Kadıköy Gezilecek Yerler (En İyi 24 Yer)

Yine, yepyeni bir içeriğimizden herkese merhabalar; bu sefer, Kadıköy gezilecek yerler konulu yazımızla karşınızdayız. İstanbul’a bağlı olan Kadıköy ilçesi, sadece bu ile ait 39 farklı ilçeden herhangi birisi olmamakla birlikte, gerçekten de çok önemli bir kentimizdir. Özellikle de buranın tam bir gezi ve seyahat merkezi olması, yine gerek şehir içi ve gerekse de şehir dışındaki farklı yerlerden birçok kişiyi Kadıköy’de topluyor. Öyle ki İstanbul gezilecek yerler seçeneklerine şöyle bir göz attığımızda, burada Kadıköy’e ait çeşitli yerlerin bulunduğunu da görmekteyiz.

Kadıköy Gezilecek Yerler

Kadıköy ilçesi, tarihi boyunca farklı etnik kökendeki toplulukların yaşayıp varlığını sürdürdüğü bir yer olmasından ötürü, buradaki tarihi izler de yine birbirinden farklı olarak nitelendireceğimiz bu topluluklara aittir. Elbette ki kentin gezilip görülecek yerleri sadece birkaç tarihi kalıntı ve mekandan ibaret olmamakla birlikte bunların harici olarak birbirinden güzel müzeler, doğal güzellikler, parklar, yapıtlar ve eğlence yerleri, Kadıköy’de sizleri bekliyor olacaktır. Biz de Kadıköy’e gelecek olup da bu ilçe hakkında bilgi edinmek isteyen tatilcilerimiz için şu an okumuş olduğunuz bu içeriği hazırladık. İşte, Kadıköy gezilecek yerler…

Haydarpaşa Garı ve İskelesi

Haydarpaşa Garı ve İskelesi
Haydarpaşa Garı ve İskelesi

Kadıköy’ün simgeleşmiş yapılarından biri olan Haydarpaşa Garı, özellikle de bu kente vapurla gelen kişiler tarafından en net ve en güzel şekilde görüntülenmektedir. Garın genel görüntüsüne şöyle bir baktığınızda, gerçekten de çok dikkat çekici bir yapıya sahip olduğunu göreceksiniz. Ve Haydarpaşa Garı ne zaman inşa edildi diye soracak olursanız, bu garın 20’inci yüzyıl başlarında Alman mühendisler ve dış tasarımının ise dönemin ünlü Türk mimarı Vedat Tek tarafından inşa edildiğini söyleyebiliriz.

Garın yapılış amacı ise Berlin ile Bağdat hattının bir durak noktası olmasıydı. 2011 yılında çıkan yangında çok büyük ölçüde zarar görmüş olan Haydarpaşa Garı, o tarihlerden sonra çeşitli restorasyon çalışmaları ile tekrardan eski görünümüne kavuşturulmuştur. Siz de Kadıköy’ün önemli bir tarihi yapıtı olan bu gara giderek hem tüm mimariyi canlı bir şekilde görebilir, hem de birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi
Bağdat Caddesi

Kadıköy’de bulunan ve İstanbul’un en popüler alışveriş caddeleri arasında gösterilen Bağdat Caddesi, aynı zamanda bu alanda dünyada dördüncü sırada yer almaktadır. İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler başlıklı içeriğimizde de yer verdiğimiz bu cadde, tam 15 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Caddenin bir ucu Göztepe ve diğer ucu ise Bostancı semtlerinde olmakla birlikte, bu iki semt arasında uzanmış olan Bağdat Caddesi’nde birbirinden güzel markalara ait birçok farklı ürünü bulabileceksiniz. Siz de bu güzel caddeye giderek, kendiniz için alışveriş yapabilir ve o süreç içerisinde hem eğlenip hem de yeri ürünler edinebilirsiniz. 

Bostancı Gösteri Merkezi

Bostancı Gösteri Merkezi
Bostancı Gösteri Merkezi

İstanbul’da düzenlenecek olan gösteriler, genel itibariyle Bostancı Gösteri Merkezi’nde seyirci karşısına çıkmaktadır. Bu gösteri merkezi, 1991 yılı itibariyle faaliyete geçmiş ve o günden itibaren de sayısız konsere ve gösteriye ev sahipliği yapmıştır. Sizler de Kadıköy’de gezmek konulu tatiliniz esnasında, aynı zamanda Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikleri takip edebilir ve size en uygun olan seçenek için bilet alıp, tüm o anları dev salon içerisinde izleme şansını yakalayabilirsiniz. 

Setur Fenerbahçe Kalamış Marina

Setur Fenerbahçe Kalamış Marina
Setur Fenerbahçe Kalamış Marina

Kadıköy’de sıkça ziyaret edilen bir yer olan Setur Fenerbahçe Kalamış Marina, ziyaretçileri için birbirinden güzel yat ve teknelerin arasında fotoğraf çekme fırsatı sunuyor. Burası aynı zamanda bir rıhtım olarak kullanılmasıyla birlikte, toplam 600 metre uzunluğunda tekne park etme alanı mevcuttur. Burada şöyle güzel bir akşam üstü vaktinde sevdiklerinizle birlikte yürüyüşler yapabilir, yine bölgede bulunan kafe ve restoranlara gelerek birbirinden lezzetli yemekler tadabilirsiniz. 

Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi

Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi
Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi

İstanbul’da alışveriş yapılacak yerler dendiğinde ilk akla gelen seçeneklerden biri olan Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, üstelik Bağdat Caddesi’ne de oldukça yakındır. Burada, ünlü markalara ait 50’den fazla mağaza, çocuk oyun alanları, parklar, sergi salonları ve 400 kişi kapasiteli bir de gösteri salonu mevcuttur. Ve sizler de haftanın herhangi bir gününde sabah saat 10:00 ile akşam 22:00 arasında Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Moda Sahnesi

Moda Sahnesi

2013 yılı itibariyle hizmete açılan Moda Sahnesi, aslında Tarihi Moda Sinema’sının restore edilerek yenilenmiş bir versiyonudur. Kadıköy’e gezmeye gelen sanat meraklılarının da mutlaka uğramış olduğu bu sahnede, dünyanın farklı ülkelerinden gelen tiyatro ekiplerinin oyunları, dans gösterileri ve konserleri düzenlenmekte. Siz de bunlar ve daha farklı türdeki birbirinden güzel gösteri ile etkinlikleri izleyip katılım sağlamak için Moda Sahnesi’ne gelebilirsiniz. 

Moda Sahili

Moda Sahili
Moda Sahili

İstanbul’un en güzel sahilleri hangileridir dendiğinde, burası hemen aklımıza geliverir. Moda semtinde bulunan ve adını da bu semtten alan sahil, Marmara Denizi ve Prens Adaları manzaraları ile ziyaretçilerine oldukça keyifli anlar yaşatıyor. Sahil içerisinde bir de yürüyüş ve deniz parkuru mevcut olup, yine aynı yerde Barış Manço Evi ve diğer tarihi mekanları yakından görebilirsiniz. Siz de güzel bir İstanbul gününde Moda Sahil’e giderek buranın havasını alın, yollarında yürüyün ve birbirinden güzel restoranlarını deneyin deriz. 

Yoğurtçu Parkı

Yoğurtçu Parkı
Yoğurtçu Parkı

İstanbul’un en güzel parkları arsında ayrı bir öneme ve özelliğe sahip olan Yoğurtçu Parkı, denizin mavisi ile kendi bitki örtüsündeki yeşillikleri çok güzel bir şekilde buluşturmaktadır. Yine bu park da Moda semtinde yer alıyor olmakla birlikte, 800 metrelik bir koşu parkuruna, birbirinden güzel çiçek bahçelerine, ayrı ayrı yürüyüş ile bisiklet yollarına ve bir de tarihi Kurbağalıdere Köprüsü’ne sahiptir.

Bu parkın adı, 1800’lü yıllarda bölge genelinde satış yapan yoğurtçulardan gelmektedir. Aslında burası doğal bir alan olmamakla birlikte, sonradan 8 bin metreküp toprağın doldurulması sonucunda oluşturulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, Yunus Emre ve Süreyya İlmen gibi büyük değerlerimizin heykellerinin de yer almış olduğu bu parkta aynı zamanda konserler, şenlikler, kültürel ve sanatsal anlamda birçok etkinlik de düzenlenmekte. 

Fenerbahçe Parkı

Fenerbahçe Parkı
Fenerbahçe Parkı

Birbirinden güzel yeşil alana sahip olan Kadıköy’de, bu alanlardan bir diğeri de Fenerbahçe Parkı’dır. Park içerisinde tam 1500’den fazla bitki türü yer alıyor ve yine bu park bölgesi, 1900’lı yıllarda düzenlenmesi ile birlikte, bitkiler de ilk olarak o tarihlerde buraya getirilmiştir. Siz de İstanbul gibi büyük bir metropolde tam da kendiniz için bir yeşil alan arayışı içindeyseniz, size bu parka gelmenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Üstelik Fenerbahçe Parkı’na sabah saatlerinde gelirseniz buradaki restoranlarda harika bir kahvaltı keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. 

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu
Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Kadıköy’ün bir diğer simgesel yapıtlarından biri olan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, tam 50 bin 530 seyirci kapasitesine sahip olmasıyla birlikte, Türkiye’nin en büyük dördüncü stadyumudur. Kadıköy kentinin futbol takımı olan Fenerbahçe, ev sahibi olduğu maçları bu stadyumda oynuyor ve burada gerçekten de her maç ayrı bir coşkuya şahit oluyoruz. Stadyum bölgesi, bir futbol sahası olarak ilk kez 1908 yılında kullanılmış ve o zamanlar Papazın Çayırı olarak adlandırılmıştır. Yıllar geçtikçe yine pek çok kez yenilenen, büyütülen ve onarılan stadyum, şimdiki görünümüne ise 2006 yılı itibariyle kavuşturuldu. Siz de dünyanın en iyi 19’uncu stadyumu olarak gösterilen bu mekana gelerek hem güzel bir futbol müsabakası izleyebilir, hem de burada bulunan Fenerbahçe Futbol Kulübü Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi
Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi

Kadıköy’ün Acıbadem semtinde yer alan ve 2002 yılı itibariyle hizmete açılan Tepe Nautilus, ziyaretçileri için hem güzel bir alışveriş fırsatı sunup hem de doyasıya eğlenebilmelerine katkı sağlamaktadır. Alışveriş merkezi içerisinde aracınızı güvenle park edebileceğiniz büyükçe bir otopark, birbirinden farklı markalara ait mağazalar, yemek yerleri ve eğlence merkezleri bulunmakta. Siz de gün içinde uygun bir zamanınızda Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’ne gelerek burada sevdiklerinizle birlikte kaliteli vakitler geçirebilirsiniz. 

Kadıköyde gezecek yer bırakmadınız mı? O halde Beykoz gezilecek yerlere geçebilirsiniz..

Süreyya Operası

Süreyya Operası
Süreyya Operası

Kadıköy’de adeta bir mimari şaheser olarak kabul edilen Süreyya Operası, bu kente geldiğinizde mutlaka görmenizi istediğimiz diğer bir yer olacaktır. Bu opera, 1927 yılında Süreyya İlmen Paşa tarafından inşa ettirilmiş ve o günden bu yana birçok farklı opera, tiyatro ve balo gösterilerine ev sahipliği yapmıştır. Burayı hiç bilmiyor olsanız ve o esnada tesadüfen operanın da yer aldığı Bahariye Caddesi üzerinden geçseniz bile, eminiz ki Süreyya Operası binası hemen dikkatinizi çekecek ve buranın nasıl bir yer olduğumu merak edeceksiniz. Opera, günümüzde sanat merkezi olarak hizmet vermektedir ve bu sanat merkezini sizler de ziyaret ederek birbirinden güzel eserler görebilirsiniz. 

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Sanat ve kültür meraklılarının ziyadesiyle ilgisini çekecek bir yer olan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, İstanbul ilinin yanı sıra birkaç büyük ilimizde daha şubesi bulunan bir yerdir. Burada; edebiyat, resim, sinema, fotoğraf, tiyatro, müzik dans ve dil atölyelerine rastlayabilirsiniz. Hem bu özellikleriye ve hem de Kadıköy’de gezilecek diğer birçok noktaya da çok yakın olması sebebiyle, siz de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ni gezip görebilirsiniz. 

Bahariye Caddesi

Bahariye Caddesi

Burası, öyle bir caddedir ki ne burayı anlatmaya kelimeler yetmez ne de buranın güzelliklerine imalar kavuşmaz. Biz ise Bahariye Caddesi’ni tam bir kültür merkezi diye tanımlayalım, bu övgünün arta kalanını ise sizler caddeyi ziyaret ettiğinizde zaten görmüş olacaksınız. Caddenin uzunluğu sadece 650 metre olmasına rağmen yapısı, mimarisi, kültürel, sanatsal ve tarihi noktaları ile sizleri gerçekten de büyülecektir. Ayrıca İstanbul’da ne yenir sorusuna cevap olan en güzel yemek alternatifleri, Bahariye Caddesi restoranlarında en leziz tarifler dahilinde servis edilmektedir.

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul’un gezilecek müzeleri arasında farklı bir konsepte sahip olan ve Kadıköy ilçesinde yer alan İstanbul Oyuncak Müzesi, ünlü yazarımız Sunay Akın tarafından faaliyete geçirilmiştir. Tam da çocuk bayramı günü, 23 Nisan 2005 yılında açılan bu müzede, Sunay Akın’ın dünyanın dört bir yanında açık artırmalar sonucunda satın aldığı tarihi oyuncaklar sergilenmekte. Öyle ki; müze içerisinde 1700’lü yıllardan kalan oyuncaklara rastlamak bile mümkün. Siz de çocuklarınızı yanınıza alarak bu harika müzeye gidebilir ve geçmişin oyuncak tasarımlarını yerinde inceleyebilirsiniz. 

Kadıköy Boğa Heykeli

Kadıköy Boğa Heykeli
Kadıköy Boğa Heykeli

Kadıköy’un adeta bir durak ve buluşma noktası niteliğindeki Kadıköy Boğa Heykeli, aslında tarihi bir eser olarak nitelendirilmekle birlikte, 1864 yılında yapılmıştır. Ve bu heykel ilk olarak Paris’te sergilenirken, dönemin Osmanlı Padişahı olan Abdülaziz’in çok ilgisini çeker ve padişah, Boğa Heykelini satın almak istediğini belirtir. Sonrasında İstanbul’a getirilen bu heykel, sırasıyla Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Köşkü ve en sonunda da şu anki merkezi olan Kadıköy’e konumlandırılmıştır. Ayrıca meşhur Boğa Heykeli’nin, İngiltere, Belçika, İspanya ve Amerika’da dört adet de benzeri bulunmakta. 

Barış Manço Kültür Merkezi

Barış Manço Kültür Merkezi
Barış Manço Kültür Merkezi

Bu merkezde, yıl boyunca birçok gösteri düzenlenmekte ve yüzbinlerce ziyaretçi ağırlanmaktadır. Bu gösteriler arasında tiyatrolar, konserler, söyleşiler, sergiler ve sanat atölyeleri olmakla birlikte, siz de Barış Manço Kültür Merkezi’ne giderek tüm bunlara katılım sağlayabilirsiniz. Bu mekan, 1998 yılından beri var olmakla birlikte hem usta sanatçımız Barış Manço’nun ismini yaşatıp ve hem de kültür seviyemize olumlu yönde katkı sağlıyor. 

Müze Gazhanesi

Müze Gazhanesi
Müze Gazhanesi

Kadıköy’ün bir diğer tarihi mekanı olan Müze Gazhanesi, gerçekten de çok güzel bir mimariye ve atmosfere sahiptir. Tam 32 bin metrekarelik dev bir alan üzerine kurulu olan bu gazhanede; İklim Müzesi, Karikatür ve Mizah Müzesi, Çocuk Bilim Merkezi ile Afife Batur Kütüphanesi de yer almaktadır. Siz de Müze Gazhanesi’ni ziyaret ederek hem az önce sıralamış olduğumuz yerlerde birbirinden güzel eserleri görüp etkinliklere katılabilir ve ayrıca yine burada bulunan kitapçılardan alışveriş yapabilirsiniz. 

Barış Manço Evi

Barış Manço Evi
Barış Manço Evi

Türk Sanat Tarihi’nin önde gelen isimlerinden biri olan Barış Manço’ya ait bu ev, Kadıköy’ün Moda semtinde yer alıyor. Günümüzde, restore edilerek tamamen yenilenmiş yapısı ile ziyaretçilerini ağırlayan Barış Manço Evi, birbirinden güzel odalara ve eserlere sahiptir. Bu eserler arasında antikalar, süslü odalar ve Barış Manço’ya ait önemli eşyalar yer almaktadır. Siz de 2010 yılında ziyarete açılan Barış Manço Evi’ni ziyaret edip gezebilirsiniz.

Kadıköy Sineması

Kadıköy Sineması
Kadıköy Sineması

Yapılış tarihi olan 1964 yılından beri hizmet veren Kadıköy Sineması, 2018 yılında restore edilmiş ve daha gelişmiş bir konseptte hizmet vermeye başlamıştır. Burada, birbirinden güzel sinema filmlerinin yanı sıra tiyatro gösterileri, konserler ve resmi sergiler de yine farklı etkinlikler dahilinde izleyicilere sunuluyor. 

Halis Kurtça Kültür ve Çocuk Merkezi

Halis Kurtça Kültür ve Çocuk Merkezi
Halis Kurtça Kültür ve Çocuk Merkezi

İstanbul’da çocuklu ailelerin gezebileceği yerler arasında gösterebileceğimiz Halis Kurtça Kültür ve Çocuk Merkezi, 1999 yılı itibariyle hizmete açılmıştır. Bu eğlence merkezinde çocuklar için birbirinden güzel atölyeler, wordkshoplar, sergiler ve söyleşiler düzenlenip, aynı zamanda çocuklar için tiyatro eğitimleri veriliyor. Siz de Halis Kurtça Kültür ve Çocuk Merkezi’nin etkinlik planlamalarını kontrol ederek, size ve çocuklarınıza en uygun gördüğünüz etkinlik seçeneğine katılabilirsiniz. 

All Saints Moda Kilisesi

All Saints Moda Kilisesi
All Saints Moda Kilisesi

Kadıköy’deki Yusuf Kamil Paşa Sokak üzerinde yer alan All Saints Moda Kilisesi, ayrıca sizlere bir önceki başlıklarımızda da tanıtmış olduğumuz Barış Manço Evi’nin tam karşı konumunda yer alıyor. Aynı zamanda bir tarihi yer olarak nitelendirilen ve 1878 yılında kurulmuş olan bu kilise, Presbiteryenlik inancı doğrultusunda, küçük çaplı şekilde de olsa ibadete açık durumdadır. Kiliseyi ziyaret ederek hem müthiş mimari yapısını inceleyebilir ve hem de farklı inanışlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Osman Ağa Camii

Osman Ağa Camii
Osman Ağa Camii

Kadıköy’de sizler için önerebileceğimiz ve hem ibadet, hem de bir tarihi mekan statüsünde olan Osman Ağa Camii, 1612 yılında Padişah I. Ahmet tarafından inşa ettirilmiştir. Yapılışından sonra uzun bir süre boyunca ibadete açık olan bu camii, zamanla eskiyip yıpranmış ve 1811 yılına gelindiğinde ise II. Murat döneminde restore edilerek yenilenmiştir. Fakat 1878 yılında büyük bir yangın çıkmış ve bu camii, adata harap olmuştur. Daha sonrasında, aslına uygun olarak tekrardan inşa edilmiş ve o haliyle de günümüze dek varlığını sürdürmüştür. Burayı ziyaret ettiğinizde, dini açıdan önemli olan bir tarihi eser görmüş olacak ve Osman Ağa Camii’nin sahip olduğu o muhteşem mimariyi çok yakından inceleyebileceksiniz.

Kalamış Atatürk Parkı

Kalamış Atatürk Parkı
Kalamış Atatürk Parkı

Kadıköy’de en kaliteli oksijen ortamlarından biri olan Kalamış Atatürk Parkı, şehrin kalabalık ve stresinden arınmak için gidebileceğiniz harika bir yerdir. Bu güzel parkta dilediğiniz gibi yürüyüşe çıkabilecek, spor yapabilecek ve sevdiklerinizle birlikte hoş vakitler geçireceksiniz. Marmara Denizi’ne hemen paralel konumda yer alması ise parkın güzelliğine ekstra bir endam katıyor. Çocuklar için de birçok oyun ve eğlence noktasının yer aldığı Kalamış Atatürk Parkı’nda aynı zamanda bisiklet yolları, kaykay pisti ve köpek gezdirme alanları da mevcuttur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu