Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti (2023) ve Ziyaret Detayları

Herkese merhabalar, siz değerli okurlarımız için İstanbul’da gezilecek tarihi yerlerden biri olan Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2023 yılı tarifesi ve diğer önemli bilgilerden bahsedeceğiz. İlk olarak Bizans İmparatoru I. Justinianius tarafından M.S. 527 – 565 yılları arasında yaptırılan bu yeraltı sarnıcı, dönemin halkı tarafından “Yerebatan Sarayı” olarak adlandırılmıştır.

Günümüzde ise Yerebatan Sarnıcı olarak bilinen bu tarihi yerin uzunlu 140 metre ve genişliği de 70 metredir. Toplamda 100 bin ton su depolama kapasitesi olan bu sarnıç, 9.800 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Sarnıç içerisinde yükseklikleri 9 metre olan 336 adet sütun yer alıyor.

Bu sütunların birbiri ile olan mesafesi 4.80 metredir ve her biri 12 sütundan oluşan 28 adet sıra vardır. Tarihi boyunca çok önemli bir su deposu olarak kullanılan Yerebatan Sarnıcı, 2023 yılı itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrardan restore edildi ve vatandaşların ziyaretine açıldı.

Siz de son dönemlerde sıkça ziyaret edilen bu tarihi mekanı gezip görebilirsiniz. Peki, 2023 yılı Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti ne kadardır, Yerebatan Sarnıcı giriş – çıkış saatleri nelerdir? İşte bu soruların cevabı ve Sarnıca dair diğer merak ettiğiniz her şey…

Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti 2023

Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2023 yılı tarifeleri şu şekildedir;

  • Yerli Ziyaretçiler = 50 TL
  • Öğrenci ve Öğretmenler = 20 TL
  • Yabancı Ziyaretçiler = 190 TL

Not: Yerebatan Sarnıcı biletlerinizi sadece nakit ve kredi kartı ödeme yöntemleriyle satın alabilirsiniz. Döviz ile ödeme yöntemi kabul edilmemektedir. Ayrıca bu tarihi mekana giriş yapmak için biletinizi online olarak da satın alabilirsiniz.

Bilet satın almak için ziyaret edin: Yerebatan Sarnıcı Bileti

Yerebatan Sarnıcı Giriş – Çıkış Saatleri

Haftanın her günü açık olan Yerebatan Sarnıcı giriş ve çıkış saat bilgisi aşağıdaki gibidir;

  • Açılış Saati = 09:00
  • Kapanış Saatı = 19:00
Yerebatan Sarnıcı
Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı’nda Müzekart Geçerli Mi?

Yerebatan Sarnıcı, Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için burada Müze Kart geçmemektedir.

Yerebatan Sarnıcı’na Kimler Ücretsiz Girebilir?

8 yaşından küçük olan tüm ziyaretçiler, Yerebatan Sarnıcı’na ücretsiz giriş yapabilmektedir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu