Giresun Gezilecek Yerler (En İyi 25 Yer)

Karadeniz'in Yeşil Şehri Giresun'da Gezilecek En İyi 25 Yeri Sizin İçin Listeledik.

Giresun gezilecek yerler listemizle birlikte ülkemizin en güzel köşelerini görmeye hazır mıyız? Karadeniz bölgesinin Doğu kısmında yer alan Giresun ilimiz, tarihi açıdan da oldukça önemlidir. Var olduğu günden bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu bölge, günümüzde de varlığını sürdürmekte. Ayrıca fındık üretimi konusunda ülkemizin adeta markası olan Giresun, bu konuda dünya çapında bir öneme sahip. Yaz mevsimlerinde havalar çok sıcak olsa bile, Giresun şehrimizde ortalamanın altında bir sıcaklık hakimdir. Kış mevsimlerinde ise şehrin havasının serin olduğunu söyleyebiliriz. Şehre özel araçlarınız, toplu taşımalar ve hava yoluyla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak buraya gelirken yanınıza biraz kalın kıyafetler almanızı tavsiye ederiz.

Giresun tatili için en çok tercih edilen zamanlar, yaz mevsimleridir. Ancak şehrin doğal güzelliklerini görmek için yaylalara çıkıldığında, özellikle akşam saatlerinde buraların da oldukça soğuk olabileceğini belirtmek isteriz. Ortalama olarak on günlük bir sürenizi ayırdığınızda, bu güzel şehrin en önemli yerlerini gezip görebilirsiniz. Ve biz, Giresun’a tatil için gelen kişilerin çok şanslı olduğunu dünüyoruz. Çünkü bu şehrimizde tarihi ve doğal güzellikleri her bir arada görüp inceleyebileceksiniz. Öte yandan, Giresun yöresine ait yemekler de gerçekten çok lezzetlidir. Bu içeriğimizde ise şehrin en gezilesi ve görülesi kısımlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşte, Giresun gezilecek yerler listemiz…

Giresun Gezilecek Yerler

  • Kümbet Yaylası
  • Bektaş Yaylası
  • Sis Dağı Yaylası
  • Gölyanı Yaylası
  • Kulakkaya Yaylası
  • Paşakonağı Yaylası
  • Çıkrıkkapı Yaylası
  • Kırıkharman Yaylası
  • Kuzalan Şelalesi
  • Mavi Göl
  • Sağrak Gölü
  • Karagöl Dağı
  • Yeniköy Mağarası
  • Tepesi Delik Mağarası
  • Büyük Sarkıt Mağarası
  • Kuzalan Tabiat Parkı
  • Millet Bahçesi Parkı
  • Dokuzgöz Milli Parkı
  • Ağaçbaşı Tabiat Parkı
  • Yedideğirmenler Tabiat Parkı
  • Giresun Hayvanat Bahçesi
  • Giresun Adası Botanik Bahçesi
  • Giresun Kalesi
  • Giresun Adası
  • Giresun Müzesi

Karadeniz’in en yeşil şehirlerinden birisi olan doğa harikası Giresun’da gezmeniz ve görmeniz gereken en iyi 25 yeri sizin içip seçip listeledik. Aşağıda fotoğraflarıyla birlikte gezmeniz gereken yerleri tek tek inceleyebilirsiniz.

 

Kümbet Yaylası

Kümbet Yaylası
Kümbet Yaylası

Giresun’un doğal güzellikleri arasında gösterilen Kümbet Yaylası, şehir merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktadır. Bu güzel yaylaya eğer ki Temmuz aylarında gelirseniz, burada düzenlenen Kümbet Yaylası Şenlikleri’ne siz de katılım sağlayabilirsiniz. Bu şenlikte ise katılan misafirler doyasıya eğlenip tatilin tadını çıkarıyor. Ve düzenlenen açık artırmada en çok teklifi veren kişi, o dönem için Kümbet Yaylası ağası ilan ediliyor. Bu açık artırmadan gelen ücret ise bir sonraki yayla etkinliği için saklanıyor. Kümbet Yaylası’nda elektrik, su ve telefon gibi imkanlara erişim sağlamanız mümkün. Ayrıca burada konaklamak isterseniz de bölge içerisinde on katlı bir otelin hizmet verdiğini belirtmek isteriz. Yine yayla bölgesinde yer alan çay bahçesi ise size belki de hayatınızın en lezzetli çayını sunacaktır. Yine bu işletmelerde günün diğer öğünlerini de yiyebilirsiniz. Daha sonrasında ise yaylada şöyle bir gezintiye çıkmak, sizi mental anlamda adeta gençleştirecektir. Siz de Giresun gezilecek yerler arasında iyi bir doğa deneyimi yaşamak istiyorsanız, Kümbet Yaylası’na gidebilirsiniz.

 

Bektaş Yaylası

Bektaş Yaylası
Bektaş Yaylası

Şehrin bir diğer doğal güzelliği de Bektaş Yaylası olarak bilinen bu bölgedir. Şehir merkezinden üç farklı yol güzergahıyla ulaşımın sağlandığı bu yayla, merkeze yaklaşık 56 kilometre uzaklıktadır. Yine bu harika yaylaya gelip de burada birkaç gün konaklamak isteyen misafirler için yaklaşık 80 odalı bir otelin hizmet verdiğini söylemek isteriz. Ayrıca bu yayla, Giresun’da kışın gezilecek yerler arasında da gösterilebilir. Çünkü kar yağdığında burada kayak aktiviteleri düzenlenmektedir. Hatta yaz mevsimlerinde de yayla güzergahında çim kayağı aktiviteleri yapılıyor. Yani Bektaş Yaylası, mevsim farketmeksizin kayak yapmaya gayet uygun bir yer olarak bilinebilir. Elbette ki yine yaz veya bahar mevsimlerinde gelirseniz, buranın en harika havasıyla karşılaşırsınız. Ucu bucağı olmayan yeşil bir tabiat, harika kuş sesleri ve çok kaliteli bir oksijen seviyesi, bu güzel coğrafyada sizleri bekliyor olacaktır.

 

Sis Dağı Yaylası

Sis Dağı Yaylası
Sis Dağı Yaylası

Bir diğer adıyla Alimeydan Yaylası olarak da bilinen bu güzel coğrafya, Trabzon ve Giresun’un tam sınır noktasında yer alıyor. Ayrıca Sis Dağı Yaylası’nı Trabzon gezilecek yerler arasında da değerlendirebilirsiniz. Buraya Sis Dağı Yaylası denmesinin nedeni ise tepe kısımlarından sisin hiçbir zaman eksik olmamasından ötürüdür. Buraya geldiğinizde, kendinizi tıpkı bulutların üzerinde yürüyormuş gibi hissedebilirsiniz. Tabii ki Temmuz ayı geldiğinde, bu yaylada da harika bir festival düzenleniyor. Sis Dağı Otçu Göçü Yayla Şenlikleri olarak bilinen bu aktivitelerde, davul ve zurnalar çalıp horonlar oynanıyor. Ve düzenlenen festivale binlerce insan katılım sağlamaktadır. Güzel bir doğa ve eğlence deneyimi yaşamak isteyen tatilcilere, Sis Dağı Yaylası deneyimini kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Gölyanı Yaylası

Gölyanı Yaylası
Gölyanı Yaylası

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı olan Gölyanı Yaylası, sit alanı kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yaylaya geldiğinizde, coğrafyanın sahip olduğu güzellik karşısında adeta büyüleneceksiniz. Yaylanın içerisinde bulunan ve buraya isminde de yerini alan göl ise güzelliğe güzellik katıyor. Bu yaylaya gelen tatilciler, burada dağ bisikleti sürüşü, dağcılık tur kayağı, dağ yürüyüşleri ve kamp gibi birbirinden güzel aktivitelerde bulunabilir. Gölyanı Yaylası, Giresun kamp yapılacak yerler dendiğinde özellikle de gençler tarafından en sık tercih edilen bölgelerden biri olarak biliniyor. Eğer sizin de aklınızda şöyle güzel bir kamp deneyimi yaşamak varsa, bu harika yaylayı mutlaka tercih etmelisiniz.

 

Kulakkaya Yaylası

Kulakkaya Yaylası
Kulakkaya Yaylası

Giresun’un en çok tercih edilen doğal güzellikleri arasındaki Kulakkaya Yaylası, şehir merkezine yaklaşık olarak 45 kilometre uzaklıktadır. Şehrin diğer yaylalarına göre daha alçak bir konumda yer alan Kulakkaya Yaylası, deniz seviyesinden ortalama 2030 metre yüksekliktedir. Ayrıca bu özelliği, ulaşım açısından yaylaya bir avantaj sağlamaktadır. Zira buraya gerçekleşecek bir ulaşım, diğer yaylalara nazaran çok daha kolay olacaktır. Buraya geldiğinizde ise zaten bölgedeki doğal güzelliklerin tamamı sizi adeta mest edecek seviyededir. Görecekleriniz, hem sizleri hayrete düşürüp hem de sizi kendine aşık edecek cinsten. Eğer isterseniz, yanınıza kamp çadırınızı da alıp burada konaklayabilirsiniz.

 

Paşakonağı Yaylası

Paşakonağı Yaylası
Paşakonağı Yaylası

Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı bir yer olan Paşakonağı Yaylası, birbirinden güzel ağaç türlerine ev sahipliği yapıyor. Bu yayla üzerindeki en sık karşılaşılan ağaç türlerinden olan Ladin, Kızılağaç, Akçaağaç, Kayın, Köknar ve Meşe ağaçları, yaylanın oksijen kalitesini en üst seviyelere çıkarıyor. Şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Paşakonağı Yaylası, diğer doğal güzellikleriyle de gelen tatilcilerine keyifli anlar yaşatmakta. Bölgeye gelen tatilciler, burada yer alan renkli orman güllerini seyredip recmediyor, vadisinde dolaşıyor ve şelalelerini yakından inceliyorlar. Elbette ki böylesine güzel bir yerde otel işletmesi de bulunmaktadır. Paşakonağı Yaylası’na geldiğinizde, ruhunuzun dinlendiğini ve kendinizi çok daha huzurlu hissettiğinizin farkına varacaksınız. Eğer siz de bu tatlı deneyimi yaşamak istiyorsanız, Giresun gezilecek yerler listenizdeki rotayı Paşakonağı Yaylası’na çevirebilirsiniz.

 

Çıkrıkkapı Yaylası

Çıkrıkkapı Yaylası
Çıkrıkkapı Yaylası

Giresun’un Alucra ilçesine bağlı bir yer olan Çıkrıkkapı Yaylası, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıktadır. Tatilciler, sırasıyla Yağlıdere ve Kümbet Yaylalarını geçtikten sonra buraya ulaşım sağlayabilirler. Ayrıca bu yaylanın üzerinde 6,5 kilometre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde taş bir duvar bulunuyor. Bu duvarın yapılış yılı ise 1610 yılı olarak kabul edilmekte. Ayrıca bu duvar, Çin Seddi’nden sonra koruyucu duvar olarak bilinen ikinci bir örnektir. Bu bakımdan, Çıkrıkkapı Yaylası’nın çok önemli bir coğrafya olduğunu söyleyebiliriz. Hacı Abdullah Bey tarafından Rum işçilere yaptırılmış olan bu duvarın amacı, bölgeye ekilen tarım ürünlerini diğer hayvanlardan korumaktı. Günümüzde ise bu duvarın Çıkrıkkapı Yaylası’na gerçekten de çok güzel bir renk kattığını söyleyebiliriz. Siz de eğer bu yaylaya çıkarsanız, kamp çadırınızı da yanınıza alarak bölgede en azından birkaç gün konaklamanızı tavsiye ederiz.

 

Kırkharman Yaylası

Kırkharman Yaylası
Kırkharman Yaylası

Kültürel ve doğal güzelliklerin bir birleşimi olan Kırkharman Yaylası, Giresun’un Çakrak Köyü’ne bağlı olan bir yerdir. Bu yayla üzerinde bulunan kilise ise Giresun ve Ortodoks kiliselerinin en iyi örneklerinden biridir. 850 yılında Rumlar tarafından inşa edilmiş olan bu kilise, Kırkharman Yaylası’na ekstra bir güzellik katıyor. Yaylaya çıktığınızda, önce buranın o harika havasıyla kendinize gelirsiniz. Daha sonrasında ise bölgeyi güzelce bir turlayarak muhteşem güzellikteki doğanın keyfini çıkarırsınız. Ve tabii ki de daha sonra bu kilisenin yanına gelerek, yapıyı yakından inceleyebilirsiniz. Yani kısacası Kırkharman Yaylası’na gelmek, sizin için harika bir deneyim olacaktır.

 

Kuzalan Şelalesi

Kuzalan Şelalesi
Kuzalan Şelalesi

Giresun şehrimizin en harika doğal güzelliklerinden biri olan Kuzalan şelalesi, şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktadır. Dikoluk Pınarı ve Marazlı Tepesi, bu şelalenin en yüksek noktaları olarak bilinir. Aynı zamanda tarihi güzelliklere de ev sahipliği yapan şelalede, birbirinden görkemli tarihi değirmenler de bulunmakta. Buraya geldiğinizde, 129 farklı bitki ve 105 farklı kuş türünü görebilirsiniz. Ayrıca Doğu Karadeniz bölgesinde suyun sodalı olarak aktığı tek yer, Kuzalan Şelalesi’dir. Özellikle de yaz aylarının o sıcak günlerinde buraya gelerek, şelale suyunun aktığı gölete girebilirsiniz.

 

Mavi Göl

Mavi Göl
Mavi Göl

Karadeniz Bölgesinde dere şeklinde akan tek göl özelliğindeki Mavi Göl, her yıl on binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Doğanın içine saklanmış büyüleyici bir güzellik aramak istiyorsanız, Mavi Göle kesinlikle gelmelisiniz deriz. Göl suyunun akarken renk değiştirmesi, size görsel anlamda çok hoş gelecek ve hatta içinizi okşayacaktır. Özellikle de Mayıs aylarında eriyen karlarla birlikte göl suyu yeşilden maviye dönüyor. Aksu Çayı’nın da bu gölü desteklemesiyle birlikte, ard arda beş farklı göl oluşmakta. Bu göllerden en büyüğünün çapı 30 metre civarındadır. Tabii göl bölgesinde 800 metreye uzanan şelaleler, görkemli travertenler ve birbirinden güzel bitki türleri de mevcut.

 

Sağrak Gölü

Sağrak Gölü
Sağrak Gölü

Burası, Giresun’un Dereli ilçesine bağlı olan bir krater gölüdür. Ayrıca Sağarak Gölü’nün yaban hayatına olan katkısı da gerçekten mükemmel seviyelerdedir diyebiliriz. Gölün bulunduğu bölgede ayı, kurt, tilki, urkeklik, kartal, şahin, doğan ve diğer yabani hayvan türleri yaşamakta. Aynı zamanda burada eğlenceli doğa aktivitelerinin de yapıldığını söyleyebiliriz. Şehrin gürültü ve karmaşasından sıkılan insanlar, soluğu Sağrak Gölü civarında alıyor. Siz de sevdiklerinizle birlikte buraya gelerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

 

Karagöl Dağı

Karagöl Dağı
Karagöl Dağı

Burası, Giresun şehrinin en yüksek ikinci dağı olarak bilinir. Aynı zamanda şehir sınırları içerisindeki birçok oba da bu dağda yer alıyor. Bir önceki başlığımızda yazmış olduğumuz Sağrak Gölü de tam olarak Karagöl Dağı üzerinde bir doğal oluşumdur. Aynı zamanda Ordu gezilecek yerler arayışında olanlar da yine bu güzel dağa gelebilirler. Ancak buraya kendi başınıza gelmenizi asla tavsiye etmiyoruz. Sonuçta burası yüksek bir yer ve yabani hayata da ev sahipliği yapıyor. Profesyonel kişilerle düzenlenen dağ yürüyüşü turlarına katılarak buraya gelmeniz sizin açınızdan daha uygun ve güvenli olacaktır.

 

Yeniköy Mağarası

Yeniköy Mağarası
Yeniköy Mağarası

Karadona Deresi’nin Batı kısmında yer alan Yeniköy Mağarası, güzelliği ve önemi itibariyle Giresun şehrimizin en gözde oluşumlarından biridir. Bu mağaradan çıkan su, civar bölgelerdeki yedi farklı değirmeni çalıştırıyor. Yöre halkı ise bu güzel mağarayı Patlaksu olarak adlandırıyor. Mağara içerisinde herhangi bir canlı yaşamına rastlanmamıştır. Ancak buraya geldiğinizde, mağaranın iç kısmında uzanan dikit taşlar gerçekten de gözünüze çok hoş gelecektir. Giresun tatiliniz esnasında Yeniköy Mağarası’na da mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

 

Tepesi Delik Mağarası

Tepesi Delik Mağarası
Tepesi Delik Mağarası

Alucra ilçesinin Fevzi Çakmak Köyü’ne bağlı bir doğal güzellik olan Tepesi Delik Mağarası, adeta eşi benzeri olmayan bir yerdir. Kimyasal erimeler sonucunda oluşan bu mağaraya tepe kısmından bir obruk içine iner gibi iniliyor. Mağaranın iniş kısmının sonunda ise sizi bir gölet karşılayacaktır. Bu mağara, öyle emsalleri gibi pek de dikit ve sarkıt bulundurmuyor. Ancak civarında çok sayıda yarasanın yaşıyor olduğunu söyleyebiliriz.

 

Büyük Sarkıt Mağarası

Büyük Sarkıt Mağarası
Büyük Sarkıt Mağarası

Yedideğirmenler Tabiat Parkı içerisinde yer alan Büyük Sarkıt Mağarası, oldukça ilgi çekici bir yapıya sahip. Mağaranın ortalama yüksekliği 1,5 ile 2 metre arasında değişiklik göstermekte. Derinlik ve uzunluğu ise 2 ile 3 kilometreleri buluyor. Mağara içerisine girdiğinizde çok sayıda sarkıt ve dikit olduğunu göreceksiniz. Ve burası, Giresun kent turizmine de çok önemli katkılar sağlamaktadır. Şehrin yerlileri ve bölgeye gelen turistler, özellikle de yaz mevsimlerindeyken Büyük Sarkıt Mağarası’nı sıklıkla ziyaret ediyor.

 

Kuzalan Tabiat Parkı

Kuzalan Tabiat Parkı
Kuzalan Tabiat Parkı

Doğal yolla oluşmuş bir yer olan Kuzalan Tabiat Parkı, Giresun’un Dereli ilçesinde bulunuyor. Toplam büyüklüğü 4 bin 820 dönüm olan bu büyük park, 2013 yılında tescillenerek Tabiat Parkı olarak anılmaya başlandı. Ve yine bu park içerisinde muhteşem güzellikteki şelale ve travertenleri görmeniz de mümkün. Aynı zamanda buranın bitki ve hayvan çeşitliliği bakımından da oldukça zengin bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Mavi ve yeşil renklerin o doğal uyumu, kendini en güzel şekilde belli etmekte ve Kuzalan Tabiat Parkı’na gelen tatilcilere muhteşem bir görsel şölen sunmaktadır. Elbette ki biz de böylesine muhteşem bir doğal güzelliği, Giresun gezilecek yerler listemize eklemekten büyük memnuniyet duyduk.

Kuzalan Tabiat Parkı’nda bulunan travertenler, orman içerisinde yer alıyor. Ve bu özellik, dünyada sadece ABD bölgesindeki Yellowstone Ulusal Parkı’nda mevcut. Yani Kuzalan Tabiat Parkı, aynı zamanda dünyanın en özel tabiat parklarından biri olarak da bilinmekte. Yaz ve bahar aylarında yemyeşil bir görüntüsü olan park, Sonbahar aylarında ise kahverengi bir görünüme kavuşuyor. Eğer siz de doğal güzellikleri gezip görmenin yanı sıra, fotoğraf çekilmeyi de seviyorsanız Kuzalan Tabiat Parkı’na mutlaka gelmelisiniz. Ayrıca burada birbiriden eğlenceli doğa aktiviteleri yapabileceğiniz gibi, kamp da kurabilirsiniz.

 

Millet Bahçesi Parkı

Giresun Millet Bahçesi Parkı
Giresun Millet Bahçesi Parkı

Bu park, 1900 yılında inşa edilmiştir. Dönemin kaymakamı Münir Ziya ve Belediye Başkanı Kaptan Yorgi Paşa tarafından yaptırılmıştır. Millet Bahçesi Parkının yapılış sebebi ise Kadri Bey ve Sırrı Paşa’nın anısına bir şeyler yapmak amacı üzerine geliştirildi. Giresun gezilecek yerler arasında birkaç saatliğine uğrayabileceğiniz bu güzel Millet Bahçesi Parkı’nda adeta kendinizi bulacaksınız. Park içerisinde çay içebileceğiniz çok güzel bir kafe mevcut. Aynı zamanda, buraya geldiğinizde birkaç ilgi çekici tarihi eseri de görmeniz mümkün.

 

Dokuzgöz Milli Parkı

Dokuzgöz Milli Parkı
Dokuzgöz Milli Parkı

Giresun’un Görele ilçesine bağlı bir yer olan Dokuzgöz Milli Parkı, ormanlık bir alan içerisine kurulmuştur. Burada dokuz farklı su kaynağının olması sebebiyle, parka Dokuzgöz adı verilir. Buraya geldiğinizde, kendinizi doğanın o eşsiz güzelliğine bırakabilirsiniz. Eğer konaklamak isterseniz de Orman Bakanlığı tarafından yapılan tesisleri tercih edebilirsiniz. Veya da milli park içerisinde seçtiğiniz güzel bir kısımda kendi kamp çadırınızı kurmanız da mümkün. Mis gibi bir doğa yürüyüşü yapmak isteyen tatilcilerimize, Dokuzgöz Milli Parkı’nı kesinlikle tavsiye ederiz. Aynı zamanda bölgede düzenlenen paraşüt etkinliklerine katılabilir ve sevdiklerinizle birlikte burada mangal yakabilirsiniz.

 

Ağaçbaşı Tabiat Parkı

Ağaçbaşı Tabiat Parkı
Ağaçbaşı Tabiat Parkı

Giresun şehir merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta yer alan Ağaçbaşı Tabiat Parkı, doğal ve tarihi güzelliklerin ön plana çıktığı bir bölgedir. Burada, Cenevizliler tarafından yapılmış Kuşluhan Kalesi ve kemer köprüler gibi çeşitli tarihi yapıtlar mevcut. Ayrıca tabiat parkı içerisinde 75’i aşkın bitki türü vardır. Hayvan çeşitliği bakımından da yine Ağaçbaşı Tabiat Parkı’nın gayet zengin bir bölge olduğunu söylemek mümkün. Eğer siz de buraya gelecek olursanız, Temmuz aylarında gelmenizi tavsiye ederiz. O tarihlerde düzenlenen Ağaçbaşı Yayla Şenliklerine katılabilirsiniz. Ve bu şenliklerin gerçekten de çok eğlenceli olduğuna inanmanızı isteriz.

 

Yedideğirmenler Tabiat Parkı

Yedideğirmenler Tabiat Parkı
Yedideğirmenler Tabiat Parkı

Birden fazla doğal güzelliğin her bir arada olduğu Yedideğirmenler Tabiat Parkı, tatilcilerine çok güzel anlar yaşatıyor. Şelaleler, mağaralar, obruklar, harika bitki türleri ile coğrafi yapısı, bu tabiat parkının değer ve önemini bir hayli yukarılara taşımaktadır. Buraya ilk olarak Cenevizlilerin geldiği düşünülüyor. Ve günümüzden yaklaşık 400 sene kadar önce, bölge halkının un değirmeni olarak kullandığı bir yerdi. Ve bu değirmenlerden altı tanesi, günümüzde bile kullanılmaya devam etmektedir. Şu an bir mesire alanı olarak tescillenmiş olan Yedideğirmenler Tabiat Parkı’nı sizlerin de gezip görmesini tavsiye ederiz.

 

Giresun Hayvanat Bahçesi

Giresun Hayvanat Bahçesi
Giresun Hayvanat Bahçesi

Giresun’da çocuklu ailelerin gezeceği yerler dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Giresun Hayvanat Bahçesidir. 2018 yılında açılan bu hayvanat bahçesinde, 26 farklı hayvan türü bulunuyor. Bu hayvanlardan en çok ilgi görenleri ise iguana, çakal, kartal ,tavşan, su kaplumbağası, ördek, kuğu, midilli, devekuşu, maymun, Kamerun koyunu, sanen keçisi, cüce keçi, kaplumbağa, hindi, tavus kuşu, kral sülün, gümüş sülün ve altın sülün gibi canlılardır. Siz de çocuklarınızla birlikte bu güzel hayvanat bahçesini ziyaret edip, burada bulunan minik dostlarımıza merhaba diyebilirsiniz.

 

Giresun Adası Botanik Bahçesi

Giresun Adası Botanik Bahçesi
Giresun Adası Botanik Bahçesi

Giresun şehrinin en gözde yerlerinden biri olan Giresun Adası Botanik Bahçesi, şehir merkezine kurulmuştur. Denizin hemen dibinde yer alan bu botanik bahçe, adeta dolu dolu bir yerdir. Buraya geldiğinizde sizleri; hediyelik eşya dükkanı, birbirinden güzel büfeler, balıkçıl kuş müzesi, Giresun tanıtım ofisleri, çocuk parkı, yeşil alanlar, süs havuzu, yürüyüş yolları, fuar, sergi salonu, kongre salonu, misafirhane ve güzel de bir restoran bekliyor olacaktır. Toplamda 23 bin 600 metrekarelik dev bir alan üzerine inşa edilmiş olan Giresun Adası Botanik Bahçesi, yerel halk ve şehre tatil için gelen kişilerin keyifle vakit geçirebildiği bir yer konumundadır.

 

Giresun Kalesi

Giresun Kalesi
Giresun Kalesi

Bir volkanik kayalığın üzerinde yer alan Giresun Kalesi, şehri adeta ikiye bölen bir yapıttır. Ne zaman yapıldığı tam olarak bilinemeyen bu kale, şehrin birinci dereceden sit alanı olarak belirlenmiş bir tarihi değeri konumundadır. Bazı tarihi kaynaklarda ise bu kalenin M.Ö. II. Yüzyılda Pontus Kralı I. Farnakes tarafından yapıldığı yazıyor. Piknik yapmak ve muhteşem Karadeniz manzarasını en güzel şekilde seyretmek isteyen kişiler, soluğu Giresun Kalesi’nde alıyor. Elbette ki siz de Giresun gezilecek yerler listenize bu güzel tarihi kalemizi de ekleyebilirsiniz.

 

Giresun Adası

Giresun Adası
Giresun Adası

Giresun Adası, Doğu Karadeniz bölgemizin en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Antik ve Orta Çağ dönemlerinden kalma bir yer olan bu ada, ikinci derece arkeolojik sit alanı olarak değerlendiriliyor. Ada içerisinde kilise, şapel, sarnıç ve mezarlar yer alıyor. Adada aynı zamanda Hamza Taşı yer almaktadır. Latince “Humuz” anlamına gelen bu taş, eski bir inanışa göre çocuğu olmayan çiftlere de umut oluyor. Bu taşın yanına gelerek ona dokunan, dua eden ve o geceyi de adada geçiren çiftler, artık çocuk sahibi olabilmektedir. Ek olarak, Giresun Adasındaki bitki çeşitliliğin de oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Tüm ada genelinde 70’i aşkın bitki türü yer almaktadır.

 

Giresun Müzesi

Giresun Müzesi
Giresun Müzesi

Bu müze, 18’nci yüzyılda yapılan ve o zamanlar Kilise olarak kullanılan bir bina içerisine kurulmuştur. Bu bina, yapıldığı tarihten 1923 yılına kadar Kilise olarak kullanıldı. O tarihten sonra, 1948 ile 1967 yılları arasında ise cezaevi olarak kullanıldı ve 1982 yılında restore edilerek yenilendi. Sonki restorasyondan sonra 1982 yılında, müze olarak halk ziyaretine açıldı. Günümüzde ise Giresun Müzesi olarak sergiye açık halde bulunan bu yapıtın içerisinde, Eski Tunç Çağı, Hitit, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait antik eserler, taş kabartmalar, eski tarihli silahlar, kıyafetler ve para örnekleri yer alıyor. Siz de Giresun tarihine ışık tutmak istiyorsanız, bu güzel müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

 

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu