Adana Gezilecek Yerler (En İyi 25 Yer)

Herkese kucak dolusu sevgiler, bu içeriğimizde sizlerle birlikte Adana gezilecek yerler nerelerdir, bunları gezip göreceğiz. Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Adana, Akdeniz bölgesinde yer alan ve Toros Dağları’na sırt vermiş bir bölgedir. Ülkemizdeki büyükşehirler arasında olan ve toplamda 15 farklı ilçesi bulunan il, gezilip görülecek yerler bakımından da oldukça zengindir. Bu şehirde olduğunuz süre boyunca doğal güzellikleri, kültürel mirasları, tarihi yerleri, birbirinden güzel restoranları, eğlence yerlerini, sahilleri ve çok daha fazlasını yerinde görme fırsatınız olacak.

Adana Gezilecek Yerler

Elbette ki biz de Adana gezinizde sizlere rehberlik edecek, şehrin önemli kısımları hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız. Eğer Adana şehrini tam anlamıyla gezip görmek istiyorum derseniz, ortalama olarak 15 günlük bir sürenizi ayırmanızı tavsiye ederiz. Elbette ki bu süreler boyunca da gittiğiniz bölgeye ve bütçenize göre seçeceğiniz Adana otelleri seçeneklerinde konaklayabilirsiniz. Şimdi ise siz hazırsanız bizler de hazırız ve o halde buyurun, Adana gezilecek yerler tanıtımı yapmaya.

Taş Köprü

Taş Köprü
Taş Köprü

Adana gezilecek yerler arasında ilk sıraya koymak istediğimiz ve şehrin adeta simgeleşmiş bir yapısı olan Taş Köprü, 4’üncü yüzyılda mimar Auxentios tarafından inşa edilmiştir. Eski adı Justinianus olan bu köprü, Seyhan Nehri üzerinde uzanmakta ve şehri ikiye ayırmaktadır. 200 yılı itibariyle araç trafiğine kapatılarak sadece yayaların geçmesine olanak sağlanan bu köprünün uzunluğu 319metre ve genişliği ise 13 metredir. Aynı zamanda dünyada kullanılan en eski köprü olan bu yapıtı, Adana gezisi sırasında sizlerin de görmesini ve üzerinden yürümesini tavsiye ediyoruz. 

Saat Kulesi

Saat Kulesi
Saat Kulesi

Adana gezilecek tarihi yerler arasında olan Saat Kulesi, inşasına 1881 yılında başlanan ve ertesi yıl tamamlanan bir yapıttır. Şehir halkını saat konusunda bilgilendirmek amacıyla tasarlanıp inşa edilen Adana Saat Kulesi uzunluğu 32 metre olarak bilinmekte. Saat Kulesi’nin yapısı oldukça sağlamdır ve hatta 1998 yılında meydana gelen Adana depremi esnasında hiçbir şekilde hasar görmemiştir. 

Adana Sinema Müzesi

Adana Sinema Müzesi
Adana Sinema Müzesi

Düzenlenen Adana festivalleri ve kültür etkinlikleriyle birlikte ziyaretçilerine daima güzel anlar yaşatan Adana Sinema Müzesi, tam 3 bin yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. 18’inci Altın Koza Film Festivali’nin etkinlikleri dahilinde halk ziyaretine açılan bu güzel müzede, Adana bölgesine ait sanatçıların balmumu heykelleri, geçmişten günümüze uzanan film arşivleri ve sinemaya dair eşyalar yer alıyor. 

Adana Atatürk Evi Müzesi

Adana Atatürk Evi Müzesi
Adana Atatürk Evi Müzesi

Klasik Osmanlı mimarisiyle inşa edilen Adana Atatürk Evi Müzesi, Adana’nın önde gelen ailelerinden birine mensup olan Suphi Paşa’ya ait. Bu ev, toplamda beş defa Adana şehrine gelen Atatürk’e bu ziyaretlerin iki defasında ev sahipliği yapmış olmasıyla birlikte, bu bakımdan büyük öneme sahiptir. 1981 yılı itibariyle koruma altına alnın bu müzede, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’na ait bir takım eser ve eşyalar sergileniyor. Elbette ki biz de Adana gezisi yapacak olan siz değerli okurlarımızın bu güzel müzeyi ziyaret etmesini, Atamıza ve Kurtuluş Savaşı dönemine ait eşyaları yerinde görmesini tavsiye ediyoruz. 

Misis Mozaik Müzesi

Misis Mozaik Müzesi
Misis Mozaik Müzesi

Adana’da gezilecek müzeler arasında sizlere önerdiğimiz bu güzel mekanda, 4’üncü yüzyıl zamanından kalma ve Misis Antik Kenti’ne ait olan mozaikler sergileniyor. Tüm bu eserler, 1956 yılında gerçekleştirilen bir kazı çalışması sonrasında gün yüzüne çıkarılmış ve bu müzede sergiye alınmıştır. Müzede sergilenen mozaiklerin üzerindeki desenler ise Nuh Tufanı zamanında gemiye alınan hayvan motiflerini üzerinde taşıyor. Çok eski yılların eşsiz ve ince çalışmalarını detaylıca incelemek isterseniz, Misis Mozaik Müzesi’ne uğramanızı öneririz. 

Yumurtalık Plajı

Yumurtalık Plajı
Yumurtalık Plajı

Adana denize girilecek yerler nerelerdir dendiğinde, akıllara hemen Yumurtalık Plajı gelir. Oldukça geniş ve altın sarısı kum rengine sahip olan bu güzel plaj, Adana şehrindeki yüzme keyfiniz için tercih edebileceğiniz en ideal bölgelerden biri olacaktır. Plaja girmek ve yüzmek tamamen ücretsiz olup, sadece burada şezlong ile şemsiye kiralama durumunuzda cüzi bir miktar para ödersiniz. Ayraca Yumurtalık Plajına gelen her bir tatilci, burada aynı zamanda birbirinden güzel tarihi eserleri de görüp inceleme fırsatı yakalamakta. 

Merkez Park

Merkez Park
Merkez Park

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında inşa edilmiş olan Merkez Park, Seyhan Nehri’nin iki yakasına da konumlandırılmış olan çok güzel bir yerdir. Park alanı gerçekten de çok büyük olmakla birlikte, içerisinde 40 çeşit ağaç, 67 çeşit bitki ve toplamda ise 400 bini aşkın bitki yer alıyor. Bu güzel ağaç ve diğer bitkilerin süslemiş olduğu Adana Merkez Park, ziyaretçileri için çocuk oyun alanları, paten pistleri, 300 kişi kapasiteli amfi tiyatro, bunların yanında ise birbirinden ayrı koşu ve bisiklet yolu bulunduruyor.

Elbette ki parkın olanakları bulunla da sınırlı değildir. Yine park içerisinde, çocuklar ve engelli vatandaşlar için de özel kısımlar yer alıyor. Yani bu bakımdan Adana Merkez Park, tüm vatandaşların gezip vakit geçirebileceği muhteşem bir doğal yapıttır. Hem şehrin merkezinde olup hem de envai çeşit olanağa erişebileceği doğal güzellikler içinde yer almak isteyen tatilcilerimizin buraya gitmesini öneririz. 

Dinazor Parkı

Dinazor Parkı

Şimdi de biraz çocukların ilgi duyacağı yerlerden bahsedelim. Yeryüzünde yaşamış en büyük dinazorların maketlerinin yer aldığı Dinazor Parkı, diğer yerlere göre nispeten daha farklı bir eğlence merkezidir. Burada bulunan dinazor maketlerinden iki tanesi 62 metre yüksekliğe sahipken, diğer 54 dinazor maketi ise 33 metrekarelik alana yerleştirilmiştir. Üzerine çocuklarınızı da bindirebileceğiniz bu maketler, ses ve harekete duyarlı yapıdadır. 

Çobandede Yerel Kuş Parkı

Çobandede Yerel Kuş Parkı
Çobandede Yerel Kuş Parkı

Burası, hem bir türbe ve hem de park yeri olarak tasarlanmış olmakla birlikte, yine bölgenin bir kısmı da 2015 yılında kuş cenneti ve mini hayvanat bahçesine dönüştürülmüştür. Parkın hayvanat bahçesi kısmında ise memeli hayvanlar, su kuşları, yırtıcı kuşlar ve süs tavukları yer alıyor. Eğer siz de parka gidecek olursanız, bu güzel canlıları görmek gerçekten de çok hoş olacaktır. Adana / Çukurova’da bulunan Çobandede Yerel Kuş Parkı, yeşillikler içerisinde gezip vakit geçirmek isteyen tatilcilerimiz için oldukça ideal bir bölgedir. 

Karataş Tabiat Parkı

Karataş Tabiat Parkı
Karataş Tabiat Parkı

Adana’da kamp yapılacak yerler arasında ilk sıralarda gösterebileceğimiz Karataş Tabiat Parkı, toplam 29 hektarlık büyükçe bir alan üzerine kuruludur. Orman teşkilatı tarafından 1952 yılı itibariyle ağaçlandırma çalışmalarına tabi tutulan bu güzel park, Adana şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Sevdiklerinizi de yanınıza alarak Karataş Tabiat Parkı’na gelip, burada dilediğiniz gibi çadır ve karavan kampı yapabilirsiniz.

Kapuzbaşı Şelalesi

Kapuzbaşı Şelalesi
Kapuzbaşı Şelalesi

Dağın tam da orta kısmından akarak bizlere adeta muhteşem bir güzellik sunan Kapuzbaşı Şelalesi, aynı zamanda yine dağ ortasından akan en yüksek boyutlu şelale olarak da bilinmekte. Şelalenin yakınına gitmek, birbirinden güzel fotoğraflarını çekmek ve şelale manzarasını seyretmek, sizler için çok farklı bir deneyim olacaktır. Ve böylesine eşsiz bir deneyime imza atmak isteyen tüm tatilcileri, Kapuzbaşı Şelalesi’ne gitmeye davet ediyoruz. 

Küp Şelaleleri

Küp Şelaleleri
Küp Şelaleleri

Türkiye’nin en güzel şelaleleri arasında olan Küp Şelaleleri, sahip olduğu doğal güzellikler bakımından kesinlikle gezip görmeniz gereken bir yerdir. Şelaleden akan suyun güzelliği, bölgedeki yemyeşil ağaçlar ve kucağa oldukça hoş gelen kuş cıvıltıları, burada bulunmuş olduğunuz her bir dakikayı çok daha kaliteli hale getiren etkenlerdir. Elbette ki böylesine güzel bir ortamda yürüyüş yapmak, ruhunuza gerçekten de çok iyi gelecek ve sizi rahatlatmaya yetecektir. Ayrıca şelale sularının dökülmüş olduğu buz gibi gölet suyunda dilerseniz yüzme keyfi de yapabilirsiniz. 

Seyhan Nehri

Seyhan Nehri
Seyhan Nehri

Adana ile özleşmiş bir doğal güzelliğimiz olan Seyhan Nehri, aynı zamanda da tarihi boyunca Adana şehrine büyük katkılarda bulunmuş bir akarsu olma özelliğini taşıyor. Adana’ya tatil için gelen misafirlerin yürüyüş yolu rotaları boyunca onlara eşlik eden, şehrin güzelliğini taçlandıran ve bakmalara doyamayacağınız Seyhan Nehri, bu şehre gitmiş olmanız durumunuzda kesinlikle gezi lisenize eklemeniz gereken bir seçenektir.

Ceyhan Nehri

Ceyhan Nehri
Ceyhan Nehri

Adana’nın sahip olduğu bir diğer akarsu olan Ceyhan Nehri, Adana gezilecek yerler arsında gidip görmenizi tavsiye ettiğimiz bir doğal güzelliktir. Suyu oldukça temiz ve berrak olan bu güzel nehri görmeye gittiğinizde, aynı zamanda burada bulunan ve 659 yılında inşa edilmiş Kurtulağı Kervansarayı’nı da görüp inceleme fırsatınız olacak. Ayrıca nehir kıyısında Kartepe Aslantaş Milli Parkı adında çok güzel ve nezih bir bölge de yer alıyor. 

Feke – Göksu Nehri

Feke - Göksu Nehri
Feke – Göksu Nehri

Tahtalı Dağlarından eriyip gelen kar suları ve yer altından çıkan kaynak sularından beslenen ve Seyhan Nehri’nin de bir kolu olan Göksu Nehri, kano ve rafting aktiviteleri için tercih edilebilecek en iyi akarsular arasında gösteriliyor. Rafting yapılacak yerler arasında bir arayış içerisindeyseniz, sizlere Göksu Nehri’ni kesinlikle tavsiye ediyoruz. Siz de hem eşsiz bir doğal güzellik görmek ve hem de farklı etkinlik deneyimlerine imza atmak istiyorsanız, Feke – Göksu Nehri’ni tavsiye ederiz. 

Kapıkaya Kanyonu

Kapıkaya Kanyonu
Kapıkaya Kanyonu

Türkiye’de gezilecek kanyonlar dendiğinde de akla gelen seçenekler arasında daima bu bölge yer alıyor. Biz de burayı Adana gezilecek yerler arasına ekleyerek, siz değerli okurlarımıza tavsiye etmek istedik. Kapıkaya Kanyonu, toplamda 20 kilometrelik uzunluğa sahip olan bir doğal güzelliktir. Elbette bu uzunluğun hepsi gezilip görülecek uygunlukta olmayıp, 7250 metrelik bir kısmı tatilciler için keşfedilebilir niteliktedir. Bu kanyonu en çok tercih eden kişiler dağcılar, doğa yürüyüşçüleri ve fotoğraf tutkunları olarak bilinmekte. Siz de Adana gezi rotası listenize Kapıkaya Kanyonu’nu ekleyerek, heyecanı ve güzelliği üst düzey olan bir yer gezebilirsiniz. 

Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu

Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu
Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu

Adana halkı ile Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en sevdiği ve en çok ziyaret ettiği yerlerden biri de Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu’dur. Kanyonun tam ortasından bir de ırmak geçmekte ve bu ırmak suları sayesinde biriken irili ufaklı kanyon göletleri, meşhur Adana sıcağında yanmış olan herkesi serinlemektir. Kanyonu gezip gördükten sonra bu göletlerde yüzmek, o buz gibi suyu teninizde hissetmek ve etraftaki temiz havayı solumak, sizlere birçok farklı açıdan fayda sağlayacaktır. 

Beledemik Vadisi

Beledemik Vadisi
Beledemik Vadisi

Deniz seviyesinden tam 600 metre yükseklikte yer alıyor olan Beledemik Vadisi, o an yaşamış olduğu mevsimin güzelliğini sizlere en güzel şekilde yansıtacak bir yerdir. Ekosistemimizin çok önemli bir parçası olan bu güzel vadi; dağ, orman ve akarsulardan oluşmaktadır. Buranın güzelliği elbette ki her bir mevsime göre farklılık göstermekle birlikte, bu mevsim güzelliklerden en göz alıcı olanı ise ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Eğer Adana tatilimiz çok da sıcaklara denk gelmesin, bahar veya sonbahar aylarında yapalım diyorsanız, Beledemik Vadisi bölgesi sizler için bütünüyle bir fotoğraf çekip gezi yapma alanına dönüşecektir. 

Çakın Vadisi

Çakın Vadisi
Çakın Vadisi

Adana doğasını en güzel şekilde görüp deneyimleyebileceğimiz bir yer olan Çakın Vadisi, aynı zamanda dağ keçilerinin de otlanma alanıdır. Eğer bu güzel vadiye geldiğinizde çevre doğayı görüp o manzaralar karşısında çok daha fazlasını yakalamak isterseniz, burada otlayan dağ keçilerini de seyredebilirsiniz. Eğer tam bir huzur yakalamak istiyorsanız, bu sefer de seyredeceğiniz manzaranın yanında bir de akarsuyun sesine kulak vermenizi tavsiye ederiz. 

Kızıldağ Yaylası

Kızıldağ Yaylası
Kızıldağ Yaylası

Her bir yanı cennet köşesi olarak tabir edebileceğimi adana ilimiz, yaylalarıyla da ünlü bir bölge olarak bilinmekte. Ve Adana’nın en güzel yaylaları arasında yer alan Kızıldağ Yaylası, Osmanlı zamanındaki adı Cebel-i Ahmer olarak bilinen bir bölgedir. Adana şehir merkezine ortalama olarak 27 kilometre uzaklıkta yer alıyor olan yayla, yüksek bir rakımda yer alıyor olmasının yanı sıra, sahip olduğu hava itibariyle de oldukça temizdir. Eğer siz de sessiz, huzurlu ve bol oksijenli bir tatil yerinde olmak istiyorsanız, Kızıldağ Yaylası’na gelebilirsiniz. Üstelik Adana’nın en bunaltıcı sıcaklarında bile bu yayla merkeze göre daima çok daha serindir. 

Aladağ Meydan Yaylası

Aladağ Meydan Yaylası
Aladağ Meydan Yaylası

Adana gezilecek yerler arasında bir diğer yayla bölgesi tavsiyemiz olan Aladağ Meydan Yaylası, birbirinden farklı ağaç türleriyle kaplı olan eşsiz bir doğal güzellik niteliğindedir. Buraya gelip de içinize çekeceğiniz şöyle derin bir nefes, adeta nefesinizi açarak sizlere ekstra bir enerji verecektir. Üstelik bu yaylaya geldiğinizde, burada bulunan lokantadan yemek yeme ve marketinden de alışveriş yapma olanağınız mevcuttur. Ve biz Aladağ Meydan Yaylası’nın günübirlik gezilecek bir bölge olduğunu hiç düşünmüyoruz.

Eğer buraya gelecek olursanız, şöyle güzel de bir hazırlık yapmanızı ve kamp ekipmanlarınızla gelmenizi tavsiye ederiz. Yanınızda getirmiş olduğunuz kamp çadırlarınızı ise bölgede bulunan envai çeşit ağaç türlerinin hemen ortasına kurabilirsiniz. 

Akçatekir Yaylası

Akçatekir Yaylası
Akçatekir Yaylası

Birkaç farklı yaylanın birleşmesiyle ortaya çıkan Akçatekir Yaylası, yüzbinlerce adet ağaçlarların çevrelemiş olduğu bir bölgedir. Üstelik bu ağaçlar arasında meyve ağaçları da yer almakta ve Akçatekir Yaylası’na geldiğinizde ise bu güzel meyvelerden gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Üstelik burada her yıl geleneksel yayla şenlikleri de düzenleniyor. Eğer sizin tatiliniz de bu şenlik zamanına denk gelirse veya siz denk getirmek isterseniz, kendiniz açısından güzel bir deneyime imza atmış olursunuz. Yayla bölgesinin nüfusu ise 500 ile 600 civarında değişiyor olmakla birlikte, yaz tatili sezonlarında ise bu nüfus sayısı 200 bine yakın olmaktadır. 

Horzum Yaylası

Horzum Yaylası
Horzum Yaylası

Büyük çoğunluğu doğal güzelliklerden oluşan Adana gezilecek yerler arasında yine bu konseptten devam edip, sizlere Hurzum Yaylası’nı tanıtmak istiyoruz. Yayla içerisinde sizlerin de çok hoşuna gidecek birbirinden güzel meyve ağaçları, ayrıca da çam ve çınar ağaçları bulunuyor. Eğer meyveyi dalından kopararak yemek istiyorsanız, Hurzum Yaylası’nda sizler için envai çeşit meyve ağacının yanı sıra üzüm bağları da yer alıyor. Sizlere, bu güzel yaylayı gezip görmeyi kesinlikle tavsiye ederiz. 

Mavi Su Aqualand

Mavi Su Aqualand
Mavi Su Aqualand

Her yaşa mensup olan insanların içeride çılgınlar gibi bir eğlence deneyimi yaşadığı Mavi Su Aqualand, ziyaretçileri için oldukça keyif dolu seçenekler sunuyor. Bu güzel su parkına gelen tatilciler, burada çocuk havuzu, aile havuzu, dalga havuzu, akıntılı su kanalları ve buralara eğlenceli bir şekilde ulaşımı sağlayacak envai çeşit kaydırağı ile birlikte keyfine adeta keyif katıyor. Buradaki her bir kısım ise ücretli bilet ile çalışıyor olup, içerideki aletlerde nakit ücret kabul edilmemektedir.

Park Adana AVM 

Park Adana AVM 
Park Adana AVM

Adana’nın Çukurova ilçesinde yer alan Park Adana AVM, toplamda 25 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş olan çok büyük bir projedir. Avm içerisine göz attığımızda ise karşımıza envai çeşit eğlence seçenekleri, oyun alanları, yemek kısımları alışveriş kısımları ve çok daha fazlası çıkacaktır. Güzel bir gün geçirebileceğiniz Park Adana AVM’den ayrılmadan önce buradan bir de alışveriş yapmasını ihmal etmeyin deriz. 

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu