Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti (2023)

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti Ne Kadar? 2023 Giriş Çıkış Saatleri ve Ziyaretçi Detayları

Atatürk Arboretumu giriş ücreti 2023 yılı tarifesi ve çok daha fazlasını öğrenmeye hazır mıyız? Burası, İstanbul’da bulunan harika bir doğal güzelliktir. İstanbul gezilecek yerler arasında da gösterilen Atatürk Arboretumu, ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor. Belgrad Ormanı’nın Güneydoğu kısmında yer alan Arboretum, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından kurulmuştur. Burada, bilim insanları ve araştırmacılar tarafından çeşitli araştırmalar da yapılmaktadır.

Arboretum aynı zamanda vatandaşların da gezip görmesi için kullanılan muhteşem bir doğal güzellik niteliği taşıyor. Özellikle de hafta sonu geldiğinde buraya gelen ziyaretçiler, Atatürk Arboretumunun o eşsiz atmosferinin tadını çıkarıyor. Buradaki gezilecek kısımlar, oksijen kalitesi ve fotoğraf çekecek manzaralar, gerçekten de muhteşem düzeydedir diyebiliriz. İstanbul ilimizin adeta bir cennet köşesi niteliğindeki Atatürk Arboretumu, en güzel görüntüsünü ise Sonbahar zamanlarında kazanıyor.

Arboretum, tabiat bahçesi anlamına gelmektedir. Bu bahçe içerisinde yaşları, orjini ve sırası belli olan ağaç ile diğer bitkiler yerleştirilir. Yani bu bakımdan, Atatürk Arboretumunu bir bakıma İstanbul’un bitki müzesi olarak nitelendirebiliriz. Elbette ki böylesine önemli bir yerin kendine has sıkı kuralları da olacaktır. Atatürk Arboretumu ziyaret kurallarını şu şekilde maddelendirebiliriz;

Atatürk Arboretumu Havadan Görünümü
Atatürk Arboretumu Havadan Görünümü
  • İçeriye su ve çocuk maması hariç başka hiçbir yiyecek veya içecek kabul edilmiyor.
  • İçeriye çantasıyla girecek misafirlerin çantaları kontrol edilecektir.
  • İçeride mangal yakmak, hatta yanınızda sandviç getirmek bile kesinlikle yasaktır.
  • Ayrıca içeride herhangi bir kafe, restoran ve büfe bulunmuyor.
  • İçeriye evcil hayvan kabul edilmiyor.
  • Tripot, bisiklet, top, uçurtma, balon, konfeti ve oyuncakların içeriye sokulması da yasak.

Atatürk Arboretumu güvenlik önlemleri de son derece sıkılaştırılmıştır. Bu sayede bölge doğasının en iyi şekilde korunması hedefleniyor. Ve biz de siz sevgili okurlarımıza bu doğa harikası bölgeyi kesinlikle gezip görmeyi tavsiye ediyoruz. Peki, Atatürk Arboretumu giriş ücreti 2023 yılı tarifesi ne kadar, bölgeye giriş ve çıkış saatleri nelerdir? İşte tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabı…

 

Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti 2023

Atatürk Arboretumu giriş ücreti 2023 yılı tarifesi şu şekildedir;

  • Hafta İçi Öğrenci Giriş Ücreti = 2,5 TL
  • Hafta İçi Yetişkin Giriş Ücreti = 7,5 TL
  • Hafta Sonu Öğrenci Giriş Ücreti = 7,5 TL
  • Hafta Sonu Yetişkin Giriş Ücreti = 20 TL

Not: Atatürk Arboretumu bölgesinde bir de otopark mevcut. Buraya araçlarınızı ücretsiz bir şekilde park edip Arboretumu dilediğiniz gibi gezip görebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu Göleti
Atatürk Arboretumu Göleti

Atatürk Arboretumu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Atatürk Arboretumu, İstanbul ilimizin Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Bahçeköy bölgesinde, Belgrad Ormanı’nın da Güneydoğu kısmında yer alan Atatürk Arboretumuna ulaşım da oldukça kolaydır. Özel araçlarıyla buraya gitmek isteyen ziyaretçiler, navigasyonlarını kullanarak Atatürk Arboretumunu kolayca bulabilirler. Toplu taşıma ile gitmek için de ilk olarak metroya binmelisiniz. Hacıosman – Yenikapı metro hattının son durağı olan Hacıosman durağına kadar gelip, orada inmelisiniz. Daha sonrasında ise 42 HM numaralı toplu taşıma araçlarına binerek Bahçeköy’e gitmeniz gerekiyor. Otobüsten indikten sonra da yaklaşık 5 ile 10 dakika kadar yürüdükten sonra, Atatürk Arboretumuna ulaşmış olursunuz.

 

Atatürk Arboretumu Ziyaret Saatleri

Atatürk Arboretumu ziyaret saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Açılış Saati = 09:00
  • Kapanış Saati = 17:00

Not: Atatürk Arboretumu Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

Atatürk Arboretumu Sonbahar
Atatürk Arboretumu Sonbahar

Atatürk Arboretumu’nda Müzekart Geçerli mi?

Hayır, Atatürk Arboretumu’nda Müzekart geçerli değildir. Burayı gezip görmek isteyen bazı ziyaretçilerin giriş ücreti ödemesi gerekiyor. Gerekli şartları karşılayan bazı kişiler ise Atatürk Arboretumu’na tamamen ücretsiz bir şekilde giriş yapabilir.

 

Atatürk Arboretumu’na Kimler Ücretsiz Girebilir?

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri, Atatürk Arboretumu’na ücretsiz giriş yapabilirler. Ayrıca 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde de tüm ziyaretçilere ücretsizdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde ise İlkokul öğrencileri ile onlarla birlikte gelen refakatçiler, Atatürk Arboretumu’na ücretsiz giriş yapabilmekte.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu