Fethiye Gezilecek Yerler (En İyi 30 Yer)

Fethiye Gezilecek Yerler

Ülkemizin en popüler ilçeleri ve tatil yerlerinden biri olan Fethiye, bağlı olduğu Muğla şehrine 124 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yerel nüfusu 167 bin civarı olan Fethiye ilçesi, tatil sezonunun ortalarına gelindiğinde ise 1 milyonu aşan nüfusu ile neredeyse bu konuda her sene yeni bir rekor kırmaktadır.

Sahip olduğu denizi, plajları, koyları, doğal ve tarihi yapısı ile bu harika ilçe, antik kentleriyle birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi de başarmıştır. Biz de bu yaz ki tatilini Fethiye’de yapmak isteyen kişiler için Fethiye gezilecek yerler listesi oluşturduk. Keyifli okumalar dileriz…

Ölüdeniz

Ölüdeniz
Ölüdeniz

Daha önce pek çok kez dünyanın en güzel kumsalı seçilen ve gelecek dönemlerde de seçileceği öngörülen Fethiye Ölüdeniz, bu ilçe ile bütünleşmiş önemli bir değerimizdir. Fethiye içe merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan bu cennet parçası, aynı zamanda yeraltı kaynakları sayesinde kendini sürekli olarak temizleyen ender plajlardan biridir. Buraya gelerek deniz ve güneşin tadını eş zamanlı olarak çıkarabilir, aynı zamanda bu bölgede yapılan yamaç paraşütü etkinliklerine de katılım sağlayabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi

Milyonlarca adet kelebeğe ev sahipliği yapan ve adını da bu canlılardan alan Kelebekler Vadisi, 1995 yılından itibaren 1’inci derece doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir. Dünyaca ünlü bir başka bölgemiz olan ve şu an koruma altındaki Babadağ’ın eteklerinde bulunan bu vadi, hiç el değmemiş doğal bir yapıya sahiptir. Buraya gelerek bölgeye zarar vermemek koşuluyla kamp yapabilir, rehber eşliğinde doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir ve dilediğiniz gibi fotoğraf çekebilirsiniz.

Likya Yolu

Likya Yolu
Likya Yolu

Muğla Fethiye gezilecek yerler listemizde sırada, Likya Yolu var. Toplamda 535 kilometre uzunluğa sahip olup Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan bu yürüyüş yolunu mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu ünvanını da elinde tutan Likya Yolu, güzergah boyunca size envai çeşit tarihi güzellik sunacaktır. 2000’li yılların başında onaylanan bu yol, Ölüdeniz başta olmak üzere birçok turistik yeri de kapsamaktadır.

Kayaköy

Kayaköy
Kayaköy

Hayalet kasaba olarak da bilinen Kayaköy, Antik dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Karmylassos’tan kalma kalıntılar üzerine inşa edilmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın da sona ermesiyle birlikte mübadele olmuş ve bölgede yaşayan Rum halkı, burayı terk etmiştir. Eşsiz bir manzaraya sahip olmasıyla birlikte, ayrıca Karaköy’ün tarihi evlerini, kiliselerini, ıssız sokakları ve geçmişi M. Ö. 4’üncü yüzyıla dek uzanan lahit mezarlarını yerinde görebilirsiniz.

Babadağ

Babadağ
Babadağ

Önceki başlıklarımızdan birinde de bahsettiğimiz ve Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Babadağ, doğa sporcularının merkezi haline gelmiş bir yerdir. Sahip olduğu 1969 metre yükseklik ile yamaç paraşütçüleri için son derece uygun yapısı, vahşi doğal yaşama da hala bile hayat veriyor oluşu, çeşitli kamp etkinliği, tırmanış, dağ bisikleti ve dağcılık olanakları ile Babadağ’ı mutlaka gezip görmenizi tavsiye ederiz.

Hisarönü

Hisarönü
Hisarönü

Çam ormanlarıyla süslenen ve küçük bir turistik mahalle olan Hisarönü, yüksek oksijen kalitesine sahip olmasıyla birlikte, çeşitli doğa yürüyüşlerine de sürekli olarak ev sahipliği yapmaktadır. Bu mahalleye gelerek dar sokakları gezip görebilir, eski ahşap ve taş konaklarda tarihi geçmişe uzanabilir ve de barlar sokağı olarak adlandırılan yerde birbirinden farklı yöresel ürünü tadabilirsiniz.

Kabak Koyu

Kabak Koyu
Kabak Koyu

Fethiye’nin adeta bir cennet köşesi olan ve ister tekne turu, isterseniz de doğa yürüyüşleri düzenleyebileceğiniz bir yerdir. Kabak Koyu. Koy çevresini çevrelemiş olan Kızılçam Ağaçları bu bölgeye eşsiz bir doğal güzellik katıyor olmakla birlikte, Kabak Koyu’nun da şu an ünlü Faralya Köyü sınırları içerisinde olduğu bilgisini vermek isteriz. Keşfedildiği 1987 yılından itibaren sürekli olarak ziyaretçi akınına uğrayan Kabak Koyu, mavi ile yeşil rengin o eşsiz uyumunu adeta gözler önüne seriyor.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu
Saklıkent Kanyonu

Ülkemizde binlerce çeşit doğal güzellik vardır ve Fethiye ise bu doğal güzleliklerden birçoğunu bünyesinde bulunduran eşsiz bir yerdir desek, eminiz ki abartmış olmayız. O kadar koy, deniz, dağ, vadi, yürüyüş yolu, tarihi yer güzellikleri vs sıraladık, şimdi ise sıra Saklıkent Kanyonu’na geldi. Üstelik Avrupa’nın en büyük ikinci kanyonu olma özelliği taşıyan Saklıkent Kanyonu, Fethiye merkeze ise sadece 43 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Buraya geldiğinizde iki dağ arasında yer alan ve toplam uzunluğu 14 kilometre olan kanyonu seyredebilecek ve tüm bu doğal güzelliklere bizzat şahit olacaksınız.

Cennet Koyu

Cennet Koyu
Cennet Koyu

İsmi bile Cennet olan bu koy, elbette ki Fethiye gezilecek yerler listemize girmeyi fazlasıyla hak ediyor. Suyu oldukça berrak ve etrafı da kayalıklarla çevrili olan bu koya gelerek dilediğiniz gibi yüzme keyfi yapabilir ve yakın bir noktada da kamp kurabilirsiniz. Ayrıca bu koy, su altı canlı çeşitliliği bakımından da oldukça zengin olmasıyla birlikte, burada düzenlenen tüplü ve tüpsüz dalış etkinlerine katılıma hakkınız da bulunmaktadır.

Paspatur Çarşısı

Paspatur Çarşısı
Paspatur Çarşısı

Fehime halkı ve buraya gelen turistler tarafından çok önemli ve özel olarak kabul edilen Paspatur Çarşısı, rengarenk şemsiyeleriyle ünlü olan turistik bir yerdir. Geçmişi 1700’lü yıllara kadar uzanan bu çarşıda; el dokuması, halı, kilim, deri ve kuyumculuğa dair envai çeşit dükkanı gezip görebilirisiniz. Tabiki de bunlarla sınırlı kalmayıp, Ege ve dünya mutfağına ait birbirinden güzel yemekler ve mükemmel lezzetteki kahveler de yine Paspatur Çarşısı’nde sizleri bekliyor.

Fethiye Kordon

Fethiye Kordon
Fethiye Kordon

Fethiye’nin en güzel ve en çok sevilen yürüyüş yollarından biri olan Fethiye Kordon, birbirinden farklı güzelliği bir arada toplamasıyla birlikte oldukça çekici bir hale geliyor. Bu güzelliklerin arasında ise; renkli balıkçı tekneleri, palmiye ve meyve ağaçları, yürüyüş yoları, renkli kafeler ve restoranlar yer almaktadır. Akşam ayrı güzel, sabah ise bambaşka güzel olan Fethiye Kordon’a gelerek güzel bir yürüyüş yapabilir, rengarenk fotoğraflar çekinebilir ve de sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.

Çalış Plajı

Çalış Plajı
Çalış Plajı

Tatil için Fethiye ilçesini tercih eden kişileri karşılayan adeta bir sürpriz niteliğindeki Çalış Plajı, toplamda 4 kilometre boyunca uzanan bir kumsala sahiptir. Fethiye merkezde oluşundan ötürü buradaki herkesin kolayca ulaşabileceği bu plajın çevresi ise kulüpler, kafeler, restoranlar, eğlence mekanları ve su sporları merkezleriyle doludur. Yüksek seviyede rüzgar alan bu plajda daimi olarak rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlenmektedir.

Yakapark

Yakapark
Yakapark

Fethiye’de tatil yapmak için gelen hemen herkesin mutlaka uğradığı bir yer olan Yakapark, Yaka Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Burada en sıcak günlerde bile dağlardan buz gibi sular akmakta ve bu sularda yüzme olanağınız bulunmaktadır. Ayrıca bu sularda yetiştirilen alabalıklardan tatmanızı da kesinlikle tavsiye ederiz. Fethiye merkeze 32 kilometre uzaklıkta olan yerde, onlarca farklı çeşit ağacı, dere kenarlarındaki alabalık çiftliklerini, kır bahçelerini, kafe ve yürüyüş yollarını en güzel şekilde görüp deneyimleyebileceksiniz.

12 Adalar

12 Adalar
12 Adalar

Şimdi de Fethiye’de güzel bir tekne gezisine çıkarak rotamızı 12 Adalar’a çevirelim. Aynı zamanda Menteşe Adaları olarak da bilinen bu eşsiz bölge, Ege Denizi’nin Fethiye bölgesi açıklarında yer almakla birlikte, aslında 20’ye yakın takım adası tarafından oluşturulmaktadır. Bu adalardan en büyükleri olan ve Yunanistan sınırları içerisindeki Meis, Simi ve Kos’ta turizm alanı oldukça gelişmiş yapıdadır. Diğer adalar ise turistlik olmaktan ziyade, daha çok sahip olduğu doğal güzelliği en iyi şekilde korumuştur.

Gizlikent Şelalesi

Gizlikent Şelalesi
Gizlikent Şelalesi

Sizleri, Fethiye gezilecek yerler arasında mükemmel bir doğal güzellik olan Gizlikent Şelalesi ile tanıştırmak istiyoruz. Fethiye ilçe merkezine 47 kilometre uzaklıkta olan bu şelale, yazın kavurucu sıcaklarında ziyaretine gelen kişileri, o buz gibi suyuyla ferahlatmaktadır. Ayrıca burada bulunan fotoğrafçılar, eşsiz doğa fotoğrafları yakalıyorlar ve siz de ücreti karşılığında, doğa ile iç içe olup buradaki fotoğrafçılara kendinizi resmettirebilirsiniz. Ve tropik ormanları andıran bu doğa harikası yerde, sayıları birkaç tane ile sınırlı olsa da restoran ve çeşitli işletmeler bulunmaktadır.

Afkule Manastırı

Afkule Manastırı
Afkule Manastırı

Fethiye’nin önemli bir tarihi değeri olan Afkule Manastırı’na gelmiş bulunmaktayız. Kaya Köyü sınırları içerisinde yer alan ve bulunduğu yer itibariyle ulaşımı zor bir dağ eteğine inşa edilmiş Afkule Manastırı, deniz seviyesinden 400 metre kadar daha yüksek bir konumdadır. Buraya gelmek için mis kokulu çam ormanlarından birine girmeniz ve tam 1 kilometre boyunca yürümeniz gerekmektedir. 5 veya 6’ıncı yüzyılda inşa edildiği düşünülen Afkule Manastırı, günümüze dek ayakta kalmayı başarmıştır.

Faralya Köyü

Faralya Köyü
Faralya Köyü

Sahip olduğu güzelliği ile günümüzde resmen dünya çapında bir yer olan Faralya Köyü, çam ağaçlarıyla sarılı olan bir dağın eteklerinde konumlandırılmıştır. Bu köye gidip tatil yapmak isterseniz, orada bulunan butik ve bungalov otellerde konaklayabilir veya da uygun bir yere kamp kurabilirsiniz. İskoçya ülkesindeki o görkemli kayalık manzaralarının resmen bir benzerinin olduğu bu köyde aya tırmanışları, doğa yürüyüşleri, dağ bisikleti turları, rekking ve dağcılık gibi doğa sporu etkinlikleri düzenlenmektedir.

Tlos Antik Kenti

Tlos Antik Kenti
Tlos Antik Kenti

Fethiye’nin Yaka Köyü sınırları içerisinde bulunan ve bölgenin en önemli değerleri arasında gösterilen Tlos Antik Kenti, M. S. 43 yılında, Roma Medeniyeti tarafından inşa edilmiştir. Fethiye’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine eklenen bu antik kent, deniz seviyesinden yaklaşık olarak 500 metre yükseklikte yer almaktadır. Tlos Antik Kenti’ne giderek, hem buranın kendine ait o tarihi güzelliği görebilir ve hem de harika bir manzara seyredebilirsiniz.

Yediburunlar Köyü

Yediburunlar Köyü
Yediburunlar Köyü

El değmemiş doğası ve muhteşem manzarası ile Fethiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Yediburun Köyü ile tanışalım. Bu köye ulaşmak için Ölüdeniz ile Patarya arasında zorlu bir yürüyüş yolculuğu yapmanız gerekmekte. Ancak buranın güzelliğini gördüğünüzde, o yolu yürüdüğünüze değdiğini hissedeceksiniz. Balayına gelen çiçeği burnunda çiftler için de son derece uygun bir yer olan köy, çeşitli antik kentlere de ev sahipliği yapıyor.

Telmessos Antik Kenti

Telmessos Antik Kenti
Telmessos Antik Kenti

Ülkemizde çok sayıda antik kent olmakla birlikte, bunların en az bilinenlerinden biri ise Telmessos Antik Kentidir. Tarihi geçmişi M. Ö. 3000’li yıllara dayanan bu kent, işleyiş döneminin en büyük kentlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Apollon’un oğlu Telmessos, bu kente ismini vermiş olup; buraya devasa bir tapınak, mabetler ve yaşam odaları inşa ettirmiştir. Elbette ki bununlarla sınırlı olmayan bu antik kentte, Helenistik ve Roma dönemlerinden kalma eserler, antik tiyatrolar, lahitler ve kaya mezarları görmeniz de mümkün.

Kızılada

Kızılada
Kızılada

Burada 1800’lü yıllarda getirilen tuğlalar ile harika bir deniz feneri inşa edildi ve bu fener, yüzyıllar boyunca denizcilere yol gösterme işlevi görüyor. Bu fener, Kızılada’ya harika bir güzellik katmasının yanında, elbette ki adada daha farklı güzellikler de mevcuttur. Öncelikle buranın gün batımı manzarasının çok güzel olduğunu söylemek isteriz. Sonrasında, tam bir doğa cenneti olan bu bölgede her saat başı düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz.

Çubucak Tabiat Parkı

Çubucak Tabiat Parkı
Çubucak Tabiat Parkı

1971 yılında koruma altına alınan ve 2011 yılında ise tabiat parkı ilan edilen bu yer, toplamda 20 hektarlık büyük bir araziyi kapsamaktadır. Yeşilliklerle dolu olan ve tam 400 çadırlık kamp alanının yanında bir de 35 araçlık karavan parkına sahip olan Çubucak Tabiat Parkı, birbirinden güzel tesisleri ile sizlere muhteşem bir hizmet sağlamaktadır.

Toparlar Şelalesi

Toparlar Şelalesi
Toparlar Şelalesi

Var olduğu, hatta daha doğru bir tabirle, keşfedildiği günen bu yana hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyen ve tamamen doğal güzellikleri içerisinde görüntülediğimiz Toparlar Şelalesi, Fethiye gezilecek yerler arasında sizlere önerdiğimiz diğer bir noktadır. Fethiye ilçe merkezine 69 kilometre uzaklıkta olan bu şelale, etkileyici şekillerdeki kaya parçaları arasından o serin sularını aşağıya doğru akıtmakta ve ziyaretçilerine unutulmayacak bir görsel şölen sunmaktadır.

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu
Soğuk Su Koyu

Fethiye merkeze yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta olan Soğuk Su Koyu, bu ilçede düzenlenen tekne turlarının da önemli bir mola merkezidir. Buraya kara ulaşımından ziyade, tekne ile ulaşım sağlamanızı öneriyoruz. Buraya geldiğinizde ise çam ağaçlarının süsleyip renklendirdiği kayalıkları, ışıldayan kumsalını, muhteşem berraklıktaki deniz suyunu ve bölgede akan buz gibi soğuk suları, bizzat kendi gözlerinizle görüp hissetmenin tadını çıkaracaksınız.

Fethiye Balık Pazarı

Fethiye Balık Pazarı
Fethiye Balık Pazarı

Fethiye ilçesi birçok konuda olduğu gibi, balık lezzetleri konusunda da bir hayli gelişmiştir. Geçmişi 60 yıl öncesine dayanan Fethiye Balık Pazarı, birbirinden farklı balık çeşitlerini misafirlerine en güzel şekilde sunuyor. Daha çok Ege ve Akdeniz bölgesi balıklarını bulacağınız bu pazarda, hiç balık sevmeyen insanlar bile fikrini bir an için değiştirip, mutlaka bir tadımda bulunuyor.

Dalyan Kaya Mezarları

Dalyan Kaya Mezarları
Dalyan Kaya Mezarları

Antik Çağ döneminin çok önemli bir ticaret merkezi olan Kaunos Antik Kenti’nin önemli bir parçası olan Dalyan Kaya Mezarları, tarihi açıdan çok büyük bir manzaraya sahiptir. Geçmişi M. Ö. 4’üncü yüzyıla dayanan ve Roma İmparatorluğu tarafından inşa edildiği düşünülen bu mezarlar, devasa kayalar üzerine oyulmuş olup, oldukça ihtişamlı bir görünüme sahiptir.

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı
Belcekız Plajı

Fethiye gezilip görülecek yerler listemize yine bir plaj ile devam ediyoruz. Fethiye ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan Belcekız Plajı, toplamda 3 kilometre uzunluğa ve oldukça canlı renklerdeki bir kumsala sahiptir. Yaz tatili sezonunda yerli ve yabancı turistlerin de akın etmesiyle birlikte oldukça kalabalıklaşan plajda, yüzme keyfinin yanı sıra rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi etkinliklere de katılabilirsiniz.

Yeşil Vadi Doğa Parkı

Yeşil Vadi Doğa Parkı
Yeşil Vadi Doğa Parkı

Fethiye’nin Yanıklar Köyüne bağlı olan Yeşil Vadi Doğa Parkı, birbirinden güzel zeytin ağaçları ile çevrelenmiş olup, burada kamp yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Burada akan derelerden birinin kenarına çadırınızı kurabilir, yöresel lezzetleri sizlere sunan tesislerde ise güzel bir Ege yemeği yiyebilirsiniz. Ayrıca burada kendiniz de balık tutabilir, özel alanlarda çocuklarınızı eğlendirebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Dalaman Çayı

Dalaman Çayı
Dalaman Çayı

Su sporları ve rafting etkinliklerine katılmak isteyenlerin akın ettiği bir yer olan Dalaman Çayı, ülkemizin son yıllarda su sporları alanında gelişmesine de önemli ölçüde katkı sağlamıştır. Burada, profesyonel turların yanında acemiler için de kolay bir parkur hazırlanmış olup, siz de bu parkurda istediğiniz su sporunu gönlünüzce yapıp eğlenebilirsiniz.

Şehit Fethi Bey Parkı

Şehit Fethi Bey Parkı
Şehit Fethi Bey Parkı

Cumhuriyet tarihinin ilk pilotlarından biri olan Fethi Bey anısına yapılan bu park, 2018 yılında halka açılmıştır. Aynı zamanda Fethiye merkezde bulunan en büyük park olma özelliği taşıyan bu önemli yerde farklı güzellikteki yürüyüş yolları, spor sahaları, çocuk oyun alanları ve bisiklet yolları bulunmaktadır.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu