Pera Müzesi Giriş Ücreti (2023)

Pera Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar? Pera Museum Giriş - Çıkış Saati ve Detayları

Pera Müzesi giriş ücreti 2023 yılı tarifesini ve bu güzel mekanın giriş – çıkış saatlerini öğrenmeye hazır mıyız? Pera Müzesi, kültür ve sanat alanında hizmet veren Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından 2005 yılında kurulmuştur. Müzenin de içerisinde bulunduğu bina, aslında 1983 yılında inşa edilmiştir. Müzeye dönüştürüleceği sırada, yani 2005 yılında restore edilmiş ve müzeye çevrilmiştir. Günümüzde ise Pera Müzesi olarak adlandırılan bu yapıt, içerisinde dört farklı koleksiyonu barındırıyor. Müzenin yapım amacı, buradaki kültürel ve tarihi eserleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktır.

Pera Müzesi, dünyaca ünlü sanatçı isimlerin eserlerini bizlere ulaştırıyor. Bu kapsamdan baktığımızda, Pera Müzesinin ne kadar değerli bir yer olduğunu da anlayabilmekteyiz. Sanat severlerin de ilgisini çeken müze, her yıl çok sayıda ulusal ve uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu müzenin eğitim ve sanat kurumlarıyla olan bağlantısı da oldukça kuvvetli. Bu sayede, müze işletmesi tarafından ülkemizin genç nesillerine de sanat anlamında ciddi destekler sağlanıyor.

Öte yandan, burada Pera Film öncülüğünde gelen ziyaretçilere film hizmeti sunulduğunu da belirtmek isteriz. Sizlerin de bu harika müzeyi kesinlikle gezip görmesini tavsiye ediyoruz.

Pera Müzesi Sergiler
Pera Müzesi Sergiler

Pera Müzesi Koleksiyonları

Şimdi de Pera Müzesi içerisinde yer alan birbirinden harika sanat ve kültür koleksiyonlarına göz atalım.

  • Oryantalist Resim Koleksiyonları = Bu, kendi alanına bakıldığında ülkemizin en zengin koleksiyonlarından biri olarak biliniyor. Bu koleksiyon içerisinde, 17’inci ve 20’inci yüzyıl arasındaki dönemlerde Osmanlı ve Türkiye coğrafyasının Avrupalı ressamlar tarafından çizilen resimleri gösterilmekte. Ayrıca yine bu koleksiyon içerisinde Osmanlı ressamlarına ait eserlerin var olduğunu da söyleyebiliriz. Hepimizin bildiği ve Hamdi Osman Bey’e ait olan meşhur Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu da bu koleksiyonda yer alıyor.
  • Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu = Kendi alanında ülkemizin en zengin ve kapsamlı koleksiyonlarından biri olan Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu, 1980’li yıllarda oluşturulmaya başlanmıştır. Üstelik bu koleksiyon içerisinde tam 8 bini aşkın eser bulunuyor. Bu eserler genel olarak eski yıllardan günümüze uzanan ağırlık, ölçü aletleri ve çeşitli nesnelerdir. Ayrıca burası, Anadolu kültür tarihine de en iyi şekilde ışık tutuyor. Üstelik Pera Müzesinin en ilgi çekici kısmı olarak da bu koleksiyonu gösterebiliriz.
  • Eski İstanbul Fotoğrafları Koleksiyonu = Fotoğraf olgusu, 19’uncu ve 20’inci yüzyıllar arasında inanılmaz bir yaygınlığa erişmiştir. Ve yine o dönemlerde İstanbul’da bulunan fotoğrafçılar, şehrin birbirinden güzel kısımlarını resme aldılar. İşte o fotoğraflardan 7 bin civarı görsel, Pera Müzesinin Eski İstanbul Fotoğrafları Koleksiyonunda sergileniyor. Siz de bu kısma gelerek İstanbul’un en eski fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.
  • Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu = Buradaki eserler, Kütahya çiniciliği hakkında fikir vermek için hazırlanmıştır. Günümüzde ilgi gören bir kısım olan eserlerin oluşturulma tarihi ise 1980’li yıllardır.
Pera Müzesi Resim Koleksiyonları
Pera Müzesi Resim Koleksiyonları

Pera Müzesi Giriş Ücreti 2023

Pera Müzesi 2023 yılı giriş ücreti tarifesi şu şekildedir;

  • Tam Bilet Ücreti Ücreti = 50 TL
  • 12 Yaş Üzeri Öğrenciler = 25 TL
  • Öğretim Görevlileri = 25 TL
  • 60 Yaş ve Üzeri Ziyaretçiler = 25 TL
  • Tek Seferde 10 ve Üzeri Alınan Grup Bilet Ücreti = Kişi Başı 40 TL

Not: Burada belirtmiş olduğumuz ücretler, Pera Müzesi işletmesi kararına bağlı olarak değişim göstermiş olabilir. En güncel fiyat bilgisi için müze yetkililerini aramanızı tavsiye ediyoruz.

Pera Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Pera Müzesi, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alıyor. Ayrıca bu müze, Tepebaşı durağına da çok yakındır. Bu durakta indikten sonra bölgede yer alan TRT Çocuk binasını da geçip, Pera Müzesine ulaşabilirsiniz. Ayrıca Taksim bölgesine gelen otobüslerin birçoğu da yine Pera Müzesinin çok yakınından geçiyor. Eğer metro ile gelmek isterseniz, Şişhane durağına inebilirsiniz. Daha sonrasında ise biraz yürüyerek Pera Müzesine gelmiş olursunuz.

Pera Müzesi Binası
Pera Müzesi Binası

Pera Müzesi Giriş – Çıkış Saatleri

Pera Müzesi giriş ve çıkış saatleri, haftanın belirli günlerine göre değişiklik gösteriyor. Ve bu giriş – çıkış saat listesini şu şekilde belirtebiliriz;

  • Salı ve Cumartesi Gün Aralığı Açılış Saati = 10:00
  • Salı ve Cumartesi Gün Aralığı Kapanış Saati = 19:00
  • Cuma Günü Açılış Saati = 10:00
  • Cuma Günü Kapanış Saati = 22:00

Not: Pera Müzesi Pazar, Pazartesi ve Dini bayramların ilk gününde ziyarete kapalıdır.

Pera Müzesinde Müzekart Geçerli mi?

Hayır, Pera Müzesinde maalesef ki Müzekart geçerli değildir.

Pera Müzesine Kimler Ücretsiz Girebilir?

Pera Müzesi girişi, engelli kişi ve onun bir refakatçisine ücretsizdir. Ayrıca, 12 yaş altı çocukların da bu güzel müzeye ücretsiz giriş yapabileceğini söyleyebiliriz. Cuma günü saat 18:00 ile 22:00 arasında ise Pera Müzesi girişi tüm ziyaretçilere ücretsizdir.

Mustafa Öztürk

Merhaba, ben Mustafa. Bir çok alanda yazılı ve videolu içerik üretiyorum. SEO, Wordpress ve Pazarlama ana uzmanlık alanlarımın başında geliyor. Bu konularda ürettiğim yazılara ise ulaşmak için şahsi bloğumu ziyaret edebilirsiniz. > mustafaozturk.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu