizi kendiniz hazırlayıp, mutfak ve bulaşık yıkama alanlarından faydalanabilirsiniz. Gün içinde spor aletlerini kullanıp, akşamları ise düzenlenen canlı müzik gösterilerine katılıp yakınlarınız ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

 

Gülbahar Pansiyon Camping

Gülbahar Pansiyon Camping
Gülbahar Pansiyon Camping

Gülbahar Pansiyon Camping, Ovabükü’nde denize sıfır konumda hizmet vermektedir. Tesis içerisinde restoran ve bungalov kiralama hizmeti de mevcuttur. Limon ağaçları arasında çadır kampı yapabilirsiniz. Tesisin yaklaşık 25 çadırlık bir kamp alanı bulunur. Elektrik imkanı vardır ve priz oranı fazladır. Tuvalet ve duşlar gün içerisinde sık sık temizlenir ve tesisin imkanları arasında buzdolabı, sıcak su, mutfak, elektrik ısıtıcı, restoran, kafe, oturma alanı, dinlenme alanı, yatak, nevresim ve manzara seyir alanı gibi imkanlar da mevcuttur. Kamping alanının düzenlediği çeşitli aktiviteler sayesinde mutlu bir tatil geçirmeniz mümkün.

 

Özil Camping

Özil Camping
Özil Camping

Özil Camping, Datça’nın Karaincir bölgesinde denize sıfır konumda ve doğa ile bütünleşmiş bir dokuya sahiptir. Huzurlu kamp alanına özel araç ya da toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz ve farklı renklerin harmanı ile tasarlandığı işletme misafirler için hem karavan hem de çadır konaklama imkanının sunulduğu bu yerde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Bu sayede yıl boyunca hayalini kurduğunuz bir kamp tatilinden yararlanmış olursunuz. Özil Camping’te konaklama alanları geniş bir arazi üzerine kurulmuştur ve tesisin gelişmiş hizmet politikası sayesinde gün içerisinde sıcak su, duş, tuvalet, mutfak, bulaşık yıkama alanı, elektrik ve internet bağlantısı gibi önemli gereksinimlere ulaşabilirsiniz. Özel mutfak alanında hijyenik şartlarda kendi yemeğinizi pişirebilir, buzdolabı ve bulaşık yıkama gibi alanları kullanabilirsiniz ve yemek başta olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarınız için büfe ve süpermarkete ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu