Göcek Gezilecek Yerler (En İyi 25 Yer)

Görmeden gitmeyin diye Göcek gezilecek yerler listesinden en iyi 25 yeri sizin için seçtik.

Son dönemlerde popülerliği ciddi oranda artış gösteren Göcek gezilecek yerler, yerli ve yabancı turistlerin rotasını direkt olarak bu bölgeye çeviriyor. Muğla ilimizin Fethiye ilçesine bağlı ve de oldukça şirin bir köy olan Göcek, aynı zamanda Ege’den Akdeniz’e doğru uzanan bir geçiş kapısı niteliği taşıyor. Sahilleri, koyları, ormanları, gölleri, şelaleleri, tarihi yerleri ve birçok doğal güzelliği ile birlikte eminiz ki sizler de Göcek Köyü’nü çok seveceksiniz.

Göcek Köyü’nü baştan aşağı gezip görmek için toplamda 4 – 5 günlük bir süreniz ayırmanız yeterli olacaktır. Bu süre zarfında ise isterseniz Göcek otelleri arasında bir seçim yaparak oralarda konaklayabilir, isterseniz de Göcek ve hatta Fethiye kamp yapılacak yerler arasında bir seçim yaparak güzel bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Her nerede ve ne şekilde konaklamak istediğiniz şu anlık ikinci planda kalsın, şimdi hep birlikte Göcek gezilecek yerlere odaklanalım. İşte, Göcek Köyü’nde gezip görebileceğiniz birbirinden güzel alternatifler.

Göcek Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Göcek gezilecek yerler listesi

Göcek’e kadar gelmişken koylarıyla ünlü ve bu bölgeye oldukça yakın bir konumda olan Fethiye’yi ziyaret etmeyi düşündünüz mü? Eğer rotanız Fethiye’ye çevrilirse Fethiye gezilecek yerler listemizi inceleyerek bölgedeki eşsiz yerleri öğrenme fırsatı bulabilirsiniz.

 

Göcek Marina

Göcek Marina
Göcek Marina

Ülkemizin en gözde ve en korunaklı marinaları arasında yer alan Göcek Marina, Akdeniz ile Ege’yi buluşturan bir konumdadır. Tamamen çevre dostu olarak kurulmuş bu tesis, sahip olduğu doğal güzellikleri itibariyle daima ön plana çıkıyor. Fethiye ilçesine sadece 5 dakikalık bir mesafede olan ve Göcek Köyü gezilecek yerler olarak ilk seferde gidebileceğiniz Göcek Marina’da, aynı zamanda birbirinden heyecanlı yarışlar da düzenleniyor.

 

Göcek D-Marin

Göcek D-Marin
Göcek D-Marin

Mısır ülkesinden getirilmiş olan özel kumu ve çevresini süsleyen güzel çam ormanları ile daima özel bir yer olmayı başarmış Göcek D-Marin, aynı zamanda köy merkezi dahilinde denize girebileceğiniz tek kesimdir. Hatta bu güzel bölgenin albenisini göz önünde bulundurduğumuzda, burayı direkt olarak Ege Bölgesi gezilecek yerler listesine de anında dahil edebiliriz. Bölgedeki deniz suyu son derece temizdir ve bu temiz su üzerinde çok sayıda tekne yüzmekte. Ayrıca burada bulunan restoranlar da son derece lüks yerler olup, sizler için oldukça lezzetli menüler sunacaktır.

 

İnlice Plajı

İnlice Plajı
İnlice Plajı

Siyah renkli kum yapısı ile diğer plajlara göre farklı bir yer olan İnlice Plajı, Göcek Köyü’ne sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Toplamda 800 metre olan plaj uzunluğu, buraya gelen çok sayıda tatilcinin gayet rahat bir şekilde yüzme ve güneşlenme keyfi yaşamasını mümkün kılıyor. Ve elbette ki İnlice Plajı’nın öne çıkan en önemli özelliği, suyunun tertemiz ve gayet yüzülebilir yapıda olmasıdır. Fethiye belediyesi de gelen tatilciler için bu plajda bir tesis işletmekte ve sizler de ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şeyi bu tesisten tedarik edebilirsiniz. İnlice Plajı, bölgedeki ücretli plaj seçenekleri arasında olup çok makul bir giriş ücreti dahilinde doyasıya eğlenebileceğiniz bir seçenektir.

 

Günlüklü Plajı

Günlüklü Plajı
Günlüklü Plajı

Etrafı Günlük ağaçları ile donatılmış olan ve ismini de bu vesileyle alan Günlüklü Koyu, bünyesinde sizler için muhteşem bir plaj barındırıyor. Yaz mevsimi dönemlerinin o kavurucu sıcaklarında girerek en güzel şekilde serinleyebileceğiniz Günlüklü Plajı, toplamda 500 metre uzunluğa sahip ve son derece temiz bir plaj bölgesidir. Fethiye ücretsiz plajlar arasında olan bu güzel plajda, sadece kiralamak istediğiniz şemsiye ve şezlonga para ödersiniz. Ayrıca plajın hemen arka tarafında yer alan ve güzel doğasıyla insanı adeta büyüleyen alanda kamp yapmanız da mümkün.

 

Sarıgerme Plajı

Sarıgerme Plajı
Sarıgerme Plajı

“Yok böyle bir manzara” söylemini sıkça dile getireceğiniz bir yer olan Sarıgerme Plajı, Göcek Köyü’ne 30 dakikalık uzaklıkta yer alıyor. Tertemiz deniz suyu ile kumu, yerli ve yabancı turistlerin de son derece ilgisini çekmekte ve bu güzel plaj, yaz tatili dönemlerinde inanılmaz bir kalabalık ağırlamaktadır. Ancak burası her ne kadar çok kalabalık olsa da plaj uzunluğunun tam 7 kilometre olması, bu kalabalığa dahil olan insanların çok rahat bir şekilde yüzme ve güneşlenme keyfi yaşamasını sağlıyor. Sarıgerme Plajı denizi oldukça sığ olduğu için buraya hem çocuklu aileler gelebilir, hem de yüzmeye yeni başlayan tatilciler tercih edebilirler.

 

Çalış Plajı

Çalış Plajı
Çalış Plajı

Yüzme ve güneşlenme keyfinin yanı sıra en kaliteli konaklama ve eğlence olanaklarına da erişebileceğiniz Çalış Plajı, 4 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Gündüz vakti plaj bölgesinde gönlünüzce yüzüp, güneşlenip bir de çeşitli su sporu etkinliklerine katıldıktan sonra, akşamları da yine bu bölgede bulunan birbirinden güzel mekanlarda sınırsızca eğlenebilirsiniz.

 

Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu
Bedri Rahmi Koyu

Ünlü ressam Bedri Rahmi, 1974 yılında o zamanki adı Taşkaya olan bu koyu gezip görmek ister gerçekten de çok beğenir. Daha sonrasında, burada bulunan bir taşın üzerine bir balık figürü ve o figür içerisine de tam 6 farklı hayvanı resmeden Bedri Rahmi, aslında burada daima kalacak olan da bir sanat eserine imza atmıştır. Ve bu güzel sanatsal çalışma, koyun adının bundan sonra Bedri Rahmi Koyu olarak anılmasına vesile kılmıştır. Şimdilerde Fethiye bölgesinin en güzel koyları arasında gösterilen Bedri Rahmi Koyu, Göcek tatiliniz sırasında teknelerle birlikte gezip görebileceğiniz muhteşem bir doğal oluşumdur.

 

Göbün Koyu

Göbün Koyu
Göbün Koyu

Yüksek boyuttaki iki tepenin arasında konumlanmış olan ve nispeten dar bir yapıya sahip Göbün Koyu, sularının altında tarihi eserlere rastlayabileceğiniz eşsiz bir bölgedir. Koyu çevreleyen zeytin ve çam ağaçları, buraya gelen tatilcilerin harika bir huzura kavuşmasını destekliyor. Ayrıca Göbün Koyu’nun iki büyük tepe arasında bulunması, burayı sert rüzgar ve deniz dalgalarından koruyor. Siz de bu koya gelerek hem muhteşem bir doğal güzelliği gezip görmüş, hem de koy dibindeki Bizans Dönemi tarihi kalıntılarını gözlemleme fırsatını yakalamış olacaksınız.

 

Boynuzbükü Koyu

Boynuzbükü Koyu
Boynuzbükü Koyu

Berrak ve dalgasız bir denize sahip Boynuzbükü Koyu, aynı zamanda Fethiye Körfezi’nin de en geniş yapıdaki koyu olarak biliniyor. Bu güzel koya ulaşım sağlamak için Göcek Köyü’nden kalkan teknelere binebilirsiniz. Yine bu koyda da çevresel alanlar dahilinde çam ağaçlarının hakim olduğunu görmekteyiz. Elbette ki bu çam ağaçları, sahip oldukları o eşsiz yeşil renk ile birlikte koyun masmavi yapısıyla birleşiyor ve sizlere de muhteşem bir görsel şölen sunuyorlar. Ayrıca Boynuzbükü Koyu’nun 12 adalar olarak tabir edilen bölgede yer aldığı bilgisini de sizlerle paylaşmak isteriz.

 

Kleopatra Hamamı Koyu

Kleopatra Hamamı Koyu
Kleopatra Hamamı Koyu

Turkuaz renkli harika bir su, o suyun arka tarafında yemyeşil doğal bir orman ve koyun dibinde ise eski bir hamamı anımsatan yapısal kalıntılar mevcut. İşte, Kleopatra Hamamı Koyu’na geldiğinizde tüm bu güzellikler ve çok daha fazlasıyla karşılaşacaksınız. Burası, elbette ki adı itibariyle geçmiş bir hikayeye sahip. Bu hikayeye göre Mısır kraliçesi ve dünyaca ünlü bir isim olan Kleopatra, Akdeniz bölgesini ziyaret ettiğinde bu hamam kendisine hediye edilir. Hatta kraliçeye hediye edilen bu hamamdan termal sıcak su çıktığı, bu suda yüzen Kleopatranın ise sahip olduğu güzelliğin yine bu hamamın sıcak suyundan geldiğine inanılmıştır. Siz de Kleopatra Hamamı Koyu’nu ziyaret ettiğinizde burada çok sayıda sıcak su kaynağı olduğunu göreceksiniz ve genel bölgenin güzelliği, sizleri adeta mest edecektir.

 

Sarsala Koyu

Sarsala Koyu
Sarsala Koyu

Çok da fazla kişi tarafından bilinmeyen Sarsala Koyu, incecik kumlu bir plaja sahiptir. Yine plaj bölgesinin arka tarafı da oldukça yoğun yapıdaki ormanlarla kaplı olup, bu ormanların havasıyla birlikte adeta içiniz açılacak ve kaliteli bir oksijen almanın keyfini yaşayacaksınız. Ayrıca Sarsala Koyu’nun çok fazla kişi tarafından bilinmiyor oluşu, sessiz ve sakin bir Göcek tatili yapmak isteyen okurlarımız için oldukça idealdir. Göcek bölgenizdeki tatil rotanızı Sarsala Koyu’na çevirerek hem burada huzur dolu bir tatil yapabilir, hem de koyun plaj bölgesindeki otelde konaklayabilirsiniz.

 

Ekincik Koyu

Ekincik Koyu
Ekincik Koyu

Mavi, yeşil ve turkuaz renklerinin en güzel şekilde birleştiği bölgeler arasında olan Ekincik Koyu, sizler için oldukça iç açıcı bir bölge alternatifi olacaktır. Koyu çevreleyen çam ve zeytin ağaçlarının kapladığı ormanda yürüyüş yapmak, burada denize girmeden ve pikniğe başlamadan hemen önce tercih edebileceğiniz güzel bir etkinliktir. Daha sonrasında ise güzel bir yemek ve ardından yapacağınız yüzme keyfi, sizlere gerçek bir tatil deneyimi hissiyatını en güzel şekilde aşılayacaktır. Ayrıca burada kendiniz piknik yapabileceğiniz gibi, Ekincik Koyu plajına oldukça yakın konumdaki restoranları da tercih edebilirsiniz.

 

Aşı Koyu

Aşı Koyu
Aşı Koyu

İnsan kalabalığından büyük ölçüde arındırılmış ve tamamiyle doğa ile iç içe bir yer olan Aşı Koyu, dalgasız ve tertemiz denizi ile birlikte siz değerli okurlarımıza kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir tatil bölgesidir. Ayrıca oldukça da sığ yapıda olan deniz suyu, burada herkesin gönlünce yüzüp eğlenmesine vesile oluyor. Ancak Aşı Koyu deniz suyunun aynı zamanda çok soğuk olduğunu da belirtmek isteriz. Eğer soğuk deniz suyuna karşı dayanıklıysanız, bu koyda yüzmek sizin için çok keyifli olacaktır. Koy plajındaki işletmeden ise ihtiyaç duyabileceğiniz şeylerin çoğunu temin edebilirsiniz.

 

Yavansu Koyu

Yavansu Koyu
Yavansu Koyu

Bu koya dağlardan inanılmaz berraklık ve temizlikte buz gibi doğal sular karışıyor. Hatta koyun adı da tam olarak bu sulardan gelmekle olup, koya Yavansu adı verilmiştir. Ayrıca koyun liman kısmına bir de martı silüeti eklenmiş, bu vesileyle koya Martı Koyu diye de hitap edilmektedir. Fethiye ve Göcek bölgelerindeki diğer tüm koylar ve ormanlar gibi Yavansu Koyu’nda da zeytin ile çam ağaçları hakimdir. Sevdikleriyle birlikte doğada hoş vakitler geçirmek ve denize girip doyasıya yüzüp eğlenmek isteyen tatilcilerimize Yavansu Koyu’nu kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Kille Bükü Koyu

Kille Bükü Koyu
Kille Bükü Koyu

Tekne gezileri ile birlikte mutlaka gezip görmenizi tavsiye ettiğimiz ve Dalaman gezilecek yerler arasında da yer alan Kille Bükü Koyu, günün ilk saatlerinde gelerek gecelere kadar hiç sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz bir yerdir. Koy üzerinde teknelerle gezmek kadar, koyun plajında denize girip yüzmek ve yine plajda güneşlenmek de son derece keyif vericidir. Koy ve plajın arka tarafındaki ormanlar ise şöyle bir doğa yürüyüşüne çıkmak ve efor sarfetmek isteyen tatilciler için son derece ideal olacaktır. Ayrıca bu ormanın içerisine gizlenmiş tarihi de bir kilise mevcut olup, Kille Bükü Koyu tatilinizdeki orman yürüyüşü esnasında bu kiliseyi de yerinde görüp inceleyebilirsiniz.

 

Sıralıbük Koyu

Sıralıbük Koyu
Sıralıbük Koyu

Tuzlu deniz suyu kadar tatlı su kaynaklarıyla da önemli ölçüde beslenen Sıralıbük Koyu, çakıl taşlı bir sahile de sahiptir. Ve bu plajda denize girip yüzmek isteyen tatilcilerimizin yanında deniz ayakkabısı bulundurmasını ve mutlaka kullanmalarını öneriyoruz. Sıralıbük Koyu’na gelip burada vakit geçirdiğinizde ise aslında Göcek’te gezip görebileceğiniz en güzel yerlerden birinde bulunuyor olduğunuzu fark edeceksiniz.

 

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu
Akvaryum Koyu

Domuz Adası ve Tersane adası da olarak bilinen bir yer olan ve adını da adeta cam gibi su yapısından alan Akvaryum Koyu, Göcek gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi istediğimiz bir gezi alternatifidir. Havası itibariyle de son derece iç açıcı bir yer olan Akvaryum Koyu’nda geçireceğiniz tatil serüveni, sizlere doğa ile baş başa olmanın o güzel huzurunu en iyi şekilde yansıtıp yaşatacaktır. Yine buraya geldiğinizde de hem teknelerle güzel bir koy turu yapıp, hem de bu koyun sularına gömülmüş olan deniz fenerinin kalıntılarını inceleyebilirsiniz. Tekne turları esnasında ise Akvaryum Koyu’nda balık tutabilirsiniz.

 

Cennet Koyu

Cennet Koyu
Cennet Koyu

Bir koyun adı kendisine bu kadar mı yakışır dedik ve Cennet Koyu’nu gezip gördükten sonra ise bu söyleme kesinlikle katılır olduk. Çünkü Cennet Koyu olarak bilinen bu güzel yer, tam bir cennet edasına sahip, sizleri büyülecek yapıda ve gerçekten de çok güzeldir. Koy sularının eşsiz mavisi ve ormanın da yemyeşil bitki örtüsü, bir de harika bölge manzarasıyla birleşince işte o zaman seyrine doyum olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Biz ise sizlerin bu güzel doğal görüntüleri sadece görmesinden ziyade, Göcek gezilecek yerler arasında olan Cennet Koyu’na giderek tüm bunları adeta yaşamanızı istiyoruz.

 

Ayten Koyu

Ayten Koyu
Ayten Koyu

Göcek Köyü tatilinde huzurun peşinde olan okurlarımıza harika bir öneride bulunacağız. Sizlere, Ayten Koyu’nu ve bu koyun sahip olduğu o muhteşem güzlelikleri tanıtmak isteriz. Koy suyu turkuaz renkli ve kıyı noktalarda da yeşil yapıda olup, şöyle bir baktığınızda adeta içinizi açar niteliktedir. Ve bu iç açıcı görüntülere bir de arka tarafta kalan orman görüntüsünün güzelliği de eklenince, işte o zaman iç huzura erişmiş ve eşsiz bir tatil deneyimine de imza atmış oluyoruz.

 

Göcek Adası

Göcek Adası
Göcek Adası

Harika doğasında yürüyüşler yaparak plajında da dilediğini gibi denize girip yüzebileceğiniz Göcek Adası, rüzgarın da çok az olduğu ve genel itibariyle sakin bir bölgedir. Ada plajında bulunan işletmeden dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir ve denize girmeden önce de yine buradan şezlong ile şemsiye kiralayabilirsiniz. Plaj denizine bakacak olursak, su yapısının son derece temiz ve berrak olduğunu söyleyebiliriz. Ancak plaj yüzeyinin çakıl taşlı olması, buraya gelmeden önce yanınızda bir deniz ayakkabısı bulundurmanızı gerektirmekte. Yine, doğa ile huzurlu bir tatil dönemi yaşamak isteyen tatilcilerimiz için Göcek Adası’na gelmeyi tavsiye ediyoruz.

 

Tersane Adası

Tersane Adası
Tersane Adası

Kış ve yaz limanı olarak iki bölüme ayrılmış olan Tersane Adası, aynı zamanda Göcek adaları arasında en büyüğü olarak biliniyor. Kış limanı bölümünde fazlaca Osmanlı Dönemi tarihi eserlerine rastlayacağınız adada, hem doğal güzellikleri ve hem de tarihi eserleri eş zamanlı olarak gezip görebileceksiniz. Adanın kış limanı bölümünde yaşayan ve Bizans Dönemi’nden kalmış olan halk, Lozan Antlaşması’nın bir gereği olarak Yunanistan’a göç ettirilmiştir. Eğer bu güzel adayı gezip görmek istiyorsanız, Göcek limanlarından kalkan ve buraya gelen teknelere binmeniz yeterli olacaktır.

 

Yassıcalar

Yassıcalar
Yassıcalar

Biz bu güzel bölgeyi sizler için direkt olarak Maldivler diye tarif etsek, pek de abartmış olmayız diye düşünüyoruz. Bazı denizcilerin haritalarında Jessica Adaları olarak adlandırılan Yassıcalar, çok eski dönemlerde Likyalılar’ın yaşamış olduğu bir yerdi. Ve bu adalarda da zeytin ve çam ağaçlarının sayısı oldukça fazla olup, bu ağaçlar bölgeye güzellik katan en önemli unsurlar arasındadır. Buraya geldiğinizde ise hem adanın bölgelerini gezip hem de denize girerek yüzmenin yanında, burada düzenlenen çeşitli su sporlarına da katılım sağlayabilirsiniz.

 

Ömer Eşen Tabiat Parkı

Ömer Eşen Tabiat Parkı
Ömer Eşen Tabiat Parkı

Toplamda 4 bin 172 hektarlık büyükçe bir alan üzerine kurulan ve 2003 yılı itibariyle de mesire alanı olarak kullanılan Ömer Eşen Tabiat Parkı, Eğitim Merkezi olarak hizmet sağlanan bir yerdi. Takvimler 2008 yılını gösterdiğinde ise bu parkın alanı genişletilerek, içerisine kafe, restoran ve konaklama tesisleri eklenerek daha geniş kapsamlı bir yer haline getirilmiştir. Sizler de Göcek tatilinizde sevdiklerinizle birlikte Ömer Eşen Tabiat Parkı’na gelerek burada güzel vakitler geçirebilirsiniz.

 

Gemile Adası

Gemile Adası
Gemile Adası

Göcek ve Fethiye gezilecek tarihi yerler arasında olan Gemile Adası, ilçe merkezine sadece 9 metre uzaklıkta yer alıyor. Bir diğer isim olarak Aziz Nicholas Adası olarak da bilinen bu bölge, Bizans Dönemi’ne ait çok önemli bir kiliseyi de bünyesinde bulunduruyor. Elbette ki adada gezip göreceğiniz tarihi yapıtlar sadece bu kiliseden ibaret olmamakla birlikte, adanın farklı yerlerinde bu tarihi eserlerden çok daha fazlası mevcuttur.

 

Letoon Antik Kenti

Letoon Antik Kenti
Letoon Antik Kenti

Ege ve Akdeniz bölgelerimizde çok fazla sayıda olan antik kentlerden bir tanesi de Göcek Köyü bölgesinde yer alıyor. Kuruluş tarihi M.Ö 7’inci yüzyıl olduğu tahmin edilen Letoon Antik Kenti, Likya Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan bir tarihi yerleşim yeridir. 1988 yılı itibariyle UNESCO Dünya Miraslar Listesi’ne eklenmiş olan bu antik kente geldiğinizde, burada Letoon, Apollon ve Atemiz tapınakları ile tarihi eser bakımından çok daha fazlasını gezip görebileceksiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu