Pamukkale Travertenleri Giriş Ücreti (2023)
Pamukkale Travertenleri Giriş Ücreti Ne Kadar? Giriş - Çıkış Saati ve Detaylar
Türkiye’de gezilecek doğal güzellikler arasında olan Pamukkale Travertenleri, yerli ve yabancı turistlerin adeta ilgi odağıdır. Travertenlerin oluşma tarihi ise günümüzden tam 400 bin yıl öncesine dayanıyor. O tarihlerde Büyük Menderes havzasında bir deprem meydana gelmiş ve bu depremin sonucunda ada Pamukkale Travertenleri oluşmaya başlamıştır. Adeta bir kar beyazı gibi olan bu harika oluşum, her yıl milyonlarca sayıda ziyaretçi ağırlamakta. Travertenlerin içerisindeki şifalı su ise son derece şifalıdır. Ve Pamukkale Travertenlerinin en çok bilinen kısımları ise Kleopatra Havuzu, Hierapolis Antik Kenti ile görkemli antik tiyatrosudur.
Pamukkale Travertenlerinin şifalı termal suyu, tam bin yılı aşkın süredir kaplıca olarak kullanılmaktadır. Çökelmiş karbonat minerallerinden oluşan şifalı su, Türkiye’de en çok merak edilen şeylerden biridir. Ayrıca Pamukkale Travertenleri, kültürel ve doğal özellikleriyle birlikte UNESCO Dünya Miraslar Listesi’ne girmiş 29 farklı yerden biridir. Çökelez Dağı eteklerinde yer alan bu oluşum, bulunduğu ovadan yaklaşık 150 metre yüksekliktedir. Burayı oluşturan termal kaynak sularının merkez noktası ise Pamukkale Travertenleri’nden yaklaşık 6 kilometre uzaklıktadır.
Pamukkale Travertenleri uzunluğu, aslında sanılandan çok daha fazladır. Buranın başlangıç kısmı Kadı Deresi ve bitiş kısmı ise kuzey bölgede yer alan Nekropol’dür. Pamukkale Travertenleri’nin uzunluğu ise 3 kilometre civarındadır diyebiliriz. Travertenlerin içerisindeki su, kalsiyum karbonat açısından son derece zengindir. Ve bu suyun yer altından çıkarak Pamukkale Travertenleri havuzlarını doldurması, güneş ışınlarıyla da birleşerek tam bir şifa kaynağı haline geliyor. Pamukkale Travertenleri suyundaki bileşenlerin tamamı ise şunlardır; kalsiyum karbonat, sülfat, sodyum, Demir, potasyum, magnezyum ve serbest karbondioksit.
Antik çağlardan bu yana termal bölge olarak kullanılan Pamukkale Travertenleri, adını da sahip olduğu bir özellikten almakta. Buranın yapısı, bir kayaya göre gerçekten de çok yumuşaktır. Yapısındaki tortullu kayaçlar, özellikle de havanın +35 derece olduğu zamanlarda en yumuşak halini alıyor. Ve Pamukkale Travertenleri suyu neye iyi gelir diye soracak olursanız, sizlere şu cevapları verebiliriz;
- Sindirim
- Solunum
- Dolaşım
- Deri Hastalıkları
Sizler Pamukkale Travertenlerine giderek bu harika doğal güzelliği gezip görebilirsiniz. Peki Pamukkale Travertenleri giriş ücreti ne kadar, giriş çıkış saatleri nelerdir? İşte bu soruların ve çok daha fazlasının cevabı…
Pamukkale Travertenleri Giriş Ücreti 2023
Pamukkale Travertenleri 2023 yılı giriş ücreti tarifesi şu şekildedir;
- Tam bilet ücreti ücreti = 200 TL
Not: Ödemiş olduğunuz bu ücrete traverten termal havuzları, Hierapolis Antik Kenti, arkeoloji müzesi ve Kleopatra antik havuzu dahildir.
Pamukkale Travertenleri Nerede ve Nasıl Gidilir?
Pamukkale Travertenleri, Denizli ilimizin Pamukkale ilçesinde yer alıyor. Ve bu bölgeye özel araçlarınızla birlikte çok kolay şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer özel aracınız yoksa, otobüs veya uçak vasıtasıyla Denizli şehir merkezine gidebilirsiniz. Daha sonrasında ise otobüs hatlarını kullanarak, şehir merkezinden Pamukkale ilçesine geçmeniz gerekiyor. İlçeye ulaştığınızda ise Pamukkale Travertenlerine giden otobüs seferleri ile bu harika yere gelebilirsiniz.
Pamukkale Travertenleri Giriş – Çıkış Saatleri
Haftanın her günü açık olan Pamukkale Travertenleri giriş – çıkış saatleri, yaz ve kış uygulamasına göre değişiklik göstermektedir.
- Yaz Dönemi Açılış Saati = 06:30
- Yaz Dönemi Kapanış Saati = 23:00
- Kış Dönemi Açılış Saati = 10:00
- Kış Dönemi Kapanış Saati = 16:00
Pamukkale Travertenlerinde Müzekart Geçerli mi?
Evet, Müzekart sahibi olan kişiler Pamukkale Travertenlerine yılda 2 defa ücretsiz giriş yapma hakkına sahiptir.
Pamukkale Travertenlerine Kimler Ücretsiz Girebilir?
Pamukkale Travertenleri’ne 18 yaş altındaki öğrenciler ve MEB öğretmenleri tamamen ücretsiz bir şekilde giriş yapabilmektedir.