İzmir Kamp Alanları (En İyi 17 Kamp Alanı)

İzmir'de Kamp Severlerin Gidebileceği En İyi 17 Kamp Alanı

İnsanların eğlence, tatil veya keyifli zaman geçirme alışkanlıkları farklılık gösterebiliyor. Kimileri daha lüks otelleri bu amaç için tercih ederken bazı bireyler ise doğayla iç içe vakit geçirme arzusunda oluyorlar. Tam olarak bu noktada kamp yerleri ve buna uygun olarak dizayn edilmiş olan görsel şölenlerin de varlığına değinmek istedik. İzmir kamp alanları da hemen hemen tüm beklentilerinize olumlu yanıt verecek kalibrede olduğunu gösteriyor.

Sadece kamp yapmak değil, aynı zamanda doğayı dinlemek, muhteşem manzaralar eşliğinde yeni yöreler keşfetmenin verdiği haz duygusu eminiz ki sizleri de tatmin edecektir. Tüm bölgeye yayılmış olan eşsiz deniz manzarasının ve temiz havanın tadını çıkarabilmek adına sizlere sunacağımız farklı alternatifler de bulunuyor. İsterseniz bir hafta sonu kaçamağı isterseniz de uzun vadeli bir tatil için bu lokasyonu tercih edebiliyorsunuz. Son derece geniş skalası sayesinde her mevsim kişileri misafir eden bu alanlar hakkında detaylı bilgilere ihtiyaç duyduğunuzu da tahmin etmek zor değil.

İzmir Kamp Alanları

Dilerseniz popüler olan veya henüz bakir olup keşfedilmeyi bekleyen bu bölgeyi daha detaylı bir şekilde tarayalım. Böylelikle sizlerin de kafasında nasıl bir tatil hayal ettiğiniz ile ilgili uyumlu doneler artacaktır.

Foça Dome Glamping

Foça Dome Glamping
Foça Dome Glamping

İlk bölgemizi Foça olarak belirlemek istedik. Doğası, havası, manzarası, yöresel yemekleri ve uygun konumu sayesinde insanlar da bu alanda kamp yapmayı uzun zamandır gelenek haline getirmiş durumdalar. Foça Dome Glamping kamp alanı da sizlere hizmet verme noktasında oldukça başarılı bir geçmişe sahip olması ile karşımıza çıkıyor. Buraya gelebilmek adına iki farklı araçtan yararlanabiliyorsunuz. Bunlardan bir tanesi Kozbeyli otobüsleri iken diğeri ise özel araçlarınızdır.

Ulaşım sağlamanızın hemen sonrasında sizlere uygun olarak dizayn edilmiş olan çadırları gözlemleyebiliyorsunuz. Tamamen sizlerin konfor alanında zaman geçirebilmeniz adına tasarlanmış olan bu konaklama şeklinin getirmiş olduğu belirli avantajlar olduğunu da söylemek mümkün. Yemeklerinizi kendi çadırlarınızda yiyebiliyor ve bunu yaparken aynı zamanda manzaranın da tadını doyasıya çıkarabiliyorsunuz. Tabii ki kamp alanları ile alakalı insanların kafasında soru işaretleri olduğunu da biliyoruz. Lakin hem banyo hem tuvalet hem yatak takımı gibi pek çok olanak sunulan hizmetler arasında yerini almış durumda. Sadece bavulunuzu alarak buraya gelmeniz durumunda oldukça keyifli bir tatile de yelken açmış oluyorsunuz. Kozbeyli bölgesinde yapılan yöresel Foça kahvesini de deneyimlemeden buradan ayrılmamanızı öneririz.

Morperest Glamping

Morperest Glamping
Morperest Glamping

İzmir’in belki de en bakir kalmış yerlerinden bir tanesi de Karaburun olarak dikkat çekmektedir. Mordoğan’ın hemen ilerisinde yer alan ancak yollarının dar ve engebeli olmasından ötürü çokta tercih edilemeyen bu bölgede de kamp yapma fırsatı bulabiliyorsunuz. Morperest Glamping kamp bölgesi de sizleri burada karşılıyor. İlk olarak şunu vurgulamak gerekiyor ki bu alanda sizlere iki farklı çadır seçeneği bulunuyor. Tamamen ihtiyaçlarınıza yönelik bir şekilde bu seçimi yaparak lüks ya da standart kamp hizmetini alma yolunda hamle yapabiliyorsunuz.

Kamp alanı içerisinde sizlerin taleplerini karşılayacak olan pek çok farklı imkan bulunduğuna da yakından şahit olabiliyoruz. Barbeküden gölgelik alanlara, salıncaklardan hamaklara kadar hemen her insanın tatil için tercih edebileceği nitelikler mevcuttur. Konaklamanız sırasında tüm öğünleriniz için sizlere restoran hizmeti sunuluyor. Dışarıdan yemek getirmenin yasak olduğunu da bu vesile ile hatırlatmış olalım.

Gerence Koyu

Gerence Koyu
Gerence Koyu

Sadece bir toplu taşıma ve 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan bir kamp alanını kim istemez? İnsanların şehrin gürültüsünden ve karmaşıklığından uzaklaşmak adına tercih edebileceği Gerence Koyu buna uygun olan yapısı sayesinde sizleri misafir etmeye devam ediyor. Lokasyona ulaşabilmek için Ildır yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır. Yapılan tabela yönlendirmeleri sayesinde kısa zaman içinde ilgili konaklamaya erişim sağlıyorsunuz.

Burası ile alakalı sizler ile paylaşmamız gereken oldukça kritik bilgiler olduğunu da ifade etmiş olalım. Öncelikle burası sizlere otel ya da pansiyon tadında bir hizmet beklentisi vaat etmiyor. Tamamen kendi olanaklarınız sayesinde burada konaklayabilir ve doğanın keyifli yanını keşfetme yolunda adım atabilirsiniz. Tabii ki bu noktada sizlerin ilgisini çekebilecek pek çok güzellik olduğunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor. Oksijenin bu kadar derin hissedildiği bir konum içerisinde dilediğiniz sporu yapabilir, güneşi yoga ile selamlayabilir veya bisiklet ile tura çıkabilirsiniz. Kendinizi dinlemek gibi bir hedefiniz ya da amacınız varsa bu fırsatı kaçırmamanızı önerebiliriz.

 

Manal Koyu

Manal Koyu
Manal Koyu

Lokasyon verilerinden çok fazla uzaklaşmadan Mordoğan bölgesinden sizlere önerilerde bulunmaya devam etme arzusundayız. Tertemiz ve berrak denizi ile insanların sık sık ziyaret ettiği bölgelerden bir tanesi de Manal koyu olarak dikkat çekiyor. Buraya geldiğiniz zaman aslında tam bir aile tatiline de doğru pencere aralamış oluyorsunuz.

Öyle ki sessiz ve huzurlu yapısı sayesinde sizlere oldukça nitelikli bir kamp hizmeti sunulduğunu da bu sayede öğrenebiliyoruz. Özel araç ve taksi ile ulaşımın mümkün olmasının yanı sıra yürüyüş için gerekli patikalar da konumda bulunuyor. Dalış yapmayı seven, ısısı yeterli olan bir denizin tadını çıkarmak isteyenler adına buranın eşsiz bir şans olduğunu da söylemek yanlış bir yaklaşım olmayacaktır. Kamp alanında var olan çakıllardan rahatsız olmamanız için gerekli tedbirleri alarak eylemlerinizi hayata geçirebilirsiniz.

Hipo Camp

Hipo Camp
Hipo Camp

Genel olarak kamp bölgelerinde hizmet veren kurumların maddi olarak insanlara daha büyük külfetler yüklediği söylenmektedir. Bu bazı lokasyonlar için oldukça geçerli bir değerlendirme olarak algılanabilir. Hipo Camp bölgesi de bu tanımlaya uygun yapısı ile Menderes ilçesinde bulunuyor. Günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz özel bölümler oluşturulmuş durumda. Bunun dışında çadır veyahut bungalov tarzında konaklama seçeneklerini de değerlendirebiliyorsunuz.

Stresten uzaklaşmak isteyenler ya da kısa bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir yer olduğunu da belirtelim. Kendi imkanlarınızın dışında yine işletmenin sağlamış olduğu farklı olanakların varlığı da sizlerin beklentilerini karşılayacaktır. Gerekli olan fiyat bilgilendirmelerini işletmenin kendi web adresi üzerinden edinebiliyorsunuz. Lakin burada unutulmaması gereken fiyat/performans kıyaslamadır.

Huzur Camping

Huzur Camping
Huzur Camping

İzmir’in Dikili ilçesinin kamp alanı için ne kadar uygun bir yer olduğunu bölgeye aşina olan herkes bilmektedir. Hal bu şekilde olunca Huzur camping sizler için tamamen organik bir tatili vaat etmesi ile biliniyor. Dikili merkeze kendi aracınız ile ulaşmanızın hemen sonrasında ilgili lokasyona da sorunsuz biçimde ulaşabiliyorsunuz.

Burayı tercih etmekte olan siz değerli misafirler için iki farklı konaklama imkanı bulunuyor. Çadır veya karavan park alanı şeklinde bulunanlardan bir tanesini tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak orta bir mutfak alanı yani besin alma kısmı olduğunu da notlarımız arasına düşmüş olalım. Burasının en büyük avantajlarının başında deniz ile beraber uyanma fırsatını sizlere sunmasıdır. Çünkü adeta sıfır bir konumda yer alan bölgede her sabahı su sesiyle karşılıyor ve gün batımını da yine bu benzersiz manzaraya bakarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kozak Yaylası

Kozak Yaylası
Kozak Yaylası

İnsanların tatile yönelik beklentileri her zaman farklılık gösterebilecek bir olgudur. O an yaşanan ruh haline veya duygu durumuna göre de alternatiflerin var olduğu bir tatil planı rahatlıkla yapılabilir. Kozak Yaylası da biraz daha klasiklerden uzak bir tatil anlayışı benimseyenler için oldukça ideal bir çizgide yer alıyor. Deniz mesafesinin 500 ila 1000 metre arasında değiştiği gözlemlenebilen bölge sizlere yeşillik görselleri eşliğinde muhteşem bir dinlenme periyodu vaat ediyor.

Kolay bir biçimde kendi aracınız ile bölgeye ulaştıktan sonra ücretsiz olarak çadırlarınızı kurabiliyor ve doğanın keyfini yaşamaya başlayabiliyorsunuz. Temiz hava, bol oksijen eşliğinde hayal ettiğiniz pek çok unsuru manzara eşliğinde gözlemleyebilirsiniz. Yaban hayatı karşısında dikkatli olmanız gerektiğini de bu aşamada sizlere iletmiş olalım.

Üç Çınarlar

Üç Çınarlar
Üç Çınarlar

Ege yöresinin en çok ilgiye maruz kalan lokasyonlardan biri olan Dikili’de bulunan Üç Çınarlar kamp alanı hemen her mevsim ziyaret edilmeye müsait bir pozisyonda bulunuyor. Hem işletmenin sağlamış olduğu hizmetler hem de kendi imkanlarınızı sergileyebildiğiniz bu alanda sizleri bekleyen oldukça konforlu bir yaşam olduğunu da hatırlatmış olalım.

Şezlong, sıcak su gibi imkanlar da vermiş olduğunuz kamp ücretinin içerisine entegre edilmiş durumda. Dilerseniz kendi yemek ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayabiliyor dilerseniz bölgede var olan büfe ve restoranlar aracılığı ile eşsiz yemeklerin tadını çıkarabiliyorsunuz. Dalış, bisiklet sürme, yürüyüş gibi spor ve aktiviteleri yapabileceğiniz bilgisini de vermiş olalım. Benzersiz bir dinlenme deneyimi için tüm olanaklar seferber edilmiş durumda.

Çam Camping

Çam Camping
Çam Camping

Dikili bölgesinin kamp hizmeti almak ya da bu yönde bir tatil hayal etmek için uygun olduğunu tekrardan ifade edelim. Bölgede faaliyetlerine devam eden işletmelerden bir tanesi de Çam Camping olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Karavan veyahut çadır konaklamasına uygun olan yapısı ile ilgi odağı olmayı başarıyor. Oksijenin tatmin edici derecede yüksek olması sayesinde sizler de nefes konusunda önemli bir kazanım elde edebiliyorsunuz.

Kendi yemeklerinizi kendinizin pişirebileceği gibi aynı zamanda sistem içinde bulunan restoranlardan da bu konuda destek alabiliyorsunuz. Çok sayıda heyecanlı aktivitenin yapılabileceği bir bölge olması da kamp yapmak isteyenlerin alakadar olduğu konu başlıklarından bir tanesidir. Yüzmeden bisiklet kullanmaya, yürüyüşten çeşitli açık alan sporlarına kadar aklınıza gelebilecek pek çok eğlence imkanı da sizlere sunuluyor.

Şamlıgöl Kamp Alanı

Şamlıgöl Kamp Alanı
Şamlıgöl Kamp Alanı

Hem denize sıfır yapısı hem de sağlamış olduğu fırsatlar ile ön plana çıkan tatil yörelerinden bir tanesi de Şamlıgöl kamp alanı olarak lanse edilebilir. Eminiz ki her insan bu bölgeye ulaşma konusunda farklı endişelere de ev sahipliği yapıyor. Ancak şunu çok açık biçimde vurgulamak gerekiyor ki oldukça merkezi bir konumda bulunmasından ötürü bu yönde bir endişeniz olmasın. İster özel araç isterseniz de toplu taşıma ile oldukça kolay biçimde konaklama yapacağınız yere ulaşabiliyorsunuz.

Çadır, karavan gibi konaklama aracılarının yanı sıra günlük olarak yine burayı ziyaret edebilir ve eşsiz doğal güzelliklerinin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Bilinen yürüyüş ya da yüzme enstantanelerinin yanı sıra balıkçılık konusunda da bölgeyi tercih eden pek çok birey bulunuyor. Mangal, ateş yakma, semaver gibi farklı imkanların da buraya gelen misafirler ile paylaşıldığını dipnot olarak eklemiş olalım.

Zeytin Gölgesi

Zeytin Gölgesi
Zeytin Gölgesi

Manzara, zeytin ağaçları, sessizlik, huzur gibi olgular bir araya gelince harika bir tatilin varlığı da otomatik olarak bir kavrama dönüşebiliyor. Bunları mevcut olarak sizlere sunan konumlardan bir tanesi de Zeytin gölgesi olarak söylenebilir. Dikili ilçesinde yer alan ve hemen her hava şartına uygun olarak dizayn edilmiş olan bu alanın tadına varmak adına toplu taşıma araçlarını veya kendi hususi arabalarınızı kullanabiliyorsunuz.

Sahil çevresinin bir hayli geniş olması sizlerin planlayacağı aktiviteler adına da yol gösterici olacaktır. Kitap okuyabilir, arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirebilir veya deniz suyunun keyfini yaşayabilirsiniz. Konaklama ve diğer ihtiyaçlarınız açısından da işletmenin her zaman müracaat edilebilecek bir yer olduğunu unutmadan hayatın bilinmeyenleri ile yüzleşebilirsiniz. Merkeze yakınlığı da alanın önemli pozitif yönlerinden bir tanesidir.

Killik Koyu

Killik Koyu
Killik Koyu

İnsanların genel olarak tatil hayalleri arasında yurtdışı merkezli sahiller ya da eğlenceler olduğunu tahmin edebilmek çok zor değildir. Özellikle Maldivler ve var olan deniz manzarasına ilgi duyan pek çok kişi olduğunu ön görebiliyoruz. Killik koyu da sizlerin bu hevesine olumlu biçimde geri dönüşler sağlayan önemli cazibe merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Ücretsiz çadır ve karavan kampı şeklinde iki farklı alternatif olarak bu bölgeyi değerlendirebiliyoruz.

Doğanın her güzelliğinin aynı bölgede buluşmuş olduğu bir yapının keşfi de tam olarak bu noktada başlayabiliyor. İsterseniz dalış yapabilir isterseniz gezilerinize devam ederek farklı yerleri yeniden tanıma fırsatı da bulabiliyorsunuz. Yanınıza almanız gereken en önemli ekipman ise fotoğraf makinesidir. Çünkü sizlerin kadrajına girebilecek olan oldukça fazla olgu bulunuyor.

Acar Camping

Acar Camping
Acar Camping

Günlük ya da dönemlik ziyaretlerin ana merkezi konumda bulunan konumlardan bir tanesi de Acar Camping olarak belirtilebilir. Yalnız buranın sizlere vaat etmiş olduğu avantajlara geçiş yapmadan hemen önce işletmenin sağlamış olduğu bilgiyi de iletmiş olalım. Buraya damsız olarak girmek ne yazık ki yasaklanmış durumda. Bu veriyi göz önünde bulundurarak Foça ilçesinde bulunan bu kamp yerine giriş yapabiliyorsunuz.

Bir diğer önemli nokta ise burada sizleri bekleyen deniz derinliğidir. İzmir’in pek çok bölgesinde olduğu gibi burada da deniz derinliği birden artış gösterebiliyor. Bunlara karşı özenli yaklaşmanız halinde doğayla baş başa kalacağınız bir ortam yaratılmış durumda. Çadır hizmetinden yararlanmak için elbette belirli bir ücret ödemeniz de beklenecektir.

Teos Orman Kampı

Teos Orman Kampı
Teos Orman Kampı

Seferihisar ilçesinin Sığacık yöresinin hem televizyon dizilerine hem de yerli sinema yapımlarına konuk olan bir güzelliği olduğunu tahmin edebiliyorsunuz. Aslına bakılacak olursa ekranlarda var olan doğa çeşitliliğinin ve renk tonlarının fazlası sizleri bekliyor. Bunu yaşayabilmek adına da Teos Orman kampı tercih edilebilir bir konumda yerini almış durumda.

Günlük ihtiyaçlarınıza dair her detayı bulabileceğiniz bir kamp tatilinin sizleri karşıladığına ikna olmanız da çok zaman almayacaktır. Yeşilin her tonunun oldukça net biçimde insan duygularına sirayet ettiğini de ifade etmek yanlış olmayacaktır. Kamp alanı içerisinde gereksinim duyabileceğiniz her imkana yer verilmiş durumda. Kendi beklentilerinize uygun biçimde sizler de ücreti karşılığında bu çadır hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz.

Demircili Koyu

Demircili Koyu
Demircili Koyu

Deniz manzaralı bir yaz tatili ya da kamp yapma isteği pek çok insanın çalışma hayatı boyunca hayal ettiği kavramlar arasında yer almaktadır. İnsanlar neredeyse tüm kış boyunca bu kısa tatil keyfinin tadını çıkarabilmek üzere efor sarf ederler. Tüm yorgunluğunuzu doğa ve deniz sayesinde atabileceğiniz önemli merkezlerden bir tanesi de Demircili koyu olarak belirlenebilir.

Temiz denizi, bunaltmayan havası sayesinde lokasyonun oldukça ilgi çekici bir pozisyonda olduğunun da altını rahatlıkla çizebiliyoruz. Tuvalet ihtiyacınızı karşılayacağınız bir bölümün dışında yine öğünlerinizi aksatmadan yiyebileceğiniz bir restoran olduğunu da gözlemleyebiliyoruz. Bunun dışında sizlerin kamp yapması için koy üzerinde bir özel bölge bulunuyor. Yine burada da benliğinizi dinleyerek huzurlu bir tatil geçirerek enerji depolayabilirsiniz.

Delikli Koy

Delikli Koy
Delikli Koy

Alaçatı denildiği zaman insanların zihninde uyanan tatil organizasyonu genel olarak yeme-içme ve eğlence üzerine kurulu oluyor. Tabii ki kamp yaparken de bu tip aktiviteler içerisinde bulunabilir ve nitelikli zaman geçirebiliyorsunuz. Lakin bu bölgenin çok fazla bilinmeyen yörelerinden bir tanesi de Delikli koydur.

Gördüğünüz ilk saniyeden itibaren hayranlıkla manzaraya izleyeceğinize eminiz. Bu bölgede kendi çadırınızı kurabilir ve kamp yapma olanağını da bulabilirsiniz. Gün içerisinde tuvalet, besin gibi gereksinimlerinizi de koy çevresinde bulunan işletmeler vasıtasıyla oldukça pratik biçimde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dereköy Kamp Alanı

Dereköy Kamp Alanı
Dereköy Kamp Alanı

Torbalı ve Kemalpaşa yollarının arasında bulunan Dereköy kamp alanı aslında insanların zihin olarak yenilenmesine imkan tanıması sayesinde ön planda bulunuyor. Çünkü bölgede kamp yapacak olanların elektrik ihtiyaçları maalesef karşılanmıyor. Kendi çadırınızı almalı, kurulum yapmalı ve ateş yakarak gerekli desteği sağlayabiliyorsunuz.

Şunu da bu aşamada ifade etmiş olmak gerekiyor ki orman içerisinde kamp yapmak her bireyin ifa edebileceği bir eylem değildir. Biraz daha profesyonel şekilde kamp yapmaya alışık olan ve zorluklar ile mücadele konusunda sorun yaşamayanlar için buranın ideal bir bölge olduğunu söyleyebiliyoruz. Buna ek olarak yiyecek ve içeceğe yönelik ihtiyaçlarınızı da bölgede bulunan yerel marketler aracılığı ile temin edebiliyorsunuz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu