Bilecik Gezilecek Yerler (En İyi 22 Yer)

Türkiye’nin en küçük şehirlerinden biri olan Bilecik’te tatil yapmaya hazır mıyız? Her ne kadar küçük bir yer olsa da bu ilimizin tarihi ve doğal güzellikler açısından çok zengin olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik Osmanlı Devleti’nin kuruluş coğrafyalarından biri olan Bilecik, günümüzde ise Osmanlı’ya ait birçok anı saklamaktadır. Yılın her mevsiminde ziyaret edip tatil yapabileceğiniz Bilecik şehrimiz, eminiz ki sizlere kendisini çok sevdirecektir. Biz de sizlere bu şirin tatiliniz esnasında rehberlik etmek istiyoruz. Ve karşınızda, sizler için hazırladığımız Bilecik gezilecek yerler listemiz…

Bilecik Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Bilecik gezilecek yerler listesi

 

Şeyh Edebali Türbesi

Şeyh Edebali Türbesi
Şeyh Edebali Türbesi

Şehirle adeta özdeşleşmiş bir yer olan Şeyh Edebali Türbesi, adeta Bilecik şehriyle özdeşleşmiş bir yapıttır. Biz de Bilecik gezilecek yerler listemizde ilk olarak bu türbeye yer vermek ve burayı sizlere tanıtmak istedik. Aynı zamanda Bilecik tarihi yerler arasında olan türbe, Ahi şeyhi Edebali tarafından inşa edilmiştir. Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemlerinin en önemli yapıtlarından biri olan Şeyh Edebali Türbesi, Türklük ve Müslümanlık açısından kutsal bir değere sahip. Siz de Bilecik tarihiniz esnasında bu güzel ve önemli türbeyi tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edip görebilir, aynı zamanda türbenin bulunduğu konumdan civar çevrenin o güzel manzarasını seyre dalabilirsiniz.

 

Bilecik Müzesi

Bilecik Müzesi
Bilecik Müzesi

Müze binası, 1874 yılında inşa edilen iki katlı bir yapıt olup, aslında jandarma binası olarak kullanılması düşüncesiyle var olmuştur. Ve bu yapıt 1921 yılındaki Yunan işgali sırasında tamamen yıkılmış, işgalden sonra ise yeninden inşa edilmiştir. İnşa edildiği dönemden sonrasında da bina alt katının bir kütüphane, üst katının ise adliye olarak hizmet vermesi kararlaştırılmış ve uzun yıllar boyunca da o şekilde devam ettirilmiştir. Ve 1996 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen bu bina, 2007 yılı itibariyle restore edilerek müze olarak halk ziyaretine açılmıştır. Müze içerisinde Bilecik şehrine ait birçok kültürel eseri gezip görmeniz mümkün. Ayrıca Bilecik Müzesi’ne girişler tamamen ücretsizdir.

Yaşayan Kent Müzesi

Yaşayan Kent Müzesi
Yaşayan Kent Müzesi

Yine ücretsiz bir şekilde gezip görebileceğiniz Yaşayan Kent Müzesi, Bilecik şehrinin en merkezi konumlarından birinde yer alıyor. Kültür Bakanlığı tarafından 2017 yılı itibariyle ziyarete açılan bu müze, bizlere Bilecik şehrinin yaşam şeklini en güzel şekilde anlatmaktadır. Siz de Bilecik şehir merkezinde bulunan Yaşayan Kent Müzesi’ni ziyaret ederek şehrin giyim kuşamını, yaşam tarzını, geleneklerini, kültürünü ve çok daha fazlasını hep bir arada gezip görebilirsiniz.

 

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi
Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Sizlere Bilecik gezilecek yerler arasında tanıtabileceğimiz bir diğer müze olan Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, 1900’lü yıllarda inşa edilmiştir. Aslında oldukça tarihi bir yapıt olan müze binası, inşa edildiği dönemlerde sargı evi olarak kullanılmış. Binanın işçiliğine şöyle bir baktığımızda, gerçekten de iyi tasarlanmış ahşap bir mimari olduğunu fark etmekteyiz. Memiş Ağa tarafından inşa edilen bina, 2001 yılı itibariyle ise müzeye dönüştürülmüş ve halk ziyaretine açılmıştır. Müzede sergilenen eserler ise daha çok Bilecik yörük halklarının yaşam biçimlerini konu alıyor. Siz de farklı ve merak uyandıran bir müze gezip görmek isterseniz, Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Müzesi’ni gezip görebilirsiniz.

 

Küçükelmalı Tabiat Parkı

Küçükelmalı Tabiat Parkı
Küçükelmalı Tabiat Parkı

Bilecik doğal güzellikleri arasında gösterebileceğimiz Küçükelmalı Tabiat Parkı, şehrin Pazaryeri ilçesine bağlıdır. Aynı zamanda şehrin en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olan bu parka her yıl yüz binlerce tatilci gelmektedir. Park içerisinde gelen ziyaretçiler için bulunabilecek tüm hizmetler mevcut olmakla birlikte, siz de çok uygun bir fiyatla Küçükelmalı Tabiat Parkı’na giriş yapabilirsiniz.

 

Pelitözü Gölpark

Pelitözü Gölpark
Pelitözü Gölpark

Burası aslında 1980’li yıllarda köy hizmetleri tarafından yapılmış bir sulama göleti olmakla birlikte, daha sonrasında ise ağaçlarla süslenerek tam bir doğa harikası konumuna getirilmiştir. Bilecik şehir merkezine ortalama olarak 7 kilometre uzaklıkta olan bu güzel göle gidip, sevdiklerinizle birlikte burada keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca Bilecik kamp yapılacak yerler arasında da yer almakla birlikte, göl çevresinde farklı işletmelerin bulunduğu bilgisini sizlerle paylaşmak isteriz. Burada, gelen ziyaretçiler için restoranlar, bisiklet yolları, kafeler ve piknik yerleri mevcuttur. Aynı zamanda buradaki piknik yerlerinde dilediğiniz gibi mangal keyfi de yapabilirsiniz.

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi

Bilecik gezilecek yerler arasında farklı bir öneme sahip olan Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2013 yılı itibariyle inşa edilip halk hizmetine sunulmuştur. Şehre göre oldukça büyük bir yapıt olan bu proje içerisinde; sinema, tiyatro salonu, sergi salonu, 650 kişilik konferans salonu ve bir de oldukça geniş sosyal alan terası bulunmaktadır. Bilecik tatiliniz esnasında olası bir konser, gösteri, oyun vb etkinliklerin olması durumunda siz de Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne gelerek tüm bu aktivitelere katılım sağlayabilirsiniz.

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu
Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Pelitözü Göleti bölgesinde yer almakta olan Bilecik Açık Hava Tiyatrosu, bu güzel şehirde geçireceğiniz süre boyunca uğramanızı tavsiye ettiğimiz bir diğer yerdir. Yine şehirde düzenlenmesi planlanan birçok ilgi çekici etkinliğin bu tiyatroda düzenlendiğini sizlere belirtmek isteriz. Ve sizler de bölgedeki etkinlik takvimine göz atarak kendinize uygun bir aktiviteye katılım sağlamak için Bilecik Açık Hava Tiyatrosu’ndaki yerinizi ayırabilirsiniz.

 

Söğüt Çaltı Kaplıcası

Söğüt Çaltı Kaplıcası
Söğüt Çaltı Kaplıcası

Bilecik’in Söğüt ilçesinde yer alan Söğüt Çaltı Kaplıcası, birçok hastalığa iyi gelen çok şifalı bir termal suya sahiptir. Şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık 30 kilometre civarındaki bu kaplıca; mide rahatsızlıkları, deri ve romatizma hastalıkları, nevrit, polinevrit, kadın hastalıkları ve diğer birçok hastalığınıza son derece iyi gelecektir. Söğüt Çaltı Kaplıcası’na günübirlik olarak gelebileceğiniz gibi, buradaki tesiste konaklayarak kaplıca suyunun faydasından daha uzun süreler dahilinde şifa bulabilirsiniz.

 

Harmankaya Kanyonu

Harmankaya Kanyonu
Harmankaya Kanyonu

Sizleri şimdi de Bilecik gezilecek yerler arasında son derece muhteşem bir doğa harikası ile tanıştırmak istiyoruz. 2013 yılı itibariyle Türkiye’nin 174’üncü Tabiat Parkı olarak kabul edilen Harmankaya Kanyonu, muhteşem doğa ile iç içe olabileceğiniz harika bir bölgedir. Bilecik’in Yenipazar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bu kanyon, binlerce yıllık tarihi boyunca birçok büyük medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Siz de bu güzel kanyona gelerek burada yürüyüş, trekking ve dağcılık yapabilirsiniz. Eğer macera ve doğa sever bir kişiliğe sahipseniz, Harmankaya Kanyonu deneyimini yaşamayı sizlere kesinlikle tavsiye ediyoruz.

 

İnhisar Mağarası

İnhisar Mağarası
İnhisar Mağarası

Birçok farklı doğal zenginliği olan ülkemizin yine bu konudaki en harika yerlerinden biri de Bilecik’in İnhisar Mağarası’dır. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 350 metre kadar bir yükseklikte yer alan bu mağara, toplamda 170 metre uzunluk ve 40 metrelik de bir yüksekliğe sahip. Özellikle de yabancılar için bulunması oldukça zor olan bu mağaranın içerisinde çok sayıda yarasa kolonisi olduğu bilgisini de sizlerle paylaşmak isteriz. Eğer siz de bu ilgi çekici mağarayı gezip görmek isterseniz, İnhisar ilçesi vatandaşlarından tam konumunu öğrenip bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Dodurga Barajı

Dodurga Barajı
Dodurga Barajı

Bilecik piknik yapılacak yerler arasında olan Dodurga Barajı, şehir merkezinden yola çıktığınızda ortalama olarak 1 saatlik sürenin ardından ulaşım sağlayabileceğiniz bir konumdur. Etrafı tam bir mesire alanı olan bu güzel baraj bölgesinde, sevdiklerinizle birlikte oldukça keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Biraz bölgeden bahsetmek gerekirse burada misafirler için piknik yerleri, lavabo ve WC gibi alanlar inşa edilmiştir. Dilerseniz keni olta ve ekipmanlarınızı getirerek Dodurga Barajı’nda balık tutup, sonra da o balıkları taze bir şekilde pişirip yiyebilirsiniz. Sizler de Bilecik tatiliniz esnasında sevdiklerinizle birlikte sessizlik ve huzur ortamı yakalayıp keyif yapmak istiyorsanız, Dodurga Barajı Mesire Alanı’na gelmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Kınık Şelalesi

Kınık Şelalesi
Kınık Şelalesi

Bilecik gezilecek yerler arasındaki bir diğer doğa harikası da hiç şüphesiz, merkez ilçe sınırları içerisindeki Kınık Şelalesi’dir. Bilecik şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu şelalenin 200 metre kadar yakın bir konumuna aracınızla birlikte gelebilirsiniz. Daha sonrasında ise geriye kalan yolu yürüyerek hem şelalenin yanına ulaşmış, hem de harika bir doğa turu yapmış olursunuz. Bulunduğu yeşil tabiata inanılmaz bir doğal güzellik katan bu şelale, sizlerin de kesinlikle görüp yaşaması gereken niteliktedir.

 

Sofular Yaylası

Sofular Yaylası
Sofular Yaylası

Yaylalar, insanların huzur bulduğu ve adeta ruhlarını dinlendirdikleri doğal güzlelikler olarak bilinir. Biz de sizlere Bilecik sınırları içerisinde yer alan muhteşem bir yayla önerisi sunmak istiyoruz. Şehrin Bozüyük ilçesindeki Sofular Yaylası, deniz seviyesinden tam 1600 metre yüksekliktedir. Buraya ilk geldiğinde hafif bir baş dönmesi yaşayabilirsiniz, zira bu durum tamamen bölgedeki temiz havadan kaynaklanıyor. Ayrıca Bilecik tatiliniz yaz mevsimlerine denk gelirse eğer, Temmuz ayı itibariyle bu yaylada düzenlenen eğlence etkinliklerine de mutlaka katılmanızı tavsiye ederiz.

 

Kömürsu Yaylası

Kömürsu Yaylası
Kömürsu Yaylası

Yine şehrin Bozüyük ilçesine bağlı bir diğer yayla olan ve ilçeye 28 kilometre uzaklıktaki Kömürsu Yaylası, sizlere yeşilin en güzel tonlarını adeta armağan ediyor. Buraya geldiğinizde o harika doğanın tam da ortasında yer almanın heyecanını yaşayacak, buradan hiç gitmek istemeyecek ve buraya özdeşleşmek isteyeceksiniz. Elbette ki konu doğal güzellikler olunca bizim de kalemimizden şairane kelimeler dökülüveriyor. Zira Bilecik’in Kömürsu Yaylası, sahip olduğu doğal güzellikleri itibariyle henüz hiç gitmemiş olsak bile bizleri son derece etkilemiş durumda. Sizler de bu güzel yaylayı gezip deneyimleyerek, bu heyecanı en iyi şekilde yaşayıp deneyimleyebilirsiniz.

Çiçekli Yaylası

Çiçekli Yaylası
Çiçekli Yaylası

Bir diğer adı Camili Yayla olan bu doğa güzelliği ise 1906 metrelik oldukça yüksek bir rakıma sahiptir. Oksijenin en iyi seviyelerde olduğu Çilekli Yaylası, doğa sever okurlarımıza da önerdiğimiz bir yer olarak dikkat çekmekte. Eğer siz de o okurlarımız arasındaysanız, kamp çadırı ve diğer tüm ihtiyaçlarınızı hazırlayarak bu güzel bölgeye gelebilirsiniz. Burada bulunduğunuz süre boyunca edineceğiniz o harika doğa deneyimleri ise hayatınızın enleri arasına girecektir.

 

Uzunçam Yaylası

Uzunçam Yaylası
Uzunçam Yaylası

Şimdi de Bilecik’in Pazaryeri ilçesine doğru yola çıkalım ve Uzunçam Yaylası’nın tüm doğal güzelliklerini en iyi şekilde yaşamaya odaklanalım. İçeriğimizdeki diğer yayla bölgeleri gibi son derece temiz ve bol oksijenli bir havaya sahip olan bu yayla, en güzel doğa fotoğraflarınızı süsleyecek niteliktedir. Biz de sizlerin Bilecik gezilecek yerler konusunda rehberliğini yaptığımız bu içeriğimizde, Uzunçam Yaylası’na da yer vermek istedik.

 

Bozcaarmut Göleti

Bozcaarmut Göleti
Bozcaarmut Göleti

Türkiye’nin en iyi kamp yerleri arasında tercih edilen Bozcaarmut Göleti, Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlıdır. Gölete ismini veren yer ise yine bu ilçeye bağlı Bozcaarmut Köyü olarak bilinmekte. Doğası son derece orijinal olan bu bölge, ağırladığı tüm misafirlerini kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Dilediğiniz her bir mevsimde gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğiniz Bozcaarmut Göleti, yapısı itibariyle oldukça sessiz ve sakindir. Doğası ise son derece harika olan gölet, adeta ruhunuzu dinlendirip sizlere ekstra biz huzur katacaktır.

 

Günyurdu Göleti

Günyurdu Göleti
Günyurdu Göleti

1993 – 2001 yılları arasında yapılarak tarla ve arazi sulama amacıyla kullanılan Günyurdu Göleti, zaman içerisinde yakın konumunda yer alan köyü de tamamen yutmuştur. Daha sonrasında ise çokça kişi tarafından tanınmaya başlayan gölet bölgesi, bu kişilerin en uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Günümüzde ise Günyurdu Göleti bölgesinin kamp ve piknik yerl olarak kullanılmakta olduğunu söylemek mümkün. Siz de çadırınızı ve piknik malzemelerinizi de yanınıza alarak, sevdiklerinizle birlikte Günyurdu Göleti bölgesinde güzel vakitler geçirebilirsiniz.

 

Çavuşköy Göleti

Çavuşköy Göleti
Çavuşköy Göleti

Bilecik ilimizin bir diğer güzel göletinden biri de Çavuşköy Göleti’dir. Merkez ilçeye bağlı olan ve şehir merkezine ise yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki bu gölet, deniz seviyesinden tam 710 metre yükseklikte bulunuyor. İnsanların çok da kalabalık olmadığı bu bölgede yer alan göletin oldukça temiz ve sakin bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün. Eğer sizler de doğal güzellikleri ve sakinliği seviyorsanız, Çavuşköy Göleti bölgesinde vakit geçirebilirsiniz.

 

Sarar Alışveriş Merkezi

Sarar Alışveriş Merkezi
Sarar Alışveriş Merkezi

Bir şehirde tatil yapmanın en güzel anlarından biri de o şehrin en güzel kısımlarında alışveriş yapmaktır diyebiliriz. İşte tam da o yerlerden biri olan ve Bilecik’in Bozüyük ilçesi sınırları içerisindeki Sarar Alışveriş Merkezi, aynı zamanda bir dinlenme tesisi olarak da kullanılıyor. Hatta Bilecik şehrinde hiç tatil yapmayıp sadece şehrin içinden geçerek başka bir konuma gitmek istiyor olsanız bile, bu güzel alışveriş merkezine uğrayıp burada vakit geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda bir tarihi yapıt binası olan Sarar Alışveriş Merkezi, içerisindeki birbirinden güzel restoran, mağaza ve işletmeleriyle birlikte sizleri en iyi şekilde ağırlayacaktır.

 

Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası

Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası
Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası

Bilecik gezilecek yerler adı altında şehrin en önemli mekan ve bölgelerini ziyaret ettik ve şimdi de sıra çocuklara geldi. Bilecik’te çocuklar için eğlence yerleri arasında olan Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası, yaz mevsimlerinin en uğrak noktalarından biri olarak bilinmekte. Elbette ki burada sadece çocuklar için eğlence kısımları yer almıyor. Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası’nda yetişkinler için de özel eğlence alanlarının mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Siz de Bilecik tatil rotaları arasına bu harika tesisi de ekleyip buraya gelerek hem çocuklarınıza ve hem de kendinize muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu