Şile Gezilecek Yerler (En İyi 22 Yer)

Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için Şile gezilecek yerler tanıtımı yapacak ve bu muhteşem bölgeyi sizler için tanıtacağız. İstanbul’un Batı Karadeniz kıyısında yer alıyor olan Şile, ülkemizin tatil turizmi açısından da son derece önemli bir bölgedir. Türkiye’de yaz tatili yapılacak en iyi yerler arasında değerlendirebileceğimiz Şile ilçesi, birçok önemli değeri ile, gelen misafirlerine en güzel tatil deneyimlerini yaşatıyor. En güzel Şile plajları, kültürel ve tarihi yerleriyle birlikte burada unutulmaz bir tatil serüveni yaşayacaksınız.

İstanbul’un tamamını kapsayan gezilecek yerlere göz atmak ister misiniz? İstanbul Gezilecek Yerler listemizde sizin için en güzel 51 yerin rotasını oluşturduk.

Şile Gezilecek Yerler

Sizler de birkaç gününüzü ayırarak bu güzel ilçeyi tam anlamıyla gezip görebilirsiniz. Ancak gittiğiniz yerlerde konaklayacak olursanız, bu süre birkaç haftaya kadar uzayabilir. Ve yine burada konaklayacağınız süre boyunca, Şile otellerini tercih edebilir, bungalov evlerde kalabilir, veya da karavan ile çadır kampı seçeneklerine yönelebilirsiniz. Ancak hangisini seçtiğiniz hiç fark etmez, sırf Şile ilçesinde konaklıyor olmak bile size gerçek anlamda bir tatil tutkusu aşılayacak ve bu bölgeyi gezip görmek yönündeki hevesiniz daha da artacaktır. O halde hazırsak, Şile gezilecek yerler nerelermiş, buyurun hep birlikte görelim.

Şile Deniz Feneri

Şile Deniz Feneri
Şile Deniz Feneri

Şile ve İstanbul’un simgesel yapıları arasında gösterilen Şile Deniz Feneri, Osmanlı Döneminde yapılmış olup, Karadeniz ve İstanbul Boğazı bölgeleri için hizmet vermektedir. Aktif olarak kullanılan fenerler arasında en büyük ikinci yapıt olan Şile Feneri, gece saatlerinde ise İstanbul Boğazı’na doğru çok hoş görünümde bir ışık yayıyor. Ve bu fener aynı zamanda müze olarak da kullanılmakta, içerisinde gemicilik ile ilgili antika eserler sergilenmektedir. Siz de buraya gelerek 19 metre uzunluğa sahip olan ve ışığı ile 35 mil öteyi gösterebilen Şile Deniz Feneri’ni inceleyebilirsiniz.

Şile Kalesi

Şile Kalesi
Şile Kalesi

Cenevizliler tarafından yaptırılan ve daha çok Osmanlı Devleti tarafından kullanılmış olan Şile Kalesi, denizden gelebilecek olası saldırıları önlemek amacıyla inşa edilmiştir. Yüksekliği 12 metre olan bu kale, çok yakın bir tarihte restore edildi ancak bu restorasyonun kale orijinalliği açısından pek de tatmin edici olduğu söylenemez. Bu kale, kullanıldığı dönemlerde içerisinde 20 civarında asker vardı ve o askerler kale içerisinde hem konaklıyor, hem de sürekli olarak gözetleme yapıyordu. Şile Kalesi’ni ziyaret ederek hem güzel bir tarihi eser hem de muhteşem bir Karadeniz manzarasını eş zamanlı olarak görebilirsiniz. 

Tarihi Ahşap Şile Evleri

Tarihi Ahşap Şile Evleri
Tarihi Ahşap Şile Evleri

Şile ilçemiz, her yanı ayrı bir tarihi güzellikle donatılmış nadide bölgelerden biridir. Bu tarihi yerlerden biri de Şile’nin Akçakese Köyü’dür. Bu köye geldiğinizde 19’uncu yüzyılda inşa edilmiş olan birbirinden güzel tarihi ahşap evleri görme fırsatınız olacaktır. Ve Akçakese Köyü sokaklarında yürümek, sizlere adeta bir Karadeniz bölgesindeymiş hissiyatı yaşayacaktır. Ortalama olarak 150 yıllık bir geçmişe sahip olan bu köye turistler de ciddi anlamda ilgi gösteriyor. Siz de farklı bir tatil deneyimi için kendi özel aracınızla veya Şile ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarını tercih ederek toplamda 138 farklı eski ahşap evin yer aldığı bu köyü ziyaret edebilirsiniz.

Kavala Parkı

Kavala Parkı
Kavala Parkı

Şile gezilecek yerler arsındaki önemli bir durak noktası olan Kavala Parkı, kusursuz manzaraya sahip olan muhteşem bir bölgedir. Ailenizi de yanınıza alarak bu parka gelebilir ve buradaki o harika manzara eşliğinde güzel bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, Kavala Parkı’nda birbirinden güzel kafelerin bulunduğunu da belirtmek isteriz. Buradaki kafelerden birinde kahve ve atıştırmalık molası vermek, size gerçekten de iyi gelecektir. 

Ayazma Plajı

Ayazma Plajı
Ayazma Plajı

Aynı zamanda Şile Halk Plajı olarak da bilinen bu bölge, ilçenin en çok tatilci çeken yerler arsında gösterilir. İstanbul’da denize girilecek yerler dendiğinde de akla ilk gelen seçeneklerden biri olan Ayazma Plajı, tam 1175 metre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahiptir. Bu plaj, sit alanı ilan edilmiş ve aynı zamanda da koruma altına alınmıştır. Plaj içerisinde can kurtaran ekiplerinin de yer alıyor olmasından ötürü, burayı çocuklu aileler de gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. 

Ağlayan Kaya Beach

Ağlayan Kaya Beach
Ağlayan Kaya Beach

Şile’de ücretli bir plaj seçeneği olan Ağlayan Kaya Beach, yapısı itibariyle dalgalı bir denize ve rüzgarlı bir havaya sahiptir. Yani bu plaja gelerek yüzmek isteyen tatilcilerin çok dikkatli olmalarını öneriyoruz. Plaj alanı ise oldukça geniş, ferah ve tatilcilerin her şeye kolayca ulaşacağı bir standarta sahiptir. Şile’ye oldukça yakın olması itibariyle kolay bir şekilde ulaşım sağlayacağınız Ağlayan Kaya Beach, kendine has bir de hikayesi sahiptir. Plaja gittiğinizde hem gönlünüzce tatil yapıp eğlenebilir, hem de bölgeyi iyi tanıyan kişilerden buranın hikayesini dinleyebilirsiniz. 

Life Beach

Life Beach
Life Beach

Kendilerini tercih eden tatilcilerine büyük ölçüde önem veren ve onların en kaliteli tatil deneyimi yaşamalarını hedefleyen Life Beach plaj işletmesi, plaj bölgesinde bulunan restoranları ile de sizlere envai çeşit lezzetler sunmaktadır. Sizler de tertemiz ve pırıl pırıl bir yapıya sahip olan bu plaja gelip deniz, kum ve güneş üçlemesinin en güzel halini yaşayabilir, buradaki restoranlardan da Şile bölgesinin en çok tercih edilen lezzetlerinden tadabilirsiniz. 

Kumbaba Tepesi (Kumbaba Plajı)

Kumbaba Tepesi (Kumbaba Plajı)
Kumbaba Tepesi (Kumbaba Plajı)

Şile’nin en gözde yerlerinden biri olan Kumbaba Tepesi, aynı zamanda Romatizmal hastalıklara iyi geldiği düşünülen şifalı bir yapıya da sahiptir. Hatta burada Bizans Döneminden beri kum banyoları vs yapılıyor ve o şekilde bazı hastalıkların giderilmesi sağlanıyordu. Ayrıca Bizans haklının burayı Güneş Hamamı olarak adlandırdığı da yine tarihçiler tarafından aktarılan bilgiler arasındadır. Öte yandan, İstanbul’da kamp yapılacak yerler dahilinde de tercih edebileceğiniz Kumbaba Tepesi ve plajında, hem doyasıya bir tatil, hem de oldukça keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Rüya Beach

Rüya Beach
Rüya Beach

Şile’nin en eski tarihli plajlarından biri olan Rüya Beach, 1996 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Çok makul bir giriş ücreti ödeyerek burada denize girip dilediğiniz gibi yüzebilir ve özel tasarlanmış kısımlarda uzanarak keyif yapabilirsiniz. Şile mavi bayraklı plajlar kategorisinde olan Rüya Beach, bu alanda düzenlenen birbirinden güzel etkinlikler ile de sizlere ekstra keyifli anlar yaşatacaktır. 

Serintepe Piknik Alanı

Serintepe Piknik Alanı
Serintepe Piknik Alanı

Birbirinden güzel çam ağaçlarıyla kaplı ve toplamda 60 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan Serintepe Piknik Alanı, tam bir aile ortamıdır diyebiliriz. Özellikle de hafta sonlarında, İstanbul’da piknik yapılacak yerler arasında önemli bir seçenek olarak tercih edebileceğiniz bu bölge, sizlere gerçekten de huzur dolu anlar yaşatacak. Sizler bu piknik alanında sofranızı kurmuş ve sevdiklerinizle birlikte keyif yaparken, hemen karşınızda bulunan o muhteşem Karadeniz manzarasını izlemek de ayrı bir hoş olacak. Özel bir otoparkı olan Serintepe Piknik Alanı’na, çok uygun bir ücretle giriş yaparak burada istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. 

Saklıgöl

Saklıgöl
Saklıgöl

Şile ve hatta İstanbul’un saklı cennet köşelerinden biri olan Saklıgöl, hem doğa ile iç içe, hem yemyeşil ve hem de mis gibi havaya sahip olan bir yerdir. İstanbul’da olduğunuz süre boyunca vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız, sizlere bu bölgeye gelmenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Bu doğa harikası yere geldiğinizde ise burada bulunan piknik alanları ve tesislerde dilediğinizi yiyip içebilirsiniz. Ayrıca buraya geldiğinizde birbirinden güzel fotoğraflar çekip sosyal medya hesaplarınızı süslemeyi de unutmamanızı tavsiye ediyoruz. 

Değirmençayırı Şelalesi

Değirmençayırı Şelalesi
Değirmençayırı Şelalesi

Şile’nin en güzel doğal oluşumları ve İstanbul’un en güzel şelaleleri arasında olan Değirmençayırı Şelalesi, ilçe merkezine 33 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Hem yerli, hem de yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören şelale, diğer şelalelerden farklı olarak kendine has bir yapıya sahip. Kuvvetli bir akar suyun kaynağından oluşan şelale, tam da aşağı akacağı kısma geldiğinde ikiye ayrılmaktadır. Sizler de bu harika şelaleyi görmek için Değirmençayırı Köyü’ne gidebilir, şelale etrafındaki yürüyüş yollarında ilerleyerek buranın doğasını keşfedebilir ve yakın konumdaki diğer pek çok şelaleyi de yerinde inceleyebilirsiniz.

Darlık Barajı

Darlık Barajı
Darlık Barajı

İstanbul ile Şile otoyolu üzerinde yer alan Darlık Barajı, yemyeşil bir tabiata sahiptir. İstanbul’a içme suyu sağlaması açısından 1986 ile 1988 yılları arasında yapılmış olan bu baraj, aynı zamanda çok güzel bir kamp yeri olarak da kullanılıyor. Buraya gelen tatilciler, baraj çevresine kamp çadırlarını kurarak huzur dolu bir tatilin tadını çıkartıyorlar. Siz de o tatilcilerden biri olarak Darlık Barajı bölgesine gelip buranın doğasını keşfedebilir, sonrasında ise çadırınızı kurarak burada istediğiniz gibi kamp kurabilirsiniz. Ancak ihtiyaçlarınızı karşılamanız için burada herhangi bir tesisin bulunmadığını belirtmek ister ve ihtiyaç duyabileceğiniz tüm her şeyi buraya gelmeden önce hazırlamanızı öneririz. 

Avcıkoru Tabiat Parkı

Avcıkoru Tabiat Parkı

Ömerli Barajı’nun kuzey tarafında yer alan Avcıkoru Tabiat Parkı, sizlere birbirinden harika doğal güzelliği sunacak nadide bir bölgedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2011 yılı itibariyle burayı bir tabiat parkı statüsüne kavuşturmuştur. Envai çeşit eğlence ve parkur alanlarının bulunduğu Avcıkoru Tabiat Parkı, toplamda 49 hektarlık dev bir alan üzerine kurulmuştur. Burada özellikle çocukların da doyasıya eğlenmesi için birçok seçenek mevcuttur ve aile ile tatil planlaması yaparken, tabiat parkını da bu plandaki seçenekler arasına dahil edebilirsiniz. Ayrıca, burada bulunan kafe ve restoran lezzetlerinin gerçekten de çok güzel olduğunun garantisini veririz. 

Hacıllı Köyü ve Şelalesi Kamp Alanı

Hacıllı Köyü ve Şelalesi Kamp Alanı
Hacıllı Köyü ve Şelalesi Kamp Alanı

Hem güzel bir kamp deneyimi yaşamak ve hem de muhteşem bir şelale manzarası seyretmek istiyorsanız, siz değerli takipçilerimize Hacıllı Köyü ve Şelalesi Kamp Alanı’nı öneririz. Şile’nin Hacıllı Köyü’nde yer alan ve İstanbul şehir merkezine de 100 kilometre uzaklıkta bulunan bu bölge, burada geçireceğiniz tatil serüveniniz esnasında ihtiyaç duyacağınız hemen her şeyi anında temin edebileceğiniz donanıma sahiptir. Yani burada market, kafe, restoran, WC, duş ve elektrik gibi imkanlar mevcuttur. Ancak buraya gelmeden önce köy muhtarlığına bildiri yapmanız gerekmektedir. Bu sayede, tamamen güvenli şekilde kamp çadırınızı kurup, tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Onbir Göller Vadisi

Onbir Göller Vadisi
Onbir Göller Vadisi

Yine, Şile’nin Hacıllı Köyü’nde yer alan bir diğer doğal güzellik ise Onbir Göller Vadisi’dir. Bu vadi, birbiri ardında sıralanmış olan irili ufaklı boyuttaki onbir farklı gölden oluşmaktadır. Arazi yapısı oldukça engebeli ve kayalıklarla dolu olan bölgenin, henüz tam anlamıyla keşfedildiğini söyleyemeyiz. Sizlerin de buraya tatile gelmiş olduğu dönemde dikkatli olmasını ve daha önce kimsenin gitmemiş olduğu kısımları pek de tercih etmemesini tavsiye ediyoruz. Çocuklu aileler için pek de tercih etmediğimiz Onbir Göller Vadisi’ni, doğa tutkunu ve atraksiyonu seven okurlarımız için kesinlikle tavsiye ederiz. 

Gürlek Mağarası

Gürlek Mağarası
Gürlek Mağarası

Bu mağara, Hacıllı Köyü’nde görev yapmakta olan bir öğretmen tarafından, 1985 yılında keşfedilmiştir. Bizans askerleri, Hristiyanlığın yayılma dönemi sıralarında yakalamış oldukları mahkumları bu mağarada esir tutuyorlardı. Ve burası keşfedildikten sonra, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden gelen görevli heyet, mağarada çeşitli araştırmalar gerçekleştirdi. Araştırmalar esnasında yapılan kazı çalışmalarında ise mağara içerisinde iskelet kalıntıları, çanak ve kap çekinde araç gereçler bulundu. Tam 214 metre uzunluğa sahip olan bu mağara içerisinde çok sayıda yarasa ve taban kısmında ise su birikintileri bulunmaktadır. Sizlerin de Şile tatiliniz esnasında farklı bir deneyim yaşaması için bu mağarayı mutlaka gezip görmesini tavsiye ediyoruz. 

İncekum Macerapark

İncekum Macerapark
İncekum Macerapark

Şile’de çocuklar için eğlence yerleri dendiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri olan İncekum Macerapark, içerisinde birçok farklı aktivite gerçekleştirmeyi mümkün kılan bir yerdir. Buraya geldiğinizde hem siz hem de çocuklarınız; kamp kurabilir, piknik yapabilir, trekkig yapabilir, oyun parkurlarında eğlenebilir, basketbol – voleybol – futbol ve paintball oynayabilirsiniz. Çocukların beceri ve kabiliyet gelişimi için farklı kısımları olan bu macera parkında, tam 49 adet parkur yer alıyor. Ve bu parkurlar arasında, okçuluk, tırmanış, ip parkurları, at biniciliği, paintball, ATV ve motor safarisi gibi pek çok kategori mevcuttur. Siz de hem tatil yapmak, hem kendi eğlenceniz ve hem de çocuklarınızın gelişimi açısından İncekum Macerapark’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Kilimli Koyu Kamp Alanı

Kilimli Koyu Kamp Alanı

Şile kamp yapılacak yerler arasında olan Kilimli Koyu Kamp Alanı, İstanbul il merkezine 100 kilometre ve Şile ilçe merkezine ise 45 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bölgenin sahip olduğu manzara ve doğa, gerçekten de insanın için açıyor, ruhunu rahatlatıyor. Bu kamp alanına çadırınızı kurduğunuz ilk andan itibaren, Kilimli Koyu’nun o güzel havasını direkt olarak hissedecek ve kendinizi cennetteymiş gibi göreceksiniz. Daha sonrasında ise burada piknik yapmak, doğa yürüyüşüne çıkmak ve koy plajında yüzmek, hayatınızdaki tatillerin en iyi deneyimleri arasında çoktan yerini alacaktır. 

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı
Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı

Kamp yapmak, bir tatil serüveni esnasında her zaman apayrı bir tutku ve keyif verici aktivite olmayı başarmıştır. Yani güzel bir yerde kamp yapan herkes, bu deneyimi bir kere yaşadıktan sonra bir daha bulduğu her fırsatta kampa gitmek ve o deneyimi tekrar tekrar yaşamak isteyecektir. İşte tam da bu kriterlerde olan ve bir kamp etkinliğinin tüm güzelliklerini sizler için sunan Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, gerçekten de çok seveceğiniz ve hiç gitmek istemeyeceğiniz kadar güzel bir yerdir.

Şile ilçe merkezine 32 kilometre uzaklıkta yer alan bu kamp alanına, ister kendi özel araçlarınızla ve isterseniz de toplu taşımalar ile çok kolay bir şekilde gelebilirsiniz. İstanbul ücretsiz kamp alanları olarak nitelendirilen bu bölgede ister kendi çadırınızı kurabilir, isterseniz de karavanınızı burada uygun bir yere park edebilirsiniz. Ancak burada çok fazla ağaç ve bitkiseller türü olduğu için özellikle de yaz aylarında ateş yakarken, her zamankinden çok daha fazla dikkatli olmalısınız. 

Karacaköy Plajı Kamp Alanı

Karacaköy Plajı Kamp Alanı
Karacaköy Plajı Kamp Alanı

Şile tatil kentimiz, gerçekten de birbirinden güzel doğal ortamlara sahip bir yerdir. İşte tam da o yerlerden biri olan Karacaköy Plajı Kamp Alanı, hem yemyeşil ormanların içinde ve hem de plaja yakın bir konumda yer alıyor. Ve bu iki özelliği itibariyle burası sıkça tercih eden yazlıkçılar, muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Sizler de hem huzur dolu doğa içerisinde çadır kampı konaklaması yapmak, ayrıca da hemen yakınınızdaki plaja giderek dilediğiniz gibi yüzmek istiyorsanız, bir sonraki tatilinizde Karacaköy Plajı Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz. 

Karakiraz Köyü Kamp Alanı

Karakiraz Köyü Kamp Alanı
Karakiraz Köyü Kamp Alanı

İstanbul’un bir diğer güzel köyü olan Karakiraz Köyü, Şile kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Etrafı tamamen ormanlık alanlarla çevrili ve İstanbul’un genel kısımlarına göre daha yüksek bir noktada olan bu köy, çok temiz bir havaya sahiptir. Yine özel araçlar ve toplu taşımalarla kolay bir şekilde ulaşım sağlayacağınız köyde, eğer ki konaklamak isterseniz çadır kampı, karavan ve bungalov gibi farklı seçenekleriniz olacaktır. Siz de bu seçenekler arasından dilediğinizi seçerek, İstanbul köylerinde tatil yapmak tecrübesini en güzel şekilde deneyimlemiş olursunuz. 

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu