Cunda Adası Gezilecek Yerler (En İyi 16 Yer)

Görmeden gitmeyin diye Cunda Adası gezilecek yerler listesinden en iyi 16 yeri sizin için seçtik.

Sizlere gezi rehberliği yapacağımız bu içeriğimizde Cunda Adası gezilecek yerler deneyimini hep birlikte yaşamaya hazır mıyız? Balıkesir şehrimizin Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası, bir diğer adıyla Alibey Adası olarak da anılmaktadır. Doğal güzellikleriyle ve tertemiz havasıyla ön plana çıkan bu bölge, aynı zamanda Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki en büyük dördüncü adasıdır.

Doğal güzelliklerin yanı sıra ön plana çıkan Cunda Adası gezilecek tarihi yerler, buraya gelen turistlerin büyük beğenisini toplamakta. Ayrıca burada bulunan restoranlar gerçekten de çok ünlü yerler olmakla birlikte, ziyaretçileri için birbirinden güzel yemek menüleri sunmaktadır. Öte yandan, Cunda Adası eğlence merkezleri kısmına şöyle bir göz attığımızda ise tatilcilerin doyasıya eğlenebilmesi için birbirinden güzel seçeneklerin var olduğunu görmekteyiz. O halde her anlamda dolu dolu bir yer olan bu güzel adayı daha yakından görelim. İşte, Cunda Adası gezilecek yerler listemiz.

Cunda Adası Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Cunda Adası gezilecek yerler listesi…

Tarihi Yel Değirmenleri

Tarihi Yel Değirmenleri
Tarihi Yel Değirmenleri

Cunda Adası’nda yer alan ve buraya gelen turistlerin de fazlasıyla dikkatini çeken bir yer olan Tarihi Yel Değirmenleri, aynı zamanda adanın sembolik yapıtları arasında gösterilir. İnşa ediliş yılları 1600 ile 1650 arası olan bu değirmenler, günümüzde farklı amaçlarla kullanılıyor. Değirmenlerden biri restore edilerek şarap evine dönüştürülmüş, diğeri Rahmi Koç tarafından bir kafe ve kütüphaneye çevrilmiş, üçüncü yel değirmeni ise herhangi bir kullanım dahilinde olmayıp sadece tarihi yapıt ziyareti sırasında incelenmektedir. Siz de hem Cunda Adası ve hem de Balıkesir gezilecek yerler arasında iyi bir alternatif olan tarihi yer değirmenlerini gezip görebilirsiniz.

 

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi
Aşıklar Tepesi

Eşsiz manzaraya sahip olan Aşıklar Tepesi, Cunda Adası’nın kuşbakışı olarak seyredebileceğiniz çok güzel bir bölgedir. Her daim çok sayıda ziyaretçisi olan Aşıklar Tepesi, aynı zamanda tarihi yel değirmenlerinin de birine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca tam da Aşıklar Tepesi bölgesinde yer alan tarihi yel değirmeni, cafe ve kütüphane için kullanılan değirmendir. Siz de bu güzel tepe bölgesine gelerek hem burada eşsiz bir ada ve deniz manzarası seyredebilir, hem de burada bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

 

Çataltepe Plajı

Çataltepe Plajı
Çataltepe Plajı

Balıkesir denize girilecek yerler arasındaki en güzel seçeneklerde biri olan Çataltepe Plajı, aynı zamanda Cunda Adası gezilecek yerler kategorisinde de çok iyi bir seçenektir. Sakin, temiz, dalgasız, berrak ve çok da fazla derin olmayan deniz suyu ile birlikte Çataltepe Plajı, çocuklu aileler tarafından da gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Ancak bu plajda güzel bir tatil yapmak istiyorsanız, erken saatte gelerek yerinizi almanızı tavsiye ederiz. Çünkü gün içerisinde burası gerçekten çok kalabalık bir yer oluyor.

 

Bıyıklı Plajı

Bıyıklı Plajı
Bıyıklı Plajı

Cunda Adası’nın en popüler plajları arasında bir diğer seçenek olan Bıyıklı Plajı da yine sığ ve temiz yapılı bir deniz suyuna sahiptir. Öte yandan, oldukça geniş yapıdaki kum havzası da bu güzel plajı tercih edilebilir kılan en güzel özelliklerden bir diğeridir. Ve deniz kum güneş üçlemesini en güzel şekilde yapabileceğiniz Bıyıklı Plajında, tüm bu eğlence anlarınız esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi anında temin edebileceğiniz işletmeler de yer almaktadır.

 

Duba Plajı

Duba Plajı
Duba Plajı

Ayvalık ilçesi ile Cunda Adası arasında adeta bir köprü görevi gören Duba Plajı, kolay ulaşım açısından da oldukça uygun bir yerdir. Bir plaj değerlendirmesi dahilinde her şeyiyle tam puan alır diyebileceğimiz yapıdaki Duba Plajı, aynı zamanda bu adanın en kalabalık plajlarından biridir. Bu sebepten ötürü, günün erken saatlerinde gelerek kendinize şezlong ve şemsiye ayarlamanızı tavsiye ederiz.

 

Cunda Plajı

Cunda Plajı
Cunda Plajı

Cunda Adası’nın en küçük, en şirin ve aynı zamanda kalabalık bir plajı olan bu bölge, kentin merkezi bir konumunda yer almaktadır. Bu güzel plajda yüzme ve güneşlenme keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz gibi, ayrıca burada oldukça keyifli gece ve gündüz yürüyüşleri de yapabilirsiniz. Ve Cunda Plajı alanındaki tüm güzel anlarınızda, burada bulunan kafelerde bir şeyler yiyip içmeniz de mümkün.

 

Ada Camping

Ada Camping
Ada Camping

Cunda Adası ve Balıkesir kamp yapılacak yerler arasındaki en güzel seçeneklerinizden biri olacak olan Ada Camping, hem günübirlik tercih edebileceğiniz, hem de birkaç gün süreyle kalabileceğiniz bir yerdir. Cunda Adası’nda kamp yapmak diyince birçok tatilci, Ada Camping kamp yerini tercih etmektedir. Ayrıca kamp yapacağınız süre boyunca bu kamp alanında bulunan duş, wc, şezlong ve şemsiyeleri kullanabilirsiniz. Ada Camping alanında yapabileceğiniz etkinlikleri ise kamp kurmak, çocuk parkında oyunlar oynamak, spor sahalarında spor yapmak, tekne, dalış, yürüyüş turlarına katılmak ve denize girmek şeklinde sıralayabiliriz.

 

Cunda Mocamp

Cunda Mocamp
Cunda Mocamp

Bir önceki başlığımızda bahsettiğimiz Ada Camping kamp alanının yan konumunda yer alan Cunda Mocamp, sevdiklerinizle birlikte tercih edebileceğiniz çok nezih bir yerdir. Tatilciler tarafından çokça rağbet gören ve Ortunç Koyu dibinde yer alan bu kamp alanı, fiyat bakımından da son derece uygundur. Üstelik buraya gelmeden önce öyle detaylı bir hazırlık yapmanıza da hiç gerek olmayacaktır. Çünkü Cunda Mocamp kamp alanında siz değerli ziyaretçileri için her daim hazırlık yapılmış olup, en kaliteli hizmet standartlarıyla yardımcı olunmaktadır.

 

Ayayorgi Camping ve Bungalov

Ayayorgi Camping ve Bungalov
Ayayorgi Camping ve Bungalov

Cunda Adası ücretli kamp yerleri arasında belki de en güzel yer olan Ayayorgi Camping ve Bungalov, aynı zamanda her bütçeye uygun tatil paketleri sunmaktadır. Buraya geldiğinizde hem güzel bir tatil keyfi yapacak, hem de tatil süreciniz boyunca bölgedeki eşsiz manzaraların tadını çıkaracaksınız. Ayrıca bu kamp yerinde isterseniz kendi çadırınızı da kurabilir, bu vesileyle de sadece yer kirası ödemiş olursunuz. Veya da çadır konaklaması tercih etmek istemezseniz, bu kamp yerinde bungalov ev kiralama hizmeti de sağlanmaktadır. Sizler de Cunda Adası’ndaki kamp deneyiminizi en iyi noktaya taşımak istiyorsanız Ayayorgi Camping ve Bungalov’u tercih edebilirsiniz.

 

Patriça Koyu

Patriça Koyu
Patriça Koyu

Terk edilmiş bir Rum köyüne konumlandırılmış olan ve bir diğer adıyla Pateriça olarak da anılan Patriça Koyu, ulaşımı nispeten zor bir yerdir. Bu güzel koya geldiğinizde, öncelikle manzarası karşısında büyülenecek ve burayı çok seveceksiniz. Ayrıca, Patriça Koyu suyunun da girip yüzebilmek için son derece uygun olduğunu belirtmek isteriz. Gür ormanlar ve birbirinden güzel zeytin ağaçları, Patriça Koyu’nun sahip olduğu o doğal endamı en güzel şekilde artırıyor.

 

Ortunç Koyu

Ortunç Koyu
Ortunç Koyu

Cunda Adası gezilecek yerler listemizde sıra, sakin yapısıyla dikkat çeken Ortunç Koyu’na geldi. Hem özel araçlarınızla, hem de teknelerle kolay bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz bir yer olan Ortunç Koyu, tertemiz diye nitelendirebileceğimiz standartlardadır. Bu koyun hemen yan tarafındaki ormanlık alanda kamp kurabileceğiniz gibi, dilerseniz de koy ile ormanın birleştiği kısımdaki otelde de konaklayabilirsiniz.

 

Cennet Ada Koyu

Cennet Ada Koyu
Cennet Ada Koyu

İsminin hakkını fazlasıyla veren ve tam olarak bir cennet görünümündeki bu güzel koy bölgesi, çok fazla kişi tarafından bilinmeyen saklı bir bölgedir. Çok fazla kişinin bilmemesi, buraya tatil sezonlarında az sayıda insanın gelmesine sebebiyet vermekte ve Cennet Ada Koyu bu vesileyle tertemiz yapısını da daima korumaktadır. Sessizlik ve huzur içinde güzel bir tatil deneyimi yaşamak isteyen tatilcilerimize, Cennet Ada Koyu’nu tavsiye ederiz.

 

Tımarhane Adası

Tımarhane Adası
Tımarhane Adası

Çamlık Koyu’nun Şeytan Sofrası bölgesinde yer alan Tımarhane Adası, ilginç kaya yapısı vesilesiyle fazlaca ilgi gören bir yerdir. Bu bölge, Türkler tarafından “Taşlı Manastır” ve Rumlar tarafından ise “Tımarhane Adası” olarak biliniyor. Mutlaka gezip görmenizi tavsiye ettiğimiz bu güzel adada eski bir tımarhane de bulunuyor. Adaya geldiğinizde hem bu tımarhaneyi gezip görme, hem ada içerisinde yürüyüşe çıkma ve hem de adanın yüksek kesimlerinden inanılmaz güzel manzaralar seyretme fırsatınız olacak.

 

Güvercin Adası

Güvercin Adası
Güvercin Adası

Tarihi yapısı ve doğal güzellikleri açısından oldukça tercih edilesi bir yer olan Güvercin Adası, adını ise bünyesinde çok sayıda yabani güvercinin yaşıyor olmasından almıştır. Ve ada üzerine inşa edilmiş olan ve Orta Çağ dönemlerinde yapılmış olduğu düşünülen Agios Yargis Manastırı, gelen tatilcilerin büyük dikkatle incelediği bir yapıttır. Siz de küçük bir tekne kiralayarak bu güzel adaya gelebilir ve Cunda Adası tatil serüveninize renk katabilirsiniz.

 

Temizel Aqua Park

Temizel Aqua Park
Temizel Aqua Park

Şimdi de Cunda Adası eğlence yerlerine göz atalım ve Temizel Aqua Park’i inceleyelim. Özellikle de çocukların çok sevip doyasıya eğlenebileceği bir yer olan Temizel Aqua Park, bir otel işletmesi olmakla birlikte, adaya tatile gelen vatandaşlar tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor. Siz de Cunda Adası tatilinize güzel bir su parkı deneyimi eklemek istiyorsanız, Temizel Aqua Park’a gidebilirsiniz.

 

Ayvalık Aqua Fun

Ayvalık Aqua Fun
Ayvalık Aqua Fun

Washington Hotel Ayvalık’ın bir işletmesi olan Ayvalık Aqua Fun su parkı, her yaş için uygun olan çok güzel bir yerdir. Bu güzel tesiste sadece yüzme keyfi yaşamakla sınırlı kalmayacak, burada olduğunu süre boyunca voleybol, masa tenisi ve havuz oyunları oynayabilecek, dans dersleri günlük turnuvalara ve etkinliklere katılım sağlayabilecek, ayrıca tesiste düzenlenen animasyon şovlarını da izleyebileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu