Çorum Gezilecek Yerler (En İyi 22 Yer)

Görmeden gitmeyin diye Çorum gezilecek yerler listesinden en iyi 22 yeri sizin için seçtik.

Hem Karadeniz ve hem de İç Anadolu Bölgemizde yer alan Çorum gezilecek yerler, ülkemizin en güzel köşeleri arasındadır. Nüfusu 550 bin civarında olan Çorum şehrimiz, geçmişi tam 7 bin yıl öncesine dayanan bir coğrafyamızdır. Ve Çorum’un, dünyaca ünlü bir uygarlık olan Hititlere de başkentlik yaptığını belirtmek isteriz. Yani Antik Mısır Medeniyeti ne denli bir öneme sahipse, aynı değer ve önem Çorum şehri için de geçerlidir. Öte yandan, sahip olduğu doğal güzelliklerle de ön planda olan bölge, eminiz ki sizler tarafından da büyük beğeni toplayacaktır. Bu güzel şehre geldiğinizde, sizleri harika bir kültür ve doğa gezileri bekliyor olacak. Elbette ki bu içeriğimizde sizlere Çorum gezi rehberi olacağız ve şehrin en güzel yerlerini hep birlikte tanıyacağız. İşte, sizler için hazırlamış olduğumuz Çorum gezilecek yerler listemiz…

Çorum Gezilecek Yerler

Dilerseniz sözü hiç daha fazla uzatmadan, direkt olarak içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. İşte, okuyarak bilgi edinebileceğiniz Çorum gezilecek yerler listesi

 

Hattuşaş Antik Kenti

Hattuşaş Antik Kenti
Hattuşaş Antik Kenti

Türkiye’de gezilecek antik kentler arasında gösterebileceğimiz Hattuşaş Antik Kenti, Çorum’un Boğazkale sınırları içerisindedir. Yıllar boyunca Anadolu coğrafyasının önemli bir kenti olmuş olan Hattuşaş, yine birçok farklı medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Şehrin en ihtişamlı zamanları ise Milattan Önce 17’inci yüzyıl ile Milattan Önce 13’üncü yüzyılları arasındaki başkentlik dönemleridir. Ayrıca dünyadaki ilk azılı antlaşmalar, 1834 yılında gerçekleştirilen Hattuşaş Antik Kenti kazı çalışmalarında bulunmuştur. Oldukça büyük bir yer olan bu kent, birkaç farklı bölüme ayrılarak tatilcilerin ziyaretine sunulmuştur. Yukarı Hattuşaş kısmına baktığımızda, burada Aslanlı Kapı, Kral Kapısı, tapınaklar ve diğer kutsal yapıların yer aldığını görüyoruz. Ayrıca bölge içersindeki büyük kale, aynı zamanda Hattuşaş Antik Kenti’nin de en büyük kısmıdır. Burada gerçekleştirilmiş olan kazı çalışmalarda bulunan yazılı antlaşmalarda ise o dönemin Hitit kralının Anitta olduğu tespit edilmiştir. 1986 yılınan bu yana UNESCO Dünya Miraslar Listesi’nde yer alan Hattuşaş Antik Kenti’ni sizler de kesinlikle gezip görmelisiniz.

 

Çorum Kalesi

Çorum Kalesi
Çorum Kalesi

Çorum gezilecek yerler arasında tercih edebileceğiniz ve il merkezinde yer alan bu güzel kale, aynı zamanda Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne de konu olmuştur. Klasik bir Selçuklu dönemi yapıtı olan Çorum Kalesi’nin tam olarak hangi tarihte inşa edildiğine dair bir bilgi ise ne yazık ki mevcut değildir. Ancak kalede bulunan yazılı kaynaklara göre, buranın Milattan Sonra 1577 yılında inşa edilmiş olduğu düşünülüyor. Bu durumda, kaleyi Bizanslıların yapmış olması muhtemel olsa da Evliya Çelebi Seyahatnamesine baktığımızda ise Çorum Kalesi’nin Sultan Kılıç Arslan tarafından yaptırılmış olduğunu görüyoruz. Kalenin yapısını incelediğimizde, inşası sırasında kesme taş, molozlar taşı ve devşirme taş kullanıldığını görebilmekteyiz. Devşirme taş ise Roma ve Bizans dönemine ait ünlü bir inşaat yapı malzemesidir. Kale içerisindeki 42 konut, günümüzde bile varlığını devam ettirmektedir. Ayırca bu kalede bir de cami yer alıyor. Şehir için önemli bir tarihi yapı olan Çorum Kalesi’ni sizler de gezip görebilirsiniz.

 

Çorum Saat Kulesi

Çorum Saat Kulesi
Çorum Saat Kulesi

Çorum gezilecek yerler turumuza yine şehir merkezi dahilinde devam edelim. Gideceğimiz durak ise Çorum şehri için son derece önemli bir yapıt olan saat kulesidir. Çorum Saat Kulesi, tarihler 1896 yılını gösterdiğinizde, İstanbul’daki Ali Suavi olayını bastırmış olan Yedisekiz Hasan Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yüksekliği tam 27 metre olan bu saat kulesi, minare şeklinde bir görünüme sahip olmakla birlikte, klasik bir Osmanlı eseridir diyebiliriz. Kulenin yapımında kesme kum taşı kullanılmıştır ve rengi ise sarıdır. Siz de Çorum tatiliniz esnasında önemli bir tarihi eser olan bu kaleyi yerinde görüp inceleyebilirsiniz.

 

Ali Paşa Hamamı

Ali Paşa Hamamı
Ali Paşa Hamamı

Çorum’un merkez ilçesinde yer alan Ali Paşa Hamamı, bir önceki başlığımızda bahsettiğimiz saat kulesine de çok yakın bir konumdadır. Erzurum Beyler Beyi Ali Paşa tarafından 1573 yılında inşa edilmiş olan bu yapıt, aynı zamanda Çorum şehrinin en büyük hamamı olarak bilinir. Siz de Çorum şehrimizi gezip görmeye dalmışken Ali Paşa Hamamı’na gidip buradaki termal suda dilediğiniz gibi yıkanabilirsiniz. Ayrıca hamamdaki suyun şifalı olduğunu ve vücudunuza da çok iyi geleceğini söyleyebiliriz.

 

Paşa Hamamı

Paşa Hamamı
Paşa Hamamı

Çorum il merkezindeki Paşa Hamamı ise 1487 yılında Taceddin İbrahim Paşa Bin Hacı Bey tarafından inşe edilmiştir. Osmanlı hamam mimarisinin en önmeli eserleri arasında olan bu tarihi yapıt, çifte hamam planına uygun bir şekilde inşa edilmiştir. Kadın ve erkeklerin kullandığı hamamlar, birbirine simetrik bir şekilde konumlandırılmıştır. En son 2008 yılında onarılıp restore edilen Paşa Hamamı, şu an aktif bir şekilde kullanılıyor. Eğer siz de Çorum şehrinde şöyle güzel bir hamam deneyimi yaşamak istiyorsanız, sizlere Paşa Hamamını kesinlikle tavsiye ederiz.

 

İncesu Kanyonu

İncesu Kanyonu
İncesu Kanyonu

Çorum’un doğal güzellikleri arasında gösterilen İncesu Kanyonu, Ortay ilçesine bağlıdır. Tam 12 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan bu kanyon, halk arasında Uzungeçit olarak da adlandırılıyor. Kanyon içerisinde ise rafting, trekking ve diğer birçok doğa sporunun aktif bir şekilde yapılmakta olduğunu söyleyebiliriz. Burası, aynı zamanda bir tarihi bölge olarak da nitelendirilebilir. Kanyonun iki tarafında yükselen duvarlarında, Helenistik döneme ait duvar kabartmalarını, su sarnıçlarını ve hatıl oyukları görmeniz mümkün. Siz de doğa, kültür ve tarih turlarını hep bir arada deneyimlemek istiyorsanız, Çorum İncesu Kanyonu’na gelebilirsiniz.

 

Karaca Yaylası

Karaca Yaylası
Karaca Yaylası

Çorum’un Osmancık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Karaca Yaylası, doğa ile baş başa kalabileceğiniz harika bir ortamdır. Aynı şekilde huzuru da en iyi şekilde yaşayabileceğiniz bu yaylayı, Çorum’da kamp yapılacak yerler arasında da değerlendirebilirsiniz. Bu yaylaya geldiğinizde olmazsa olmaz aktivitelerinizin başında ise yürüyüş yapmak gelecektir. Karaca Yaylası’nda attığınız her bir adım, size burada bulunuyor olmanın ne kadar mutluluk verici olduğunu tekrar hatırlatacak. Etrafta duyacağınız kuş sesleri ve rüzgarın o tatlı uğultusu ise yaylada yakalayabileceğiniz diğer doğal güzellikler arasındadır.

 

Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları

Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları
Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları

Çorum’un Bayat ilçesindeki Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları, bu şehre tatil için seven kamp severler tarafından sıkça tercih ediliyor. Yaylanın bitki örtüsü ise oldukça zengindir ve siz de kamp çadırınızı getirerek bu bitkiler arasında uygun bir yere kurabilirsiniz. Özellikle de yaz dönemi tatilinizi Çorum’a denk getirdiyseniz, sizleri kavurucu bir sıcaklığın beklemekte olduğunu söyleyebiliriz. Tam da o sıcak dönemler esnasında bu yaylaya çıkmak ise sizi o kavurucu sıcaktan önemli ölçüde koruyacaktır. Eğer siz de bu güzel yayla bölgesine gelirseniz, yakınlarda bulunan Karayanık Şelalesi ve Kızılcaoluk Şelalelerini de mutlaka ziyaret edin deriz.

 

Çatak Tabiat Parkı

Çatak Tabiat Parkı
Çatak Tabiat Parkı

Çorum şehir merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta yer alan Çatak Tabiat Parkı, özellikle de Çorum halkı tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Bu parkın, harika da bir mesire alanı olarak değerlendirildiğini de belirtmek isteriz. 1984 yılında yapılmış olan Çatak Tabiat Parkı, toplamda 387 hektarlık büyükçe bir alanı kaplıyor. Üstelik kolayca da ulaşım sağlayabileceğiniz bu park, Çorum gezilecek yerler listenizdeki en harika duraklarınız arasında yerini alacaktır. Ayrıca park içerisinde tilki, kurt, tavşan, keklik, ötürcü kuşlar ve diğer birçok hayvan türünün yaşamakta olduğunu söyleyebiliriz. Siz de Çorum şehir merkezine bağlı olan Çatak Tabiat Parkı, gürültü ve karmaşadan uzak, tamamen doğanın o huzur dolu atmosferi dahilinde tatilinizi yaşayabilirsiniz.

 

Sıklık Tabiat Parkı

Sıklık Tabiat Parkı
Sıklık Tabiat Parkı

Yine Çorum’un ilçe merkezinde yer almakta olan Sıklık Tabiat Parkı, 1992 yılından bu yana mesire alanı olarak değerlendiriliyor. 2009 senesinde ise koruma altına alanınan bölge, muazzam bir doğa manzarası izlemek isteyenlerin tercih edebileceği en harika yerler arasındadır. Burası, adeta huzurun bir merkezi olarak tanımlanmakla birlikte, gelen ziyaretçileri için de birçok olanağı aynı anda sunuyor. Sıklık Tabiat Parkı içerisinde tanıtım merkezi, manzara izlenecek seyir terasları, seyir kulesi, ahşap çay bahçesi, fauna tanıtım alanı, botanik bahçesi, yetişkinlere ve çocuklara özel oyun alanları, kır lokantası, büfeler, çeşme ve tuvaletler yer almakta. Yani anlayacağınız, burada yok yok. Siz de Sıklık Tabiat Parkı’na gelerek hem burada huzurlu bir tatil yapabilir, hem de bölgede yer alan hayvan ve bitki türlerini yakından görebilirsiniz.

 

Obruk Barajı

Obruk Barajı
Obruk Barajı

Çorum gezilecek yerler arasındaki en popüler bölgelerden biri olan Obruk Barajı, Laçin ilçesine bağlıdır. Her ne kadar enerji üretimi amacıyla kurulmuş ola da bu baraj içerisinde büyük bir popülasyonun yaşam sürdüğünü söyleyebiliriz. Bu bölgeye gelen tatilciler, barajın etrafına piknik sofralarını kurarak barajın etrafında sevdikleriyle birlikte huzurlu bir şekilde vakit geçiriyor. Ayrıca tam da o esnada Obruk Barajı manzarasının da gerçekten çok güzel olduğunu söyleyebiliriz. Eğer siz de bu harika manzara ve huzurlu anlardan nasibinizi almak istiyorsanız, sevdiklerinizle birlikte Obruk Barajı turu yapabilirsiniz.

 

Gölpınar Hitit Barajı

Gölpınar Hitit Barajı
Gölpınar Hitit Barajı

Çorum’un Alaca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Gölpınar Hitit Barajı, belediye tarafından temizlenip düzenlenerek kent turizmine kazandırılmıştır. Bu güzel baraj gölü etrafında bazı işletmelerin olduğunu da belirtmek isteriz. Bu işletmeler arasında en popüler olanları ise sergi alanları, yöresel ürünlerin satıldığı noktalar, ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz yerlerdir. Siz de Gölpınar Hitit Barajı’nı Çorum gezilecek yerleri listenize ekleyebilir ve burayı sevdiklerinizle birlikte gezip görebilirsiniz.

 

Karayanık Şelalesi

Karayanık Şelalesi
Karayanık Şelalesi

Çorum’da gezilecek şelaleleri arasında gösterebileceğimiz Karayanık Şelalesi, İskilip ilçesine bağlı olan muazzam bir doğal güzelliktir. Burada, birbirinden farklı şelaleler aynı bölgede bir araya geliyor. Elbette ki bu sayede de ortaya muhteşem bir doğal manzaranın çıktığını söyleyebiliriz. Eğer siz de bu harika manzarayı en iyi şekilde gezip görmek istiyorsanız, Çorum tatilinde gezip göreceğiniz yerler arasına Karayanık Şelalesini de dahil edebilirsiniz.

Kızılcaoluk Şelalesi

Kızılcaoluk Şelalesi
Kızılcaoluk Şelalesi

Çorum’un Kargı ilçesinde yer alan Kızılcaoluk Şelalesi de yine kesinlikle ziyaret etmenizi önerdiğimiz ender doğal güzelliklerden biridir. Eğer Çorum tatilinizi özellikle de Sonbahar mevsimlerine denk getirdiyseniz, bu şelalenin en güzel ve harika olduğu anlara tanıklık edebilirsiniz. Sizler de şehrin gürültü ve karmaşık hayatından uzaklaşmak, sosyal dünyadan kendinizi soyutlamak ve adeta huzuru yakalamak istiyorsanız, o halde sıradaki durağınız Kızılcaoluk Şelalesi olsun.

 

Abdullah Yaylası Kamp Alanı

Abdullah Yaylası Kamp Alanı
Abdullah Yaylası Kamp Alanı

Çorum şehir merkezine yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta olan Abdullah Yaylası Kamp Alanı, tatil mevsimlerinde adeta ziyaretçi akınına uğruyor diyebiliriz. Çadırını alan herkesin daima ilk tercihi olan bu kamp alanı, içerisine bulunduğu Kargı ilçesine ise 25 kilometre uzaklıktadır. Adeta el değmemiş bir cennet köşesi olan bölge, sizlere muhteşem bir doğal manzara da sunuyor. Kamp alanının havası temiz, manzarası güzel, içerisindeki bitkiler tam bir oksijen kaynağı ve en önemlisi de burada bulunduğunuz süre boyunca içinizdeki huzur hiç eksik olmayacak. Elbette ki burada bulunup kamp yaptığınız süre boyunca, dilediğiniz gibi mangal da yakabilirsiniz. Ancak Abdullah Yaylası Kamp Alanı bölgesinde herhangi bir işletme bulunmadığı için gerekli olan tüm ihtiyaçlarınızı önceden temin etmiş olmalısınız.

 

İskilip Yaylaları Kamp Alanı

İskilip Yaylaları Kamp Alanı
İskilip Yaylaları Kamp Alanı

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı olan ve şehir merkezine ise 55 kilometre uzaklıkta yer alan İskilip Yaylaları Kamp Alanı, kolay ulaşım açısından da oldukça avantajlı bir yerdir. Burası, aynı zamanda Ankara’ya yakın gezilecek yerler arasında da değerlendirilip, sıkça ziyaret ediliyor. Elbette ki böylesine güzel ve huzurlu bir alanda sizlerin de tatil yapmasını istiyoruz. Sizler de bizim bu önerimizi dikkate almak isterseniz, kamp çadırınızı ve ihtiyaç duyabileceğiniz diğer tüm her şeyi hazırlayarak İskilip Yaylaları Kamp Alanı’na doğru yola çıkabilirsiniz.

 

Aşıkoğlu Kamping

Aşıkoğlu Kamping
Aşıkoğlu Kamping

Yine Çorum ilinin Ankara’ya yakın olan taraflarında yer alan bir diğer tatil rotası da Aşıkoğlu Kamping’dir. Çorum’un ücretli kamp yerleri arasında olan bu tesis, il merkezine 80 kilometre uzaklıktadır. Çorum gezilecek yerler turuna çıkan tatilciler, konaklama tercihlerini otel gibi yerlerden yana kullanıyor. Ancak sizler, bu güzel şehirde geçirmiş olduğunuz tatil serüveni boyunca konaklama seçeneği için Aşıkoğlu Kamping’i tercih edebilirsiniz. Zaten bu kamp yerinin de içerisinde bulunduğu coğrafya, tam bir doğa harikası olmakla birlikte sizlere de en iyi huzuru sağlayacaktır. Ayrıca buranın ücretli bir kamp yeri olması, sizlere bir kamp deneyimi sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm her şeye anında ulaşabilme imkanı sunuyor. Eğer böylesine güzel bir kamp deneyiminden faydalanmak istiyorsanız, Aşıkoğlu Kamping tesisi konaklamasını sizlere kesinlikle tavsiye ederiz.

 

Koyunbaba Köprüsü

Koyunbaba Köprüsü
Koyunbaba Köprüsü

Eğer Çorum şehrimizin tarihi değerlerini görmeyi de istiyorsanız, sıradaki rotanızı Koyunbaba Köprüsü olarak belirleyebilirsiniz. 1489 yılında tamamlanmış ve hizmete açılmış olan önemli bir Osmanlı dönemi mimarisi konumundaki bu köprü, II. Bayezit zamanında inşa edilmiştir. Anadolu coğrafyasının en meşhur isimlerinden biri olan vali Koyun Baba ise bu köprüye ismini veren kişi olarak biliniyor. Dikdörtgen sarı taşlar kullanılarak inşa edilmiş olan Koyunbaba Köprüsü’nün uzunluğu 250 ve genişliği ise 7 buçuk metredir. Köprünü etrafı ise 1 metrelik koruma duvarıyla kaplıdır. Bu köprünün üzerinden yürümek bile sizlere harika bir tarih turu deneyimi yaşatacaktır. Biz de sizlerin Koyunbaba Köprüsü’ne gelmesini ve bu harika deneyimi en iyi şekilde yaşamasını istiyoruz.

 

Kandiber Kalesi

Kandiber Kalesi
Kandiber Kalesi

Şimdiki durağımız ise Çorum gezilecek yerler arasında çok önemli bir tarihi yapıt konumundaki Kandiber Kalesi olacak. Aynı zamanda Osmancık Kalesi olarak da bilinen bu yapıt, Selçuklu Döneminde inşa edilmiştir. Kaleyi bu kadar önemli yapan detay ise tam da tarihi İpek Yolu üzerinde yer alıyor olmasıdır. Kalenin genel yapısına baktığımızda ise tam 275 metrelik dik bir kayalık üzerine inşa edildiğini görüyoruz. Çok eski dönemlerde, böylesine dik bir kayalık üzerine o imkanlarla bu kaleyi yapıp tamamlamak, gerçekten de inanılmaz bir zorluk dahilinde gerçekleşmiş olmalıdır diye düşünüyoruz. Yine bu güzel kaleyi ziyaret ettiğinizde, buradaki tarihi Roma Dönemi kaya mezarlarını da görüp inceleyebilirsiniz. Kalenin tepe noktasına çıktığınızda ise sizleri harika bir Kızılırmak manzarası bekliyor olacaktır. Tam da bu güzel manzarayı gördüğünüz anda, bir mola vermenizi ve görüş açınızdaki tüm her yeri detaylıca seyretmenizi öneriyoruz.

 

Alacahöyük Müzesi ve Ören Yeri

Alacahöyük Müzesi ve Ören Yeri
Alacahöyük Müzesi ve Ören Yeri

Çorum’un Alacahöyük Köyü yerleşim alanında yer alan ve şehir merkezine ise 45 kilometre uzaklıktaki Alacahöyük Müzesi ve Ören Yeri, ülkemizdeki en güzel antik kentlerden biri olarak kabul edilir. Bölge genelinde 1935 yılında başlayan kazılarda; Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda katman ve eserlere rastlandığını söyleyebiliriz. Bu bölge genelindeki en önemli keşifler ise hiç şüphesiz ki Sfenksli Kapı ve kral mezarlarıdır. Alacahöyük antik kenti tarihi ise günümüzden tam 5 bin yıl öncesine dayanıyor. Burada bir de müze bulunmakta, o müze içerisinde de halı, kilim, ahşap tarım aletleri, dokuma tezgahı, Osmanlı dönemlerinde kullanılan kesici, delici ve ateşli silahlar gibi birbirinden farklı eserler sergileniyor. Bunlara ek olarak müze içerisinde yer alan en önemli antik eserin ise Eski Tunç Çağı’na ait olan 13 farklı kral mezarı olduğunu söyleyebiliriz. Siz de Alacahöyük Müzesi ve Ören Yerini ziyaret ederek, antik çağların o merak uyandırıcı tarihine doğru derin bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

 

Laçin Kapılıkaya Anıtsal Mezarı

Laçin Kapılıkaya Anıtsal Mezarı
Laçin Kapılıkaya Anıtsal Mezarı

Çorum gezilecek yerler arabasındaki önemli tarihi eserlerden biri olan Laçin Kapılıkaya Anıtsal Mezarı, komutan İkezios’a aittir. Oldukça gizemli bir yer olan ve bu gizemin de henüz çözülemediği bu anıt mezarı, Milattan Önce 2’inci yüzyıla ait bir Hellenistik dönem yapıtıdır. Anıtın kapısına dikkatli baktığınızda, orada “İkezios” yazdığını göreceksiniz. Laçin Kapılıkaya Anıtsal Mezarı’nın genel yapısı kare şeklinde olmakla birlikte, buranın inşası sırasında kare planlamasının ön planda olduğu da oldukça belirgin. Ve sizlerin de Çorum’da gezilecek tarihi yerler listenize bu harika anıt mezarı da eklemenizi ve buraları yerinde görüp incelemenizi tavsiye ediyoruz.

 

Çorum Müzesi

Çorum Müzesi
Çorum Müzesi

Şehir merkezinde yer alan Çorum Müzesi, 1968 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 2000 yılında binası değişen, yani şimdiki yerine taşınan müze, burada ise 2003 yılı itibariyle kapılarını tüm ziyaretçilerine açtı. Müze içerisinde birbirinden farklı kısımlar mevcuttur. Arkeoloji ve etnografya bölümlerini gezerek, Çorum sınırları içerisinde yer alan tarihi eserleri görüp inceleyebilirsiniz. Ayrıca UNESCO Dünya Miraslar Listesi’nde yer alan ve dünyanın ilk yazılı antlaşması olarak bilinen tabletler de yine bu müzede sergileniyor. Sizler de Çorum Müzesi’ni ziyaret ederek kendinize harika bir kültür ve tarih gezisi deneyimi yaşatabilirsiniz.

 

 

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir Yorum

  1. Çorum Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen cevherlerinden biridir. Kendine özgü mutfağı ile de keşfedilmeyi bekliyor. Buraları keşfeden asla pişman olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu