Galata Kulesi Giriş Ücreti (2023)

Galata Kulesi Giriş - Çıkış Saatleri, Müzekart ve Ziyaret Detayları

Galata Kulesi giriş ücreti 2023 yılı itibariyle ne kadar oldu sorusu, buraya gelmek isteyen misafirlerin gündeminde yer alıyor. İstanbul’da yaşayan birçok kişinin gelip gördüğü ve yine bu şehre gelen diğer kişilerin de mutlaka uğramak istedikleri bir yer olan Galata Kulesi, artı yönden birçok özelliğe sahip. Öncelik, bu kule oldukça eski bir geçmişe dayanmaktadır.

Yani buraya geldiğinizde, aynı zamanda bir tarihi mekan gezisi de yapmış olacaksınız. Bizans İmparatoru Justinianos’un emriyle M.S. 507 – 508 yılları arasında inşa edilen Galata Kulesi, tarihi boyunca zindan ve gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Harika bir İstanbul manzarası izlemek istiyorsanız, Galata Kulesi’nin en üst kısmına çıkmanız yeterlidir. Günümüzde ise bu kulenin müzeye dönüştürüldüğünü ve girişlerin de ücretli olduğu bilgisini eklemek isteriz. Peki, 2023 yılı için Galata Kulesi giriş ücreti ne kadar?

Galata Kulesi Giriş Ücreti Ne Kadar? (2023)

Galat Kulesi giriş ücreti 2023 yılı dahilinde her bir kişi için 120 TL olarak belirlenmiştir. Ücretleri, dilerseniz müze girişinde görevlilere vererek biletinizi alabilirsiniz. Veya da orada bilet alma işlemiyle vakit kaybı yaşamak istemiyorum diyorsanız, internet üzerinden Galata Kulesi e-bilet satın alarak girişinizi garantileyebilirsiniz.

Galata Kulesi Giriş – Çıkış Saatleri (2023)

Kesintisiz olarak haftanın her günü ziyaret edilebilen Galata Kulesi giriş – çıkış saati şu şekildedir;

  • Giriş Saati: 08:00
  • Çıkış Saati (en geç): 00:00

Not: Galata Kulesi girişinde bilet alabileceğiniz en son saat, 23:00’dır. Eğer son saate kadar kalacak olursanız, çıkış vaktinden bir saat kadar önce orada olup, biletinizi almanızı tavsiye ederiz.

Galata Kulesi
Galata Kulesi

Galata Kulesi’ne Müzekart Geçerli Mi?

Müzekart, Galata Kulesine giriş yaparken geçerlidir. Galata Kulesi giriş ücreti, birçok kişi tarafından fazla ve pahalı bulunuyor. Bu sepetten ötürü, kule müzesine daha uygun bir fiyattan giriş yapmanın yolu, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Dilerseniz, sadece Galata Kulesi’ne giriş yapmak için kapıda kişi başı 120 TL ödemek yerine, sadece 60 TL ödeyerek bir Müzekart sahibi olabilirsiniz. Bu sayede, hem Müzekart ile Galata Kulesi’ne yılda iki defa ücretsiz girme hakkınız olacak ve hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki müze ile tarihi yerleri de yine ücretiz bir şekilde gezip görebileceksiniz.

Eğer Müzekart’ınız yok ise; almak için tıklayın.

Galata Kulesine Kimler Ücretsiz Girebilir?

Galata Kulesi’ne giriş yapıp burayı dilediği gibi gezip görmek isteyen misafirlerden, 120 TL para veya da Müzekart talep edilmektedir. Öğretmen ve 18 yaşın altındaki öğrenciler ise Galata Kulesi’ne tamamen ücretsiz bir şekilde giriş yapma fırsatından faydalanabilirler.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu