Düzce Gezilecek Yerler (En İyi 18 Yer)

Görmeden gitmeyin diye Düzce gezilecek yerler listesinden en iyi 18 yeri sizin için seçtik.

Düzce, ülkemizin en köklü illerinden biridir. Gerek tarihi ve gerekse de doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Düzce ilimiz, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Şehirde var olan ilk medeniyet, Hitit uygarlığı olarak bilinmekte. Ve M. Ö. 1400’lü yıllardan bu yana gelen Düzce tarihi, günümüzde ise birçok antik eser bırakmıştır. Elbette ki sizler de bu eserleri, Düzce’nin gezilecek tarihi yerleri planlamasıyla birlikte yerinde görebilirsiniz. Düzce ilimizin nüfusu 370 bin kişi civarındadır.

İlkbahar ve yaz mevsimleri geldiğinde ise bu sayının artışa geçtiğini söyleyebiliriz. Ortalama olarak 10 günlük bir sürenizi ayırdığınızda, Düzce gezilecek yerler listenizi tam anlamıyla tamamlayabilirsiniz. Ve bu listeyi tamamladığınızda ise geride birbirinden güzel Düzce şehir hatırası bırakmış olacaksınız. Şehirde birçok tarihi kısmın olduğunu söylemiştik. Elbette ki bu yerlere girmenin belirli bir ücreti var. Ancak Müzekart çıkartarak Düzce’nin tarihi yerlerini ücretsiz bir şekilde gezip görebilirsiniz.

Şehrin yemekleri ise tam da sizin damak tadınıza uygundur diyebiliriz. Düzce’de ne yenir diye soracak olursanız; Hamsili Börek, İsli Balığı, Buğulama, Çerkez Tavuğu ve daha birçok güzel yemeği örnek gösterebiliriz. Bu güzel şehri şöyle bir tanıdıktan sonra, sizler de hazırsanız Düzce gezilecek yerler listemizin içeriğine geçelim. İşte, sizler için hazırladığımız o liste…

Düzce Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Düzce gezilecek yerler listesi…

Düzce’ye kadar gelmişken Bolu’ya uğramadan gitmek olmaz. Düzce ile arası 45 dakika olan Bolu’da görmeniz gereken yerlerinde bir listesi mevcut. İlgili yazımıza Bolu gezilecek yerler sayfasından ulaşabilirsiniz.

Toptepe

Toptepe
Toptepe

Düzce’nin Gölkaya ilçesine bağlı olan Toptepe, muhteşem bir doğal güzellik niteliğindedir. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alan Toptepe Piknik ve Mesire Alanı, oldukça dik bir coğrafyadır diyebiliriz. Tepenin zirve noktası Halkın Şahin Tepesi olarak adlandırılıyor ve buraya ulaşabilmek için tam 162 basamağı çıkmak gerekir. Zirveye ulaştığınızda ise hemen ön tarafınızda yer almakta olan Düzce Ovası manzarası, adeta içinizi ferahlatacaktır. Siz de bu harika manzara keyfini yaşayarak kendinize adeta bir doğa hediyesi sunabilirsiniz. Ayrıca Toptepe’ye geldiğinizde burada bulunan restoran ve kafe işletmelerinden dilediğinizi yiyip içebilirsiniz.

 

Ceneviz Kalesi Plajı

Ceneviz Kalesi Plajı
Ceneviz Kalesi Plajı

Düzce’de denize girilecek yerler arasında gösterebileceğimiz Ceneviz Kalesi Plajı, mavi bayrak almaya hak kazanmış olan bir plaj işletmesidir. Oldukça temiz ve nezih bir yer olan bu plaj, eminiz ki sizlerin de beğenisini toplayacaktır. Plajın hemen arka tarafınıda bulunan ağaçlar ise bölgeye ekstra bir güzellik katıyor. Siz de bu güzel plaj yerine gelerek burada sevdiklerinizle birlikte harika bir deniz, kum ve güneş üçlemesi yapabilirsiniz.

 

Çuhallı Plajı

Çuhallı Plajı
Çuhallı Plajı

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı bir yer olan Çuhallı Plajı, şehrin en çok tercih edilen plajları arasındadır. Yine burası da mavi bayrak ödülü almaya layık gösterilmiş olup, ayrıca plaj bölgesinde belediye sosyal tesislerinin var olduğunu da söyleyebiliriz. Yani bu tesis işletmesine geldiğinizde, burada uygun fiyatlarla Düzce’ye ait birbirinden güzel lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Plaj suyu çok temiz ve yüzmek için son derece uygundur. Eğer siz de Düzce gezilecek yerler deneyimi yaşarken şöyle güzel bir yüzme keyfi de yapmak istiyorsanız, Çuhallı Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

 

Paşalar Plajı

Paşalar Plajı
Paşalar Plajı

Şehrin bir diğer plajı da Akçakoca ilçesinde yer alan Paşalar Plajı’dır. Doğal bir koy içerisinde yer alan bu harika plaj, sahip olduğu güzellikler açısından da ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor. Plaj kumu kalın bir yapıdadır ve Türkiye geneline baktığımızda Paşalar Plajı’nın sırf bu açıdan bile oldukça yüksek ideallerde olduğunu söyleyebiliriz. Plaj bölgesi, genel itibariyle sessiz ve sakindir. Eğer sizler de şehrin gürültü ve stresinden sıkılıyorsanız, Paşalar Plajı’na giderek huzurlu bir deniz tatili yapabilirsiniz.

 

Kalkın Plajı

Kalkın Plajı
Kalkın Plajı

Yine Düzce ilimizin Akçakoca ilçesinde yer alan plajlardan bir diğeri olan Kalkın Plajı, aynı zamanda İstanbul ve Ankara illerimize de yakın sayılır. Hatta İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında gösterilen Kalkın Plajı, temiz ve sakin bir yapıdadır. Ayrıca plaj suyunun sıcaklık derecesi, burada yüzüp eğlenmek için de son derece uygun. Plaj denizinin derinliğine baktığımızda ise suyun çok da derin olmadığını görüyoruz. Yani Kalkın Plajı bu bakımdan, çocuklu aileler içi gezilecek yerler arasında da gösterilebilir.

 

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı
Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Düzce’nin merkez ilçesine bağlı bir bölge olan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, toplam 10 hektarlık alanı kaplıyor. Muhteşem bir yeşil tabiatın arasından akan su, Samandere Şelalesinden döküldükten sonra ilerlemeye devam ederek Karadeniz’e dökülüyor. Türkiye’de gezilecek tabiat parkları arasındaki en muhteşem seçeneklerden biri olabilecek konumdaki bu harika bölge, sizlerden de tam puan alacaktır diye düşünüyoruz. Eğer siz de Düzce gezilecek yerler arasında muhteşem bir doğal güzellikler deneyimi yaşamak istiyorsanız, şehir merkezine de çok yakın bir konumda bulunan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’na gelebilirsiniz.

 

Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı

Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı
Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı

Düzce ilimizin gezilecek bir diğer doğal güzelliği olan Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı, şehir merkezine yaklaşık olarak 10 kilometre uzaklıktadır. Ard arda beş farklı şelalenin dökülmesiyle oluşan bu harika doğal güzellik, bu ambiyansıyla birlikte sizleri de mest edecek niteliktedir. Ayrıca Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkının yer aldığı bölge, asfalt yolun hemen kenarındadır. Yani buraya aracınızla da çok kolay bir şekilde gelebilir ve bu muhteşem güzellikleri yerinde görebilirsiniz.

 

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı
Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Toplam 22 hektarlık bir alanı kaplayan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce şehir merkezine 18 kilometre uzaklıktadır. Bu bölge, 1993 senesinde mesire alanı olarak nitelendirilmiş ve 2011 yılına gelindiğinde ise Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Buradaki Güzeldere Şelalesinin yüksekliği ise tam 120 metre olarak ölçülmekte. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı içerisinde yer alan kayın ve gürgen ağaçları, sizlere adeta kaliteli bir oksijen depolayacaktır. Etrafı son derece ilgi çekici olan şelale bölgesi, ayrıca Elmacık Dağı’na kadar uzanıyor. Burası öylesine dolu bir tabiata sahiptir ki Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı sınırları içerisindeki ağaç türlerini şu şekilde sıralayabiliriz; ayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, arap sümbülü, karayemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç,kantaron otu, kardelen, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ ve burçak türleridir. Ayrıca burada ev kiralama hizmeti sağlayan işletmeler de mevcut. Bu evlerden dilediğinizi kiralayarak, doğal güzelliğiyle ön planda olan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkında konaklama keyfi yaşayabilirsiniz.

 

Aktaş Şelalesi

Aktaş Şelalesi
Aktaş Şelalesi

Ankara’ya yakın gezilecek yerler arasında da Aktaş Şelalesi, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlıdır. Şehir merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki bu harika şelale, yaz aylarında Düzce’nin en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır. Şelalenin yüksekliği ortalama olarak 50 metre civarındadır ve sahip olduğu güzellik ise bir bakanı bir daha baktıracak nitelikte. Bu yükseklikten düşen şelale suyunun sesi ise insana adeta huzur veriyor. Bölgeye geldiğinizde, tam 10 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolunda buraları keşfe çıkabilirsiniz. Siz de böylesine güzel ve huzur dolu bir deneyim yaşamak istiyorsanız, sizleri de Aktaş Şelalesi bölgesine bekliyoruz.

 

Yoğunpelit Mengen Şelaleleri

Yoğunpelit Mengen Şelaleleri
Yoğunpelit Mengen Şelaleleri

Düzce’nin Yığılca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yoğunpelit Mengen Şelaleleri, şehir merkezine yaklaşık olarak 56 kilometre uzaklıktadır. İsmini Yoğunpelit Köyünden alan bu güzel şelale, fotoğraf çekmeyi seven tatilcilerimiz için de son derece uygun bir doğal güzelliktir. Bu harika bölgede, şelale suyunun ve görüntüsünü sizlere sağladığı huzur ile birlikte birbirinden güzel aktiviteler yapabilirsiniz. Bu aktiviteler arasında ise trekking, safari, piknik ve fotoğrafçılık yer alıyor.

 

Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı

Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı
Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı

Düzce ilimizin Yığılaa ilçesindeki bir diğer doğal güzellik olan Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı sınırları içerisinde bulunuyor. Şehir merkezine 55 kilometre uzaklıkta olan bu harika tabiat parkı, ulaşım açısından da oldukça iyi bir konumdadır. Siz de Düzce gezilecek yerler arasındaki bu güzel kanyona gelerek, burada harika bir doğa tatili deneyimine imza atabilirsiniz. Kanyon bölgesine ulaştığınızda ise burada ormanlar, su akıntıları, küçük göller ve şelaleler göreceksiniz. Ayrıca bölgedeki orman içerisinde yer alan ağaç türlerinin çokluğu ise dikkat çekiyor. Göknar, Kayın, Karaçam ve Meşe ağaçlarını bunlara örnek olarak gösterebilirsiniz. Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkının suyu oldukça berrak yapıdadır. İçerisindeki dinlenme alanları ve gözetleme noktaları ise bölgeyi daha da güzel keşfetmenizi sağlacak diyebiliriz. Siz de bu harika tabiat parkına gelerek burada oğa yürüyüşlerine çıkabilir, piknik yapabilir, balık avlayabilir, kanyon tırmanışı deneyimi yaşayabilir ve ekipler halinde bisiklet sürüşü yapabilirsiniz.

 

Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire Alanı

Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire Alanı
Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire Alanı

Düzce’deki en harika doğal güzelliklerden biri olan Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire Alanı, şehrin Akçakoca ilçesinde yer almaktadır. Doğanın en güzel renklerini, seslerini ve de kokusunu hissedebileceğiniz bu harika bölge, sizi kendisine adeta aşık edecek bir niteliğe sahip. Buraya gelerek sadece bölgede yürüyüş yapmanız, kulaklarınızı ötüşen kuşların sesine odaklamanız ve kelebekleri seyretmeniz, sizlere şehir hayatının tüm stresini bir anda unutturacaktır. Ayırıca bu bölgede çok ciddi çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların sonucunda ise Sarıyayla Şelalesi Piknik ve Mesire Alanına seyir terası, ihtiyaç noktaları, oturma kısımları ile diğer özel alanlar inşa edilecektir.

 

Harmankaya Şelalesi

Harmankaya Şelalesi
Harmankaya Şelalesi

Düzce ilimizin Cumhuriyet ilçesi sınırları içerisindeki Harmankaya Şelalesi, adeta saklı bir cennet güzelliğindedir. Ayrıca bu güzel şelale bölgesinde, tam 700 metre uzunluğunda oldukça da zorlu bir yürüyüş parkuru bulunuyor. Eğer bu tarz zorlu yürüyüş yollarını seviyorsanız, buraya gelen profesyonel ekipleri takip ederek onların arasına katılabilirsiniz. Ayrıca bu harika bölgede gezip buraları keşfederken, bolca fotoğraf çekmeyi de unutmayın deriz.

 

Gırgın Çayırı Piknik ve Mesire Alanı

Gırgın Çayırı Piknik ve Mesire Alanı
Gırgın Çayırı Piknik ve Mesire Alanı

Düzce’nin doğal güzelliklerinden biri olan Gırgın Çayırı Piknik ve Mesire Alanı, Kaynaşlı ilçesine 2 buçuk kilometre uzaklıktadır. Bu harika mesire alanında, eminiz ki sizler de çok eğlenecek ve içerisinde huzur bulacaksınız. Ayrıca burası çocuklu aileler için de son derece uygun bir yerdir ve içerisinde çocuk oyun alanları gibi birbirinden güzel alanlar yer alır. Çocuklarınız bu alanlarda oynayıp eğlenirken, sizler de burada bulunan restoranda bir şeyler yiyip içmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Sonrasında ise tamamen doğal bir ortamda yürüyüş yapıp, içinizi huzurla doldurabilirsiniz. Siz de sevdiklerinizle birlikte böylesine güzel aktiviteler gerçekleştirmek için Gırgın Çayırı Piknik ve Mesire Alanına gelebilirsiniz.

 

Kurugöl Tabiat Parkı

Kurugöl Tabiat Parkı
Kurugöl Tabiat Parkı

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde yer alan Kurugöl Tabiat Parkı, tam 21 hektar büyüklüğündedir. Yıllar 2004’ü gösterdiğinde, burası ilk defa özel bir yer olarak değerlendirilmiş ve tabiat parkı statüsüne kavuşturulmuştur. Daha sonrasında ise bölgeye gösterilen değerin daha da artması, Kurugöl’ün 2011 yılı itibariyle bir tabiat parkı olarak anılmasını sağladı. Şimdiki adı Kurugöl Tabiat Parkı olan bu harika bölgemiz, gelen yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekiyor.

 

Efteni Gölü

Efteni Gölü
Efteni Gölü

Düzce ilimizin ve ülkemizin en harika yerlerinden biri olan Efteni Gölü, Gölkaya ilçesine bağlıdır. Şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta olan bu harika göl, zengin bitki örtüsüyle çevrelenmiş yapıdadır. Farklı su kaynaklarının beslediği gölde, birbirinden güzel kuş türlerinin bulunduğunu da görebilmekteyiz. Göl ve çevresi ise 1992 yılı itibariyle Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştır. Bu korumanın amacı ise bölgedeki avlanmayı önleyerek, yaban hayatının en iyi şekilde devam etmesini sağlamaktır. Hem birçok kuşun yaşadığı, aynı zamanda da göçmen kuşların uğrak noktası olan Efteni Gölü, sırf bu özelliğiyle bile tercih edilesi bir niteliğe sahiptir. Bölgede yaşayan kuşların ise 35 türü yerli, 115 türü ise göçmen kuşlardan oluşur. Siz de bu harika göl bölgesine gelerek buranın her türlü doğal güzelliğini yerinde keşfedebilirsiniz.

 

Çamlıpınar Göleti

Çamlıpınar Göleti
Çamlıpınar Göleti

İçerisinde birbirinden harika etkinlikler yapabileceğiniz Çamlıpınar Göleti doğal alanı, Düzce ilimizin Kaynaşlı ilçesine bağlıdır. Toplam büyüklüğü 9 hektar olan göl ve çevresi, buraya gelen yerli ve yabancı turistlerden de tam puan alıyor. Burada yapılabilecek en güzel aktiviteler ise piknik, doğa yürüyüşü, çadır kampı, fotoğraf çekimi, bisiklet turu ve safari şeklinde sıralanabilir. Ayrıca burada tatilciler için de özel ihtiyaç alanları inşa edilmiştir. Siz de doğayla bütünleşmiş nadide bir güzellik olan Çamlıpınar Göleti’ne gelerek, burada huzurun en güzelini bulabilirsiniz.

 

Hasanlar Baraj Gölü

Hasanlar Baraj Gölü
Hasanlar Baraj Gölü

Düzce gezilecek yerler arasındaki Hasanlar Baraj Gölü, Yığılca ilçesine bağlıdır. Bu harika baraj bölgesinde birbirinden güzel ağaç türleri, mağaralar, bal ormanları, şelaleler, doğal güzellikler ve bereketli topraklar göreceksiniz. Ayrıca Yedigöller Tabiat Parkına da oldukça yakın olan bu bölge, gerçekten de çok büyültür. Sevdiklerinizle birlikte güzel bir hazırlık yaparak, burada unutulmaz bir piknik aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca tekne ve kano kiralayarak, baraj gölü üzerinde gezintiye çıkmanız da mümkün. Yeşilin hemen her tonuna rastlayabileceğiniz Hasanlar Baraj Gölü, eminiz ki siz değerli okurlarımızın da çok hoşuna gidecektir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

4 Yorum

  1. Bir Düzceli olarak bu listeye Düzce Konuralpde bulunan Prusias ad Hypium Antik Tiyatrosunu ve Konuralp Müzesinide eklemeliydiniz.

  2. Akçakoca fakıllı mağarasını unutmuşsunuz
    onuda biz yazalım
    yazın deniz ve sahile gelenlere tavsiyem
    görmeden gitmeyin
    ayrıca sıcaktan kaçmak isteyenler kesinlikle gitsin
    mağaranın içinde klima var zannedeceksiniz

  3. Cumayeri Rafting tesisleri en önemlisi
    Kim yaptı bu guzellemeyi yazıklar olsun.
    Alakasız göller şelaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu