Ayvalık Kamp Alanları (En İyi 15 Kamp Alanı)

Ayvalık'da Kamp Severlerin Uğrayabileceği En İyi 15 Kamp Alanı Listesi

Balıkesir’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biri de ülkemizin en popüler tatil yerlerinden biri olan Ayvalık’tır. Balıkesir gezilecek yerler arasında en popüler konumlardan biri olan Ayvalık, her yıl binlerce kampçının ziyaret ettiği yerlerden biridir. Ayvalık, Ege Denizi’ne kıyısı olması nedeniyle özellikle deniz turizmi ile oldukça ünlüdür. Balıkesir’in Ege bölgesinde yer alan Ayvalık, il merkezine 125 kilometre uzaklıkta. Turizm amacıyla seyahat eden yerli ve yabancı turist sayısı, özellikle yaz aylarında nüfusun önemli ölçüde artmasına neden olmaktadır. Bu büyüleyici turistik kasaba birçok adaya bağlıdır. Bu adalardan en bilineni, tarihi, yöresel mutfağı ve turizm potansiyeli ile tanınan Cunda Adası‘dır.

Plajları ve ormanlık alanlarıyla turistlere eşsiz bir ortam sunan Ayvalık hem tarih hem de deniz turizmi sunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Ayvalık, yöresel mutfağı, tarihi zenginlikleri, plajları, tostu ve yeşil alanlarıyla ünlüdür. Son zamanlarda Ayvalık kamp alanları da bir hayli popüler hale gelmiştir.

Ayvalık Kamp Alanları

Ayvalık kamp alanları yazımızda ülkemizin önemli tatil bölgelerinden birisi olarak bilinen Ayvalık’ın, özellikle deniz kenarındaki doğal alanlarıyla kampçılara ve karavancılara sunmuş olduğu muhteşem konaklama imkanlarını inceleyeceğiz. Yazının devamındaki bölümde ise Ayvalık’ın en büyük ve en çok ziyaret edilen kamp noktalarını tüm bilgileriyle, birbirinden ayırarak ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Ayrıca kamp yaparken bu güzide kenti gezmeden olmaz. Nereyi gezmeniz gerektiğini bilmiyorsanız endişelenmeyin. Ayvalık gezilecek yerler yazımızda bölgede ki mutlaka gezmeniz gereken 24 eşsiz alanı bulabilirsiniz.

 

Ayvalık Adaları Kamp Alanı

Ayvalık Adaları Kamp Alanı Alibey Adası
Ayvalık Adaları Kamp Alanı Alibey Adası

Cunda’nın en güzel yeri olan Ayvalık Adaları’na ancak tekne ile ulaşılabilir. Ayvalık Adaları’nın en büyüğü olan Alibey Adası’nda kampçılar için birbirinden güzel koylar ve doğal ortamlar vardır. Ada topluluğu, her köşesi deniz kenarında, doğal ortamları ile geniş bir ormanlık alanda hem karavan hem de çadır kampı için mükemmel alanlar sunmaktadır. Bu kamp alanının bir tarafı tamamen deniz, diğer tarafı ormanlık alanlarla çevrilidir. Bu sayede, sakin bir ortamda harika açık havada dinlenme ve kamp yapma şansını keşfedebilirsiniz. Bazı kamp alanlarında tuvalet, duş, elektrik, mangal çukurları ve internet gibi olanaklar mevcuttur.

 

Cennet Tepesi Kamp Alanı

Cennet Tepesi Kamp Alanı
Cennet Tepesi Kamp Alanı

Ayvalık bölgesinin kalbinde yer alan Cennet Tepesi, panoramik manzarası nedeniyle buradaki en popüler destinasyonlardan biridir. Tepe, denizi kuş bakışı görebileceğiniz bir konumdadır ve kampçılar için uygun alanlar içerir. Çadır kampçılarının huzurun ve dinginliğin tadını çıkarabileceği bölgede, temiz deniz havasını içinize çekebilirsiniz. Kamp yeri şehrin tam ortasında yer aldığı için çeşitli ihtiyaçların karşılanması da mümkündür. Ancak bu talepleri kampın bulunduğu bölgeden değil, ilçe merkezinden karşılamanız gerekmektedir.

Günübirlik piknikçilerin sıklıkla uğrak yeri olan Cennet Tepe’de tuvalet dışında herhangi bir olanak bulunmuyor. Kamp yapmak için kullanabileceğiniz alanlardan en iyi olarak bilinen, ilçe merkezinden kaçmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyen kampçıların uğrak noktası olan Cennet Tepesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ayvalık’ın merkezinden Cennet Tepesi’ne arabayla 5 dakikada ulaşabilirsiniz. Oraya ulaşmak için Ayvalık Devlet Hastanesi genel istikametine gidin ve ardından biraz yokuş çıkın. Konumda park yerleri mevcuttur. Öte yandan maalesef burada toplu taşıma yok.

 

Sural Çiftliği Kamp Alanı

Sural Çiftliği Kamp Alanı
Sural Çiftliği Kamp Alanı

Sural Çiftliği Kamp Alanı Ayvalık’tan 16 kilometre uzakta yer alır. Ayvalık’taki ücretli kamp alanlarından biri olan tesis, doğal çevresi ve doğal ortamı nedeniyle kampçıların gözde mekanlarından biridir. Tesisin kampçılar için dezavantajı, çadır ve karavanlara izin verilmemesidir. Bölgede konaklama için sadece bungalovlar mevcuttur. Kamp yeri doğal bir ormanlık alanda yer almaktadır. Yakındaki bungalov evlerden birinde konakladığınızda, çeşitli olanaklardan yararlanabilir ve Ayvalık’ın nefes kesen doğal güzelliğini yaşayabilirsiniz. Gününüzü yürüyüş yaparak ve dinlenerek geçirebilir, geceleri ise yıldızları seyrederek saatlerce vakit geçirebilirsiniz.

Kamp alanı, arabalar için ücretsiz park yeri, banyo, elektrik, duş ve sıcak su sunmaktadır. Mevsimsel değişiklikler kamp alanının bungalov ücret tarifesini etkileyebilir. Kurumla iletişime geçmeniz size en güncel fiyat bilgisini verecektir. Ana yoldan 200 metre sonra Altınova’ya yaklaşıldığında Ayvalık’tan gelenler Eski Hükümet Caddesi güzergahına dönerek tesise gidebilirler. Binanın yolda bir tabelası da var. Aliağa ve Dikili üzerinden İzmir istikametine gidenler Altınova’ya varıp oradan rahatlıkla geçebilirler. Toplu taşıma kullanmayı planlayanlar için her gün düzenli olarak Ayvalık’tan Altınova’ya minibüs seferleri yapılıyor. Araba kullananlar için park yeri de mevcuttur.

 

Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı
Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ayvalık’a 10 kilometre uzaklıktaki Sarımsaklı Köyü, yıl boyunca çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi çeken Sarımsaklı Tabiat Parkı’na ev sahipliği yapıyor. Geniş plajı, ücretli ve ücretsiz kamp alanları ile deniz kenarında kamp yapmak isteyenlerin gözdesi olarak karşımıza çıkıyor. Sarımsaklı kamp alanında uzun kumsal, deniz ve güneşten yararlanırken çadırınızda veya karavanınızda kamp kurabilirsiniz. Tatil yeri olduğu için sizin için birçok avantaj var. Uzun sahilinde balığa çıkarak taze deniz ürünlerini de yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Vücudunuzu canlandırmak ve ciğerlerinizi dinlendirmek için ara sıra ormanda yürüyüşe de çıkabilirsiniz.

Yiyecek ve diğer ihtiyaçlar için kamp alanında bir bakkal bulunmaktadır. İşletmeler elektrik, tuvalet ve duş gibi temel ihtiyaçları sağlayabilir. Yiyecek ihtiyaçlarınız için kamp alanının yakınında bir restoran da bulunmaktadır. Balıkesir’den Sarımsaklı Tabiat Parkı’na seyahat ediyorsanız Edremit-Burhaniye istikametinden Ayvalık’a ulaşabilirsiniz. Oradan, gitmeniz gereken yere ulaşmak için sahil şeridi yolunu kullanabilirsiniz. İzmir istikametinden gelenler ise Menemen ve Aliağa’yı geçtikten sonra Sarımsaklı tabelasından sola, Altınova’yı geçtikten sonra ise Dikili istikametine dönebilirler.

 

Saklı Cennet Ayvalık Camping

Saklı Cennet Ayvalık Camping
Saklı Cennet Ayvalık Camping

Saklı Cennet Ayvalık Camping, Ayvalık’ın en işlek ve sakin koylarından birinde, ilçe merkezine 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Önü denize, arkası ormana bakan kamp alanına Ayvalık’tan hem özel araçlarla hem de toplu taşımayla ulaşılabilir. Deniz ve ormanın birleştiği yerde konumlanan Saklı Cennet Ayvalık Camping, hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun olduğu gibi tesis içindeki çadırları da kullanması kampçıların tercihi oluyor. Güneşin, mavinin ve yeşilin ortasında bulunan kamp alanına giriş ücretli. Kampçılar ayrıca elektrik, şarj, mangal, duş, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi ücretsiz olanaklardan da yararlanabilir. Kamp alanı çevresinde yürüyüş yolları, uzun bir plaj ve su sporları tesisleri bulunmaktadır. Ayrıca güvenlik ve araçlar için ücretsiz park yeri de mevcuttur.

 

Murat Reis Çamlık Kamp Alanı

Murat Reis Çamlık Kamp Alanı
Murat Reis Çamlık Kamp Alanı

Ayvalık ilçesi, Murat Reis Çamlık Kamp Alanı’na 8 kilometre uzaklıktadır. Denize olan yakınlığı ile Ayvalık’ın en sevilen kamp noktalarından biridir. Kamp alanı bir turizm tesisi içerir ve çadır ve karavan kampı için uygundur. Kamp tutkunları, çadır ve karavan kullanmanın yanı sıra bu olanaktan da yararlanabilirler. Deniz ve ormanın birleştiği noktada, Ayvalık’ın en hoş bölgelerinden birinde bulunan kamp alanı, kamp ve doğa tutkunları için mükemmel fırsatlar sunuyor. Yaz sıcağında Ege’de serinlerken, güne başlarken kuş cıvıltılarının keyfini çıkarın.

Kamp tutkunları, kamp alanında WC, duş, elektrik, Wi-Fi, restoranlar, otoparklar ve spa gibi çeşitli olanaklara erişebilir. Çadır ve karavanların yanı sıra kamp alanı ve çevresinde bungalovlar da bir diğer seçenek. Ancak maliyetleri mevsime göre değişebiliyor.

 

Badavut Plajı Kamp Alanı

Badavut Plajı Kamp Alanı
Badavut Plajı Kamp Alanı

Kamp yaparken denize girmek isteyenler için Ayvalık ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Badavut Tabiat Parkı’ndaki plaj ve kamp alanı oldukça iyi bir lokasyon olarak karşımıza çıkıyor. Masmavi suları ve inanılmaz güzellikteki çevresi ile dinlenmek ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler Badavut Plajı’nı çok tercih ediyor. Ayvalık Merkez’den toplu taşıma araçları ve özel araçlar da sizi oraya ulaştırabilir.

Ayvalık’ta gezilecek yerlere yakın olan Badavut plajında hem çadırda hem de karavanda kalabilirsiniz. Plajın yanında kurulan kamp alanında denizin keyfini çıkarabilir, doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Bu sakin havada dinlenebilir, tatil yapabilir, kampa gidebilirsiniz. Kamp yeri, yerleşim yerlerine yakın olması ve tabiat parkı içerisinde yer alması nedeniyle birçok amaca tam anlamıyla cevap vermektedir. Büyük ve küçük tüm talepleriniz burada kolayca karşılanabilir.

 

Çamlık Kamping

Çamlık Kamping
Çamlık Kamping

Ayvalık merkeze 4 km uzaklıkta bulunan Çamlık kamp alanı tarihi yerleri, ormanlık alanları ve denize sıfır konumu ile ünlüdür. Alternatif arayan kampçılar için yeşil alanlar iyi bir seçimdir. Kamp tutkunları bölgeyi hem karavan hem de çadır kampı için kullanıyor. Çamlık kamping geniş bir alana yayıldığı için kampçılar bir noktada toplanamıyor. İsteyen çadırını veya karavanını uygun bir yere götürebilir ve orada kamp kurabilir. Doğanın içinde sakin ve keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Kamping Ayvalık

Kamping Ayvalık
Kamping Ayvalık

Ayvalık merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Kamping Ayvalık, muhteşem deniz manzarası ve çam ağaçları ile popüler bir kamp yeridir. Ulaşım kolaylığı sayesinde çadır ve karavan kampı yapılabilen alanda yeşilin ve mavinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Alan düz bir yüzeyde yer almaktadır ve çadırlar arasındaki boşluklar yeterlidir. Kıyıdaki kamp alanı, birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz yerdir. Yiyecek, elektrik, duş ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınız tesis tarafından ücretsiz olarak karşılanabilir. Şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaşıp deniz kenarında doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği nadide yerlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Körfez Kamping

Körfez Kamping
Körfez Kamping

Bu kamp alanı ilçe merkezine çok yakın olması ve kamp tutkunlarına çok çeşitli alternatifler sunması ile de beğeni topluyor. Körfez kamp alanı, Ayvalık’a yaklaşık 10 dakikalık mesafededir. Tesis, ziyaretçilerine ormanda ve deniz kenarında kamp yapma şansı veriyor. Kamp tutkunları için tesisin ilçe merkezine yakın olması ve ilgili personel tarafından işletilmesi çok önemlidir. Kamp alanında banyo, duş, yemek masası, barbekü, buzdolabı gibi her türlü ihtiyaca cevap verecek olanaklar mevcuttur. Ulaşımı da rahat olan kamp yeri günübirlik piknik için gelenler için faydalı olabilir.

 

Askar Camping Güre

Askar Camping Güre
Askar Camping Güre

Askar Kamp Alanı, Akçay’a iki kilometre mesafede, Adrina Otel ve Güre iskelesine yakın, sahilde yer almaktadır. Bu lokasyonun gerçekten ailelere hitap ettiğini söyleyebiliriz. Kamp alanında çokça çam ağacı bulunabilir. Belirlenen aralıklarla çadır kurulabilir. Sonuç olarak, kampçılar bölgeyi dolaşmakta özgürdür. Gereksinimlerinizi yerine getirmek için başka birine güvenmenize gerek yok. Binanın kendine ait kafeteryası bulunmaktadır. Burada alkolsüz içecekler, tost ve krep alabilirsiniz. Kendi malzemelerini getirenler ortak pişirme alanında yemek hazırlayabilir.

 

Ağlayan Şelale Kamping

Ağlayan Şelale Kamping
Ağlayan Şelale Kamping

Ayvalık yakınlarında yürüyüş yapabileceğiniz, kamp yapabileceğiniz ve yüzebileceğiniz çok güzel koylar ve doğal alanlar bulunmaktadır. Kaz Dağları’nın ne kadar güzel ve doğal olduğunun hemen hemen herkes farkındadır. Keşfedilecek yolları ve bol temiz havası olan uçsuz bucaksız, yemyeşil bir doğal ortam vardır. Tüm bu olanakların bir arada bulunduğu Ağlayan Şelale Kamp Alanı, Kaz Dağları’nın eteklerinde, yanından akan deresi, kuş cıvıltıları ve harika seyir keyfi sunan manzarası ile sakin bir lokasyondadır. Kamp alanı, yediden yetmişe her yaştan misafirin kamp kurabileceği ve kalabileceği bir yerdir. Çocuklu ailelerin gözdesi olan tesis, muhteşem manzarası, imkanları ve aktiviteleri ile ziyaretçilerine tüm stres ve yorgunluklarını atabilecekleri bir ortam sunuyor.

 

Barbaros Camping

Barbaros Camping
Barbaros Camping

Barbaros Kamp Alanı, uzun kumsalı ve geniş çadır ve karavan alanı ile hem denizde yüzebileceğiniz hem de doğada kamp yapabileceğiniz bölgedeki harika alanlardan biridir. Balıkesir’in en cazip tatil yerlerinden biri olan Edremit’te deniz kıyısında yer almaktadır. Deniz ve kamp bir arada olduğunda bütçenize uygun bir tatil yapabilir, dilediğiniz kadar vakit geçirebilir ve gece konaklayabilirsiniz. Edremit, Ayvalık, Balıkesir gibi yerlerden kamp alanına direkt ulaşım sağlanmaktadır. Bu bölgede kamp yapmayı düşünenler için tercih edilmeye değer bir lokasyondur. Bu konum, özellikle güvenli plajı ve sığ denizi nedeniyle çocuklu aileler için de mükemmeldir.

 

İnek Obası Çadır Kamp Alanı

İnek Obası Çadır Kamp Alanı
İnek Obası Çadır Kamp Alanı

Hasan Boğuldu Göleti’ne varmadan önce bu mevkinin bulunduğu yerde yol ayrılıyor. Kamp alanı zeytin ve çam ağaçlarının olduğu geniş bir ovada yer almaktadır. Alan, çadır kampı kurabileceğiniz ve piknik yapabileceğiniz yerlerden biridir. Yaz aylarında çocuklu aileler hafta sonları burada piknik yapmaktan büyük keyif alıyor. Çadır konaklamaya ek olarak sınırlı sayıda karavan kabulüne de izin verilmektedir.

 

Troltunga Camping

Troltunga Camping
Troltunga Camping

Kaz Dağları’nın doğal güzelliklerinden nasibini almış lokasyonlardan biri de İnek Obası Çadır Kampı güzergahı üzerinde yer alan Troltunga Camping’dir. Doğayla baş başa birkaç gün geçirmek isteyenler için en güzel yerlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğal bir havuza sahiptir ve tamamen ormanlarla çevrilidir. Huzur arayanlar için birebirdir. Yakınlardaki derenin sakin mırıltısı burada alacağınız uykunun kalitesini de artıracaktır.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu