Denizli Gezilecek Yerler (En İyi 13 Yer)

Görmeden gitmeyin diye Denizli gezilecek yerler listesinden en iyi 13 yeri sizin için seçtik.

Denizli gezilecek yerler, Ege ve Akdeniz bölgelerimiz arasında kalmış olan nadide güzellikler arasındadır. Her iki bölgemizde de toprağı bulunan bu güzel şehrimiz, yaklaşık olarak 1 milyonluk nüfusa sahip. Denizli’nin neyi meşhur diye soracak olursanız, sizlere kesinlikle horoz ve Pamukkale cevaplarını vermiş oluruz. Şehrin bazı gezilecek yerleri UNESCO Dünya Miraslar Listesi’ne de dahil edilmiş olmakla birlikte, elbette ki gezip görmeniz için sizlere bu kısımları da tavsiye edeceğiz.

Doğal güzellikler, tarihi yerler ve eğlence merkezleriyle birlikte, bu güzel şehrimizde harika bir tatil deneyimi yaşamaya hazır olmanızı isteriz. Ayrıca, Denizli’de gezilecek tarihi yerlere gitmek isterseniz de mutlaka Müzekart çıkartmalısınız. Bu sayede, şehrin tarihi değerlerinin büyük çoğunluğunu tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirsiniz. Ayrıca Müzekart sayesinde Türkiye’nin gezilecek tarihi yerleri kısımlarını da görme şansınız olacak. Bir haftanızı ayırıp, Denizli şehrimizin en önemli değerlerini gezip görmeniz mümkün. Ancak daha rahat ve geniş zamanlı bir deneyim için bizler bu süreyi 10 güne de çıkarabiliriz. Ve biz de sizlere bu zaman diliminde Denizli tatil rehberi olacak, şehri adeta sizlere tanıtacağız. O halde bu gezimize yavaştan başlayalım. İşte karşınızda, Denizli gezilecek yerler…

Denizli Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Denizli gezilecek yerler listesi

 

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri
Pamukkale Travertenleri

Sadece denizli değil, bizzat Türkiye’de mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında olan Pamukkale Travertenleri, şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktadır. Ülkemizde hemen herkesin bildiği ve gitmek istediği bu doğal oluşum, Denizli gezilecek yerler listemizin ilk sırasında olmayı da fazlasıyla hakediyor. Zaten buranın UNESCO Dünya Miraslar Listesi’nde yer alıyor oluşu da ne denli önemli bir yer olduğunu kanıtlar nitelikte. Türkiye’nin Beyaz Cenneti olarak tanımlanan Pamukkale Travertenleri, her yıl milyonlarca sayıdaki yerli ve yabancı turisti de ağırlamaktadır. Pamukkale Travertenleri, ülkemizin ve Denizli şehrimizin sembolik değerlerinden biri olup; 3 kilometre uzunluğa, 250 ile 600 metre genişliğe ve yaklaşık 50 metrelik de bir yüksekliğe sahiptir. Ayrıca buradan çıkan termal suyun fazlaca şifalı olduğu da biliniyor. Elbette biz de bu doğal şifalardan sizlerin de faydalanmasını istiyoruz. O halde sizler de şöyle güzel bir Denizli tatili yapmaya karar verdiyseniz, gezilip görülecek yerler arasında Pamukkale Travertenleri’ni ilk sıraya alabilirsiniz.

 

Kleopatra Havuzu (Antik Havuz)

Kleopatra Havuzu (Antik Havuz)
Kleopatra Havuzu (Antik Havuz)

Şöyle güzel bir Pamukkale Travertenleri deneyimi yaşadıktan sonra, sıra geldi Kleopatra Havuzu deneyimine. Burası, travertenlere de oldukça yakın bir yer olmasıyla bilinir. Tam 36 derecelik bir termal su sıcaklığına sahip olan havuz, Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer alıyor.

Havuzun tarihi epey eski yıllara dayanmaktadır. Ayrıca UNESCO Dünya Miraslar Listesi’ne de dahil olan bu havuzun tarihi, tam 2300 yıllık bir geçmişe sahip. Yine Roma İmparatorluğu döneminde de oldukça önemli bir yer olan bu havuzda, insanların sağlıklarına kavuşturulması hedefleniyordu. Yani Kleopatra Havuzu, çok eski dönemlerde bir sağlık merkezi konumundaydı. Ancak havuz bölgesinde yer alan tüm yapıtlar, 7’inci yüzyılda yaşanan bir deprem sonucunda tamamen yıkılarak yok olmuştur. İşte o depremden sonra oluşan çukura şifalı ve sodalı termal suyun dolmasıyla birikte, günümüze kadar uzanan Kleopatra Havuzu oluşmuştur. Şu zamanlarda ise çok önemli bir turizm yeri olan havuzda, birçok farklı hastalığa şifa bulmak da mümkün. Bu hastalıklar arasında ise kalp rahatsızlıkları, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, sinir, felç, raşitizm, damar hastalıkları ve daha birçoğu örnek olarak gösterilebilir. Ayrıca havuzun adının “Kleopatra Havuzu” olarak anılması, yabancı turistlerin buraya olan ilgisini de bir hayli artırıyor. Sizler de havuzun şifasından faydalanmak ve doyasıya eğlenmek için buraya gelebilirsiniz.

 

Horoz Heykeli

Horoz Heykeli
Horoz Heykeli

Ülkemizdeki her ilimizin kendine özgü bir sembolü vardır. Farklı illeri düşündüğümüzde bu semboller birer birer aklımıza gelecektir. Denizli şehir sembolünün ise horoz olduğunu söylemiştik. Horozuyla ünlü şehrimizin merkezinde bulunan Horoz Heykeli ise kesinlikle gidip görmeniz gereken bir eser. Aynı zamanda Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeyi başarmış olan bu güzel heykel, şehre gelen tatilcilerin de büyük ilgisini çekiyor. Siz de bu güzel heykelin yanına gidebilir, onu inceleyebilir ve yanında fotoğraf çekilebilirsiniz.

 

Bağdaşı Yaylası ve Denizli Teleferik

Bağdaşı Yaylası ve Denizli Teleferik
Bağdaşı Yaylası ve Denizli Teleferik

Bağdaşı mahallesinden binerek yaylaya kadar sizi götürecek olan bu teleferik, bu yolculuk serüveni boyunca harika bir manzara izleyebileceğiniz yerdir. Güzergah üzerinde toplam 24 farklı kabin vardır ve kabinlerin her biri ise 8 yolcu kapasitesine sahiptir. En aşağıdan bindiğinizde teleferik hattının en yukarısına kadar çıkmanız yaklaşık 7 dakika sürecektir. Bu süre boyunca gerçekten de çok eğlenecek, görmüş olacağınız o harika manzaralar karşısında da adeta büyüleneceksiniz. Bu deneyimi sizlerin de kesinlikle yaşamasını tavsiye ediyor ve sizleri Bağdaşı Yaylası ve Denizli Teleferik hattı deneyimine davet etmek istiyoruz.

 

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi
Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Müze, sadece kendisi bile tamamen antik bir yapıttır diyebiliriz. Restore edilerek 1984 yılı itibariyle ziyarete açılan Roma Hamamı, günümüzde Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi olarak biliniyor. Hierapolis Antik Kenti’nin bir yapıtı olan bu müze içerisinde yine bu bölgede gerçekleştirilen kazı çalışması esnasında çıkarılan antik eserleri görebileceksiniz. Müzenin üç farklı salondan oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu salonlar sırasıyla; Heykeller ve Lahitler Salonu, Küçük Buluntular Salonu ve Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonu’dur. Ayrıca müze içerisinde kütüphane ve açık teşhir alanlarının yer alıyor olduğunu da belirtmek isteriz. Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nin en çok dikkat çeken antik eserleri ise şunlardır; toprak kandiller, adak ve cam kapları, kolyeler, madeni takılar, altın küpeler, altın yüzükler, heykeller ile gümüş ve bronz sikkelerdir. Eğer sizler de Denizli’nin gezilecek tarihi yerleri deneyimini en güzel şekilde yaşamak istiyorsanız, bu antik müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

 

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi
Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, 1931 yılında Denizli’ye gelmiş ve bu evde konaklamıştır. Yapılış tarihi net olarak bilinmeyen ve 19’uncu yüzyıl olduğu tahmin edilen bina, Kültür Bakanlığı’na devredildikten sonra 1984 yılında Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi olarak halk ziyaretine açılmıştır. Günümüzde ise Denizli gezilecek yerler arasında gösterilen bu müzede, Atatürk’e ait birçok şey yer alıyor. İki katlı olan bu müzenin alt katında takılar, giysiler, silahlar, kılıçlar, el işlemeleri ve fincan zarfları gibi antik eserler sergilenmektedir. Müze’nin üst katına ise Atamız’a ait şahsi eşyaları göreceksiniz. Yine kendisinin Denizli ziyareti sırasında konakladığı oda da bu katta yer alıyor. Siz de Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi ziyaretiyle birlikte, Denizli gezinize güzel bir anı katabilirsiniz.

 

Honaz Dağı Milli Parkı

Honaz Dağı Milli Parkı
Honaz Dağı Milli Parkı

Pamukkale ve Serinhisar ilçe sınırlarının ortasında yer almakta olan Honaz Dağı Milli Parkı, aynı zamanda Ege Bölgesi’nin de en yüksek kesimlerinden biri olarak biliniyor. Flora, fauna ve jeolojik olarak oldukça zengin bir yer olan olan bu bölge, 1995 yılı itibariyle milli park olarak ilan edilmiştir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bu dağda bitki ve hayvan türlerine ait canlı sayısının da oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca burada, gelen ziyaretçilerin yararlanması için koşu ve yürüyüş yolları, piknik yerleri özel alanlar ve çok daha fazlası mevcuttur. Ayrıca Denizli’de kamp yapılacak yerler arasında gösterilen Honaz Dağı Milli Parkı’na gelerek, burada dilediğiniz güzel bir noktaya kamp çadırınızı kurabilirsiniz. Burada bulunduğunuz süre boyunca günleriniz daima doğal güzelliklerin ve kuş cıvıltılarının arasında geçecektir.

 

Çamlık Parkı

Çamlık Parkı
Çamlık Parkı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alan bu güzel park, aynı zamanda il merkezine de oldukça yakın bir konumdadır. Denizli tatiliniz esnasında günübirlik olarak uğrayabileceğiniz, piknik yapabileceğiniz ve sevdiklerinizle birlikte hoş vakitler geçirebileceğiniz Çamlık Parkı’nı, eminiz ki sizler de çok seveceksiniz. Ayrıca park içerisinde kafe, büfe, otopark, çocuk oyun alanları, kır gazinosu, koşu parkuru, yürüyüş parkuru ve paintbal sahası gibi kısımlar da mevcuttur. Ayrıca buranın bitki çeşitliliği açısından da oldukça zengin bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Eğer siz de sevdiklerinizle birlikte güzel bir doğa ve birlikte vakit geçirme keyfi yaşamak istiyorsanız, Çamlık Parkı’nı tercih edebilirsiniz.

 

Kefe Yaylası Çadır Kamping

Kafe Yaylası Çadır Kamping
Kafe Yaylası Çadır Kamping

Denizli’de kamp yapılacak en güzel yerler arasında gösterilen Kefe Yaylası Çadır Kamping, Serinhisar ilçesi sınırları içerisindedir. Burası, özel bir kamp işletmesi olduğu için bu deneyim esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü gereksinimi de anında tedarik edebilirsiniz. Hatta bir kamp alanından ziyade adeta bir yaşam merkezi olan Kefe Yaylası Çadır Kamping, iddia ediyoruz ki sizlerin de tüm ideallerini karşılayacak niteliktedir. Siz de Denizli gezilecek yerler listenize bu harika kamp alanını dahil edebilir ve burada konaklayabilirsiniz.

 

Bağbaşı Kent Ormanı

Bağbaşı Kent Ormanı
Bağbaşı Kent Ormanı

Pamukkale ilçesine bağlı olan ve Denizli şehir merkezine ise sadece 2 kilometre uzaklıkta yer alan Bağbaşı Kent Ormanı, 1984 yılı itibariyle halk ziyaretine açılmıştır. Park içerisinde kızılçam, fıstık çamı, sedir, mavi ve kara servi ağacı ile diğer pek çok bitki türüne rastlamanız mümkün. Ayrıca burada yer alan voleybol sahası, çocuk oyun alanları ve diğer dinlenme yerlerinde de güzel vakitler geçirebilmeniz mümkün. Piknik yapmak isteyen ziyaretçiler için de Bağbaşı Kent Ormanı içerisinde ekstra özel alanların yer aldığını belirtmek isteriz.

 

Yeşildere Şelalesi (Ağlayan Kaya Şelalesi)

Yeşildere Şelalesi (Ağlayan Kaya Şelalesi)
Yeşildere Şelalesi (Ağlayan Kaya Şelalesi)

Denizli’de ziyaret edilen en eski noktalardan biri olan Yeşildere Şelalesi, bir diğer adıyla Ağlayan Kaya Şelalesi olarak da biliniyor. Yemyeşil doğası ve atmosferiyle birlikte göz dolduran bu şelale bölgesinde, aynı zamanda alabalık ve kümes hayvanları da yetiştiriliyor. Ayrıca burada tam 40 yıllık köklü bir tesisin yer almakta olduğu bilgisini de sizlerle paylaşmak isteriz. Eğer tatilinizi yazın o sıcak günlerine denk getirdiyseniz, Yeşildere Şelalesi’ni mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

 

Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası
Keloğlan Mağarası

Denizli şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Keloğlan Mağarası, sahip olduğu efsane ile birlikte bölgede oldukça popüler bir yerdir. Bu efsaneye göre, çok eski yıllarda bu mağaraya girerek mağara içerisinde uyuya kalan biri, mağaradan çıktıktan sonra saçı, sakalı ve diğer vücut kılları uzamıştır. Şu an ise yine bölgede yaygın olan inanış, bu mağaranın insan saçı ile sakalını uzattığı yönündedir. Elbette ki tüm bunlar her ne kadar bir efsaneden ibaret de olsa, bu güzel mağarayı gezip görmek sizler için harika bir deneyim olacaktır. Eğer siz de bu deneyimi yaşamak istiyorsanız, Denizli’nin Acıpayam ilçesi sınırları içerisinde yer alan Keloğlan Mağarası’na gidebilirsiniz.

 

Tokalı Kanyonu

Tokalı Kanyonu
Tokalı Kanyonu

Denizli gezilecek yerler arasında deneyimleyebileceğiniz en harika bölgelerden biri olan Tokalı Kanyonu, Çivril ilçesine bağlıdır. Bir diğer adı Akdağ Kanyonu olan bu harika doğal güzellik, macera ve adrenalin tutkunları için vazgeçilmez bir yerdir. Bazı yerlerini yürüyüp bazı yerlerini de tırmanarak ilerleyeceğiniz bu harika kanyon parkuru boyunca, envai çeşit doğal güzellik ile karşılacaksınız. Ancak burada ilerlemenin gerçekten de çok zorlu olduğunu, ayrıca belirtmek isteriz. Kanyonun bir ucundan diğer ucuna ulaşmak, ortalama olarak 8 saatinizi alacaktır. Ancak tüm bu deneyimler esnasında ekipmansız olmamanızı, yanınızda profesyonel kişiler olmasını ve kendinizi de bu deneyime hazır hissetmenizi özellikle tavsiye ederiz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir Yorum

  1. Denizli’de Bağdaşı diye bir yer yok yalnız, düzeltirseniz iyi olur. Yazınız güzel ama birkaç yer daha eklenebilirdi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu