Barış Manço Müzesi Giriş Ücreti (2023) ve Ziyaret Detayları

Tarihi yerleri ziyaret etmeyi seven okurlarımız için bu içeriğimizde, Barış Manço Müzesi giriş ücreti 2023 yılı tarifeleri hakkında bilgiler vereceğiz. Türk Sanat Tarihi’nin en önemli isimlerinden biri olan Barış Manço, 2 Ocak 1943 yılında İstanbul’da dünyaya geldi ve 1 Şubat 1999 tarihinde ise yine İstanbul’da hayata gözlerini yumdu. Türkiye rock müziğinin öncüleri ve Anadolu Rock tarzının ise kurucuları arasında gösterilen usta sanatçımızın eşi ve iki oğluyla birlikte yaşamış olduğu bu ev, günümüzde müzeye çevrili haldedir.

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı olan Moda semtinde yer alan bu müze, inşası tamamlanarak 2010 yılında halk ziyaretine açılmıştır. Barış Manço’ya ait olan “Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüştür.” sözü, belki de bu müzenin yapılışındaki en büyük etkenler arasında yerini almaktadır.

Hem Barış Manço’nun yaşamış olduğu ve hem de şu an müze olarak ziyaret edilen bu ev, Viktorya tarzı ev modelleri arasında gösterilmektedir. Aynı zamanda da bir tarihi eser niteliği taşıyan evi, 1895 yılında Mr. Dowson adındaki bir İngiliz inşa etmiştir. Hatta yine aynı evde Barış Manço’dan önce Zühtü Paşa’nın torunu olan Afife Pelin Hanım’ın oturduğu da bilinmekte.

Kadıköy Belediyesi ise hem önemli bir tarihi geçmişi bulunan, hem de Barış Manço, sevgili eşi Lale Manço ve oğullarının yaşamış olduğu köşkü bir müze haline çevirmiştir. Siz de günümüzde Barış Manço 81300 Moda olarak bilinen bu yerdeki müzeyi ziyaret ederek, kendinize kültürel anlamda katkı sağlamış, aynı zamanda da usta sanatçımızı bir kez daha anmış olursunuz. Peki, Barış Manço Müzesi 2023 yılı giriş ücreti ne kadardır? İşte cevabı…

Barış Manço Müzesi Giriş Ücreti 2022
Barış Manço Müzesi Giriş Ücreti 2023

İlginizi Çekebilir:

Barış Manço Müzesi Giriş Ücreti 2023

Barış Manço Müzesi 2023 yılı giriş ücreti bilgileri şu şekildedir;

Yetişkinler İçin = 10 TL

Öğrenciler İçin = 5 TL

Barış Manço Müzesi Giriş – Çıkış Saatleri

Barış Manço Müzesi açılış ve kapanış saatleri aşağıdaki gibidir;

  • Açılış Saati = 09:00
  • Kapanış Saati = 16:00

Not: Barış Manço Müzesi, dini bayramlar ve pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

Barış Manço Müzesi’nde Müzekart Geçerli Mi?

Barış Manço Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olmadığı için maalesef ki burada Müzekart geçerli değildir.

Barış Manço Müzesi’ne Kimler Ücretsiz Girebilir?

Barış Manço Müzesi, tüm vatandaşlar için ücretlidir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu