İstanbul Kamp Alanları (En İyi 18 Kamp Alanı)
Tarihi, doğası ve manzaralarıyla ünlü İstanbul'da kamp yapabileceğiniz en iyi 18 kamp alanı listesi.
İstanbul, zorlu, karmaşık ve betonarme binalarla çevrili olmasıyla bilinir. Öte yandan, bu güzel şehrin her iki yakasında, özellikle Karadeniz kıyılarında dinlenebileceğiniz çok güzel kamp alanları var. İstanbul gezilecek yerler hakkında da fazlasıyla araştırma var fakat biz bu yazımızda İstanbul kamp alanları konusunu konuşacağız. Bazı kamp alanları kıyı kenarında, bazıları ise sürekli kuş cıvıltılarını duyabileceğiniz yemyeşil çam ormanlarının arasında olarak karşımıza çıkıyor. Bu konumları bulmakta biraz sorun yaşayabilirsiniz. İnternette, İstanbul’daki kamp alanlarının çoğu düzensiz ve kafa karıştırıcı bilgilerden oluşuyor. İşinizi biraz daha kolaylaştırmak için oturup İstanbul’daki her kamp alanını tek tek araştırmak için zaman ayırdık. Ayrıca her kamp yerinin sunduğu seçenekleri de dikkate aldık.
Bu yazıda İstanbul’un en iyi ücretli ve ücretsiz kamp yerlerini keşfedebilir, ardından tercihlerinize ve gereksinimlerinize uygun olanı seçebilirsiniz. Ayrıca uygun kamp noktalarına nasıl ulaşılacağı konusunda yardımcı talimatlar da sunuyoruz.
Kaptanın Mezarı Kamp Alanı
Kamp alanı, şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta olup, Beykoz’un Karadeniz kıyısında, İstanbul’un en yeşil bölgelerinden biri olan Riva semtinde yer almaktadır. Kaptanın Mezarı Kamp Alanı’nın ıssız yönü, onu gizemli bir yer haline getiriyor. İşlevi nedeniyle huzur arayan herkes için mükemmeldir. Elektrik, içme suyu veya tuvalet gibi olanaklar yoktur. Kalmayı tercih edenler için düzlüklerde veya yamaçlarda manzaralı çadırlar kurulabilir. Ağaç olmadığı için gün boyunca güneş sizi yakabilir. Ancak denizde yüzerek serinleyebilirsiniz. Yakınlarda market gibi olanaklar olmadığı için gitmeden önce hazır olmalısınız.
Ömerli Barajı Kamp Alanı
Ejderhaya benzeyen devasa bir baraj hayal edin. Ömerli Barajı böyle bir yer. Çok uzağa gitmeye gerek yok. İstanbul’un Çekmeköy semtine araçla 15 dakika uzaklıkta bulunan Ömerli Barajı, trekking kulüplerinin ve balıkçıların sıklıkla gittiği noktalardan biridir. Ömerli Barajı, yemyeşil çam ormanları ve turkuaz renkli baraj gölünün dört bir yanından kuş sesleri ile kampçılara farklı bir ortam sunuyor. Çadır kampı için de yeterli bir alana sahiptir. Şehrin karmaşasından uzakta dinlenebileceğiniz ve muhtemelen biraz balık tutabileceğiniz harika bir yer. Özel araçla gitmenizi tavsiye ederiz. Kamp alanına gelmeden önce yiyecek ve içeceklerinizi almayı unutmayınız. Ne yazık ki, tuvalet, elektrik veya çeşme gibi olanaklar yok.
Sazlı Bosna Gölü Kamp Alanı
Arnavutköy sınırları içinde bir başka doğal güzellik daha var. Nispeten yemyeşil çevresi ve düz, kolay erişilebilir ovası ile Sazlı Bosna Gölü, çadır kampı için ideal bir kamp seçeneği sunuyor. Gölde hem yüzülmekte hem de balık tutulmaktadır. İl merkezine sadece 45 kilometre uzaklıkta bulunan kamp alanına Arnavutköy üzerinden rahatlıkla ulaşılabiliyor. Kamp alanı banyo, elektrik ve duş gibi olanaklardan yoksundur. Öte yandan, alevin kontrol altına alınması şartıyla, ateş yakmanıza izin verilir. Göle varmadan önce yiyecek ve içecek alabileceğiniz marketler de var.
Kumköy Kilyos Kamp Alanı
Hem deniz tatili hem de çadır kampı yapabileceğiniz kentteki sayılı lokasyonlardan biri de İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki Sarıyer semtine bağlı Kilyos. Şehir merkezinden yaklaşık 40 kilometre uzakta, ancak toplu taşıma araçları oraya seyahat etmeyi kolaylaştırır. Kamp alanının her yerinde araç sahipleri için erişilebilir park yerleri bulunmaktadır. Yazın bunaltıcı sıcağında serinletici Karadeniz rüzgarını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Kumköy Kilyos kamp alanında ücretsiz konaklayabilir, manzarayı seyredebilir ve kamp deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz. Yoğun bir bölge olduğu için yakındaki marketlerden yiyecek ve içecek satın alabilir, dilerseniz ücretli plajlardan birini ziyaret ederek şezlong, şemsiye, tuvalet, elektrik gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz.
Balaban Gölü Kamp Alanı
Doğanın içinde bol oksijeni ve yalnızlığı garanti eden lokasyonlardan biri de İstanbul’un Arnavutköy ilçesi sınırları içinde yer alan ve Karadeniz kıyısında sayılabilecek Duru Gölü olarak da bilinen Balaban Gölüdür. D020 karayolu, Kestanelik ile Örencik arasındaki şehrin Avrupa yakasına gitmek için toplu taşıma araçları kullanılabilir. İl merkezine uzaklığı yaklaşık 90 km’dir. Kamp alanı, banyolar, içme çeşmeleri ve elektrik gibi olanaklardan yoksundur. Kamp alanına gelmeden önce yiyecek ve içeceklerinizi hazırlamalısınız. Alev kontrol edilirse, bir tane ateş yakmayı mümkün kılıyorlar. İstanbul’da dinlenip doğayla iç içe olabileceğiniz keyifli lokasyonlardan biridir.
Bozhane Köyü Kamp Alanı
Su yolları olan kentsel alanların kıymetini bilelim. Bu yerlerden biri de Bozhane Köyü’dür. Ayaz Çayı’nın aktığı Bozhane Köyü, İstanbul’un Beykoz semtinde yer alan şirin bir yerleşim yeridir. İnsanlar başlangıçta köyün sessizliği karşısında büyüleniyor. Çadır kampında bulacağınız huzuru hayal edin. Alemdağ kavşağında veya Şile yolunun 7. kilometresinden saparak Bozhane Köyü’ne gidebilirsiniz. Karadeniz’e özgü özelliklere sahip olan Bozhane Köyü, geniş ve sık ormanlık ortamı sayesinde kamp alanları sunmaktadır. Dilerseniz Çayağzı Deresi yakınında kamp için uygun yerler de belirleyebilirsiniz.
Emirli Köyü Kamp Alanı
Emirli Köyü, Pendik ilçe merkezinden sırasıyla 25 kilometre ve 77 kilometre ayrılıyor. Ömerli Barajı’nın geçtiği yerlerden biridir, bu nedenle burada sakin ve tatmin edici bir kamp gezisi yapabilirsiniz. Nüfusu çok az olan yerleşim yeri aslında çok bilinmemektedir. Bölge, karavan ve çadır kampı için harika bir alternatiftir ve genellikle balıkçılar tarafından tercih edilir. Banyo, su çeşmesi veya duş gibi olanaklar yoktur. Baraj manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir, balık tutabilir ve sadece sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp alanı ücretsiz olarak kullanılabilir.
Akçakese Kamp Alanı
Şile’ye 27 km mesafedeki Bıçkıdere Köyü, kıyıya yakınlığı nedeniyle yüzme alanının yanı sıra çadırlar için uygun kamp alanları da sağlıyor. Sofular Köyü’ne benzer büyüklükteki bir yerleşim yeri olarak Akçakese örneği verilebilir. Köye varır varmaz tüm ihtiyaçlarınızı kamp alanına götürmenizi tavsiye ederiz. Kişisel bir araca sahip olmak ulaşımı kolaylaştıracaktır. Akçakese’nin suyu, tıpkı tüm Şile’deki su gibi dalgalıdır. Denize girmeyi düşünüyorsanız dikkatli olmanız konusunda sizi uyarmak isteriz.
Karacaköy Kamp Alanı
Denizin tadını çıkarmak isteyenler için İstanbul’a 83 km uzaklıkta bulunan Karacaköy Kamp Alanı özel bir tatil imkanı sunuyor. Yerleşim, çevredeki bitki örtüsünün ortasında bir göletin etrafında yer alıyor ve Şile’ye yaklaşık 24 kilometre uzaklıktadır. Buralarda yürüyüşler yapabilir, dilediğiniz yerde kamp yapabilir ve bunu yaparken gece gökyüzünü izleyebilirsiniz. Geceleri biraz serinlediğinde ateş de yakabilir ve sıcak kalabilirsiniz. Mağaza, duş veya tuvalet gibi olanaklar yoktur. Kalmayı veya piknik yapmayı planlıyorsanız kesinlikle önceden alışveriş yapmalısınız. Ücretsiz kamp mevcuttur.
Malatra Koyu Kamp Alanı
Çatalca’da bulunan Malatra Koyu, şehir merkezine 110 kilometre uzaklıkta. Özellikle gençler, koyu minyatür bir cenneti anımsattığı için seviyor. Mükemmel bir denizi var. Doğallığını koruyan yemyeşil yapısıyla İstanbul’un bambaşka bir yüzünü sunuyor. Günübirlik geziler ve çadır kampı için harika olan bölgede duş, tuvalet veya market gibi olanakların bulunmaması eksi olabilir. Önceden hazırlıklı olmak tercih edilir.
Korsan Koyu Kamp Alanı
Şehir merkezine 120 km, Çatalca’ya 70 km uzaklıkta bulunan Korsan Koyu, kendinizi İstanbul’da değilmiş gibi hissederek kamp yapabileceğiniz bir lokasyon. Bu şirin, gelişmemiş koyda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bir yanda deniz, bir yanda orman var. Ormanlık alanda hayvan türleri bol miktarda bulunmaktadır. Ormanda domuzlara, ayılara ve yılanlara rastlayabilirsiniz. Fakat panik yapmayın. Bu canlıların koyda bulunma olasılığı daha düşüktür. Yakınlarda tuvalet, market veya duş imkanı yoktur. Kamp alanına hazırlıklı olarak gelmenizi tavsiye ederiz.
Sazlı Bosna Barajı Kamp Alanı
Arnavutköy sınırları içerisinde yer alan Sazlı Bosna Barajı’na yolların bozuk olması nedeniyle ulaşım biraz zor olsa da baraj bölgesine geldiğinizde hissedeceğiniz doğal güzellik ve huzur buna değecektir. Güzel bir doğal görünüme sahip olan kamp alanında kamp yapmanın yanı sıra balık tutabilirsiniz. Günübirlik geziler, konaklama ve yürüyüş için iyidir. Elektrik, duş, çeşme veya banyo gibi olanaklar olmadığı için erzak getirmek iyi bir fikirdir.
İhsaniye Camping
Bu kamp alanı, İhsaniye köyünde yer almaktadır. İl merkezine uzaklığı 73 kilometredir. Kamp alanına geldiğinizde sizi elma ağaçlarıyla bezeli, yaban mersini ve böğürtlenlerle renklendirilmiş, iki derenin birleşerek güzel bir manzara oluşturduğu bir alan karşılıyor. Herhangi bir ovada kamp kurabilir ve huzuru yaşayabilirsiniz. Kamp kurmadan önce köydeki tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yakınlarda tuvalet, duş veya temiz su kaynağı yoktur.
Kadırga Koyu Kamp Alanı
Ağva’daki Kadırga Koyu ile şehir merkezi arasında yaklaşık 120 kilometre mesafe var. Görülmesi gereken yerlerden biridir. Karadeniz’in aşındırıcı dalgalarının oluşturduğu kayalıklara ve çeşitli kayalara ev sahipliği yapmaktadır. Kamp alanı ve piknik için iyi bir alanı vardır.
Polonezköy Kamp Alanı
İstanbul’a yakın Beykoz mevkiinde ile yolu üzerinde bulunmaktadır. Hafta sonu gezileri için mükemmel konumdur. Her tarafı yoğun çam ağaçlarıyla çevrili olduğu için kamp kuran bireylerin en popüler lokasyonlarından biridir. Polonezköy’ün ormanlık alanlarında kamp yapmak herkes için bir seçenektir. İlçe merkezinde market alışverişi için ihtiyacınız olan her şey var. Tuvalet mevcuttur. Elektrik ve duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir tesis bulunmamaktadır.
Esenceli Köyü Kamp Alanı
Ömerli Barajı’nın plajının etrafındaki alan fazlasıyla sakindir. İstanbul’a yakın kamp yapma seçeneğiniz de var. Ücretsiz kamp mevcuttur. Ancak alışveriş yapabileceğiniz bir yer yok. Bu nedenle kamp alanına giderken yol üzerindeki marketlere uğrayarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kamp alanı, banyo ve elektrik gibi olanaklardan da yoksundur.
Fatih Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı
Küçük Belgrad olarak bilinen Fatih Ormanı Tabiat Parkı sakin yürüyüşler, piknikler ve bol oksijenli kamplar için en iyi yerlerden biri. Orman alanı oldukça geniştir ve piknik masalarından çocuk oyun parklarına, kafelerden çay bahçesine kadar yeme-içme için ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi içermektedir. Çok cüzi bir ücret karşılığında alana girip dilediğiniz yere çadırınızı kurabilirsiniz. Sabahları kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyüş yapabilir veya spor aletleri üzerinde günlük egzersizlerinizi yapabilirsiniz.
Semizkum Mocamp
250 metrelik kumsalı, güvenli denizi, 300 karavan ve çadırlık alanı ile İstanbul Silivri Semizkumlar’daki kamp alanı, İstanbul’un ve özellikle Türkiye’nin en büyük ve donanımlı kamp alanlarından biridir. Hem deniz tatili hem de karavan kampı için en iyi lokasyonlardan biri, İstanbul dışında seyahat edemeyenlerin hafta sonu kaçamağı yapabileceği Semizkum Mocamp fazlasıyla popülerdir. Kamp alanında ihtiyaç duyabileceğiniz hemen hemen her şey var.